Ayyy heyecanlı kuzum tabiki ama nedense serum verecek gibi hissediyorum gerçi bana kalsa bunlar yalancı kasılma diyip gelmiyordum da işteKıızzz panik yapacak ne var geldi artık miniklerin vaktiiii . Hatta senin tahminine göre geçti bile . Çooook güzel bir doğum olsun inşallahDün arkadaşımı haftası erken olmasına rağmen acil doğuma aldılar . Baya üzülmüştüm kim bilir ne haldedir diye. Doğumdan çıkınca konuştuk ‘ayyy mutluluktan hala yemek yiyemedim biliyor musun’ diyo bebiş bir süre küvezde kalacak ama sağlığı falan gayet iyimiş şükür. Hayatımın en mutlu günü deyip durduuuu :))))
İçerde iyiydik kim çıkardı beni modunda açmış gözünü çocuk napsın keyfi yerindeymişAma doğduğunda görmeniz lazımdı kaşları çatık çatık bakıyordu aşırı sinirliydi, doktor ve hemşireler çok gülüyorduresmen istemeden dogurttuk bebişi
Cnm bu eşine göre değişir, eşin bu işlere niyetliyse yanında eşin olmalı bnce onunla paylaş bu duyguları. Eşler anneler var dıye rahata alışıyor. Ama ben anlamam bebeği bıle tutamam dıyen bi eşse tabii annende kalabılır, ama işte şöylede bısey var ben ilk dogumumda annem kaldı, hiçbir faydası olmadı, 40 yıl önce bebek bakmış, altını bıle alamadı, uyuyo deyıp kucagıma bıle vermedi, ayy belim koptu deyip vızırdandı ve tüm gce uyudu, smdi eşim kalıcak mesela.Annem en son 35 yıl KV en son 40 yıl önce bebek doğruup bakmış. Hatırlamıyolar çoğu şeyi. Ama annem kalsın madem.
Dimi dimiiiiHahahah yaa seni yerim burdan bişey çıkmadı mı sanaolsun ben seninde acı esiginin yüksek olduğuna inaniyorum
İnşallah güzel olacak her şey gönlünü ferah tutBen hep diyorum sancım olsa bilemem ilk haftalardan sancı çektiğim için
İnşallah kuzucum inşallah kasılmalar durursa zaten bebiskoda rahatlarBencede strese giriyor kalp atışı çok yükseliyor cıhazda sanki at koşturuyor o sıra öyle bir ses oluyorserum verir belki kuzum ya magnezyum falan doğum yaptıracağını sanmıyorum hala ama kimse şu sancı anında makat acımı açıklamadı alındım ebeye hiç konuşmadı benle gitti serum verir geçmesini bekler bence geçer serumla geçmezse doğumu düşünür gibi , ebe elle muayene etti ilk kez açıklık var mı diye biri elle baktı dedim bir şey olmaz demi hoca hiç elle bakmadı yanlış bir şey olmasın yok yok ona göre hocaya bilgi veririz açıklık var mı yok mu diye dedi ama açıklık yok dedi
Biz var ya bu çocukları içimizden çıkaracağımıza daha inanmıyoruz benceAyyy heyecanlı kuzum tabiki ama nedense serum verecek gibi hissediyorum gerçi bana kalsa bunlar yalancı kasılma diyip gelmiyordum da işte
Kız valla cahillik mutluluk bence de çoğu zaman ahshsDimi dimiiiibence de yüksek :))) bir şey diyeyim mi biraz da cahillik mutluluk yaaa ben buraya 100 çıktı sancım yazasıya kadar onun yüksek olduğunu bilmiyordum. Ne zaman ki burada aaaa çok yüksek çıkmış dediniz, işte o zaman bana bi elamet geldi
İnşallah güzel olacak her şey gönlünü ferah tut
Yok kuzum 200 olan soldaki bebek , sağdaki bebek 200 kalp atışına çıkmadıİnşallah kuzucum inşallah kasılmalar durursa zaten bebiskoda rahatlarhahah ebe sana küsmüş mü galiba ay çok şükür açılma başlamamış kuzum 200e çıkan bebek hangisi kanalda olan mi
Aynen kabullenmiyoruzBiz var ya bu çocukları içimizden çıkaracağımıza daha inanmıyoruz bence
Dimi yaaaa . Öğrendik de noldu. Ben ne güzel hastanede sancım çıkıp durumu öğrenesiye kadar sertleşen kısmı ‘oyyyy kızımın poposuna’ deyip deyip seviyordumKız valla cahillik mutluluk bence de çoğu zaman ahshs
Ya ben ilk hamileliğimde 37. Haftaya kadar başka bir şehirde çalıştım düşün ne esyam vardı hastane için ne bir şey. Kasılmalarım fan da gayet oluyordu ama ne bileyim doğmaz ya diyip geçiyordum ajsjsj şimdi olsa duramam herhalde
Ayyy evet ya çok çok şükür bir kocaman ekmek döner yedim suyu duyunca
Evet kuzum açılma olup olmadığı önemli . Benim doktorumda o gün dedi ki ‘sancıların yüksek ve sık geldi ama önemli olan bu sancıların rahime etki edip etmediği.’ Eğer etki etmiyorsa yani açılma yoksa sancıları engellemeye çalışıyorlarAynen kabullenmiyoruzama baksana kuzum açılma yoksa zaten bir şey olmaz demiş ya buradaki kızlar da bende bilmiyorum şansa doğumhaneye yeni doğan bi bebiş geldi onunla ilgileniyor herkes doğal olarak
Normal doğumun en büyük avantajı işte kuzum o kadar acı çekmeye rağmen çocuk çıkınca öyle bir kesiliyor ki insan unutup tekrar istiyorSorma kuzum travma gibi bir doğum sürecim oldu ama ona rağmen pişman değilim ya bilmiyorumdoktor süre vermişti artık 12 ye kadar doğurmazsan sezaryene alacağım mecburen diye. Çünkü 2 gün olmuştu artık. Şükür ki 11de geldi yavrum
Benim de doğumuma girecek olan ebe, kesinlikle eşinizle gelin ana baba yok. En mahrem anınızda sizin en büyük destekçiniz eşiniz olacak dediKızlar doğum yapan 2 arkadaşım da mutlaka hastanede ve evde annen kalmalı eşinle halledemezsiniz asla diyorlar. Sizce de öyle mi olmalı? Deneyimli analar?
He mesela şey dedi biri. Yeni doğan bebeklerde birden solunum tıkanması oluyor, o an ne yapacağını nerden bileceksin deneyimli insan lazım dedi. Dedim annem en son 35 yıl önce çocuk doğurup bakmış hatırlamıyordur bile. Olsun o daha deneyimli bisiklete binmek gibi hatırlar, siz bilemezsiniz çouğa bişi olur dedi.
Ahaha çok iyiymiş yaDimi yaaaa . Öğrendik de noldu. Ben ne güzel hastanede sancım çıkıp durumu öğrenesiye kadar sertleşen kısmı ‘oyyyy kızımın poposuna’ deyip deyip seviyordum
Bencede bu serum verirler şimdi doğumhane bir sakinlerseEvet kuzum açılma olup olmadığı önemli . Benim doktorumda o gün dedi ki ‘sancıların yüksek ve sık geldi ama önemli olan bu sancıların rahime etki edip etmediği.’ Eğer etki etmiyorsa yani açılma yoksa sancıları engellemeye çalışıyorlar
Kesinlikle kuzum. Ay inşallah hayırlısıyla kendi sancimla giderim hastaneye inşallah.Normal doğumun en büyük avantajı işte kuzum o kadar acı çekmeye rağmen çocuk çıkınca öyle bir kesiliyor ki insan unutup tekrar istiyorinşallah kızın abisi kadar heyecan yaptırıp son saati beklemez
Ben eşimi istiyorum eşim kalacak refakatçi , kv 35 yıl önce çocuk büyüttü eşim daha iyi yapar eminim zaten hemşireler de oluyor gösteriyor eş desteği ararım kesin bir de ben eşime yapışık bir insanım gözüm kesin arar bir yerde onu motivasyon için bana tek enerji veren o yaniBu tamamen eşinin nasıl olduğuna bağlı canım. Ben arkadaşın gibi düşünmüyorum. Senin dediğin gibi annelerimiz en son yıllar önce çocuk bakmış şu anki anneler daha bilinçli daha çok araştırıyor vs o şekilde eşini çok rahat yönlendirebilirsin. Benim eşim bir sürü kitap okuyor video izliyor nasıl tutacağından nasıl davranacağına kadar araştırıyor. Ben tabii ki annemin yanında da rahatım ama banyo olsun vajinada bakılacak yer olsun anneme gösteremem ama eşime çok rahat gösterir sorabilirim vs diye düşünüyorum. Bir de o ilk anları eşimle paylaşmak istiyorum ama herkes için bu geçerli değil. Misal kardeşim annemi istemişti yanında. Bazı kişiler de tam tersi eşi pasif olunca anneye ihtiyaç duyabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?