2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Valla ben de hiç istemiyorum açılma bakarken açılma olursa diye de korkuyorum. En son doktora akıntı şikayetimi söylediğime alttan muayene edelim dediğinde bile içimden ulan keşke demeseydim zaten 8 aydır geçmiyor diye düşünüyordum üstümü çıkarırken

Ay kızlar yarın kontrolüm var umarım bebeğim kilo almıştır ve karın çevresi ilerlememiştir bir sürü şey okudum bu durumlarda yatış verebiliyorlarmış bebek yeterli beslenemediği için kilo almıyormuş ve karın çevresi bu yüzden geriliyormuş. Bebek bu yüzden erken alınıyormuş tabi ciğer geliştiriciler falan vuruluyormuş. Umarım böyle olmaz yeteri kilosunu almıştır en azından 1900 falan bekliyorum geçen kontrolümde 1780 di. Dualarınızı eksik etmeyin

Oturarak uyunuyor mu ya Mide yanmam yüzünden bende mi denesem rennie gaviscon iç iç nereye kadar
Kız diyorum ya bende öyle diyordum oturarak uyunur mu ya bir de ben normalde çok zor uykuya dalarım bir de normalde en ufak sese kıpırtıya uyanır geri dalamam uykuya ama çok şükür güzel uyuyorum geceleri terlemiyorum da artık o beni rahatsız ediyordu baya ensem çok terliyordum nedense gaviscon artık içmiyorum eve geldiğimden beri

Yarın güzel haberlerle gel doktordan

Kızlar göğüs uçları yara olmasın diye göğüs kalkanı aldım hem bi memeyi emzirirken öbüründen akıyor süt ziyan olmasın içinde birikip bebişe veririm Krem vs almadım ben oğlumda lansinoh almıstım hiç bi işe yaramamıstı hametan vermişti dr 1 hafta filan sonra iyileşmişti göğsüm.Şimdi de hakiki kantaron yağı sürerim göğüs kalkanı ile birlikte baktım yara oluyor hametan kullanırım diye düşünüyorum

Sanırım bu kremler kişiden kişiye göre değişiyor kimisine yarıyor kimisine yaramıyor gümüş kapak ve göğüs kalkanı da öyle sanırım bende hametani duymuştum evde var ama sür sil uğraştırır diye düşündüm lansinoh kremi de görümcem verdi deneyip göreceğiz bence. Evde kantaron yağı da var ama bendekinin rengi bir tuhaf kopkoyu bordo renk normal mi

Bu gebelik bize neler yaptırdı ya ben de bu gece deniycem artık. İnşallah gebelik sonrası normal insan halimize döneriz

Bu arada doğum şeklini kesin sezeryan olarak planlayan anneler size oğlumun doğum hikayesini anlatayım :) 41 hafta sonuna kadar normal gelmesini bekleyip asla ne bi sancı ne belirti olmayan sürece riske atmamak için sezeryan kararı vererek ve ben ilk doğum anını görmeliyim diye doktorumun da tavsiyesi ile spinal anestezi ile doğum yapacaktık :) Sabah 8 de odamıza yerleştik tabi o zaman pandemi yok cümbür cemaat oda süsledik fotolar çekindik filan derken saat 9 da hemsire beni hazırladı :) Lagman yapıldı,Sonda takıldı ve sevdiklerime el sallayarak telefonumu da yanıma alarak ameliyathaneye gittim:) Spinal iğnesi yapılırken eğilebildiğiniz kadar eğiliyorsunuz belden yapılıyor iğneyi hissetmedim bile kıl gibi bişey ama eğilmek zor oldu karnımda dolayı kambur sırtını yapmak gerekiyor..Neyse yatırdılar beni doktorum geldi ben bıt bıt hiç susmuyorum biyandan dualar okuyorum doktora hocam daha uyuşmadım ayaklarımı hissediyorum dediğimde ohoo çoktan kestim deyince daha da konuşmadım Sonra o mükemmel an bebeğimin ağlama sesi ve yüzünü gösterdikleri an asla unutamam o anı Allahım dünyanın en güzel bebeği olmalıydı aşık oldum Yüzüme doğru yanaştırdılar kokladım sonra omuzlarımda ağrı hissedince ufak bi narkoz ile bayılttılar Sonrası asansörde uyandım odama geldim inanılmaz üşüme geldi oda çok sıcak deselerde buzhane gibi geliyordu oyuzden hırka kalın patik ne varsa giydirdiler :) Bebeğimi getirdiler hemen emzirme sürecine girdik hemsirelerin yardımı ile tutturduk ve asla kucagımdan bırakmadım uyusa da mememde uyusun istedim :) Annemler hala gülerler kimseye vermedin bebeğini diye Sezeryan ağrısı ilk gün yogun hissediliyor 2 .gün azalıyor 3. Gün ayaklanıyorsun:) Bizim hikayemiz bu sekildeydi özetle insallah bu doğumumda ve sizlerinki de gülümseten bir anı olur

Aynen öyle tecrübeli anne olmama rağmen hala kafam karışıyor ne alsam ne sürsem ama bence süreç gösterecek akışına bırakmak lazım sonucta hersey elimizin altında gerekirse alınabilir :) Ama Kalkan özellikle süt ziyan olmasın ve acıyan meme ucu pamuga sürtmesin diye mantıklı geldi

B
Bu arada doğumdan önce bebeğin kilosuna 3.500 demisti dr ama 3.800 dogdu genelde 300 gr fazla çıkıyor kızlar kiloya takılmayın:) Her şartlarda hasteneen taburcu olurken 300 gr ödem oldugu için zayıflıyor bebisler o da normal

Benim göğüs uçlarım çok acıyor ya bu ara. Atlet değince bile yara varmış gibi acıyor. Şişmiş bi de uç kısımları. Lansinoh aldım daha dün ben de . Canım sen hem silikon kalkan hem de gümüş kapak mı aldın

Canım kaç haftalıktı 1780 iken, dualarımız seninle güzel haberler ile gel

Ya canım belden uyuşturmasa baş ağrısı bel ağrısı çok oluyor diyorlar doğru mu?

Ya canım belden uyuşturmasa baş ağrısı bel ağrısı çok oluyor diyorlar doğru mu?
Ben ilk dogumda spınal anestızı oldum. Hastaneden eve gelince inanılmaz bir baş ve boyun agrısı yasadım Bı hafta ölü gibiydim sonra kendılıgınden gectı. Sımdı hamileyim ve korkuyorum aynı seyı yasamaktan ama anestezi yapan kısıye alakalıymış durum. Sezeryan olup hıc yan etkı yasamayan arkadaslarım var birazda şans galıba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…