Ayyy ne güzel hikayeÜniversiteden ortak arkadaşımız vardı, ikimizde burda çalısmaya başlamısız bir kaç ay arayla öyle faceten dürtmüş mesaj atmıs bana bende cevap verdım ama bir kaç ay sonra gördümöyle tanısıp kaynasıp arkadaş olduk, sonrada aşık olduk evlendik işte canım kısmet yani o beni üniden tanıyormuşta ben çok kimseye yüz vermezdim bir iki arkadaşım vardı o kadar o zamanlar manken gibi 180 boya 65 kılo olunca birazda süslü olunca dikkat çekiyorduk yahu şimdiki gibi tosuncuk değildik ki
Hahaha diğer arkadaşa antepli sayılırsın dedim de sen has antepli olmuşsun 10 yıl ne bacımAntepli değilim kız sadece burda yaşıyorum 10 yıldır taşınma niyetimiz var lakin olmuyor
Oğlumunda doktoruydu halil İbrahim buyukbeşeye gidiyorum, hatta sımdi aradım konustım hocam sancı gelıyor bu sekılde diye hastaneye git hemen bir nst çeksinler dedi öyle konusalım tekrar değerlendirelim ama daha erken diyor bak sımdı gectı kasılma rahatlama oldu birazdan yıne gelir bilmiyorum ne zmn hastaneye gıdeyım desem rahatlıyor kalayım deyınce başlıyor bu sancıAhahha maalesef o oluyor ama burda arkadaslar edindim gidersem uzulurum. Tabı kendı memleketime gitsem uzulmem deama eşim kadının memleketine gitmeye karsı gıbı bısı bu arada siz burda hangı doktora gıdıyosunuz
Ya ne güzel canım.inşallah ben de sezaryen ya da vajinal hangisi olursa olsun doğumdan sonra ağrılara rağmen böyle pozitif olurumBu arada doğum şeklini kesin sezeryan olarak planlayan anneler size oğlumun doğum hikayesini anlatayım :) 41 hafta sonuna kadar normal gelmesini bekleyip asla ne bi sancı ne belirti olmayan sürece riske atmamak için sezeryan kararı vererek ve ben ilk doğum anını görmeliyim diye doktorumun da tavsiyesi ile spinal anestezi ile doğum yapacaktık :) Sabah 8 de odamıza yerleştik tabi o zaman pandemi yok cümbür cemaat oda süsledik fotolar çekindik filan derken saat 9 da hemsire beni hazırladı :) Lagman yapıldı,Sonda takıldı ve sevdiklerime el sallayarak telefonumu da yanıma alarak ameliyathaneye gittim:) Spinal iğnesi yapılırken eğilebildiğiniz kadar eğiliyorsunuz belden yapılıyor iğneyi hissetmedim bile kıl gibi bişey ama eğilmek zor oldu karnımda dolayı kambur sırtını yapmak gerekiyor..Neyse yatırdılar beni doktorum geldi ben bıt bıt hiç susmuyorum biyandan dualar okuyorum doktora hocam daha uyuşmadım ayaklarımı hissediyorum dediğimde ohoo çoktan kestim deyince daha da konuşmadımSonra o mükemmel an bebeğimin ağlama sesi ve yüzünü gösterdikleri an asla unutamam o anı Allahım dünyanın en güzel bebeği olmalıydı aşık oldum Yüzüme doğru yanaştırdılar kokladım sonra omuzlarımda ağrı hissedince ufak bi narkoz ile bayılttılar Sonrası asansörde uyandım odama geldim inanılmaz üşüme geldi oda çok sıcak deselerde buzhane gibi geliyordu oyuzden hırka kalın patik ne varsa giydirdiler :) Bebeğimi getirdiler hemen emzirme sürecine girdik hemsirelerin yardımı ile tutturduk ve asla kucagımdan bırakmadım uyusa da mememde uyusun istedim :) Annemler hala gülerler kimseye vermedin bebeğini diye Sezeryan ağrısı ilk gün yogun hissediliyor 2 .gün azalıyor 3. Gün ayaklanıyorsun:) Bizim hikayemiz bu sekildeydi özetle insallah bu doğumumda ve sizlerinki de gülümseten bir anı olur
O doktoru bılmıyorum bende Hatem e gıdıyorum nazire hanıma. Yaa bende de arada kasılma oluyo sertlesıyo sonra gecıyo kaç haftalık sızın. Doktor kontrolunuz ne zaman? Nst cekılınce bellı olur belkı yalancı sancı gıbı bısı dırOğlumunda doktoruydu halil İbrahim buyukbeşeye gidiyorum, hatta sımdi aradım konustım hocam sancı gelıyor bu sekılde diye hastaneye git hemen bir nst çeksinler dedi öyle konusalım tekrar değerlendirelim ama daha erken diyor bak sımdı gectı kasılma rahatlama oldu birazdan yıne gelir bilmiyorum ne zmn hastaneye gıdeyım desem rahatlıyor kalayım deyınce başlıyor bu sancı
Biraz öyle oldu zaten bende urfalı oldugum içinin çok zorluk çekmedimAntepli sayılırsın artık
Aa yakınmış ne güzel :) pahalılık konusunda çok haklısın başka şehirlere gidip geldikçe daha da fark ediyoruz biz de, her şeyi uçlarda yaşayan bi şehir ne yazık kiBiraz öyle oldu zaten bende urfalı oldugum içinin çok zorluk çekmedimpahalılıkta çektik braz alışamadık
31+0 dımCanım kaç haftalıktı 1780 iken, dualarımız seninle güzel haberler ile gel
Ben 600 devir yıkadım canım bilemedim 1000 de bir şey olur mu olmaz mıKızlar çamaşırları 40 derecede yikicam bin dervirle açsam çeker mi
Çok ıslak çıkmadı mı öyle canım benim kurutmam yokBen 600 devir yıkadım canım bilemedim 1000 de bir şey olur mu olmaz mı
Canım benimde 31+5 te 1700 civarı çıktı, 1 hafta karın çevresi geri dedi31+0 dım
Kesinlikle katılıyorum ben ziyarete gittiğimde bana verdiklerinde saklamıyorum ve yazık diye ne gerek var diye düşünürüm hep oyuzden ben de yaptırmıycam . Gelenlere lohusa şerbeti,çikolata,lokum ikram ederim diye düşünüyorumBen odayı da süslemicem sadece kapı süsü aldım yeterki bebek ve biz sağlıklı olalım da bence çok gereksiz ve okadar çok gördük ki normalleşti olsa da hoş olmasa da Benim fikrim bu yönde
Canım ben hep 1200le yıkadım ama yanlış olduğunu buradaki arkadaşlardan öğrendimKızlar çamaşırları 40 derecede yikicam bin dervirle açsam çeker mi
Aynen yakın olması güzel çok şükür pahalılıga da yapacak bişi yok artıkAa yakınmış ne güzel :) pahalılık konusunda çok haklısın başka şehirlere gidip geldikçe daha da fark ediyoruz biz de, her şeyi uçlarda yaşayan bi şehir ne yazık ki
Cnm bnde çok okudum yaa bnde çekınıyorum spinalden.Ya canım belden uyuşturmasa baş ağrısı bel ağrısı çok oluyor diyorlar doğru mu?
Ben en son gıttıgımde Bı hafta gerıydı şımdı ayın 13unde gıdıcem ama ne yaparsanız yapın bebek alacagım kadar alıyor İlk çocugumda 2780 dogmustu. Yinede guzel beslenmeye çalısıyorum ama bu kılo konusu gercekten skntıCanım benimde 31+5 te 1700 civarı çıktı, 1 hafta karın çevresi geri dedicuma günü tekrar çağırdı, bakacak, inşallah güzel haberler alırsın, alırız
Herkeste aynı olacak dıye birsey yok dedıgım gıkı anesteziyı yapan kısı hava kacırınca öyle oluyomus genele de risk dıyolar Bi şekilde çıkacak işteCnm bnde çok okudum yaa bnde çekınıyorum spinalden.
Bana 2 hafta geri dedi canım. İnşallah güzel haberlerle gelelim yarın tam 32 oluyorum ben 1 hafta da bakalım ne kadar kilo almış 1900 olsa razıyım 120 gr 1 haftada. 1 haftada 200 gr almalı diyorlar ama ne bileyim yaCanım benimde 31+5 te 1700 civarı çıktı, 1 hafta karın çevresi geri dedicuma günü tekrar çağırdı, bakacak, inşallah güzel haberler alırsın, alırız
Cnm bi memeyi emzirirken ötekinden süt akması bnde oğlum 7-8 aylık iken oluyordu yani sütün en bol oldugu zamanlar ozamanlar göğüs pedi kullanıyordum. Çocuk 7-8 aylıkken zten göğüs kalkanı kullanılmıyor, göğüs yarası ilk zananlar oluyor, hametanı bnde çok duydum bu ara, incia aldım bakalım işe yarayacakmı bide ayva jeli yapıcam,Kızlar göğüs uçları yara olmasın diye göğüs kalkanı aldım hem bi memeyi emzirirken öbüründen akıyor süt ziyan olmasın içinde birikip bebişe veririmKrem vs almadım ben oğlumda lansinoh almıstım hiç bi işe yaramamıstı hametan vermişti dr 1 hafta filan sonra iyileşmişti göğsüm.Şimdi de hakiki kantaron yağı sürerim göğüs kalkanı ile birlikte baktım yara oluyor hametan kullanırım diye düşünüyorum
Şükür ki reflü sorunu da yaşamıyorum ama böyle bir sorunum var gerçekten. Mesela emzirirken de böyleydim. Çocuk uyanirdi emzirirdim geri uyuyamazdim tüm gün ölü gibi dolaş sonraBence psikolojikte olabilir seninki. Ben uyumakta zorlanıyorum ama uyursam geri uyanırsam ölü gibi tekrar uyurum. Buradaki arkadaşlardan bazıları da benim gibi sanırım yazan olmuştu uyumakta sıkıntı çekiyorlar ama uyuduktan sonra sorun yok. Reflün falan azıyorsa o da uyutmuyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?