25 te anca hissediyorsun canım ben de ilkinde senin gibi hissettiğimi sanıyordum ama değilmiş gerçekten hareket etmelerini hissettiğinde farkı anlayacaksınÖnceden hamilelik geçiren tecrübeli anneler en erken bebeğin hareketlerini ne zaman hissettiniz bu kişiden kişiye çok değişiyor sanırım? Kimseye diyemedim dalga geçerler diye ama ben 2-3 gündür (13. Hafta içindeyim ikiz gebelik) rahimini sağ ve sol tarafında ittirme, damarım sanki atıyor gibi, sanki içerde baloncuklar pıt pıt ediyor gibi hareketlenme hissediyorum. Ama bu tarif ettiğim his ayakta ve otururken olmuyor dümdüz yatarken ayaklarımı uzattığımda ya da yatarken ayaklarım yukarı çekili yatarken hissediyorum. Gaz değil gaz olmadığına çok eminim gazı ayırt edebiliyorum ya da göbek deliğindeki damar atması da değil onu da ayırt ediyorum bu başka bir hissiyatta bir şey. Onu da şöyle fark ettim 3 gün önce doktor kontrolümde bebeklerden bir dönmediğinde doktorum ultrasonu rahmime bastırdı öksürttü o sura ultrasonda bebek dönerken ayağıyla kesesini ittirdi tam ultrasona dönük bakıyordu bebek o sıra ayağını ittirdi orada bir ittirme pıt pıt aynı hissi yaşadım ama doktora demedim o an dalga geçer daha erken falan der diye ama sürekli her dakika saniye hissetmiyorum günde 5 kere falan oluyordur çok hafif hissediyorum acaba olabilir mi?
25 miii ? Bayılırım25 te anca hissediyorsun canım ben de ilkinde senin gibi hissettiğimi sanıyordum ama değilmiş gerçekten hareket etmelerini hissettiğinde farkı anlayacaksın
2 hafta oldu bu gün gitmeyeli hem her kes deyince karnım büyümüş bende sanki hiç hamile diğilimBebeğim sakin ol daha yeni gittin
Aynen canım benimkide öylebenim doktorum 14. haftadan önce vitamin bile veremem sana diyor :))
Kuzum hala sonuç yok değil mi bugün aradın mı doktoru. Ben de bekle bekle stresten daraldım. Başıma ağrılar giriyor. Benimki haftaya kaldı o kesin zaten doktor bugün aramaz zaten çıktıysa daİyi bak ne güzel rahatladınDarısı bana olsun bekle bekle içim daraldı
Aynen cevab çıksa rahatlarım yoksa içim rahat diğil bence bana burdan uzaklaşmak lazım cevab çıkana kadarHayır canım öyle düşünme kendini asla strese sokma tabiki bebişin iyi canım, inşallah fetal DNA güzel gelecek içim daha da rahatlayacak. Ye iç keyfine bak canımbak inan gecen bende bu düşünceler girdim gecesine lekelenmem başladı kendime söz verdim stres yok üzüntü yok
Onlar tekme değil rahmin büyümesi, ona ve bebeğin büyümesine bağlı bağırsak hareketleri25 miii ? Bayılırımyengem ikizlerinde 17. Hafta da tekme hissediyorum diyordu ya ikizlerde 25 i bulur mu bu beni üzer
valla ben düşünüyorum doğumdan sonra bebek büyüyünce vs gideceğim karın germe meme küçültme dikleştirme :)) missss :))) eşime dedim düğünde takılanlar benim estetik param kusura bakma :))Evet canım lazer yaptırırız, tedavisini oluruz hiç bir olmadı vallahi karnımız için liposakşın yaptırırız ki ben düşünürüm yaptırırım hemen, bebeklerimizi iyi olsun
Bu gün hiç aramadım zaten artık bu gün aramazlar pazartesi demek arıcaklar kesin.Ay deme ya bu ne stresli bekleyiş olduKuzum hala sonuç yok değil mi bugün aradın mı doktoru. Ben de bekle bekle stresten daraldım. Başıma ağrılar giriyor. Benimki haftaya kaldı o kesin zaten doktor bugün aramaz zaten çıktıysa da
Ya kuzum bu kadar strese girme asla, git gör bebişini takibi, ama kendimizi ne kadar strese sokarsak bebişler o kadar etkileniyor. Bana bak ne yapalım, ne ceviz yiyebiliyorum ne süt ne et be balık, yediğimi çıkartıyorum sabah kahvaltı yaptım Allah’a yalvardım hemen uyuyayım da kusmayayım yumurta bile yemedim daha, gelişmezse benim bebiş gelişmezdi kuzum, dün gör nasıl hareketli idi ve inan doktora giderken yolda iki kez kustum. Eğer iki hafta daha sürerse kusmam doktor idrardan keton bakacağım dedi. Bebeğin iyi sen gönlünü ferah tut canımSağol canım yazdığın için.Umarım bebeğim iyi.Cevablar çıkınca koşarak doktora gidicem şimdi benim saatlerim gecmez
Hahaha biliyor musun bebek doğsun 6 aylık olsun karın germe yaptırırım diyorum. Doğumu sezeryan düşünüyorum kalırsa göbeğim bende yaptıracağımvalla ben düşünüyorum doğumdan sonra bebek büyüyünce vs gideceğim karın germe meme küçültme dikleştirme :)) missss :))) eşime dedim düğünde takılanlar benim estetik param kusura bakma :))
Cidden üzüldüm herkes bunca zaman yalan söylemiş okuyorum herkes 16 dan sonra başladı yazıyor yıkıldım vallaOnlar tekme değil rahmin büyümesi, ona ve bebeğin büyümesine bağlı bağırsak hareketleri
25 ortalaması ama benimkinin tam haftasını hatırlamıyorum 20 yi geçmişti amaO atışlarla ve hareketlerle öncekilerin alakası yokmuş onu anlamıştım.
bir de mesela benim karnım gecen hafta çok biyüktü bu hafta biraz inmiş gibi bence bu aralar herşey bir değişkenİç karnın dar olabilir canım 12. Haftadan sonra çıkmaya başlayabiliyormuş tabiki herkesin iç karnı vücut yapısı boyu kilosu Farklı kimindir daha erken belli eder kiminde geç ama kendinde anlarsın az kilo aldıysan hamile kalmadan önceye göre o kilo göbeği değil hamilelikten dolayı çıkmaya başlıyordur yani ben kendimde öyle ayırt ediyorum hamile kalmadan önceki kilomdan sadece 3 ay da 1 kilo aldım göbeğim rahimden şişmeye başlamış o kilo göbeği değil bence hamilelik kaynaklı belirmeye başlıyor akşamları yemekle birleşince kocaman oluyor o ayrı
Canım eltim yanımda sordum 15.haftada yere uzanmıştım, pıt pıt hissettim diyor, Sonra giderek arttı diyorCidden üzüldüm herkes bunca zaman yalan söylemiş okuyorum herkes 16 dan sonra başladı yazıyor yıkıldım valla
benimde öyle oluyor ara ara değişiyor sanırım ister istemez ödem oluyor şişkinlik oluyor bazen bende kabızlık oluyor oda çok etkiliyor gerçektenbir de mesela benim karnım gecen hafta çok biyüktü bu hafta biraz inmiş gibi bence bu aralar herşey bir değişken( benim de dün gece bir ara çok çarpıntım oldu ( sesli sesli nefes aldım (
Çarpıntı bende de oluyor tansiyon aleti aldım Gelmesini bekliyorum tansiyonunu ölç dedi doktor ama kendi ölçmedi anlamadım. Sürekl içer gün oluyorsa kardiyolojiye git dedi ee zaten gittim bir şey yok diyorlar bende çareyi tansiyon ölçmekle artık bulurum herhalde içim rahat eder en azından tansiyonum yüksek çakmasında da. Doktor sadece çarpıntı sık sık oluyorsa taşikardi yani kalp hızlı atmadı anlamında olur dedi o da her gebelikte var zaten dedibir de mesela benim karnım gecen hafta çok biyüktü bu hafta biraz inmiş gibi bence bu aralar herşey bir değişken( benim de dün gece bir ara çok çarpıntım oldu ( sesli sesli nefes aldım (
Ben de her şeyi not ederim bi bunu yazmamışım kaçıncı haftada hissettim diyeCidden üzüldüm herkes bunca zaman yalan söylemiş okuyorum herkes 16 dan sonra başladı yazıyor yıkıldım valla
Benim bu kadar stresli olmağımın sebebi beni tanıyanlar burda biliyor ben bu gebelikten önce tüp bebek yaptırmıştım kimyasal olunca ben kendi iradımı bildirdim doktora o da bana karşılıklı olarak dediki gel sana yeniden yapak tüp bebek bu defa ama embriyoları genetiğe gönderek bende dedimki benim sıfırdan başlamak için param yok siz bana vitamin yazın ben doğal denicem..bana dediki sen doğal hamile kalsan bile kucağına alamazsın çocuğunu kaç defa ağlayarak sordum neden alamam?dedi embriyoların genetiğe gitmeli 1 tane düşüğün var 1 tanede kimyasalın.Bu arada ikinci tüp bebeğide ücretsiz yapıcaktı..bak benim bu hallerde olmağımın sebebi o doktor..yani yemekle içmekle alakalı olmuyor gelişmemesi çocuğun arkadaşim hiç yemek yemedi hep seryum yedi ama sağlam çocuğu oldu şükür.Ya kuzum bu kadar strese girme asla, git gör bebişini takibi, ama kendimizi ne kadar strese sokarsak bebişler o kadar etkileniyor. Bana bak ne yapalım, ne ceviz yiyebiliyorum ne süt ne et be balık, yediğimi çıkartıyorum sabah kahvaltı yaptım Allah’a yalvardım hemen uyuyayım da kusmayayım yumurta bile yemedim daha, gelişmezse benim bebiş gelişmezdi kuzum, dün gör nasıl hareketli idi ve inan doktora giderken yolda iki kez kustum. Eğer iki hafta daha sürerse kusmam doktor idrardan keton bakacağım dedi. Bebeğin iyi sen gönlünü ferah tut canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?