Ooo bu da çok fazla sankiBen üç öğün yiyorum canım yemezsem elim ayagim çekilmeye başlıyor dikkat etmiyorum canım ne çekerse onu yiyorum mesela kahvaltıda ekmek kizartiyorum ama 4-5 dilim gömüyorum üzerine peynir sürüppatates kızartması kaşar peynir yumurta ile sandviç yapıyorum bazen kahvaltıda hunharca yiyorum öğlen oğlanın yemek saati var onunla çorba yada makarna yada tavuk pilav yada mantı yiyoruz akşamda ne yemek yaptıysam aralarda da en sevdiğim şey mısır gevreği nesquik Nestle gibi bayılıyorum sütsüz bile yerim bazen meyve bazen gevrek yiyorum canım isterse ceviz yiyorum kendimi zorlamıyorum çünkü migdemi bulandırıyor ceviz
Yok kuzum Maşallah beye gidiyorum. Yani ben ayakta kalabiliyorum kuzum sen daha kötü haldesinCanım Salih beye mi gidiyorsun can hastanesine mi? Hiç rapor istemeyi düşündün mü? Ben bu bulantıyı 9 haftadan fazla oldu çekiyorum doktorları direkt kendileri önerdi heyet raporunu ben talep etmeden
Benim de böyle kuzumMerhaba güzel anneler. Kaç haftalik oldunuz biz persembe 15 hafta olucaz. Sizden bisey sorucam. Bir iki gundur beni rahatsiz eden sey var. Mesela simdi oturuyorum kasiklarimin yukarsinda karnimin altinda bisey varmis gibi hissi sanki bastiriyor sıkışıp kalmis gibi rahatsiz ediyor. Çocuk ordami ordaysa bile boyle rahatsiz etmesi normal degil demi. Persembe hastaneye gidicem. Sizde de boyle oluyormu
az kaldı canım wşldğwğwöf 8 gün sonra gidiyorm
Aman ayakta kal zaten Allah ım kimseye bu denli yaşatmasınYok kuzum Maşallah beye gidiyorum. Yani ben ayakta kalabiliyorum kuzum sen daha kötü haldesin
Ağzın bal yesin ya bende geçen kötü olunca çok fazla ağladım geçmiyor diye çok üzüldüm inşallah benimde geçer banada dua edinAllahın izniyle olmaz canımama bende öyleydim geçmez diyordum hatta 15. Hafta da kusunca ağlamıştım hiç geçmeyecek diye 16. Hafta da bir anda geçti ve iştahım açıldı günde 3 öğün yemeğe başladım et tavuk yiyorum balık daha denemedim ama sebze falan başladım yani elbet iştahın gelecek zamanı gelince
Aynen canım, iyi düşünelim iki hafta sonra canımİyi söyledin bize motivasyon olsun iyi düşünelim canım , senin ne zaman kontrol randevun
Anladım canım demek ki çok doktorun sözünden çıkmamak gerek ben okuyunca korkmuştum ve kullanmamıştım ama benim durumum senin yaşadığın gibi bir şey değildi o yüzden çok şükür bir şey olmadı ama ihmal etmemek gerek gerçektenÇok sevindim canım inan ki o minicik bebeği o şekilde görmek insanın içini parçalıyor annesinin kokusunu alamıyor hemen kendine gelemiyor sersem oluyor anne genel anesteziyi hemen atamıyor genel bebeği hemen göremiyor anestezini vücuttan atılması 1-2 saat buluyor bu süreçte emzirme olmuyor hala vücutta anestezi olduğu içni yani çok zor iyi düşünmek gerek
Kuzum ben Endol 8. Haftada da kullandım yine ağır bi kanama geçirmiştim şimdi 16. Hafta da kullandım hatta şuan çok sık kullandım hastanede günde 3 kez yaptıkları da oldu ben şuan evde günde 1 kez kullanacağım ama bebeğin suyunu azaltma gibi bir durum yok doktorum 12. Haftadan beri kontrol ediyor sularını ben istemiştim bi ara akıntıyı kese suyu sanmıştım o günden beri her kontrolde kese suyum gayet iyi normal çıkıyor zaten keseyi besleyen en önemli şey su senin içtiğin su o yüzden günde mutlaka min 3 lt su içmek gerek
Ben iki öğün yiyorum canım ben de aynı şekildeyim seninle ki zaten ben hayatımın hiçbir döneminde günde 3 öğün yemedim, aile alışkanlığı bir sabah bir akşam.Kızlar yine yemek konusunu açıcam ama 3 öğün yemek yiyor musunuz?Ben o kadar acıkmıyorum. Zaten hamilelik öncesi aralıklı orucu rutin haline getirmiştim. Raporlu olduğum için evdeyim ve 10 gibi uyanıyorum. Sonra 3 öğün bana fazla geliyor sanki belki dolapta olsa yerim ama hazırlamak da zor geliyor ya yiyecek bişey bulamıyorum ben. Her gün her gün hazırlamak inanılmaz zor gelmeye başladı
Canim nasilsn. Bebek nasil. Cinsiyet belli oldumuAynen canım, iyi düşünelim iki hafta sonra canım
Ama hala aynı kilodayımOoo bu da çok fazla sanki
Merhaba geçmiş olsun. Kaçıncı haftadasiniz ve doktorunuz bu durum için neler öneriyor? Benim için de aynı sey söylendi, doktorum zamanla yukari çıkabileceğini ama şuan bebeğin eşinin plasentaya yakın olduğunu söyledi. Öğretmenim bu süreçte çalışmaya devam ediyorum risk olmaz dedi doktorum ama şimdi biraz araştırınca sandığımdan ciddi gibi anlıyorumDoğumlarınız nasıl oldu rahat geçmiştir inş. Kaçıncı haftadaydı doğumlar? Doğuma kadar herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Nelere dikkat ederek geçirdiniz gebeliği?
Çok soru sordum kusura bakmayın, benim de previa olma ihtimalim var, o yüzden soruyorum :) cevaplayabilirseniz çok sevinirim :)
Erkek canım evet oldu, baya oldu belli olalı, ben yatıyorum halen kanama alanı devam ediyor. Sen nasılsın iyi misin cinsiyet belli oldu mu? En son kan uyuşmazlığı iğnesi yapılacaktın. Yurt dışında 16 haftadan önce söylemiyorlar gerçi,Canim nasilsn. Bebek nasil. Cinsiyet belli oldumu
Ay maşallah yaaa hiç kilo almamak ben 58 ile başladım o kadar kadar kusmaya 62 oldumAma hala aynı kilodayım55.5 la hamile kaldım 56 oldum 16+3 olduk
Evet gözler üzerinde beni dışlamayın bwk
Benim gibi biri olması sevindirdiBen iki öğün yiyorum canım ben de aynı şekildeyim seninle ki zaten ben hayatımın hiçbir döneminde günde 3 öğün yemedim, aile alışkanlığı bir sabah bir akşam.Ama hamilelikten olsa gerek artık öğlenleri midem kazınıyor o yüzden öğlenleri aralıklı olarak meyve, kuru yemiş ve bir kase yoğurt yiyorum o şekilde akşam saati geliyor zaten
Bende varımBenim gibi biri olması sevindirdibenim ki biraz üşengeçlik. Cevizdir fındıktır geçiştiriyorum ben de öğleni. Akşamı zaten 6 gibi yiyorum. O yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum inşallah
Benim gibi biri olması sevindirdibenim ki biraz üşengeçlik. Cevizdir fındıktır geçiştiriyorum ben de öğleni. Akşamı zaten 6 gibi yiyorum. O yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum inşallah
Zaten vücudun sinyal verir bu şekilde rahat hissediyorsan demek ki sıkıntı yokbenim sık sık bir şeyler yeme isteği oluştu son haftalarda ve dediğim gibi kuru incirdi, yoğurttu, meyveydi geçistiriyorum hem daha sağlıklı bence bu şekilde
Anesteziden nasıl bankacılığa geçtin peki? Çok ayrı işler.Canım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıbir kez genel anestezi sezeryan vakasına girdim hasta kendisi ısrarla zor bela genel anestezi istemiş 2. Gebeliği ilk gebeliğinde de bu şekilde doğuma girmiş asla başka bir yol istemiyormuş psikolojik olarak o anı yaşamak istemediğini söyledi saygım tabiki sonsuz anestezist olarak o kadar üzülerek o hastayı bayılttım ve entübe ettim ki çünkü göbek bağı kesilmeden anneye anestezik maddeler veriyoruz ve anında plesanta kordon daha kesilmediği için tümmm o uyuşturucu ilaçlar çoğu kırmızı reçete yani bir tanesi uyuşturucu maddelerinde bile kullanılıyor hepsi bebeğe anında gidiyor bebek çıktığında tepkisizdi ağlamadı nefes alamıyordu direk onu da entübe ettik tabiki bebek sonradan kendine geliyor çocuk doktoru hemen başında oluyor ama o minicik bebeğe bu kadar yükü vermek ve bebek annesini göremedi anne bebeği göremedi bebek o an ciğerleri açılmadan entübeye girdi yabi aşırı üzüldüğüm bir vakaydı. Sezeryan ameliyatında da bir ilaç var adını burada vermek istemiyorum anne zaten kendini iyi hissetmiyorsa biz onu spiral belden uyuşma yapılırken anlıyoruz ve anneye sakinleşmek isteyip istemediğini soruyoruz kadın doğum doktoru izin verirse bir ilaç yapıyoruz anne rüyada gibi oluyor her şeyi görüyor duyuyor işitiyor bebeğini öpüyor ama hatırlamıyor rüyadaymış gibi hissediyor. Zaten bir diğer seçenek tümmm sezeryan ameliyatlarında annenin asla bundan haberi bile olmaz bebek çıkarılır kordonu kesildiği an bebek anneye gösterilir hemen ardından anestezist olarak bizler anneye damardan o rüya etkisi yaratan ilacı veririz ki rahatlasın biraz uyusun dikiş atılırken sakinleşsin genelde anneler o aşamada uyurlar dikiş bitince işlemin gittiğini söyleriz anne fark etmez bile ne olduğunu yani sezeryanda bebek zaten 5 dk da çıkıyor sonrasında sakinleştirici dediğimiz o ilaç yapıldığı için çıkınca anne ne oldu bitti mi bebek nerede dikiş atıldı mı diye sorar hiçbir şey hatırlamaz o ilaç sayesinde o yüzden korkmayın endişe etmeyin Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?