- 16 Mart 2022
- 3.287
- 3.267
- 83
- 33
Ben de çok üşeniyorum ya hazırlamaya . Önceden umursamazdım da şimdi düzgün sebze yemeği et falan hazırlamak gerekiyor. Gündüz anneme gidiyorum hep öğle yemeğini orda yiyorum sırf o yüzden bile hep gitmek işime geliyorİşte olsam hazır gelse önüme ben de yerim de evde sürekli yemek için bişeyler bulmak zor geliyor bana
Canım onu anlamadım annesi çok stres yapıp titrediği için mi bebek entübe oldu. Bebeğe nasıl bu kadar etki ediyoryok epidural etki ediyor fakat doktor kesmeye başladığı anda aşırı stres yaptığı için bacağı titremeye başlıyor normalde kesildiğini vs hissetmiyor fakat stresle çok konuşmaya, ağlamaya bağırmaya başlıyor doktorda 5-10 dk kadar uyumasını istiyor zaten ablamızda en başından beri komple bayıltılmak istendiği için hemen kabul ediyor illa buna bağlamak olur mu bilmiyorum ama bebek entübe edildi ne yazık ki
Evet kullanıyorum bugünde detaylı ultrasona girdim rahim ağzına yakınmış 28. haftaya kadar çıkar dedi ama lekelenme kanama iyi değil dinlen dediDoktorunuz ne diyor bu konuda benim de azaldı ama bitmedi kahverengi akıntı. Progesteron desteği kullanıyor musunuz
Çok teşekkür ederim, ben de Özdilekten alacağımbakın isterseniz gerçekten güzel çeşitleri oluyor ve çevremde herkes özdilekten almıstı siz hatırlatınca sordum cok memnun kalmıslar özdilek havluda cok başarılıdır zaten
Canım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıCanım onu anlamadım annesi çok stres yapıp titrediği için mi bebek entübe oldu. Bebeğe nasıl bu kadar etki ediyor
yok anestezi sebebiyle dedi doktorCanım onu anlamadım annesi çok stres yapıp titrediği için mi bebek entübe oldu. Bebeğe nasıl bu kadar etki ediyor
aynen tam olarak bu anestezi sebebiyle solunum sııkıntısı yaşandı ve bebek entübe edildiCanım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıbir kez genel anestezi sezeryan vakasına girdim hasta kendisi ısrarla zor bela genel anestezi istemiş 2. Gebeliği ilk gebeliğinde de bu şekilde doğuma girmiş asla başka bir yol istemiyormuş psikolojik olarak o anı yaşamak istemediğini söyledi saygım tabiki sonsuz anestezist olarak o kadar üzülerek o hastayı bayılttım ve entübe ettim ki çünkü göbek bağı kesilmeden anneye anestezik maddeler veriyoruz ve anında plesanta kordon daha kesilmediği için tümmm o uyuşturucu ilaçlar çoğu kırmızı reçete yani bir tanesi uyuşturucu maddelerinde bile kullanılıyor hepsi bebeğe anında gidiyor bebek çıktığında tepkisizdi ağlamadı nefes alamıyordu direk onu da entübe ettik tabiki bebek sonradan kendine geliyor çocuk doktoru hemen başında oluyor ama o minicik bebeğe bu kadar yükü vermek ve bebek annesini göremedi anne bebeği göremedi bebek o an ciğerleri açılmadan entübeye girdi yabi aşırı üzüldüğüm bir vakaydı. Sezeryan ameliyatında da bir ilaç var adını burada vermek istemiyorum anne zaten kendini iyi hissetmiyorsa biz onu spiral belden uyuşma yapılırken anlıyoruz ve anneye sakinleşmek isteyip istemediğini soruyoruz kadın doğum doktoru izin verirse bir ilaç yapıyoruz anne rüyada gibi oluyor her şeyi görüyor duyuyor işitiyor bebeğini öpüyor ama hatırlamıyor rüyadaymış gibi hissediyor. Zaten bir diğer seçenek tümmm sezeryan ameliyatlarında annenin asla bundan haberi bile olmaz bebek çıkarılır kordonu kesildiği an bebek anneye gösterilir hemen ardından anestezist olarak bizler anneye damardan o rüya etkisi yaratan ilacı veririz ki rahatlasın biraz uyusun dikiş atılırken sakinleşsin genelde anneler o aşamada uyurlar dikiş bitince işlemin gittiğini söyleriz anne fark etmez bile ne olduğunu yani sezeryanda bebek zaten 5 dk da çıkıyor sonrasında sakinleştirici dediğimiz o ilaç yapıldığı için çıkınca anne ne oldu bitti mi bebek nerede dikiş atıldı mı diye sorar hiçbir şey hatırlamaz o ilaç sayesinde o yüzden korkmayın endişe etmeyin Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
ayyy şu ağlamadı kısmı aynı ablamızın bebeği asla ağlamadı yavrucak kedi gibi kücük kücük miyavladı desem yeri var ağlasın diye gözünün içine baktık yokCanım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıbir kez genel anestezi sezeryan vakasına girdim hasta kendisi ısrarla zor bela genel anestezi istemiş 2. Gebeliği ilk gebeliğinde de bu şekilde doğuma girmiş asla başka bir yol istemiyormuş psikolojik olarak o anı yaşamak istemediğini söyledi saygım tabiki sonsuz anestezist olarak o kadar üzülerek o hastayı bayılttım ve entübe ettim ki çünkü göbek bağı kesilmeden anneye anestezik maddeler veriyoruz ve anında plesanta kordon daha kesilmediği için tümmm o uyuşturucu ilaçlar çoğu kırmızı reçete yani bir tanesi uyuşturucu maddelerinde bile kullanılıyor hepsi bebeğe anında gidiyor bebek çıktığında tepkisizdi ağlamadı nefes alamıyordu direk onu da entübe ettik tabiki bebek sonradan kendine geliyor çocuk doktoru hemen başında oluyor ama o minicik bebeğe bu kadar yükü vermek ve bebek annesini göremedi anne bebeği göremedi bebek o an ciğerleri açılmadan entübeye girdi yabi aşırı üzüldüğüm bir vakaydı. Sezeryan ameliyatında da bir ilaç var adını burada vermek istemiyorum anne zaten kendini iyi hissetmiyorsa biz onu spiral belden uyuşma yapılırken anlıyoruz ve anneye sakinleşmek isteyip istemediğini soruyoruz kadın doğum doktoru izin verirse bir ilaç yapıyoruz anne rüyada gibi oluyor her şeyi görüyor duyuyor işitiyor bebeğini öpüyor ama hatırlamıyor rüyadaymış gibi hissediyor. Zaten bir diğer seçenek tümmm sezeryan ameliyatlarında annenin asla bundan haberi bile olmaz bebek çıkarılır kordonu kesildiği an bebek anneye gösterilir hemen ardından anestezist olarak bizler anneye damardan o rüya etkisi yaratan ilacı veririz ki rahatlasın biraz uyusun dikiş atılırken sakinleşsin genelde anneler o aşamada uyurlar dikiş bitince işlemin gittiğini söyleriz anne fark etmez bile ne olduğunu yani sezeryanda bebek zaten 5 dk da çıkıyor sonrasında sakinleştirici dediğimiz o ilaç yapıldığı için çıkınca anne ne oldu bitti mi bebek nerede dikiş atıldı mı diye sorar hiçbir şey hatırlamaz o ilaç sayesinde o yüzden korkmayın endişe etmeyin Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Benim çok üzüldüğüm bir durum bu maalesef. Bel ağrısı olmasının sebebi 2 tanedir. 1. Spinal anestezi komplikasyonu yani yan etkileri arasında bel ağrısı ve baş ağrısı ve kusma en net yan etkilerdendir. 2. Sebep sezeryan dikişinden özellikle kış aylarıysa annenin sıkı giyinmesi ve sezeryan dikişinin kapanması çok önemlidiraynen tam olarak bu anestezi sebebiyle solunum sııkıntısı yaşandı ve bebek entübe edildi
acaba neden bu kadar mideniz bulanıyor ki bunun nedeni neymiş yabancı olarak mı görüyor vücut bebeğiOyyy maşallah. Ben artık su içemez oldum bulantıdaninşallah kötü olmaz inşallah bebek iyidir hiçbir şey canım çekmiyor hiç. Dün cips aldım hep istiyordum diye yok daha onu da yemem. Ceviz daha ağzıma sürmedim
O kadar değerli bilgiler kiCanım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıbir kez genel anestezi sezeryan vakasına girdim hasta kendisi ısrarla zor bela genel anestezi istemiş 2. Gebeliği ilk gebeliğinde de bu şekilde doğuma girmiş asla başka bir yol istemiyormuş psikolojik olarak o anı yaşamak istemediğini söyledi saygım tabiki sonsuz anestezist olarak o kadar üzülerek o hastayı bayılttım ve entübe ettim ki çünkü göbek bağı kesilmeden anneye anestezik maddeler veriyoruz ve anında plesanta kordon daha kesilmediği için tümmm o uyuşturucu ilaçlar çoğu kırmızı reçete yani bir tanesi uyuşturucu maddelerinde bile kullanılıyor hepsi bebeğe anında gidiyor bebek çıktığında tepkisizdi ağlamadı nefes alamıyordu direk onu da entübe ettik tabiki bebek sonradan kendine geliyor çocuk doktoru hemen başında oluyor ama o minicik bebeğe bu kadar yükü vermek ve bebek annesini göremedi anne bebeği göremedi bebek o an ciğerleri açılmadan entübeye girdi yabi aşırı üzüldüğüm bir vakaydı. Sezeryan ameliyatında da bir ilaç var adını burada vermek istemiyorum anne zaten kendini iyi hissetmiyorsa biz onu spiral belden uyuşma yapılırken anlıyoruz ve anneye sakinleşmek isteyip istemediğini soruyoruz kadın doğum doktoru izin verirse bir ilaç yapıyoruz anne rüyada gibi oluyor her şeyi görüyor duyuyor işitiyor bebeğini öpüyor ama hatırlamıyor rüyadaymış gibi hissediyor. Zaten bir diğer seçenek tümmm sezeryan ameliyatlarında annenin asla bundan haberi bile olmaz bebek çıkarılır kordonu kesildiği an bebek anneye gösterilir hemen ardından anestezist olarak bizler anneye damardan o rüya etkisi yaratan ilacı veririz ki rahatlasın biraz uyusun dikiş atılırken sakinleşsin genelde anneler o aşamada uyurlar dikiş bitince işlemin gittiğini söyleriz anne fark etmez bile ne olduğunu yani sezeryanda bebek zaten 5 dk da çıkıyor sonrasında sakinleştirici dediğimiz o ilaç yapıldığı için çıkınca anne ne oldu bitti mi bebek nerede dikiş atıldı mı diye sorar hiçbir şey hatırlamaz o ilaç sayesinde o yüzden korkmayın endişe etmeyin Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
üçgen şimdi mükemmelleşti kız kıza ne yapacaklar bir de ekek lazım onlara çiçek alacak centilmenlik yapacakYaaaaaa minnoşşşşşhayırlı olsun kuzucum ama mükemmel üçgeni bozdun
Ben üç öğün yiyorum canım yemezsem elim ayagim çekilmeye başlıyor dikkat etmiyorum canım ne çekerse onu yiyorum mesela kahvaltıda ekmek kizartiyorum ama 4-5 dilim gömüyorum üzerine peynir sürüpKızlar yine yemek konusunu açıcam ama 3 öğün yemek yiyor musunuz?Ben o kadar acıkmıyorum. Zaten hamilelik öncesi aralıklı orucu rutin haline getirmiştim. Raporlu olduğum için evdeyim ve 10 gibi uyanıyorum. Sonra 3 öğün bana fazla geliyor sanki belki dolapta olsa yerim ama hazırlamak da zor geliyor ya yiyecek bişey bulamıyorum ben. Her gün her gün hazırlamak inanılmaz zor gelmeye başladı
Canım bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu banaCanım eskiden ameliyathanede anestezist olarak çalışıyordum sezersin ameliyatlarında benim tercihen karşı olduğum Genel Anestezi yöntemidir doktor uygun görmedikçe doktorlar bunu söylemedikçe hastaların ısrarla bunu istemesini ben şahsen uygun bulmuyorum herkesin kendi tercihi tabiki kimse karışamaz orası ayrıbir kez genel anestezi sezeryan vakasına girdim hasta kendisi ısrarla zor bela genel anestezi istemiş 2. Gebeliği ilk gebeliğinde de bu şekilde doğuma girmiş asla başka bir yol istemiyormuş psikolojik olarak o anı yaşamak istemediğini söyledi saygım tabiki sonsuz anestezist olarak o kadar üzülerek o hastayı bayılttım ve entübe ettim ki çünkü göbek bağı kesilmeden anneye anestezik maddeler veriyoruz ve anında plesanta kordon daha kesilmediği için tümmm o uyuşturucu ilaçlar çoğu kırmızı reçete yani bir tanesi uyuşturucu maddelerinde bile kullanılıyor hepsi bebeğe anında gidiyor bebek çıktığında tepkisizdi ağlamadı nefes alamıyordu direk onu da entübe ettik tabiki bebek sonradan kendine geliyor çocuk doktoru hemen başında oluyor ama o minicik bebeğe bu kadar yükü vermek ve bebek annesini göremedi anne bebeği göremedi bebek o an ciğerleri açılmadan entübeye girdi yabi aşırı üzüldüğüm bir vakaydı. Sezeryan ameliyatında da bir ilaç var adını burada vermek istemiyorum anne zaten kendini iyi hissetmiyorsa biz onu spiral belden uyuşma yapılırken anlıyoruz ve anneye sakinleşmek isteyip istemediğini soruyoruz kadın doğum doktoru izin verirse bir ilaç yapıyoruz anne rüyada gibi oluyor her şeyi görüyor duyuyor işitiyor bebeğini öpüyor ama hatırlamıyor rüyadaymış gibi hissediyor. Zaten bir diğer seçenek tümmm sezeryan ameliyatlarında annenin asla bundan haberi bile olmaz bebek çıkarılır kordonu kesildiği an bebek anneye gösterilir hemen ardından anestezist olarak bizler anneye damardan o rüya etkisi yaratan ilacı veririz ki rahatlasın biraz uyusun dikiş atılırken sakinleşsin genelde anneler o aşamada uyurlar dikiş bitince işlemin gittiğini söyleriz anne fark etmez bile ne olduğunu yani sezeryanda bebek zaten 5 dk da çıkıyor sonrasında sakinleştirici dediğimiz o ilaç yapıldığı için çıkınca anne ne oldu bitti mi bebek nerede dikiş atıldı mı diye sorar hiçbir şey hatırlamaz o ilaç sayesinde o yüzden korkmayın endişe etmeyin Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
canım biraz da dikkat etmek lazım gebelik şekeri diye bisey varmış çıkarsa bir dilim elmayı bile yedirmezlermiş bizeBen üç öğün yiyorum canım yemezsem elim ayagim çekilmeye başlıyor dikkat etmiyorum canım ne çekerse onu yiyorum mesela kahvaltıda ekmek kizartiyorum ama 4-5 dilim gömüyorum üzerine peynir sürüppatates kızartması kaşar peynir yumurta ile sandviç yapıyorum bazen kahvaltıda hunharca yiyorum öğlen oğlanın yemek saati var onunla çorba yada makarna yada tavuk pilav yada mantı yiyoruz akşamda ne yemek yaptıysam aralarda da en sevdiğim şey mısır gevreği nesquik Nestle gibi bayılıyorum sütsüz bile yerim bazen meyve bazen gevrek yiyorum canım isterse ceviz yiyorum kendimi zorlamıyorum çünkü migdemi bulandırıyor ceviz
Canım merak ettim sadece benim de 12. hafta civarı çok kasılmam oluyordu, karnım çok ağrıyordu doktor da bu makattan Endol yazmıştı. Ben de kullanmadan önce araştırdım ve birçok kişinin bebeğin suyunu azalttığına dair yazı okudum ben de korkup kullanmamıştım. Böyle bir etkisi yok muymuş?Evet canım şükür Allahın izniyle eve geldik dinleniyorum gribim daha iyi sadece öksürük kaldı antibiyotik kullanıyorum kasılma önleyici Nidilat hap günde 4 tane ve kasılma önleyici endol makattan fitil kullanıyorum bir de her gün progestan kalça iğnem var doktorum 4 gün sonra yine görecek zaten kontrol için
Bebek iyileşti mi canımayyy şu ağlamadı kısmı aynı ablamızın bebeği asla ağlamadı yavrucak kedi gibi kücük kücük miyavladı desem yeri var ağlasın diye gözünün içine baktık yoknabız bir ölçüldü 260
Benim üçüncü gebeligim çok şükür hiç birinde şeker sorunu yaşamadım hepsinde aynı şekilde beslendimcanım biraz da dikkat etmek lazım gebelik şekeri diye bisey varmış çıkarsa bir dilim elmayı bile yedirmezlermiş bize( bebeğe çok tehlikeli deniyor ( en çok da karbonhidrat nedeniyle oluyor deniyor ekmek pirinç makarna nedeniyle ama tecrübeli anneler bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?