Canım bana göre önemli olan alttan ölçüm ama doktorlar az çok karından da tahmin edebiliyor. Bence şuan alttan muayeneyi hiç bir doktor zorda kalmadıkça yapmak istemez. Çok büyük sıkıntı görürse yapardı. Detaylı ultrason da bildiğim kadarıyla alttan ölçüm yapılıyor belki o da onu bekliyor. Belki kanama alanından dolayı da riske atmak istememiştir ama benim ki de şuan hiç alttan ölçmedi, sürekli üstten ölçüyor ve aynı çıkıyor diye belki de ölçmüyor. sen kasık ağrın olursa kasılman olursa va hemen doktoruna yaz.Canım acaba kanama alanı var diye karından ölçüm doğru olmaz mı? Ondan mı alttan ölçüm yapacağız dedi.
Benim ki 35mm çıkıyor doktor normal diyor. Ben bu rahim ağzı uzunluğunu gerçekten anlayamıyorum.Sağol canım inşallah seninde kanama alanın tez vakitte geçervajinal ultrasonu alttan muayene ile küçük haftalarda bakar gibi bakıyor alet ile cihazdan ölçüyor normali sanırım 38-39-40 ları normal iyi görüyorlar altında olunca düzenli takip ediyor her muayenede bakalım diyor tehlikeli olan 25 mm ve altına düşerse ya da rahim açıklığı olursa tehlikeli diyor. Evet susuz kalmak çok etkiliyormuş doktorum bana da önceki haftalar da demişti günde min. 3 lt su içmen lazım bu kasılmalardan sonra min. 3.5 lt içeceksin dedi su içmek hem rahimi rahatlatıp kasılmaları min. İndirirmiş hem de kanama varsa kanı seyreltip kanamayı durdurma da etkiliymiş du çok önemli dedi rahmi çok rahatlatır su içebilmişim kadar iç dedi bana ben zaten hep min. Günde 3 lt altına düşmüyorum suyu. Bana da be kadar çok yatarsan o kadar açılma olmaz o kadar rahim kısalmaz dedi ama günlük tabi 5 dk evde bi dolan kan akışı olsun dedi ama zaten o kadar su içtiğim için 30 dk da bir wc ye kalkıyorum ya da her akşam iğne olmaya acile gidiyorum dedim onlarda yeterli yürümen için dedi çok ayakta kalma ayakta kalınca bu tehlikeler oluyor hissedilmiyor anne adayı tarafından dedi. İnşallah seninde ölçünün çok iyi çıkar sen zaten bildiğim kadarıyla 5. Haftadan beri hep yatıyorsun yatmak çok iyi geliyormuş o yüzden kötü çıkmaz Allahın izniyle sonuçların inşallah ama dediğin gibi bizim belli süreç tamamlanana kadar yatacağız onlar yeterki sağlıkla vakitlice gelsinler
Canım demekki o zaman geçirdiğin gripten kısalma olmuş biraz. İyileştikçe normale dönmüş. Çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın .Doktordan geldim rahim uzunluğu iyi dedi eğer böyle giderse serklaj gerek yok diye düşünüyorum dedi yatarsan zaten sorun olmaz haftaya gel bakalım sorun yoksa serklaj yapmayız dedi çok şükürbelli ki süreci yatarak geçireceğim sadece evde 5 dk yürü kan akışı için yeter dedi
Doktordan doktora ya da gebeliğe göre de değişebiliyor canım galiba en iyisini tabi kendi doktorun sana uygun olanı söyler 35 e normal bakanlarda var tabi o da normal bir değer tehlikeli olan 25 mm ve aşağısıymışBenim ki 35mm çıkıyor doktor normal diyor. Ben bu rahim ağzı uzunluğunu gerçekten anlayamıyorum.
Evet canım ciddi bi enfeksiyon geçirdim ondan rahmi tetikledi dedi doktorum çok şükür iyiyim şuan antibiyotik kutu bitene kadar iç yine de dedi zaten 500 mg antibiyotik inşallah kimse yaşamasınCanım demekki o zaman geçirdiğin gripten kısalma olmuş biraz. İyileştikçe normale dönmüş. Çok geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın .
Haklısın canım benim bildiğim de öyle. Ben yine de detaylıya kadar minimum hareketle hayatıma devam edeyim.Doktordan doktora ya da gebeliğe göre de değişebiliyor canım galiba en iyisini tabi kendi doktorun sana uygun olanı söyler 35 e normal bakanlarda var tabi o da normal bir değer tehlikeli olan 25 mm ve aşağısıymışdoğru ölçüm de alttan muayene belli ediyormuş genel de detaylı ultrasonda bakılır alttan o zamana kadar anne de bir sorun çıkmadıkça bakılmazmış zaten
Akşam eşim gelsin de hele bir biz de gidelim. Tek başıma sokağa çıkmam yasakKızlaaaar a101 e nohut battaniyelerden gelmiş yumoş yumoş çok güzel. Hemen aldım 70 tl
Canım, detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Endol fitil verdi makattan bana, kasılman olursa kullan dedi. 5, haftadan beri yatıyorum canım evet. İnşallah güzel şeyler olacak inanıyorum, yeterki zamanında sağlıklı doğsunlar da. Yatmaya razıyım canımSağol canım inşallah seninde kanama alanın tez vakitte geçervajinal ultrasonu alttan muayene ile küçük haftalarda bakar gibi bakıyor alet ile cihazdan ölçüyor normali sanırım 38-39-40 ları normal iyi görüyorlar altında olunca düzenli takip ediyor her muayenede bakalım diyor tehlikeli olan 25 mm ve altına düşerse ya da rahim açıklığı olursa tehlikeli diyor. Evet susuz kalmak çok etkiliyormuş doktorum bana da önceki haftalar da demişti günde min. 3 lt su içmen lazım bu kasılmalardan sonra min. 3.5 lt içeceksin dedi su içmek hem rahimi rahatlatıp kasılmaları min. İndirirmiş hem de kanama varsa kanı seyreltip kanamayı durdurma da etkiliymiş du çok önemli dedi rahmi çok rahatlatır su içebilmişim kadar iç dedi bana ben zaten hep min. Günde 3 lt altına düşmüyorum suyu. Bana da be kadar çok yatarsan o kadar açılma olmaz o kadar rahim kısalmaz dedi ama günlük tabi 5 dk evde bi dolan kan akışı olsun dedi ama zaten o kadar su içtiğim için 30 dk da bir wc ye kalkıyorum ya da her akşam iğne olmaya acile gidiyorum dedim onlarda yeterli yürümen için dedi çok ayakta kalma ayakta kalınca bu tehlikeler oluyor hissedilmiyor anne adayı tarafından dedi. İnşallah seninde ölçünün çok iyi çıkar sen zaten bildiğim kadarıyla 5. Haftadan beri hep yatıyorsun yatmak çok iyi geliyormuş o yüzden kötü çıkmaz Allahın izniyle sonuçların inşallah ama dediğin gibi bizim belli süreç tamamlanana kadar yatacağız onlar yeterki sağlıkla vakitlice gelsinler
Evet geliyor hatta bizden önce hazırlanıp iniyorKv de mi kontrollere geliyorEn kötü ihtimali söylemiş sen ona takılma bence. Şimdi geçecek derse tam tersi de olabilir sonuçta en iyisi kötüyü söylemek ki iyi olursa zaten ayaklanıcaksın.
Bende aynı renginden Aldım evet çok güzelKızlaaaar a101 e nohut battaniyelerden gelmiş yumoş yumoş çok güzel. Hemen aldım 70 tl
Canım benim doktorum da 35 ve üzeri olmasını bekleriz dedi benim 33.5 çıkmıştı 13 haftada 35 neredeyse sıkıntı olacak bir ölçüm değil hatta bu ölçümlerde olan gebeler çok kolaydogum yapıyor dediBenim ki 35mm çıkıyor doktor normal diyor. Ben bu rahim ağzı uzunluğunu gerçekten anlayamıyorum.
Plasenta nereye yerleşmiş canım sordun mu belki o engelliyordur şuan hissetmeni ya da düz yatınca göbeğine hafif parmaklarınla piyona çalar gibi hareket yapınca çok hafif bir geri tepki hissetmeyi denedin mi ya da sola yatarak deneyebilirsin plasenta yerleşiminden dolayı olabilir ya dakik gebelikler de 20. Haftayı da bulabiliyormuş kişiye göre çok değişen durumlar endişe etme elbet o güzel günler de gelirKızlar birde hareketleri hissetmeye başladınız mı? Ben 16+3 ben hissetmiyorum
Ben oğlum olursa isim konusunda çok zorlanırım diyordum.Bu arada kızlar biz Aziz ismi koymucaz günahmış araştırdıkondan şimdi isim bulmak lazım
Ben neredeyse hergun kayma hareketini hissediyorum daha doğrusu kendini diriyor bitarafa sanki orayı şişiriyor ve bırakıyor tekme olarak bir gün hissediyorsam birgün hissetmiyorum pıt diye bir kere vuruyor o kadar 16+4 olduk bizdeKızlar birde hareketleri hissetmeye başladınız mı? Ben 16+3 ben hissetmiyorum
Bizde erkek olursa atlas istiyordukBen oğlum olursa isim konusunda çok zorlanırım diyordum.Eşim Cihangir, Beyazıt, Aslan, Barbaros ve Tuna isimlerini beğeniyordu. Belki seçenek olur senin için de
Yaaa çok güzel benim oğluşumun adı Atlas EgeBizde erkek olursa atlas istiyordukkızımız olunca abisi koydu adını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?