- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Tamam canım yine bakayım Murat hocayaDoktorlarda insan korktum başka fikir almak istedim desen o da bu durumu garipsemez
Ben değiştirdim ya doktor murat hoca şey dedi bana hani doktorunu neden değiştirdin sonra kimdi falan diye sordu ama sorun teşkil etmiyor baktın begeneceksin belkide murat hocadan devam edeceksinDoktorlarda insan korktum başka fikir almak istedim desen o da bu durumu garipsemez
Aynen öyle her gittiğimde bebeğin beynine kemiklerine omurgasına bakıyor ve kısa sürede yapıyor bunu kilosuna boyuna dudağına burnuna hep bilgi veriyor ben çok soruyorum diyeTamam canım sagolasinama zaten murat hocanın uzman olduğu belli 1 buçuk dakikada bebegin her şeyine bakmisti bende golden-snitch eski doktorum 5 dakikada bakiyordu
Arkadaşımın da yaşadığı bir problem vardı canım ben o yüzden tercih etmemiştim, tabii herkeste olacak diye bir şey yok o yüzden şimdiki doktorumu tercih etmiştimBen değiştirdim ya doktor murat hoca şey dedi bana hani doktorunu neden değiştirdin sonra kimdi falan diye sordu ama sorun teşkil etmiyor baktın begeneceksin belkide murat hocadan devam edeceksingolden-snitch
Cnm genoksa da bak. Sonuc 5. Gun cikiyor.hizli epey.Canım sen mi yaptirmistin Antalya'da, bildiğin var mı? Doktorum bir broşür verdi araştırayım eşimle de akşam konusayim bir içim içimi kemiriyor. Fetalde de %99 dedi, %1lik ihtimale de girebilirsin bu belli olmayan bir durum dedi ama amniyosentez de 500de 1 ihtimalle düşük oluyormuş o riski almak istemiyorum, o kadar bunaldım ki eşime de bir şey söyleyemedim yola çıkacak diye kendi kendime ağlıyorum
Her şehirden verebiliyor muyum peki kanı?Cnm genoksa da bak. Sonuc 5. Gun cikiyor.hizli epey.
Evet cnm farketmiyor sehir. sonuclar ayni gun ankaraya lab a gidiyor.5 gunde sonuclaniyor.Her şehirden verebiliyor muyum peki kanı?
Tamamdır canım arayayim bu firmayı da,ne kadar ücret ödemistinizEvet cnm farketmiyor sehir. sonuclar ayni gun ankaraya lab a gidiyor.5 gunde sonuclaniyor.
10.500 cnmTamamdır canım arayayim bu firmayı da,ne kadar ücret ödemistiniz
Tamamdır canım çok teşekkürler10.500 cnm
Nerden çıktı şimdi haftası geride filan. E son adet tarihine göre hep gününden önde gidiyor diyordu şimdi nasıl geriye düştü. Benim bile kafam karıştı doktorlar arasında ölçümlerde bu haftalarda 20-30 gram oynar tamam ama 50-60 gramda oynamaz yani bukadar küçük nasıl ölçtü sen başka bi doktora daha mi gitsen eşin gelince canım bi perinatologa meselaKızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
Kendi doktorun iyicene saçmalamışBugünkü tavırlarina annem de çok şaşırdı, daha önceden tanıyor dr'u yengemin de doktoru çünkü. Bugün yorgun bir anına denk geldi herhalde dedi. Yine de ne olursa olsun hormonlarımin yüksek olduğu bir donemdeyim anne olmaya hazırlanıyorum tüm bunlar etkilenmem için büyük etken daha ılımlı olunabilir yani. Doktorlar bir süre sonra hep karşılaştıkları durum olduğu için robotlasiyorlar sanırım ama bizim için bu durum hiç kolay değil
Canım bir de attığım görselin ikisi de kendi doktoruma ait. Yani bu bebegin ctesi günü 20+3 değer bugün nasıl 20+1 çıkıyor ben anlamadım aynı cihaz aynı Dr. Dün perinatolog 403 gram ölçtü sat'a göre 20+6 olarak gittim kilosu için 21 ile uyumlu dedi şimdi doktorum 357 gram ölçtü ctesi günü 347 gramdi zaten bebek 6 günde 10 gram mi aldı? Ya da dünden bugüne 46 gram zayıfladı mi çocuk anlamadimNerden çıktı şimdi haftası geride filan. E son adet tarihine göre hep gününden önde gidiyor diyordu şimdi nasıl geriye düştü. Benim bile kafam karıştı doktorlar arasında ölçümlerde bu haftalarda 20-30 gram oynar tamam ama 50-60 gramda oynamaz yani bukadar küçük nasıl ölçtü sen başka bi doktora daha mi gitsen eşin gelince canım bi perinatologa mesela
Off dimi yaaa bende 3 gün sonra aynı doktora detayliya gidicem bakalım bana ne diyip kendi doktorum ne diyecek en son doktorum bana gelişimi her şeyi çok iyi demişti belki bu haftalara özel mi acaba bi duruyorlar sonra büyümeye geçiyorlar o kadar güzel gelisim gösteren bebeğe böyle demeleri banada çok saçma geldi.. acaba yanlisikla başkasının sistemine mi baktı bile insan düşünüyor ben çok üzüldüm yaKendi doktorun iyicene saçmalamış
Biz niçin detaylıya giriyoruz ?? Bize daha ayrıntılı bilgi versin diye gelişiminin geç olduğunu o diğer doktor da söylerdi o zaman ayrıca 4 5 gün fark olabiliyor bunları niçin söylemiyorlar ki
Dünkü detaylida söylerdi dimi Dr böyle bir durum olsa. Sat'a göre 20+6 olarak gittim 403 gram 21+0 la uyumlu dedi perinatolog, organları gayet iyi dedi, bacaklari kolları arasında uzunluk kısalık gibi bir durum yok, eşitler o yüzden down sendromu diyemiyorum dedi genetik olabilir burun küçüklüğü fetal dna öneririm en azından görmüş olursunuz dedi. Bugünkü doktorumun tavırları beni epeyi üzdüKendi doktorun iyicene saçmalamış
Biz niçin detaylıya giriyoruz ?? Bize daha ayrıntılı bilgi versin diye gelişiminin geç olduğunu o diğer doktor da söylerdi o zaman ayrıca 4 5 gün fark olabiliyor bunları niçin söylemiyorlar ki
Canım sen bu zamana kadar en basiti şu son 2 sefer gittiğinde hiç video kaydı aldın mı ben hep izin isteyip video çekerim en basiti orda hangi aralığı olcmus vs kucucuk bir nokta işareti bile çok farkettiriyo bana cok garip geldi bu durum üzme kendini yine git başka doktora o da aynısını derse yaptır fetal dna düşünme bile insan huzursuz oluyor ben bile burda çok endiselendim birde o kadar detayliya girdin bir sıkıntı olsa doktor derdi yaCanım bir de attığım görselin ikisi de kendi doktoruma ait. Yani bu bebegin ctesi günü 20+3 değer bugün nasıl 20+1 çıkıyor ben anlamadım aynı cihaz aynı Dr. Dün perinatolog 403 gram ölçtü sat'a göre 20+6 olarak gittim kilosu için 21 ile uyumlu dedi şimdi doktorum 357 gram ölçtü ctesi günü 347 gramdi zaten bebek 6 günde 10 gram mi aldı? Ya da dünden bugüne 46 gram zayıfladı mi çocuk anlamadim
Cem bey gelişimiyle ilgili olumsuz bir şey söylemedi canım sata göre 20+6 olarak gittim. 403 gram 21+0 ile uyumlu dedi. Diğer organları için de olumsuz hiçbir durum söylemedi, bebeğin organlari sağlıklı gözüküyor dedi bugün kendi doktorum gelişimi biraz geriden geliyor demişti değil mi dediOff dimi yaaa bende 3 gün sonra aynı doktora detayliya gidicem bakalım bana ne diyip kendi doktorum ne diyecek en son doktorum bana gelişimi her şeyi çok iyi demişti belki bu haftalara özel mi acaba bi duruyorlar sonra büyümeye geçiyorlar o kadar güzel gelisim gösteren bebeğe böyle demeleri banada çok saçma geldi.. acaba yanlisikla başkasının sistemine mi baktı bile insan düşünüyor ben çok üzüldüm ya
Aynen öylee diğeri hemen olumsuzu basmış sana ki bi şey olursa ben dedim diye demek için sen en iyisi yaptır fetalini rahatlaDünkü detaylida söylerdi dimi Dr böyle bir durum olsa. Sat'a göre 20+6 olarak gittim 403 gram 21+0 la uyumlu dedi perinatolog, organları gayet iyi dedi, bacaklari kolları arasında uzunluk kısalık gibi bir durum yok, eşitler o yüzden down sendromu diyemiyorum dedi genetik olabilir burun küçüklüğü fetal dna öneririm en azından görmüş olursunuz dedi. Bugünkü doktorumun tavırları beni epeyi üzdü
Canım önüne gelen bir doktora git ama hiçbir şey soyleme bebegin bilgilerini bakiyim o ne diyecekCem bey gelişimiyle ilgili olumsuz bir şey söylemedi canım sata göre 20+6 olarak gittim. 403 gram 21+0 ile uyumlu dedi. Diğer organları için de olumsuz hiçbir durum söylemedi, bebeğin organlari sağlıklı gözüküyor dedi bugün kendi doktorum gelişimi biraz geriden geliyor demişti değil mi dedi
Ben dedim demek için bence ayrıca doktorum bana 4 5 gün oynar dediOff dimi yaaa bende 3 gün sonra aynı doktora detayliya gidicem bakalım bana ne diyip kendi doktorum ne diyecek en son doktorum bana gelişimi her şeyi çok iyi demişti belki bu haftalara özel mi acaba bi duruyorlar sonra büyümeye geçiyorlar o kadar güzel gelisim gösteren bebeğe böyle demeleri banada çok saçma geldi.. acaba yanlisikla başkasının sistemine mi baktı bile insan düşünüyor ben çok üzüldüm ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?