- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Evet hep video alıyoruz canım, dinlediğimde videoları hiç gerilikle ilgili bir şey dememiş, hatta geçtiğimiz hafta direnç vardı bu gelişimini etkiler mi diye sormuştum bu haftalar için erken daha demişti. Şimdi daha önce böyle bir durum olmuş gibi konuştu ve benim de haberim yok açıkçası. Mesaj attım doktora da geçtiğimiz haftanın ve bugünün ultrason çıktısını bakalım cevap verir umarimCanım sen bu zamana kadar en basiti şu son 2 sefer gittiğinde hiç video kaydı aldın mı ben hep izin isteyip video çekerim en basiti orda hangi aralığı olcmus vs kucucuk bir nokta işareti bile çok farkettiriyo bana cok garip geldi bu durum üzme kendini yine git başka doktora o da aynısını derse yaptır fetal dna düşünme bile insan huzursuz oluyor ben bile burda çok endiselendim birde o kadar detayliya girdin bir sıkıntı olsa doktor derdi ya
Evet çok şaşırdım hemen çocuk aldırmaya kadar geldi konu bir anda moralim alt üst olduAynen öylee diğeri hemen olumsuzu basmış sana ki bi şey olursa ben dedim diye demek için sen en iyisi yaptır fetalini rahatla
Yakınımızdaki medstardan randevu alabilirim belki canımCanım önüne gelen bir doktora git ama hiçbir şey soyleme bebegin bilgilerini bakiyim o ne diyecek
Bence bugün doktorun yanlış ölçtü canım yani bu durum çok saçma dün ölçtürmemiş olsan bi nebze anlıcam ama bugün resmen zayıflatmış çocuğu. Önceki değerlere bakıp veya sorup tekrar tekrar ölçmedi miCanım bir de attığım görselin ikisi de kendi doktoruma ait. Yani bu bebegin ctesi günü 20+3 değer bugün nasıl 20+1 çıkıyor ben anlamadım aynı cihaz aynı Dr. Dün perinatolog 403 gram ölçtü sat'a göre 20+6 olarak gittim kilosu için 21 ile uyumlu dedi şimdi doktorum 357 gram ölçtü ctesi günü 347 gramdi zaten bebek 6 günde 10 gram mi aldı? Ya da dünden bugüne 46 gram zayıfladı mi çocuk anlamadim
Bebeğin 5-6 gün geriden geliyor dedi bunu söylemiş miydik dedi hayır dün de perinatolog ölçütügunde kilosu 1 gün büyük çıktı dedim, sekreterine sordu evet dediğini hatırlıyorum bak kucukmus dedi diye hatırlıyorum ama annem hayır dedi diyor, eve geçince videoyu atacak oradan detaylı dinlerimBence bugün doktorun yanlış ölçtü canım yani bu durum çok saçma dün ölçtürmemiş olsan bi nebze anlıcam ama bugün resmen zayıflatmış çocuğu. Önceki değerlere bakıp veya sorup tekrar tekrar ölçmedi mi
5 güne sonuç geliyorsa bu daha mantıklı senin için ne kadar erken sonuç gelirse o kadar erken rahatlarsınCnm genoksa da bak. Sonuc 5. Gun cikiyor.hizli epey.
Evet canım bana da öyle geldi5 güne sonuç geliyorsa bu daha mantıklı senin için ne kadar erken sonuç gelirse o kadar erken rahatlarsıngolden-snitch
Ben 2 hafta oldu başlayalı. Kalça ağrım, kramplar hepsi geçti içince. Soda da çok rahatlatıyordu. Bence söyle kullan kramp çok kötü ya gece giriyordu bana daKızlar magnezyuma başladınız mı? Geçen gece uykudayken bacağıma bir kramp girdi çok kötüydü. Gerinmeye korkar oldum. Doktor bana yazmamıştı magnezyum; multivitamin, demir ve d vitamini kullanıyorum. Onları bile zor yetiştiriyorum gün içinde gerçibazı günler birini atlıyorum. Düzenli ilaç kullanmak zormuş
Evet hatırlıyorum bu grubada yazmıştın inşallah bir yanlışlık yapmıştır doktorEvet hep video alıyoruz canım, dinlediğimde videoları hiç gerilikle ilgili bir şey dememiş, hatta geçtiğimiz hafta direnç vardı bu gelişimini etkiler mi diye sormuştum bu haftalar için erken daha demişti. Şimdi daha önce böyle bir durum olmuş gibi konuştu ve benim de haberim yok açıkçası. Mesaj attım doktora da geçtiğimiz haftanın ve bugünün ultrason çıktısını bakalım cevap verir umarim
İnşallah her çıktığımda direkt sonuçları yazıyorum zaten buraya gerilik bir durum olsa onu da yazardim ama hiç öyle bir durum yoktuEvet hatırlıyorum bu grubada yazmıştın inşallah bir yanlışlık yapmıştır doktor
Evet canım bu grupta maşallah bütün bebisler önden önden gidiyor ben gerilik yaşayanı hatırlamıyorum yazan olduysa bile görmedim hani ilk defa söyledi gerçekten doktorun neyse akla kara belli olur inşallah randevu bulursun başka doktordan ama sıkıntı olsa detaylida gozukurdu ya bugünkü bence saçmalık kendini üzmeİnşallah her çıktığımda direkt sonuçları yazıyorum zaten buraya gerilik bir durum olsa onu da yazardim ama hiç öyle bir durum yoktu
Ya benim ölçümlere inanasım gelmiyor. Yanılma payları çok yüksek. Ben de içim rahat olsun diye fetal dna yaptırdım ama yaptırırken de biliyordum boşuna diye üstelik ense kalınlığı 3. 5 çıkmıştı.Kızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
Bence bu doktorun ultrason ölçümlerinde hata var dün gittiğin adam profesör değil miydi onun ölçtüğü aletten nasıl farklı kilo farklı hafta çıkabiliyor üstelik senin doktorunun kayıtlarında da var on gündür 10 gram mı aldı gerçekten şaka gibi biraz. Bence canını sıkma herşey temiz çıkmış çok şükür ikili test sonucun da gayet güzel canımızı sıkıp hamileliği zehir etmeyelim kendimize bu günler en güzel günlerimiz iki kişiyiz çok güzel duygular inşallah bebekler sağlıklı çok şük hiç kötü düşünmeKızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
Akşam başka bir doktora randevu buldum canım eşim gelecek birazdan bir de o baksın bakalım ne diyecekEvet canım bu grupta maşallah bütün bebisler önden önden gidiyor ben gerilik yaşayanı hatırlamıyorum yazan olduysa bile görmedim hani ilk defa söyledi gerçekten doktorun neyse akla kara belli olur inşallah randevu bulursun başka doktordan ama sıkıntı olsa detaylida gozukurdu ya bugünkü bence saçmalık kendini üzme
Anlayamadigim şu zamana kadar hep normal seyrinde hatta 2 gün geç yumurtladim ona rağmen adetini degistirmeyelim tam son adete uyumlu demişti, dün ayrintili ultrasona girdim kilosu gününden 1 gün büyük çıktı bugün ne oldu da tüm dengeler değişti, ctesi günkü ciktiya bakiyorum bugünkü ciktiya bakiyorum bebeğim hiç buyumemis tamamen aynı kalmış ee dünkü ultrasona göre de boyu de kilosu da artmıştı anlayamiyorumYa benim ölçümlere inanasım gelmiyor. Yanılma payları çok yüksek. Ben de içim rahat olsun diye fetal dna yaptırdım ama yaptırırken de biliyordum boşuna diye üstelik ense kalınlığı 3. 5 çıkmıştı.
Tüm doktorlar ufacık şeyde hemen elimize broşür verip fetal için yönlendiriyorlar. Bol ceviz ye güzel beslen birkaç günlük geriden gelmesi kapanır bence yine gidersin doktora.
Evet canım dünkü profesördü ve gelişim konusunda olumsuz bir şey söylememişti tek gözüne çarpan burnuydu. Bugünku sonuçlara göre bebeğim ctesiden beri hiç gelişmemiş aynı duruyor çok garip yaniBence bu doktorun ultrason ölçümlerinde hata var dün gittiğin adam profesör değil miydi onun ölçtüğü aletten nasıl farklı kilo farklı hafta çıkabiliyor üstelik senin doktorunun kayıtlarında da var on gündür 10 gram mı aldı gerçekten şaka gibi biraz. Bence canını sıkma herşey temiz çıkmış çok şükür ikili test sonucun da gayet güzel canımızı sıkıp hamileliği zehir etmeyelim kendimize bu günler en güzel günlerimiz iki kişiyiz çok güzel duygular inşallah bebekler sağlıklı çok şük hiç kötü düşünme
Hiçbir şey çıkmayacak sen başka bir doktora daha git canım göreceksin. Birkaç günlük ileri yada geri olması da endişe verici bir şey değil demişti benim doktorum da. Yani benzer şekilde çıkarsa panik olma hemen. O açık kapanıyorAnlayamadigim şu zamana kadar hep normal seyrinde hatta 2 gün geç yumurtladim ona rağmen adetini degistirmeyelim tam son adete uyumlu demişti, dün ayrintili ultrasona girdim kilosu gününden 1 gün büyük çıktı bugün ne oldu da tüm dengeler değişti, ctesi günkü ciktiya bakiyorum bugünkü ciktiya bakiyorum bebeğim hiç buyumemis tamamen aynı kalmış ee dünkü ultrasona göre de boyu de kilosu da artmıştı anlayamiyorum
İnşallah canım, kendimi boşuna uzup bebeği de strese sokmak istemiyorum ama elimde de değil insan üzülüyor ister istemezHiçbir şey çıkmayacak sen başka bir doktora daha git canım göreceksin. Birkaç günlük ileri yada geri olması da endişe verici bir şey değil demişti benim doktorum da. Yani benzer şekilde çıkarsa panik olma hemen. O açık kapanıyor
Kuzum ben yaşıyorum bu dedikleri ini. Yani geriden gelmesi ve az kilo almasını. Şu an için söylediğin farklar çok değil öncelikle. O yüzden sakin ol. Biraz daha kontrollere git ki lineer büyüme tespit edilebilsin. Yani ben öyle yapıyorum. 2 cihaz iki farklı ölçüm ben de çok yaşadımKızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
Ben kendi doktorunun bugün bir hata yaptığını düşünüyorum. Gelişimi geriden geliyor söylemiştik dimi demesi de bunun kanıtı bence. Ya kafası yerinde değildi ya hasta karıştırdı bir şey oldu bence ya. Farklı cihazlarda farklı ölçümler çok normal ben de bugün kadın doğum hastanesinin aciline gittim 19+0ken 20+0 çıktı hiç önden çıkmayan bebek. Ama aynı doktor aynı cihazda böyle bir durum çok saçma. Gelişimi durmuş olsa detaylıda profesör de görürdü dimi? Profesörün tek söylediği minik burnuydu. Zaten ikilin temiz çıkmıştı minik burun da genetikmiş sizde, o yüzden onu da hiç takmamalısın. Üçüncü bir doktora git canım mutlaka. Nedense seninle ve bebişinle ilgili içim çok rahat benim.Kızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?