2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bence ölçümlere çok takılmayın mesela ben hep gittiğim doktordan farklı bir doktor ve hastane gittiğim bir hafta ileri söyledi 17 hafta dedi sonra kendi gittiğim doktora gittim o 16 dedi yanı tutmuyor bazen cihazdan cihaza fark olabilir

Çok ilginç geldi ben Alel acele olctugunu düşünüyorum

Kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için farklı bir doktora geldim ( daha önce boş gebelik zamanı bu doktora gelmiştim çok pozitif birisi o zaman da boş gebelik diyemem biraz bekleyelim demişti o yüzden açıkçası yine olumlu şeyler söyler moralimi bozmamak için düşünüyorum) ölçümleri gösterdim kendi doktorumu da profesörü de tanıyor şu an geldiğim Dr. Ben profesörün dediğine bakarım bu işin uzmanı o sonuçta ve dün baktirmissin daha hiç de bir şey çıkmayacak gel bakalım dedi ölçtü bebeği, değerleri son adetle uyumlu sadece boyu son adete göre kısa bu degerlerden zaten hep boyu bir tık küçük çıkıyordu diğer her şeyi uyumlu çıkıyordu yine öyle çıktı, Dr pozitif birisi diye yanlış ölçüm yapacak değil diye düşünüyorum ne bileyim bugün kendiminki öyle davranınca kendimi hep olumsuza odakladim. Kilosu 406 gram çıktı, doktorunun bugün dalgın, yoğun bir zamanıydi bence o yüzden yanlış ölçtü dedi, üzdü beni epeyi dedim. Üzülecek hiç bir sey yok gelisimin geriden gelmesini bu haftalarda değil 26. 28. Haftalarda konuşabiliriz dedi. Şu an her şeyin olması gerektiği gibi dedi. Fetal dna yaptırmalı mıyım dedim profesör de fetal dna onermis isterseniz içiniz ferah olsun diye yaptırın dedi ve burnunu da gösterecek şekilde yandan bir fotoğraf verdi, içim rahat etmeli artık sanki artık ama bir yandan yine soru işaretlerim var tabi

Eklentiler

• IMG_20231222_211753.webp
    11 KB · Görüntüleme: 83
O da olabilir kuzum. Ve bir hafta için böyle demesi de çok ilginç. Çünkü demiyorlar. Biraz değişik konuşmuş ben de anlamadım. Ama kendini bunun için asla üzme bunda bir sorun yok sen sakin ol
Evet canım yani sonuçta bu ultrason sonuçlarını biz de görebiliyoruz az çok anlaşılıyor baş çevresi vs. bugün ile geçtiğimiz ctesi arasında hiç fark yok neredeyse büyüme konusunda, bakınca da normalde 3 Mayıs doğum tarihi, ctesi günü 1 Mayıs çıkmış yani 2 gün önde bu nasıl gelişim geriliği oluyor. Bugünkü baktiginda 8 Mayıs tahmini doğum bebek bir anda nasıl bu kadar geriledi. Şimdi başka Dr bakti her şeyi normal kendini boşuna uzme dedi tahmini doğumu da şu an 2 Mayıs olmuş usgye baktığımda yani her şey eskiden ölçüldüğu gibi normal gözüküyor

Kuzum bak benim de böyle çıkıyor. Ama hiç fetal DNA önerilmedi. Sen istiyorsan yaptır tabi ki ama bebişin iyi bence. İçini ferah tut lütfen

Hiç endişe etme kuzum. Doktorlar bunu sıkıntı görmüyor. Senin doktorun bugün canı sıkılmış belli. Bir sonraki kontrolün önemli. Bir de aynı cihazdan kontrolün. Çünkü cihaz değişince herşey değişiyor

Kuzum bak benim de böyle çıkıyor. Ama hiç fetal DNA önerilmedi. Sen istiyorsan yaptır tabi ki ama bebişin iyi bence. İçini ferah tut lütfen
Kendi doktorum öyle bir konuştu ki bugün, resmen sonuç cikinca down olursa aldırma durumuna falan geldi o kadar moralim bozuldu ki bu süreçte olumlu olmamiz gerek şu zamana kadar da olumsuz bir şey yaşamamıştık ama bugün gerçekten çok canımı sıktı

Merhaba kizlar rabbim saglikli hayırlı hamilelikler nasip etsin hepimize benim bir kaç gündür yumurta akı kıvamında bazen şefaf bazen süt beyazı uzayan bir akıntım var ister istemez tedirgin oluyorum aranızda yaşıyan var mı

Oyy maşallah kuzuma bu burun gayet ideal büyüklükte değil mi tövbe tövbe birde ense kalinligida yoksa gerekte yok bence birde ailede küçük burun olmasa hadi bi nebze.. bence içini ferah tut canım bak her şey normal çıkmış doktorda 26 28.haftalarda konuşabiliriz demiş canını sıkma

İnşallah her şey yolunda ilerler, ben bugün sadece burnunu soyleseydi kötü bir şey hissetmeyecektim çünkü dün perinatolog da öyle çok olumsuz değildi genetik olabilir demişti ama bugün kendi doktorum konuşmalarıyla epeyi üzdü, olumsuz yönlerini gördü gibi her şeyin gelişimde gerilik diyince biraz moralim bozuldu sadece burun olarak gitmiştik

Bazen doktorlar değişik olabiliyor. Hiç boşuna kafayı takma buna. Herşey güzel olacak kuzum

Benim yorulduğum zamanlar öyle oluyo ama sağlıklı bir şey

Kendi doktorum da gelişim de gerilik kısmını daha ileriki haftalarda konuşuruz demişti bir önceki randevuda bugün neden öyle dedi anlamadım canım, ense kalınlığı yok şükür, tek farklı çıkan durum burnunun hafif küçük olmasiydi

Bak profesörle aynı ölçmüş gördün mü. Hepimizin dediği gibi bugün senin doktorda bi sıkıntı vardı kesinlikle. Üçüncü görüş alman çok iyi olmuş kuzum hiiiç canını sıkma, minnoşunun tatlılığına bak

Bir sağlıklı doğsun o minik burnu ısırırsınız korkuttun bizi diye geçer bak gayet iyi konuşmuş doktor fetal dna ver tabi ama ağlama kendini bebeği üzme

golden-snitch canım ben olsam fetal DNA da vermezdim bu kez de yüzde birlik yanılma payı var diye kafana takabilirsin. Ense kalınlığı yoksa sadece küçük burundan dolayı bir risk olmaz diye düşünüyorum, illa ki diğer semptomlar da eşlik ederdi. Bence sıkma canını ilerleyen haftalarda her şey yoluna girer. Bebek bazen haftasına göre geride kalır bazen öne geçer normal bir durum bu daha çok minnaklar yarım kilo bile olmadılar

Merhaba canım ben yıllardır tiroid ilacı kullanıyordum hamileliğimi ilk öğrendiğimde de tsh 5.5 çıkmıştı hatta hemen ilacımın dozu yükseltildi ben de çok korkmuştum şimdi takip altındayım sürekli.ilacımı düzenli kullanıyorum değerlerime baktırıyorum elimizden geleni yapıp stres yapmamak lazım

Konu gelişim geriliğinden açılmışken benim gebeliklerin de gerilik problemi olmadı hiç ama ben de erken doğum yapıyorum iki doğumda 35 haftada oldu o da iki hafta hastanede yatıp doğumu durdurarak şimdi bu hamileliğimde de erken doğum olursa diye düşünüyorum şimdi sorum şu ki erken doğarsa diye şimdiden beslenmeye dikkat ederek bebeğin kilosunu artırabilir miyiz bazı doktorlar annenin yediği içtiği bebeğin kilosuna etki etmez diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…