Bence ölçümlere çok takılmayın mesela ben hep gittiğim doktordan farklı bir doktor ve hastane gittiğim bir hafta ileri söyledi 17 hafta dedi sonra kendi gittiğim doktora gittim o 16 dedi yanı tutmuyor bazen cihazdan cihaza fark olabilirİkili testte de anlattı aslında kesin değil vs diye fetale yönlendirdi ama ben ikili test yaptırmak istiyorum demiştim ki orada da riskim 1/19000 çıkmıştı, yani dün de Dr amniyosentez ve fetal önerdi ama genetik de olabilir çünkü bebeğinde başka bir bulguya rastlamadım dedi bugün kendi doktorum daha önce gelişim geriden geliyor daha önce söylemiştik dimi dedi söylemedi halbuki. Ben de mesaj attım geçtiğimiz haftayı. Yani gelişimle ilgili sıkıntı olsa dün detaylida söylerdi Dr diye düşünüyorum. 403 gramken bugün 347 gram dedi doktorum hadi diyelim farklı makineler. Ctrsi 337 gram çıkmıştı bu bebek 6 günde 10 gram mi aldı sadece, durdu mu gelişimi ne oldu kafamda o kadar soru işareti var ki
Çok ilginç geldi ben Alel acele olctugunu düşünüyorumKuzum ben yaşıyorum bu dedikleri ini. Yani geriden gelmesi ve az kilo almasını. Şu an için söylediğin farklar çok değil öncelikle. O yüzden sakin ol. Biraz daha kontrollere git ki lineer büyüme tespit edilebilsin. Yani ben öyle yapıyorum. 2 cihaz iki farklı ölçüm ben de çok yaşadım
O da olabilir kuzum. Ve bir hafta için böyle demesi de çok ilginç. Çünkü demiyorlar. Biraz değişik konuşmuş ben de anlamadım. Ama kendini bunun için asla üzme bunda bir sorun yok sen sakin olÇok ilginç geldi ben Alel acele olctugunu düşünüyorum
Kuzum ben yaşıyorum bu dedikleri ini. Yani geriden gelmesi ve az kilo almasını. Şu an için söylediğin farklar çok değil öncelikle. O yüzden sakin ol. Biraz daha kontrollere git ki lineer büyüme tespit edilebilsin. Yani ben öyle yapıyorum. 2 cihaz iki farklı ölçüm ben de çok yaşadım
Ben kendi doktorunun bugün bir hata yaptığını düşünüyorum. Gelişimi geriden geliyor söylemiştik dimi demesi de bunun kanıtı bence. Ya kafası yerinde değildi ya hasta karıştırdı bir şey oldu bence ya. Farklı cihazlarda farklı ölçümler çok normal ben de bugün kadın doğum hastanesinin aciline gittim 19+0ken 20+0 çıktı hiç önden çıkmayan bebek. Ama aynı doktor aynı cihazda böyle bir durum çok saçma. Gelişimi durmuş olsa detaylıda profesör de görürdü dimi? Profesörün tek söylediği minik burnuydu. Zaten ikilin temiz çıkmıştı minik burun da genetikmiş sizde, o yüzden onu da hiç takmamalısın. Üçüncü bir doktora git canım mutlaka. Nedense seninle ve bebişinle ilgili içim çok rahat benim.
Bence ölçümlere çok takılmayın mesela ben hep gittiğim doktordan farklı bir doktor ve hastane gittiğim bir hafta ileri söyledi 17 hafta dedi sonra kendi gittiğim doktora gittim o 16 dedi yanı tutmuyor bazen cihazdan cihaza fark olabilir
Evet canım yani sonuçta bu ultrason sonuçlarını biz de görebiliyoruz az çok anlaşılıyor baş çevresi vs. bugün ile geçtiğimiz ctesi arasında hiç fark yok neredeyse büyüme konusunda, bakınca da normalde 3 Mayıs doğum tarihi, ctesi günü 1 Mayıs çıkmış yani 2 gün önde bu nasıl gelişim geriliği oluyor. Bugünkü baktiginda 8 Mayıs tahmini doğum bebek bir anda nasıl bu kadar geriledi. Şimdi başka Dr bakti her şeyi normal kendini boşuna uzme dedi tahmini doğumu da şu an 2 Mayıs olmuş usgye baktığımda yani her şey eskiden ölçüldüğu gibi normal gözüküyorO da olabilir kuzum. Ve bir hafta için böyle demesi de çok ilginç. Çünkü demiyorlar. Biraz değişik konuşmuş ben de anlamadım. Ama kendini bunun için asla üzme bunda bir sorun yok sen sakin ol
Kuzum bak benim de böyle çıkıyor. Ama hiç fetal DNA önerilmedi. Sen istiyorsan yaptır tabi ki ama bebişin iyi bence. İçini ferah tut lütfenKızlar teşekkür ederim cevaplarınız içinfarklı bir doktora geldim ( daha önce boş gebelik zamanı bu doktora gelmiştim çok pozitif birisi o zaman da boş gebelik diyemem biraz bekleyelim demişti o yüzden açıkçası yine olumlu şeyler söyler moralimi bozmamak için düşünüyorum) ölçümleri gösterdim kendi doktorumu da profesörü de tanıyor şu an geldiğim Dr. Ben profesörün dediğine bakarım bu işin uzmanı o sonuçta ve dün baktirmissin daha hiç de bir şey çıkmayacak gel bakalım dedi ölçtü bebeği, değerleri son adetle uyumlu sadece boyu son adete göre kısa bu degerlerden zaten hep boyu bir tık küçük çıkıyordu diğer her şeyi uyumlu çıkıyordu yine öyle çıktı, Dr pozitif birisi diye yanlış ölçüm yapacak değil diye düşünüyorum ne bileyim bugün kendiminki öyle davranınca kendimi hep olumsuza odakladim. Kilosu 406 gram çıktı, doktorunun bugün dalgın, yoğun bir zamanıydi bence o yüzden yanlış ölçtü dedi, üzdü beni epeyi dedim. Üzülecek hiç bir sey yok gelisimin geriden gelmesini bu haftalarda değil 26. 28. Haftalarda konuşabiliriz dedi. Şu an her şeyin olması gerektiği gibi dedi. Fetal dna yaptırmalı mıyım dedim profesör de fetal dna onermis isterseniz içiniz ferah olsun diye yaptırın dedi ve burnunu da gösterecek şekilde yandan bir fotoğraf verdi, içim rahat etmeli artık sanki artık ama bir yandan yine soru işaretlerim var tabi
Hiç endişe etme kuzum. Doktorlar bunu sıkıntı görmüyor. Senin doktorun bugün canı sıkılmış belli. Bir sonraki kontrolün önemli. Bir de aynı cihazdan kontrolün. Çünkü cihaz değişince herşey değişiyorEvet canım yani sonuçta bu ultrason sonuçlarını biz de görebiliyoruz az çok anlaşılıyor baş çevresi vs. bugün ile geçtiğimiz ctesi arasında hiç fark yok neredeyse büyüme konusunda, bakınca da normalde 3 Mayıs doğum tarihi, ctesi günü 1 Mayıs çıkmış yani 2 gün önde bu nasıl gelişim geriliği oluyor. Bugünkü baktiginda 8 Mayıs tahmini doğum bebek bir anda nasıl bu kadar geriledi. Şimdi başka Dr bakti her şeyi normal kendini boşuna uzme dedi tahmini doğumu da şu an 2 Mayıs olmuş usgye baktığımda yani her şey eskiden ölçüldüğu gibi normal gözüküyor
Kendi doktorum öyle bir konuştu ki bugün, resmen sonuç cikinca down olursa aldırma durumuna falan geldi o kadar moralim bozuldu ki bu süreçte olumlu olmamiz gerek şu zamana kadar da olumsuz bir şey yaşamamıştık ama bugün gerçekten çok canımı sıktıKuzum bak benim de böyle çıkıyor. Ama hiç fetal DNA önerilmedi. Sen istiyorsan yaptır tabi ki ama bebişin iyi bence. İçini ferah tut lütfen
Oyy maşallah kuzuma bu burun gayet ideal büyüklükte değil mi tövbe tövbe birde ense kalinligida yoksa gerekte yok bence birde ailede küçük burun olmasa hadi bi nebze.. bence içini ferah tut canım bak her şey normal çıkmış doktorda 26 28.haftalarda konuşabiliriz demiş canını sıkmaKızlar teşekkür ederim cevaplarınız içinfarklı bir doktora geldim ( daha önce boş gebelik zamanı bu doktora gelmiştim çok pozitif birisi o zaman da boş gebelik diyemem biraz bekleyelim demişti o yüzden açıkçası yine olumlu şeyler söyler moralimi bozmamak için düşünüyorum) ölçümleri gösterdim kendi doktorumu da profesörü de tanıyor şu an geldiğim Dr. Ben profesörün dediğine bakarım bu işin uzmanı o sonuçta ve dün baktirmissin daha hiç de bir şey çıkmayacak gel bakalım dedi ölçtü bebeği, değerleri son adetle uyumlu sadece boyu son adete göre kısa bu degerlerden zaten hep boyu bir tık küçük çıkıyordu diğer her şeyi uyumlu çıkıyordu yine öyle çıktı, Dr pozitif birisi diye yanlış ölçüm yapacak değil diye düşünüyorum ne bileyim bugün kendiminki öyle davranınca kendimi hep olumsuza odakladim. Kilosu 406 gram çıktı, doktorunun bugün dalgın, yoğun bir zamanıydi bence o yüzden yanlış ölçtü dedi, üzdü beni epeyi dedim. Üzülecek hiç bir sey yok gelisimin geriden gelmesini bu haftalarda değil 26. 28. Haftalarda konuşabiliriz dedi. Şu an her şeyin olması gerektiği gibi dedi. Fetal dna yaptırmalı mıyım dedim profesör de fetal dna onermis isterseniz içiniz ferah olsun diye yaptırın dedi ve burnunu da gösterecek şekilde yandan bir fotoğraf verdi, içim rahat etmeli artık sanki artık ama bir yandan yine soru işaretlerim var tabi
İnşallah her şey yolunda ilerler, ben bugün sadece burnunu soyleseydi kötü bir şey hissetmeyecektim çünkü dün perinatolog da öyle çok olumsuz değildi genetik olabilir demişti ama bugün kendi doktorum konuşmalarıyla epeyi üzdü, olumsuz yönlerini gördü gibi her şeyin gelişimde gerilik diyince biraz moralim bozuldu sadece burun olarak gitmiştikHiç endişe etme kuzum. Doktorlar bunu sıkıntı görmüyor. Senin doktorun bugün canı sıkılmış belli. Bir sonraki kontrolün önemli. Bir de aynı cihazdan kontrolün. Çünkü cihaz değişince herşey değişiyor
Bazen doktorlar değişik olabiliyor. Hiç boşuna kafayı takma buna. Herşey güzel olacak kuzumKendi doktorum öyle bir konuştu ki bugün, resmen sonuç cikinca down olursa aldırma durumuna falan geldi o kadar moralim bozuldu ki bu süreçte olumlu olmamiz gerek şu zamana kadar da olumsuz bir şey yaşamamıştık ama bugün gerçekten çok canımı sıktı
Benim yorulduğum zamanlar öyle oluyo ama sağlıklı bir şeyMerhaba kizlar rabbim saglikli hayırlı hamilelikler nasip etsin hepimize benim bir kaç gündür yumurta akı kıvamında bazen şefaf bazen süt beyazı uzayan bir akıntım var ister istemez tedirgin oluyorum aranızda yaşıyan var mı
Kendi doktorum da gelişim de gerilik kısmını daha ileriki haftalarda konuşuruz demişti bir önceki randevuda bugün neden öyle dedi anlamadım canım, ense kalınlığı yok şükür, tek farklı çıkan durum burnunun hafif küçük olmasiydiOyy maşallah kuzuma bu burun gayet ideal büyüklükte değil mi tövbe tövbe birde ense kalinligida yoksa gerekte yok bence birde ailede küçük burun olmasa hadi bi nebze.. bence içini ferah tut canım bak her şey normal çıkmış doktorda 26 28.haftalarda konuşabiliriz demiş canını sıkma
Ay ne biliyim bende böyle yasiyinca birkacgundur sitres oldum teşekkür ederimBenim yorulduğum zamanlar öyle oluyo ama sağlıklı bir şey
Bak profesörle aynı ölçmüş gördün mü. Hepimizin dediği gibi bugün senin doktorda bi sıkıntı vardı kesinlikle. Üçüncü görüş alman çok iyi olmuş kuzum hiiiç canını sıkma, minnoşunun tatlılığına bakKızlar teşekkür ederim cevaplarınız içinfarklı bir doktora geldim ( daha önce boş gebelik zamanı bu doktora gelmiştim çok pozitif birisi o zaman da boş gebelik diyemem biraz bekleyelim demişti o yüzden açıkçası yine olumlu şeyler söyler moralimi bozmamak için düşünüyorum) ölçümleri gösterdim kendi doktorumu da profesörü de tanıyor şu an geldiğim Dr. Ben profesörün dediğine bakarım bu işin uzmanı o sonuçta ve dün baktirmissin daha hiç de bir şey çıkmayacak gel bakalım dedi ölçtü bebeği, değerleri son adetle uyumlu sadece boyu son adete göre kısa bu degerlerden zaten hep boyu bir tık küçük çıkıyordu diğer her şeyi uyumlu çıkıyordu yine öyle çıktı, Dr pozitif birisi diye yanlış ölçüm yapacak değil diye düşünüyorum ne bileyim bugün kendiminki öyle davranınca kendimi hep olumsuza odakladim. Kilosu 406 gram çıktı, doktorunun bugün dalgın, yoğun bir zamanıydi bence o yüzden yanlış ölçtü dedi, üzdü beni epeyi dedim. Üzülecek hiç bir sey yok gelisimin geriden gelmesini bu haftalarda değil 26. 28. Haftalarda konuşabiliriz dedi. Şu an her şeyin olması gerektiği gibi dedi. Fetal dna yaptırmalı mıyım dedim profesör de fetal dna onermis isterseniz içiniz ferah olsun diye yaptırın dedi ve burnunu da gösterecek şekilde yandan bir fotoğraf verdi, içim rahat etmeli artık sanki artık ama bir yandan yine soru işaretlerim var tabi
Bir sağlıklı doğsun o minik burnu ısırırsınız korkuttun bizi diye geçerKendi doktorum da gelişim de gerilik kısmını daha ileriki haftalarda konuşuruz demişti bir önceki randevuda bugün neden öyle dedi anlamadım canım, ense kalınlığı yok şükür, tek farklı çıkan durum burnunun hafif küçük olmasiydi
Merhaba canım ben yıllardır tiroid ilacı kullanıyordum hamileliğimi ilk öğrendiğimde de tsh 5.5 çıkmıştı hatta hemen ilacımın dozu yükseltildi ben de çok korkmuştum şimdi takip altındayım sürekli.ilacımı düzenli kullanıyorum değerlerime baktırıyorum elimizden geleni yapıp stres yapmamak lazımMerhaba hanımlar yeni geldim nereye yazacağımı bilemedim fikir almak istiyorum 17 haftalık gebeyim öğrendiğimden beri tiroid problemi var bi düşüyor bi yükseliyor en düşük 2.5 ğu gördüm en çokta 4 küsür oldu 75 mg a kadar çıktı dozum ilacımı düzenli kullanıyorum ama bebeğin zeka geriliği gibi birçok problemi olabileceği söyleniyor çok tedirginim bu haftaya kadar bu seviyelerden etkilenmiştir diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?