- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Evet bir sıkıntı vardı gerçekten yoğunluk mu artık bilmiyorum ama epeyi etkiledi beni, çok şükür bir sıkıntı çıkmadı, inşallah da yoktur herhangi bir problemBak profesörle aynı ölçmüş gördün mü. Hepimizin dediği gibi bugün senin doktorda bi sıkıntı vardı kesinlikle. Üçüncü görüş alman çok iyi olmuş kuzum hiiiç canını sıkma, minnoşunun tatlılığına bak
Bir nebze olsun rahatladım en azından değerleri eskisine uyumlu çıktı kilosu da düne göre uyumlu çıktı şükürBir sağlıklı doğsun o minik burnu ısırırsınız korkuttun bizi diye geçerbak gayet iyi konuşmuş doktor fetal dna ver tabi ama ağlama kendini bebeği üzme
Bir şey yoktur inşallah canım aklına başka bi şey getirme başka bir bulgu yok zaten 2 li testinde temizdiİnşallah canımyani Dr başta bir küçük gibi yorum yaptı ama inceledikce de diğer bulgularda problem yok dedi içimde kötü bir his yok açıkçası ama kendi doktorum da çağırınca eşimin morali biraz bozuldu
Eşim de bir problem olmadığını düşünüyor versek bu sefer down sendromu çıkarsa bütün hamileligini kendine zehir eder üzülürsün diyor ama verelim dersen de verelim tabii diyor, kötü ihtimali hiç düşünmek istemiyorum risksiz çıkarsa çok rahatlicam ama risk çıkarsa da gerçekten üzülerek geçecek süreçlerimgolden-snitch canım ben olsam fetal DNA da vermezdim bu kez de yüzde birlik yanılma payı var diye kafana takabilirsin. Ense kalınlığı yoksa sadece küçük burundan dolayı bir risk olmaz diye düşünüyorum, illa ki diğer semptomlar da eşlik ederdi. Bence sıkma canını ilerleyen haftalarda her şey yoluna girer. Bebek bazen haftasına göre geride kalır bazen öne geçer normal bir durum bu daha çok minnaklar yarım kilo bile olmadılar
İnşallah canım,insan ister istemez korkuyorBir şey yoktur inşallah canım aklına başka bi şey getirme başka bir bulgu yok zaten 2 li testinde temizdi
Canım benim de bebişim bıkac gün geriden geliyor bazen bu sayı artıyor bazen azalıyor bende bu ultrason makınasıyla alakalıdır ayrıca tek bulgu burun kemıgı mı doktorunuz abartmıs bazı doktorlar sırf test yaptırsın dıye acımasız konusuyor senin açından şansızlık olmuş doktorKızlar kendi doktorum daha çok moralimi bozdu. Burun kemiği sınırda dedi, daha önce anlatmıştım tamamını saptayamiyoruz dedi. Burun kemiği, ense kalınlığı çok iyi çıkan bir ailenin bebeği down sendromlu doğdu dedi. Bebeğe baktı, haftasi biraz geriden geliyor bunu daha önce söylemiş miydik dedi. Hayır söylemediniz dünkü ölçümde de 1 gün büyük çıktı kilosu dedim. 5-6 gün geriden geliyor dedi ki söylese burada size de söylerdim biliyorsunuz. Amniyosentez istemiyorum belki fetal DNA yaptırırız en azından kendimizi hazırlamak için dedim. İsterseniz fetal yaptırıp ona göre bir yol izlersiniz isterseniz de yaptırmadan kontrollere bu şekilde devam ederiz dedi. Annem araya girdi öğrensek bir şeyi degistiremicez dimi diye Dr da genetik rahatsızlık olduğunu ve aldırma hakkımız olduğunu soyledi. Annem de inşallah bir şey yoktur Allah'ın izniyle diyince Dr da bir an gerildi gibi oldu. Hani sanki annem aldırmayın diyor da bana laf düşmüyor gibi algıladı sanırım. Doktor kendi kararı kızınızın dedi, bana döndü sen ne dersen o dedi. Ben aldırma taraftarı değilim böyle bir durumda dedim. Burada ne olursa kabulumuz diyen aileleri de gördüm, çocuk doğduktan sonra bir kaç ay içinde saç baş yolacak hale geldiler dediler. Bugün niye böyleydi anlamadım. Dünkü Dr daha ilimliydi ama kendi doktorum biraz korkuttu beni. Bakın size geçtiğimiz ctesi günkü kontrolü atayim. O zaman 20+3 olan değer bugün kaç gün geçmesine rağmen 20+1. O gün 337 grammis bugün 347 bu bebek gunlerdir 10 gram mi aldı anlamadım. Dün Dr detaylida 403 gram ölçtü gününden bir gün büyük çıktı. Bugün neden böyle şeyler oldu anlamadım. Eşim şehir dışında ona tam anlatmadım kafasına takilmasin diye akşam gelince konuşacağım
Kim olsa canı sıkılırdı canım . O doktorla devam etmeyi düşünüyor musun pekiKendi doktorum öyle bir konuştu ki bugün, resmen sonuç cikinca down olursa aldırma durumuna falan geldi o kadar moralim bozuldu ki bu süreçte olumlu olmamiz gerek şu zamana kadar da olumsuz bir şey yaşamamıştık ama bugün gerçekten çok canımı sıktı
Valla bence benimkinin burnundan daha kuxuk diil..normal geldi banaKızlar teşekkür ederim cevaplarınız içinfarklı bir doktora geldim ( daha önce boş gebelik zamanı bu doktora gelmiştim çok pozitif birisi o zaman da boş gebelik diyemem biraz bekleyelim demişti o yüzden açıkçası yine olumlu şeyler söyler moralimi bozmamak için düşünüyorum) ölçümleri gösterdim kendi doktorumu da profesörü de tanıyor şu an geldiğim Dr. Ben profesörün dediğine bakarım bu işin uzmanı o sonuçta ve dün baktirmissin daha hiç de bir şey çıkmayacak gel bakalım dedi ölçtü bebeği, değerleri son adetle uyumlu sadece boyu son adete göre kısa bu degerlerden zaten hep boyu bir tık küçük çıkıyordu diğer her şeyi uyumlu çıkıyordu yine öyle çıktı, Dr pozitif birisi diye yanlış ölçüm yapacak değil diye düşünüyorum ne bileyim bugün kendiminki öyle davranınca kendimi hep olumsuza odakladim. Kilosu 406 gram çıktı, doktorunun bugün dalgın, yoğun bir zamanıydi bence o yüzden yanlış ölçtü dedi, üzdü beni epeyi dedim. Üzülecek hiç bir sey yok gelisimin geriden gelmesini bu haftalarda değil 26. 28. Haftalarda konuşabiliriz dedi. Şu an her şeyin olması gerektiği gibi dedi. Fetal dna yaptırmalı mıyım dedim profesör de fetal dna onermis isterseniz içiniz ferah olsun diye yaptırın dedi ve burnunu da gösterecek şekilde yandan bir fotoğraf verdi, içim rahat etmeli artık sanki artık ama bir yandan yine soru işaretlerim var tabi
Evet canım sadece burun kemiginden konu nerelere geldi, sanırım doktorumu değiştirecegimCanım benim de bebişim bıkac gün geriden geliyor bazen bu sayı artıyor bazen azalıyor bende bu ultrason makınasıyla alakalıdır ayrıca tek bulgu burun kemıgı mı doktorunuz abartmıs bazı doktorlar sırf test yaptırsın dıye acımasız konusuyor senin açından şansızlık olmuş doktor
Değiştirmeyi düşünüyorum canım, bugün mesaj attım ctesi günü ve bugünü cevap yok. Dün profesör 400 gramlarda söylemiş, bugün 357 ölçülüyorsa demek ki bir şey vardır dersin ama hiç dünkü ölçümü dikkate almadı. Ben o zaman bu işin uzmanına neden gittimKim olsa canı sıkılırdı canım . O doktorla devam etmeyi düşünüyor musun peki
Maşallah minnosaValla bence benimkinin burnundan daha kuxuk diil..normal geldi banabenimkininde bu sekilde. Hicte farkli durmuyor.bide ben estetikliyim yani...esimde masallah burunlu.bendeki bebek muhtemel koca burunlu olcak yani:)
Canım benim sıkıntım geriden gelmesi değil aslında en başından beri bu tarz bir problem olsa tamam diyeceğim ama ctesiden bugune bebeğimde hiç gelişim yok gibi duruyordu bu sonuçlara göre. Bugün farklı bir doktora gidince her zamanki sonuçları verdi bana boyu günune göre bir kaç gün küçük diğer verileri de gününde. Normalde kendi doktorumda da tahmini doğum tarihi hep 3 mayıstan önce çıkardi 1 Mayıs 2 Mayıs gibi, bugünkü ölçümde bebek o kadar küçük çıktı ki 8 Mayıs'a gerilemiş tarihi. Madem önceden de geriden geliyordu tahmini doğum niye 1 Mayıs falan çıkıyordu. Akşam gittigim doktorun sonucuna göre de 2 Mayıs gözüküyor yani normal seyrinde bir ölçüm oldu, bugün kendi Dr'um yanlis ölçtü benceAyrıca benim bebiş en son gittiğinde 5 gün geriden geliyordu doktorum hıc bısey soylemedı kafasının capıda 5 gün ileride gidiyordu ben sonra farkettım bana 1 ay sonra ayrıntılıya git hatta bana gelmene gerek yok bile dedi bir sıkıntı olsaydı bunla alakalı bu kadar rahat konuşabilir miydi bilmiyorum bende endişe ettim şimdigolden-snitch
Evet canım sadece burun kemiginden konu nerelere geldi, sanırım doktorumu değiştirecegim
+1Gazlamak gibi olmasın ama senin yerinde olsam degistirirdim
Senin doktorun biraz kafası karısmıs olmalı not aldığı bı sayfası yok mu geriden geldiğini mutlaka not almıstır oyle bir durum olsa benim doktor a desem not düşüyor zaten not almıyorsa onla devam etme canım senın kafanı bulandıracak belli kiCanım benim sıkıntım geriden gelmesi değil aslında en başından beri bu tarz bir problem olsa tamam diyeceğim ama ctesiden bugune bebeğimde hiç gelişim yok gibi duruyordu bu sonuçlara göre. Bugün farklı bir doktora gidince her zamanki sonuçları verdi bana boyu günune göre bir kaç gün küçük diğer verileri de gününde. Normalde kendi doktorumda da tahmini doğum tarihi hep 3 mayıstan önce çıkardi 1 Mayıs 2 Mayıs gibi, bugünkü ölçümde bebek o kadar küçük çıktı ki 8 Mayıs'a gerilemiş tarihi. Madem önceden de geriden geliyordu tahmini doğum niye 1 Mayıs falan çıkıyordu. Akşam gittigim doktorun sonucuna göre de 2 Mayıs gözüküyor yani normal seyrinde bir ölçüm oldu, bugün kendi Dr'um yanlis ölçtü bence
Evet canım ben de öyle düşünüyorumGazlamak gibi olmasın ama senin yerinde olsam degistirirdim
Sekreterine sordu gerilik var demiş miyiz daha önce dedi o da evet dedi halbuki hiç öyle bir şey demediSenin doktorun biraz kafası karısmıs olmalı not aldığı bı sayfası yok mu geriden geldiğini mutlaka not almıstır oyle bir durum olsa benim doktor a desem not düşüyor zaten not almıyorsa onla devam etme canım senın kafanı bulandıracak belli ki
Kuzum yazdıklarını okudum tek tek ben inşallah hiç öyle bir sorun oldugunu düşünmüyorum. Burun küçüklügü genetik olabilir küçük burunluyuz demiştin zaten. Birde benim doktorum ikinci gebeligimde banada down sendromu riski söylemişti neden dedi hatırlamıyorum can sıkıntısından aradan 10 sene geçti. Sıvı aldırmamı önerdi o zamanlar fetal dna yoktu. Sonra bir hafta sonra tekrar gittim ultrasonda bakarken bebegin el parmaklarına baktı 5 parmagı gördü tamam bebegim saglıklı dedi 5 parmak gözüküyor dedi. Down sendromu olan bebeklerde ultrasonda serçe parmak gözükmez dedi. Yani 5 parmagı var ama serçe parmagı yok gibi sayamayız dedi başk doktora gidersen parmaklarına baktır istersen. Ama yine diyorum biz ne kadar desekde boş ama strese girme canını sıkma kuzum inşallah bebegin gayet saglıklı senin için dua edecegimDünkü detaylida söylerdi dimi Dr böyle bir durum olsa. Sat'a göre 20+6 olarak gittim 403 gram 21+0 la uyumlu dedi perinatolog, organları gayet iyi dedi, bacaklari kolları arasında uzunluk kısalık gibi bir durum yok, eşitler o yüzden down sendromu diyemiyorum dedi genetik olabilir burun küçüklüğü fetal dna öneririm en azından görmüş olursunuz dedi. Bugünkü doktorumun tavırları beni epeyi üzdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?