- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Amin canım çok teşekkür ederimKuzum yazdıklarını okudum tek tek ben inşallah hiç öyle bir sorun oldugunu düşünmüyorum. Burun küçüklügü genetik olabilir küçük burunluyuz demiştin zaten. Birde benim doktorum ikinci gebeligimde banada down sendromu riski söylemişti neden dedi hatırlamıyorum can sıkıntısından aradan 10 sene geçti. Sıvı aldırmamı önerdi o zamanlar fetal dna yoktu. Sonra bir hafta sonra tekrar gittim ultrasonda bakarken bebegin el parmaklarına baktı 5 parmagı gördü tamam bebegim saglıklı dedi 5 parmak gözüküyor dedi. Down sendromu olan bebeklerde ultrasonda serçe parmak gözükmez dedi. Yani 5 parmagı var ama serçe parmagı yok gibi sayamayız dedi başk doktora gidersen parmaklarına baktır istersen. Ama yine diyorum biz ne kadar desekde boş ama strese girme canını sıkma kuzum inşallah bebegin gayet saglıklı senin için dua edecegim
Seni çok iyi anlıyorum aynı durumu bende yaşadım daha önce ama bebegim gayet saglıklı dogdu çok şükür. Senin bebişinde saglıkla gelecek dünyaya inşallah. Benimde sadece takıldıgım konu ölçüm belki geçen gittiginde east gele ölçtü bu sefer daha detaylı baktıysa tam net ölçmüş olabilir ondan farklı çıkmıştır inşallah canım bebegini saglıkla kucagına almak nasip olsun yani hala bu haftalarda nasıl böyle sorunlar çıkarıyorlar anlamıyorumAmin canım çok teşekkür ederimkendi doktorumu bugünden sonra değiştirmeye karar verdim çünkü bugün fetal dedi ama %1lik ihtimal var yine dedi.Biraz zaman geçince gelişimi geri amniyosentez yapalım %1lik ihtimaldesin belki de demesinden korkuyorum bugün güvenim sarsıldı yani ölçümlerin garipliginden ötürü. Bugünkü ölçümler dünkü perinatoloğun sonuçlarıyla daha uyumlu haftasından farklı olarak bacak uzunluğu 1 gün geride 20+6 çıkmış onun dışında her şey günüyle uyumlu ortama olarak da 1 gün büyük gözüküyor, inşallah sağlıklidir yavrum
Bence kendi ustundeki riski 0 a indirmeye calisiyorAmin canım çok teşekkür ederimkendi doktorumu bugünden sonra değiştirmeye karar verdim çünkü bugün fetal dedi ama %1lik ihtimal var yine dedi.Biraz zaman geçince gelişimi geri amniyosentez yapalım %1lik ihtimaldesin belki de demesinden korkuyorum bugün güvenim sarsıldı yani ölçümlerin garipliginden ötürü. Bugünkü ölçümler dünkü perinatoloğun sonuçlarıyla daha uyumlu haftasından farklı olarak bacak uzunluğu 1 gün geride 20+6 çıkmış onun dışında her şey günüyle uyumlu ortama olarak da 1 gün büyük gözüküyor, inşallah sağlıklidir yavrum
Sen en son gittiğin doktora neden gitmiyorsun canım gayette güzelmiş anlattığına goreAmin canım çok teşekkür ederimkendi doktorumu bugünden sonra değiştirmeye karar verdim çünkü bugün fetal dedi ama %1lik ihtimal var yine dedi.Biraz zaman geçince gelişimi geri amniyosentez yapalım %1lik ihtimaldesin belki de demesinden korkuyorum bugün güvenim sarsıldı yani ölçümlerin garipliginden ötürü. Bugünkü ölçümler dünkü perinatoloğun sonuçlarıyla daha uyumlu haftasından farklı olarak bacak uzunluğu 1 gün geride 20+6 çıkmış onun dışında her şey günüyle uyumlu ortama olarak da 1 gün büyük gözüküyor, inşallah sağlıklidir yavrum
Onceki ölçümleri gününü tutuyor aslında canım, dün perinatolog ölçümlerinde de gerilik yoktu ama bugün kendi doktorumun ölçümleri hem geçen haftaya hem de perinatologa göre düşüktü, yani bugün bı tuhaflık vardı ölçümde akşam tekrar baktırınca zaten doktor bugün yanlış ölçüm olduğunu söylediSeni çok iyi anlıyorum aynı durumu bende yaşadım daha önce ama bebegim gayet saglıklı dogdu çok şükür. Senin bebişinde saglıkla gelecek dünyaya inşallah. Benimde sadece takıldıgım konu ölçüm belki geçen gittiginde east gele ölçtü bu sefer daha detaylı baktıysa tam net ölçmüş olabilir ondan farklı çıkmıştır inşallah canım bebegini saglıkla kucagına almak nasip olsun yani hala bu haftalarda nasıl böyle sorunlar çıkarıyorlar anlamıyorum
Aynen öyle canım, bir şey olsa ben demiştim diyecek. Bir de dün perinatologu dinlemiş olsa bugün böyle yorumlamazdi diye düşünüyorum çünkü dün Dr hiç olumsuz değildi sizi de telaşa sokmak istemem genetik de olabilir dedi. Bugün doktorum resmen tüm olumsuzluklari serdi önüme öyle ki sanki çocuk down sendromlu çıkmış da biz aldırma kısmına gelmişiz gibi bir konu oldu. Tüm organları sapasaglanken burnu minik diye konu buralara geldi bir de üstüne gelişiminde sıkıntı yokken bugün bir anda gelişim geriliği ortaya çıktı dün perinatolog olcmus zaten bugün nasıl böyle tuhaf sonuç çıkabiliyorBence kendi ustundeki riski 0 a indirmeye calisiyoroteki doktor diyene kdr bise yok sonra 'tan hocama katiliyorum' a dondu iş.. o ne derse o tarafa yanlicak heralde sonrada e oda oyle gordu benim kabahatim yok der kenara cekilir..yada ben demistim...ne guzel valla zaten ÷50 ihtimal var ya oyle ya degil. Haciyatmaz iki her iki yana ne guzel yatiyor oyle...
Tanıdığım diğer hastanede ebe canım, benim için de rahat olur diye oraya gidiyordum ama konuşup ona da daniscam dr'umu değiştircem diye bugünkü gittiğim doktoru da taniyordur zaten o da duruma göre yorum yapar diye düşünüyorumSen en son gittiğin doktora neden gitmiyorsun canım gayette güzelmiş anlattığına gore
Annesi doğunca bizim yerimize de o minicik burnundan öpAynen öyle canım, bir şey olsa ben demiştim diyecek. Bir de dün perinatologu dinlemiş olsa bugün böyle yorumlamazdi diye düşünüyorum çünkü dün Dr hiç olumsuz değildi sizi de telaşa sokmak istemem genetik de olabilir dedi. Bugün doktorum resmen tüm olumsuzluklari serdi önüme öyle ki sanki çocuk down sendromlu çıkmış da biz aldırma kısmına gelmişiz gibi bir konu oldu. Tüm organları sapasaglanken burnu minik diye konu buralara geldi bir de üstüne gelişiminde sıkıntı yokken bugün bir anda gelişim geriliği ortaya çıktı dün perinatolog olcmus zaten bugün nasıl böyle tuhaf sonuç çıkabiliyor
Öperim teyzesiAnnesi doğunca bizim yerimize de o minicik burnundan öp
Merhaba bende 12+4 gunluk hamileyim ve cinsiyeti öğrenmedim daha ultraso resminden anlayan varmi aranizda acaba
Bütün gün girememiştim topiğe. Şimdi mesajları okudum da inan okurken ben olduğum yerde gerildim canım. Senin doktoru tokatlayasım geldiAynen öyle canım, bir şey olsa ben demiştim diyecek. Bir de dün perinatologu dinlemiş olsa bugün böyle yorumlamazdi diye düşünüyorum çünkü dün Dr hiç olumsuz değildi sizi de telaşa sokmak istemem genetik de olabilir dedi. Bugün doktorum resmen tüm olumsuzluklari serdi önüme öyle ki sanki çocuk down sendromlu çıkmış da biz aldırma kısmına gelmişiz gibi bir konu oldu. Tüm organları sapasaglanken burnu minik diye konu buralara geldi bir de üstüne gelişiminde sıkıntı yokken bugün bir anda gelişim geriliği ortaya çıktı dün perinatolog olcmus zaten bugün nasıl böyle tuhaf sonuç çıkabiliyor
Dr unu değiştir bence canım. İlk çocukta kontroller için özele gidiyordum aynı senin doktorun gibi ruhsuz biriydi ama acemilikten ben anlamamıştım. Burda arkadaşların dr larını duydukça anlıyorum ki herşeyiyle bilgi vermeli ve gereken durumlarda tavsiye vermeli sen sormasan bile. Şimdiki bebekte devlete gidiyorum senin bahsettiğin doktor devletteki herhangi bi doktor gibi. Bilgi verdikleri yok. Senin doktorla Bi farkları yok yani. Hatta artısı var denilebilir her muayene öncesi tansiyonuma bakılıyor. Benim doktorlar günde kim bilir kaç tane kadına bakıyor bıkmışlar artık. Ölçümleri normalse bebekte Absürt bi durum yoksa bişey anlatmıyolar ama Özeldeki doktor devlettekinden farklı olmalı bana göre. Yine de senin kararınArkadaşlar merhaba, size danışmak istiyorum. Doktor kontrolleriniz rutinde nasıl geçiyor. Doktorumun çok ilgisiz olduğunu düşünüyorum bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Yani gittiğimde hala tanımıyor ben kendimi hatırlatıyorum en son şu zamanda gelmiştim şöyle şöyle diye. Ultrasyonda bakıyor herşey yolunda diyor bu kadar. 20 haftalık olduk ne bebeğin kilosu ne boyu hiç bir ayrıntı vermiyor. Bu zamana kadar benim hiç kiloma bakmadı. Şunlara dikkat et şunları yap- yapma da demiyor. Yani ben mi çok ilgi bekliyorum yoksa genel olarak böyle mi bilmiyorum. Sizlerin kontrolleri nasıl geçiyor.
Değil mi amaBütün gün girememiştim topiğe. Şimdi mesajları okudum da inan okurken ben olduğum yerde gerildim canım. Senin doktoru tokatlayasım geldihayır yani yoğun bir günde olabilirsin yorgun olabilirsin insansın neticede. Kaldıki seni de arada almış. Ölçüm yaparken hata yapmış olması ihtimalini hesaplamaya bile gerek yok. Hiç kendinden şüphe edipde yeniden ölçme gereği de mi duymadı. Kendi verileriyle çelişmiş. Allahtan elinizde eski videolar fotolar falan var. Velev ki bi sorun oldu konuyu nasıl hemen de aldırmaya kadar getirdi öyle anlamıyorum. Sadece burnu minnak diye hemde. Gelişimi geriden gelseydi şimdiye kadar 10 kere söylerdi bugün yanlış ölçtü ve bütüncül bakmak yerine o anki veriye göre konuştu. Yanlış anlama kuzum doktorun bu günkü hareketinden sonra ben olsam sanırım güvenemezdim. Prof bakmış, eski veriler var, gelişimi de şimdiye kadar normal bi sınırdayken nasıl bu kadar höt zöt konuşmuşsa!! Ben senin bebeğinin genetik olarak minnak fındık bi burna sahip olduğuna gelişiminin de normal olduğuna canı gönülden hissediyorum için ferah olsun canım herşey yolunda Dr un anlık gazabına uğradın . Eğer gerçekten çok çokkk üzülürsen de fetal yaptırıp rahatlarsın.Ama ben biliyorum fetal yaptırsan da yaptırmasanda bebeğin sağlıklı sıhhatli maşallah çokta tatlı duruyor. Abartıldığı kadar da ufacık değil halk arasında fındık burunlu olanından çok tatlişş bi burun
Canim doktorunla boyle bir tecrube yasamana uzuldum. Muhtemelen baska bir seylere kizdi ve o dalginlikla yanlis olcum yapti. Daha bir gun oncesi ayrintili ultrason takibi yapilmisken ve gelisimi ile ilgili hicbir sorun gorulmezken ertesi gunku olcumlerde farkli cikmasi cok ilginc. Ayni gun baska bir doktor a gitmen iyi olmus. Profla benzer sonuclar cikmis. Doktorun bir gun onceki olcumleri dikkate alip olcumleri tekrarlamasi gerekirken o daha cok seni strese sokmus.Daha farkli aciklama yapabilirdi. Umarim ilk ve son olur bir daha boyle bir sey yasamazsin Rabbim saglikla sihhatle bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsinDeğil mi ama
O kadar çok soru işareti var ki... Ben perinatologu kendim bulmadım doktorum önerdi, onerdiyse demek ki güvenilir birisidir. Perinatolog hafif burun küçük notu düşmüş ve amniyosentez veya fetal dna onermis. Bugün bebek perinatolog ölçümünden 50 gram düşük çıktı, haftası geri demiş miydik daha önce diye sorduğunda hayır dedim ve perinatologun bir gün büyük kilosu 20+6yken 21+0la uyumlu dediğini söyledim buna rağmen acaba yanlış yapmış miyim gibi bir kaygısının olmaması ilginç, bugün akşamki gittiğim doktor bebeğin gelişimi durur kilo ilerlemez evet ama bebeğin kilosu düşmez dedi yani dün ile bugün arasında zayıflama ihtimali yok dedi. Doktor öyle bir algı yarattı ki annemle gidince sanki annem aldırma diyor Dr siz karışmayın annesi karar verir bebeğin modunda halbuki annem bu konuda bir şey demedi, ama Dr çok tersti, annem çok şaşırdı ben ne dedim de bu kadar çıkıştı diye, yani sanki her şey çıkmış %100 sonuclanmis da aldırıp aldırmama konusunu düşünüyoruz. Tüm bunların üzerine zaten moralim bozuk belki fetal DNA yaptırırız eşimle konuşayım dedim. %1lik ihtimal var yine orada da o ihtimalde de olabilirsin yine bunu da göz önünde bulundur dedi sanki böyle her şeyin en kötüsünü söylüyor modda çok moralim bozuldu. Ben fetal yaptırdım diyelim, ultrasonda bir şey gördüm ya da gelişimi geri o %1lik ihtimalde olabilirsin diyebilir, hadi amniyosentez yapalım der Allah korusun bebeğime bir şey olabilir, yani her şeye o kadar soğukkanlı bakılıyor ki bu durumda güvenemem zaten guvenmedigim drla da yola devam edemem, inşallah minik burunlu sağlıklı bir bebeğim olur
Sanırım doktorların bu fetal test yapan kurumlarla anlaşmaları var. Detaylı ultrason için doktor araştırırken bir kaç kişide buna benzer şeyler okudum. Bebekte sorun olmamasına rağmen veya gebelik sürecinde düzelebilecek şeyleri söyleyip fetal yapın içiniz rahat etsine getiriyolar sonunu. Bence büyük vebal zaten hamilelik hep bi korku stresle geçiyo bide böyle yaparak daha çok korkutuyolar malesefSekreterine sordu gerilik var demiş miyiz daha önce dedi o da evet dedi halbuki hiç öyle bir şey demedi
Sıkma canını hiç o doktordan çok daha iyisiyle devam edeceksin inşallah canım , dokturunun annene olan tavırlarının kabalığı bile başlı başına sinir bozucu. Karşısında ilk bebeğini kucaklamak için sabırsızlanan bir anne ve ve kızınının mutluluğuna heyecanına şahit olmak isteyen bir anneanne var. Kim ne derse desin herşey üslupta biter. Allah korusun kötü bisey bile olsa herşeyin bi yolu yordamı var. Sana çaktırmadan yeniden ölçebilirdi önceki haftalardaki durumunuza göz atıp öyle konuşabilirdi kaldı ki gittiğin Perinatologa da kendi göndermiş onun ölçümüne de itibar etmeden konusmuş. Bazen böyle densizlikler yapanlar oluyor. Kendini de bebeğini de hiç strese sokma canım zaten gittiğin diğer doktorla beraber için rahat etmiş olmalı. Geçen haftada bana denk gelmişti öyle garip bi Dr. Ve bebeğim için Söyledikleri hala aklımdan silinmedi ama kafaya da takmıyorum. 2 Ocakta detaylıya girip işin aslını öğrenicem. Olumlu düşünelim öyle de olsun inşallah bebişlerimiz herşeyi hissediyor unutma canımDeğil mi ama
O kadar çok soru işareti var ki... Ben perinatologu kendim bulmadım doktorum önerdi, onerdiyse demek ki güvenilir birisidir. Perinatolog hafif burun küçük notu düşmüş ve amniyosentez veya fetal dna onermis. Bugün bebek perinatolog ölçümünden 50 gram düşük çıktı, haftası geri demiş miydik daha önce diye sorduğunda hayır dedim ve perinatologun bir gün büyük kilosu 20+6yken 21+0la uyumlu dediğini söyledim buna rağmen acaba yanlış yapmış miyim gibi bir kaygısının olmaması ilginç, bugün akşamki gittiğim doktor bebeğin gelişimi durur kilo ilerlemez evet ama bebeğin kilosu düşmez dedi yani dün ile bugün arasında zayıflama ihtimali yok dedi. Doktor öyle bir algı yarattı ki annemle gidince sanki annem aldırma diyor Dr siz karışmayın annesi karar verir bebeğin modunda halbuki annem bu konuda bir şey demedi, ama Dr çok tersti, annem çok şaşırdı ben ne dedim de bu kadar çıkıştı diye, yani sanki her şey çıkmış %100 sonuclanmis da aldırıp aldırmama konusunu düşünüyoruz. Tüm bunların üzerine zaten moralim bozuk belki fetal DNA yaptırırız eşimle konuşayım dedim. %1lik ihtimal var yine orada da o ihtimalde de olabilirsin yine bunu da göz önünde bulundur dedi sanki böyle her şeyin en kötüsünü söylüyor modda çok moralim bozuldu. Ben fetal yaptırdım diyelim, ultrasonda bir şey gördüm ya da gelişimi geri o %1lik ihtimalde olabilirsin diyebilir, hadi amniyosentez yapalım der Allah korusun bebeğime bir şey olabilir, yani her şeye o kadar soğukkanlı bakılıyor ki bu durumda güvenemem zaten guvenmedigim drla da yola devam edemem, inşallah minik burunlu sağlıklı bir bebeğim olur
Ayy ne kadar net bir foto maşallahValla bence benimkinin burnundan daha kuxuk diil..normal geldi banabenimkininde bu sekilde. Hicte farkli durmuyor.bide ben estetikliyim yani...esimde masallah burunlu.bendeki bebek muhtemel koca burunlu olcak yani:)
En basiti şu vitamin hapları da öyle.. anlaşmalı oldukları için bana gebelikte gebelikte yeterli araştırma yapılmamış demir hapını vermiş.. en başlarda midem bulaniyordu içtikçe en sonunda istifra edince içindeki kağıdı okumak aklıma geldi yeterli arastirilma yapılmamış diyordu bana her gebenin kullandığı demir hapını vermeyince bende 2 kere sorunu söyleyip çözüm bile aramayınca tülay doktorumu bırakmıştım sonra zaten kendide başka hastaneye gitmiş.. Bir gebeye yaptıkları bu olay gerçekten çok ama çok iğrençSanırım doktorların bu fetal test yapan kurumlarla anlaşmaları var. Detaylı ultrason için doktor araştırırken bir kaç kişide buna benzer şeyler okudum. Bebekte sorun olmamasına rağmen veya gebelik sürecinde düzelebilecek şeyleri söyleyip fetal yapın içiniz rahat etsine getiriyolar sonunu. Bence büyük vebal zaten hamilelik hep bi korku stresle geçiyo bide böyle yaparak daha çok korkutuyolar malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?