2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Valla bence benimkinin burnundan daha kuxuk diil..normal geldi bana benimkininde bu sekilde. Hicte farkli durmuyor.bide ben estetikliyim yani...esimde masallah burunlu.bendeki bebek muhtemel koca burunlu olcak yani:)
Canım ne kadar estetik duruyor bebisinin burnu maşallah
Benimde böyle burnumla dudak aramdaki mesafe kısa değil uzunda değil burnum küçük eşiminde aynı hatta annemin babamın kayinpederimin de aynı.. Eğer bana burnu küçük risk var derse ailenin burunlarını gostercem

Evet ben de öyle düşünüyorum artık, ticarete dökülmüş tüm olay. En başta yaptırmadım, bu sefer belki yaptiririm diyorum bebekte bir anda gelişim geriliği oluyor. Sonuçta biz de bilmesek de görebiliyoruz ultrason verilerini orada bariz bir yanlış var, güvenimi kaybetti doktorum dünkü olaydan sonra, o yüzden devam etmeyi düşünmüyorum açıkçası

Aklın yolu bir dimi herkes aynı şeyi düşünüyor, bir gün önceki verilerle neden farklı çıktı diye düşünülür bir, tekrar bakılır ben neden perinatologa gidip uzun uzun muayene oldum ki o zaman ne gerek varmış madem onemsenmeyecek. Bu süreçler çok hassas ama oyle bakılmıyor maalesef. Amin canım çok teşekkür ederim

Evet çok garipti ben fark etmedim ama annem içinde Allah geçen bir cümle kurunca bir anda ters bir sekilde bakmış annem de sinirlendi ne oluyor neden öyle bakıyorsunuz diye. Sanırım Allah'ın izniyle sağ salim alalım kucağımıza gibi bir şey demişti. Bir anda çıkışti sonra ya öyle diyorsunuz da burada gördüm ne geliyorsa Allah'tan diyip doğunca sıkıntı yaşayanlar vs diye. Ben hamileyim hassasım zaten. Bebeğimin hareketlerini de hissediyorum nasıl kiyabilirim ki ona kocaman oldu artik tüm organları saglamken burnu minik diye konu nerelere geldi, inşallah bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucaklarimiza alırız

Başta da anlatmıştı o zaman da fetal dnada bu şekilde %1 lik ihtimal var demişti ama bu kadar uzerime gelmemişti. Perinatologdan hafif soru işareti ile çıkmıştım ama içim rahattı da çünkü olumsuz konuşmadi sadece bana boyle düşündürdü ama genetik de olabilir sizin burnunuz da küçük gorunuyor dedi. Kendi doktorum sanki her şeyi sıkıntılı çıkmış gibi bir tavirdaydi, bir anda gelişim geri oldu burnu sınırda dedi 5.2 en dusukmus sanırım 5.44 çıkmış tüm organları burnu ensesi sağlam olan hastasında da down sendromu olduğunu söyledi anladım tamam ultrason doğru bilgi vermiyor ama üst üste bütün felaketleri sıraladı resmen, üstüne ben de wp'den sorunca asistanı yanıtladı dönüş yapacaktır diye hala ses yok, ben artık nasıl guvenebilirim ki yani. Bu süreçte pozitif olmam gerekirken dün hüngür hüngür ağladım. Akşamki dr her şeyin olumlu olduğunu söyledi çok şükür, inşallah sağlıkla dünyaya gelir

Çok sinirlendim ben.. Annenize yaptığı tam saygısızlık... murat hocamda tam aksine peygamberimizin zamanında hurma yenilip düşük yapıldığı için hurmanin düşük yaptığı zannediliyo o dönemde o vardı sadece yiyecek dedi yani biri tam ne güzel Allah korkusu varken diğerinin böyle konuşması olması ne tuhaf

Dimi yani ne gerek var böyle şeylere çok saygısızcaydı, annem de epeyi sinirlendi önceden böyle değildi bir şey olmuş dedi. Annem benim de moralimi bozmak istemedi yoğun bir gündü belki de dedi. Annemi de rahatlatmak için akşam aradım başka doktora gittim sorun yok her şeyi gününde dedim annem iyice sinirlendi zaten bugün ne kadar üzdü bizi diye, yani anneme davranışı çok ilginçti nedense ben kendimde onu hissetmedim ama annemin baskı kurduğunu falan mı düşündü aldirmamam konusunda anlamadım. Halbuki hic öyle bir durum yok annesi babası sizsiniz bu sizin kararınız modunda, ben de anlayamadım ama dün akşam farkli görüş almam da iyi oldu en azından daha tutarli

Canım dün çok geç gördüm mesajları. Yazdıklarını okuyunca çok sinirlendim. Bazen doktorlar anlamsız bi şekilde soğuk ve sert oluyorlar. Benim bebeğime saçma sapan bi doktor boş gebelik bu dediğinde öyle kötü olmuştum ki, sanki bi candan bahsetmiyor da öyle sıradan bi eşyamış gibi davranıyordu. Yanındaki asistanlara pazartesi gelmezse kesin düşük yapar, gelmezse gelmesin falan diyordu benden için. Ben başka doktora gidexeğimi söylemiştim. O doktoru hiç unutmuyorum ve asla affetmicem. Sonra ikili sonucumu devlette yaptırdım ve oraxaki asistan da yaş riskin var diye bemi germişti. Fetal dna daki genetik uzmanı bile boş yere germişler seni demişti. Günlerce ya bebek down sendromlu ise diye moralim bozulmuştu. Doktorlar bazen düşünmeden konuşutorlar. Hiç canını sıkma. Git istersen başja doktorlara da danış, fetal yaptır. İnşallaj senin bebeğin sağlıklı

Perinatologdan çıktığımda acaba mi demiştim ama çok kötü de değildim cunku olumsuz konusmadi %95 sağlıklı bir bebektir ama burnu biraz soru işareti bıraktı bende genetik de olabilir dedi. Her şey bu kadar normalken kendi dr'um yarın gel bakalım dedi ve tamamıyla down sendromu odaklı ilerlerdi. Başka hiçbir bulgu yoktu diyorum benim bir hastamda burnu ensesi gayet iyiyken down çıktı diyor. Belki fetal yaptırırız diyorum %1 orada da sapma var diyor sürekli sürekli bir olumsuzluk anlamsızdı yani. Ben de değiştirecegim doktorumu güvenimi dün sarstı çünkü. İnşallah canım hepimiz sağlıklı şekilde kucaklarimiza alalım bebeklerimizi

golden-snitch canım çok üzüldüm yaşadıklarına boşuna üzmüş seni doktorun. İlk gebeligimde benzer bir durumu bnde yaşadım. 24.haftalardaydim hemde. Hüngür hüngür ağlayarak fetal dna yaptirmistim. Çok şükür sağlıklı çıkmıştı. Ha ben ne olursa kabulüm demiştim ama sırf doktor için yaptirmistim testi. Başka doktora gitmeyi göze alamamistim. Pandemiydi çok sağlıklı düşünemiyordum.
Arkadaşların dediği gibi doktor kendini garantiye almak için öyle konuşmuş bencede. Guven sarsmis ama.
Fetal dna için etkilenmeyeceksen yaptirmak mantikli ama çok kafaya takarım yüzde birlik ihtimali dersen bisi diyemem.

Geçmiş olsun canım, kaç mg magnezyum ?

Ben de ne olursa kabulum modundayim canım inşallah sağlıklidir bebeğim fetal dnayi sırf rahatlayayim diye yaptıracaktim ama eşim de eğer down sendromu riski çıkarsa bundan sonraki ayları kendine zehir edersin hamileliğini kötü geçirmiş olursun diyor bir yandan da haklı diyorum. İnanıyorum bebeğim sağlıklı, inşallah hiçbir sıkıntısı olmadan doğar miniğim

Bence de değiştir tabi bana düşmez ama bence gebelik sürecinde tecrübeli doktor bilgili doktor tabiki çok önemli ama moral bozacaksa en kötüyü önüne getirip olacakmış gibi sana lansettirecekse bana göre asla gidilmez hele ki gebeyken. Daha ılımlı pozitif moral bozmayan bilgili vicdanlı merhametli bir doktorun bu süreçte yanında olması gerekiyor bence. Benim de ilk gittiğim profesör Konya’nın en iyisiydi. Sinirli tersleyen en kötü senaryoyu söyleyip işin içinden çıkan biriydi daha merhametli sakin melek gibi bir doktorla devam ediyorum şimdi. Seni az çok anlıyorum bende aynı duyguları yaşadım maalesef o günü kendime zehir ettim o doktor yüzünden

Hiç bir sıkıntı yok canını sıkma boşuna o kadar para dökme bebiş sağlıklı lütfen moralini bozma su süreçte bebek de hissetmesin

Kız nasıl üzmüş ananı. Annen de sana belli etmemiş ama üzülmüştür eminim. Kurban olsun annene o minik burunlu bebeğe ya insan doktor oluyor evet ama vicdanlı merhametli olamıyor sinir oluyorum ya. Allah inancın var veya yok umrumuzda değil ama karşında hamile bir kadın var biraz merhamet ya

Yok canım o artık kocaman olmuş bi bebek annesi hatta yolun yarısına çoktan ulaşmış. İnsan onun yaşama hakkını nasıl alabilir bunun vebali çok büyük. Ama bazı doktorlar dünyaya sağlıksız bi bebek gelmesindense hiç gelmesin mantığında. Annene karşı da epey terbiyesizce davranmış. Demekki kendi hastalarına bebeklerinde bi sıkıntı olabileceği bilgisi verdiğinde onlardan beklediği aldırma kararı. Annenin Allah’ın izniyle herşey yolundadır demesi ona battığına göree. Sanki sen olaya pozitif bakacakken annen engel oluyormuş gibi yüklenmiş kadıncağıza. Topikçe o doktora gıcık olduk dünden beri inşallah kulak çınlamasından uyuyamamıştır

Ben de inanıyorum hepimizin bebekleri sağlıklı doğacak inşallah, akşamki doktora iyi ki gitmişsin ama demek ki doktorun en ufak kötü geçen gününde hastalarının moralini bozmaktan hiç çekinmeyen biri, gerçekten gıcık olduk yani hepimiz doktora…

Evet canım benim de dün tüm moralim çöktü, çok şükür akşamki doktor hiç olumsuz bir şey söylemedi beni rahatlattı, bu süreci en güzel şekilde geçirmemiz gerekirken bu tarz üzücü şeylere bence de gerek yok, bebeğimde bir şey yoksa dahi bu stresle olabilir. Bugün daha iyiyim daha kendimdeyim gece ve sabah miniğim epeyi hareketliydi bana çok iyi geldi olumsuz hiçbir şey düşünmek istemiyorum güzel düşünelim güzel olsun

Evet evet epeyi üzüldü annem de kendini ne zannediyor modundaydi evet evet vicdan ve merhamet özellikle kadın doğum bölümü için bence ekstra önemli. Bir hastasını kaybetmiş oldu yapacak bir şey yok, hamileliği kendime zehir etmek istemiyorum çünkü bebeğim de huzurlu olsun istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…