- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Aay canım güldüm en son cumlene Allah razı olsunYok canım o artık kocaman olmuş bi bebek annesi hatta yolun yarısına çoktan ulaşmış. İnsan onun yaşama hakkını nasıl alabilir bunun vebali çok büyük. Ama bazı doktorlar dünyaya sağlıksız bi bebek gelmesindense hiç gelmesin mantığında. Annene karşı da epey terbiyesizce davranmış. Demekki kendi hastalarına bebeklerinde bi sıkıntı olabileceği bilgisi verdiğinde onlardan beklediği aldırma kararı. Annenin Allah’ın izniyle herşey yolundadır demesi ona battığına göree. Sanki sen olaya pozitif bakacakken annen engel oluyormuş gibi yüklenmiş kadıncağıza. Topikçe o doktora gıcık olduk dünden beri inşallah kulak çınlamasından uyuyamamıştır
Amin inşallah canım ben de öyle inanıyorumBen de inanıyorum hepimizin bebekleri sağlıklı doğacak inşallah, akşamki doktora iyi ki gitmişsin amademek ki doktorun en ufak kötü geçen gününde hastalarının moralini bozmaktan hiç çekinmeyen biri, gerçekten gıcık olduk yani hepimiz doktora…
Öncelikle çok geçmiş olsun ama üzmeyin kendinizi, doktorlar genelde en kötüsünü söylemekle mükellef hissediyorlar kendilerini...bana böyle bişeyden bahsedilmemişti denmemesi için yapıyorlar.Sırf bu nedenle ikili ,üçlü,dörtlü testleri yaptırmadım ben,hatta detaylı ultrason a da gidip gitmemekte kararsızım çünkü mutlaka moral bozucu bişeyler söylüyorlar.ama inanmayın genelde doğru çıkmıyor,etrafımda çocuğun kesin down sendromlu mutlaka aldırmalısın denilen biçok insan var ki çocukları şu an cin gibi zeki ve sapasağlam...Allaha sağlıklı çocuklarımız olması için dua etmekten başka çaremiz yok..Değil mi ama
O kadar çok soru işareti var ki... Ben perinatologu kendim bulmadım doktorum önerdi, onerdiyse demek ki güvenilir birisidir. Perinatolog hafif burun küçük notu düşmüş ve amniyosentez veya fetal dna onermis. Bugün bebek perinatolog ölçümünden 50 gram düşük çıktı, haftası geri demiş miydik daha önce diye sorduğunda hayır dedim ve perinatologun bir gün büyük kilosu 20+6yken 21+0la uyumlu dediğini söyledim buna rağmen acaba yanlış yapmış miyim gibi bir kaygısının olmaması ilginç, bugün akşamki gittiğim doktor bebeğin gelişimi durur kilo ilerlemez evet ama bebeğin kilosu düşmez dedi yani dün ile bugün arasında zayıflama ihtimali yok dedi. Doktor öyle bir algı yarattı ki annemle gidince sanki annem aldırma diyor Dr siz karışmayın annesi karar verir bebeğin modunda halbuki annem bu konuda bir şey demedi, ama Dr çok tersti, annem çok şaşırdı ben ne dedim de bu kadar çıkıştı diye, yani sanki her şey çıkmış %100 sonuclanmis da aldırıp aldırmama konusunu düşünüyoruz. Tüm bunların üzerine zaten moralim bozuk belki fetal DNA yaptırırız eşimle konuşayım dedim. %1lik ihtimal var yine orada da o ihtimalde de olabilirsin yine bunu da göz önünde bulundur dedi sanki böyle her şeyin en kötüsünü söylüyor modda çok moralim bozuldu. Ben fetal yaptırdım diyelim, ultrasonda bir şey gördüm ya da gelişimi geri o %1lik ihtimalde olabilirsin diyebilir, hadi amniyosentez yapalım der Allah korusun bebeğime bir şey olabilir, yani her şeye o kadar soğukkanlı bakılıyor ki bu durumda güvenemem zaten guvenmedigim drla da yola devam edemem, inşallah minik burunlu sağlıklı bir bebeğim olur
Çok teşekkür ederim, ben de bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum, ikili testimde 1/19000 çıkmıştı sonucum, detaylıda da sadece burnu hafif küçük organları gayet iyi dendi inşallah sağlıklidir, hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getirelim inşallahÖncelikle çok geçmiş olsun ama üzmeyin kendinizi, doktorlar genelde en kötüsünü söylemekle mükellef hissediyorlar kendilerini...bana böyle bişeyden bahsedilmemişti denmemesi için yapıyorlar.Sırf bu nedenle ikili ,üçlü,dörtlü testleri yaptırmadım ben,hatta detaylı ultrason a da gidip gitmemekte kararsızım çünkü mutlaka moral bozucu bişeyler söylüyorlar.ama inanmayın genelde doğru çıkmıyor,etrafımda çocuğun kesin down sendromlu mutlaka aldırmalısın denilen biçok insan var ki çocukları şu an cin gibi zeki ve sapasağlam...Allaha sağlıklı çocuklarımız olması için dua etmekten başka çaremiz yok..
Topik olarak işi gücü bıraktık doktoruna sinir olduk vallaha, dediğin gibi kendisi minnoş bir hasta kaybetti sen üzülme demekki hayırlısı buymuş belki de başka bir doktorla doğumuna kadar çok çok güzel geçecek vardır bir hayırEvet evet epeyi üzüldü annem de kendini ne zannediyor modundaydievet evet vicdan ve merhamet özellikle kadın doğum bölümü için bence ekstra önemli. Bir hastasını kaybetmiş oldu yapacak bir şey yok, hamileliği kendime zehir etmek istemiyorum çünkü bebeğim de huzurlu olsun istiyorum
İnşallah canım benim çok teşekkür ederim hepinize destekleriniz içinTopik olarak işi gücü bıraktık doktoruna sinir olduk vallaha, dediğin gibi kendisi minnoş bir hasta kaybetti sen üzülme demekki hayırlısı buymuş belki de başka bir doktorla doğumuna kadar çok çok güzel geçecek vardır bir hayır
Evet bende ikiliyi, üçlü, dörtlüyü yaptırmadım. Hayır yani Allah korusun ihtimal çıksa napıcam aldırma gibi bişey olmicak nasılsa, niye bozayım moralimi. Kaldı ki senin dediğin gibi kesin bilgi bile değil. Olsa da kaç yazar hem. Ben bir tek detaylıyı yaptıracağım. Onu da son gittiğim dr bebeğimde bir sorun bulmuş doğru mu değil mi doğruysa ne yapılmalı diye işin ehlinden öğreneyim istiyorum. Allah korusun bişey varsa da takip ettirir gerekenleri yaptırırım. Hem de cinsiyet konusundaki karmaşa sonlansın. Yani illa yapılacaksa detaylı ultrason öneriyorum şahsen onda bile çoğu şey doğru cıkmıyormuş ya da geçici şeylerden annenin canını boşa sıkıyolarmış. Geri kalanları bence nolursa olsun bebeğini aldırmak istemeyen anneler için sadece zulümÖncelikle çok geçmiş olsun ama üzmeyin kendinizi, doktorlar genelde en kötüsünü söylemekle mükellef hissediyorlar kendilerini...bana böyle bişeyden bahsedilmemişti denmemesi için yapıyorlar.Sırf bu nedenle ikili ,üçlü,dörtlü testleri yaptırmadım ben,hatta detaylı ultrason a da gidip gitmemekte kararsızım çünkü mutlaka moral bozucu bişeyler söylüyorlar.ama inanmayın genelde doğru çıkmıyor,etrafımda çocuğun kesin down sendromlu mutlaka aldırmalısın denilen biçok insan var ki çocukları şu an cin gibi zeki ve sapasağlam...Allaha sağlıklı çocuklarımız olması için dua etmekten başka çaremiz yok..
Gül canım yüzünü az da olsa gülsürebildiysem ne mutlu :) iyice enine boyuna düşünüp doğru kararı alacaksın inşallah kuzum. Doktorunun içine tamamen sinmesi en önemlisiii . O duygusuz doktor Şimdi dönüp baksın kaybettiği minnoş hastasınaAay canım güldüm en son cumlene Allah razı olsun
Evet o moddaydi ben ne olursa olsun dogurcam deyince de doğurmamam yönündeydi tüm söylemleri ama anneme davranışları da gerçekten epeyi kabaydi. Değiştircem doktorumu canım, tanıdığım ebeyle bir konuşayım duruma göre dünkü gittiğim pozitif olan doktorla devam ederim belki diyorum. Sadece hastaneden çok emin olamiyorum aynı hastanenin farklı şubeleri, o hastane daha kapsamlı gibi geliyor bana, dün akşam gittiğim şube daha küçük gibi o yüzden tam emin şekilde bu doktora devam edeyim artık diyemedim, bakalım bir karar vercem artık
Ya canım benim çok teşekkür ederimGül canım yüzünü az da olsa gülsürebildiysem ne mutlu :) iyice enine boyuna düşünüp doğru kararı alacaksın inşallah kuzum. Doktorunun içine tamamen sinmesi en önemlisiii . O duygusuz doktor Şimdi dönüp baksın kaybettiği minnoş hastasına
Geçmiş olsun canimm moralini bozma bencede normaldir, 1 hafta gerilik olsa bile normal diyorlar kiYa canım benim çok teşekkür ederimevet evet içime sinen bir doktor bulacağım inşallah inaniyorum
Evet benimde sürekli akıntım devam ediyor ve çok sik çamaşır degisiyormMerhaba kizlar rabbim saglikli hayırlı hamilelikler nasip etsin hepimize benim bir kaç gündür yumurta akı kıvamında bazen şefaf bazen süt beyazı uzayan bir akıntım var ister istemez tedirgin oluyorum aranızda yaşıyan var mı
Canım olay gerilik olmaması aslında yani bir gün önce detaylı ultrasonda her şey normal çıktı, bundan önceki tüm ultrasonlar normaldi. Burun kemiği sınırda olduğu için doktorum bir anda gerilik var demiştik dimi dedi. Akşam başka bir doktora gittim herşey gününde,gününde ileri olan şeyler var boyu da bir gün geride. Zaten boyu hep öyle çıkıyordu. Kendi doktorumun dalginlikla yanlış olcmus olabileceğini söyledi. Elinde bir profesörun ölçümü var ve orada normal her şey dediGeçmiş olsun canimm moralini bozma bencede normaldir, 1 hafta gerilik olsa bile normal diyorlar ki
Aay vaallah sitres oluyor insan bviutde beş kayıptan sonra herşeyde bir şey arar olduy rabbim bebeklerimizi korusunEvet benimde sürekli akıntım devam ediyor ve çok sik çamaşır degisiyorm
Ay tobe tobe ama bizim hamile imzalarimiz bile kafayi yemis hahahaha.22.haftada imzada, aciklamada 17-19 cm boyu var demis hemen altinda 26.7 cm..aciklamada 350 gr kilo onun altinda 470grAmin inşallah canım ben de öyle inanıyorumevet daha 4 ayım var kim bilir bu süreçte daha farklı neler yaşayabilirim, kendime bu zamanları zehir etmek istemiyorum o yüzden en güzeli bana daha iyi gelebilecek bir doktora gitmek olacak
Anneler grubu yazısını daha önce sen mi fark etmiştin canım ne kadar dikkatlisinAy tobe tobe ama bizim hamile imzalarimiz bile kafayi yemis hahahaha.22.haftada imzada, aciklamada 17-19 cm boyu var demis hemen altinda 26.7 cm..aciklamada 350 gr kilo onun altinda 470grretromu var nee
Kızlar az önce uyuyordum kalktım iç çamaşarıma leke gelmiş kan gibi 3 4 damla şeklinde ilk defa oluyor bir sorun var mıdır
Ben degildim sanirim.anneler grubu yazisi ne ola ki:)Anneler grubu yazısını daha önce sen mi fark etmiştin canım ne kadar dikkatlisin
Aay evet ben de bugün fark ettim herhalde bacağını olcmuyor yukarıdaki verilrde herhaldeAy tobe tobe ama bizim hamile imzalarimiz bile kafayi yemis hahahaha.22.haftada imzada, aciklamada 17-19 cm boyu var demis hemen altinda 26.7 cm..aciklamada 350 gr kilo onun altinda 470grretromu var nee
Bi ara öyle muhabbet vardı bizimki anneler grubu yapmıyordu galiba öyle bir şeydi bir anne farketmisti sen dikkat edince bu sayıları sen sandimBen degildim sanirim.anneler grubu yazisi ne ola ki:)
Benimki meslek hastaligi..mali denetçiyimrakamlari,verileri gorunce kontrol etmeden duramiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?