- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
Daha iyiyim canım doktorum da cevaplamis gerileme diyebilmemiz için 3 hafta bir gerilik olması lazım böyle sonuçlarda ölçüm değişikliği olabilir bu bir problem teşkil etmez endislenme demiş. Ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum bebeğimin canım bu yüzden fetal de yaptirmicam huzurlu şekilde geçirmek istiyorum tüm surecigolden-snitch nasıl oldun canım bir karar verebildin mi? Bugün pek bakamadım buraya.
İyi bir karar vermişsin bence deDaha iyiyim canım doktorum da cevaplamis gerileme diyebilmemiz için 3 hafta bir gerilik olması lazım böyle sonuçlarda ölçüm değişikliği olabilir bu bir problem teşkil etmez endislenme demiş. Ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum bebeğimin canım bu yüzden fetal de yaptirmicam huzurlu şekilde geçirmek istiyorum tüm sureci
Amin canım inşallah, kendi doktorumun geriden geliyor demesi sonradan da böyle gerilik var diyemeyiz lafını anlayamıyorum yanlış ölçtügünü anladı sanırım ama öyle diyemiyor tabiiİyi bir karar vermişsin bence deburadaki herkes ben de dahil olmak üzere bebişinin sağlıklı olduğunu düşünüyoruz inşallah da öyle çıkacak
Canım bende bugün pek giremedim kaldığım yerden sayfaları okuyup geldim son kararını da öğrenmiş oldum. Karar senin tabi boşver huzurlu şekilde geçir tüm sürecini Allahın izniyle de sağlıkla doğacak bebişin benimde en başından beri inandığım o seninle alakalıDaha iyiyim canım doktorum da cevaplamis gerileme diyebilmemiz için 3 hafta bir gerilik olması lazım böyle sonuçlarda ölçüm değişikliği olabilir bu bir problem teşkil etmez endislenme demiş. Ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum bebeğimin canım bu yüzden fetal de yaptirmicam huzurlu şekilde geçirmek istiyorum tüm sureci
Amin canım benim inşallahCanım bende bugün pek giremedim kaldığım yerden sayfaları okuyup geldim son kararını da öğrenmiş oldum. Karar senin tabi boşver huzurlu şekilde geçir tüm sürecini Allahın izniyle de sağlıkla doğacak bebişin benimde en başından beri inandığım o seninle alakalıherşey güzel olacak inşallah
Canım bu bende de oluyor bastan beri kız hissediyordum ama belirtilerim hala erkek gibi hele yüzümde maşallah diyeyim de cirkinleşme falan olmadı tam tersi ayrı bı hava geldi ama aşırı kıllanmam var gobegım falan rezıl halde acaba onu mu kastetti buyukler anne cırkınlesır dıye ama doktor kız dedı yuzde bıle vermedı kesın kızdırKızlar size çok saçma bir şey soylicem ama ben bebeğimi kız gibi hissediyorum sanki kız doğuracak gibiyim bu arada kız istediğimden değil erkek bebek düşüncesine çok alıştım erkek bebis hatta daha güzel geldi bana ama hiç böyle saçma sapan hisseden oldu mu ya
Benimde belirtiler kız çirkinleştim saclarim kuruduCanım bu bende de oluyor bastan beri kız hissediyordum ama belirtilerim hala erkek gibi hele yüzümde maşallah diyeyim de cirkinleşme falan olmadı tam tersi ayrı bı hava geldi ama aşırı kıllanmam var gobegım falan rezıl halde acaba onu mu kastetti buyukler anne cırkınlesır dıye ama doktor kız dedı yuzde bıle vermedı kesın kızdır
Hangi doktora gitsem erkek denildi banaBenimde belirtiler kız çirkinleştim saclarim kurudubenim 12.haftada yüzde 60 kızdı 15.haftada erkek denildi daha gitmedimm.. memnunum erkek anası olmaktan ama böyle hissetmek çok garip değil mi ya
Canım sana bir şey diyim mi doktorlar anne kayınvalide vs muayenede olunca hiç hoşlanmıyorlar çünkü ister istemez müdahalede bulunuyor büyükler, müdahale derken yani lafa karışmak, yorum yapmak, soru sormak gibi. Benim de ilk hamilelikte başıma geldi, ilk bebek diye hem kayınvalidem ile hem annemle muayeneye gitmiştim ayrı ayrı, doktor o zamanlar ekstra bir gıcık davranmıştı.Kızlar bugün eşimle de oturup konuştuk, sakin kafayla dünkü doktorun yanında çekilen videoları da dinledik. Doktorun tetiklendigi durumu bulmuş olduk. Doktor hadi geç bakalım dediği sırada annem bu durumun tedavisi olup olmadigini soruyor o sırada Dr da yok aldırma hakkiniz oluyor diyor. Ben sedyeye geçerken annem de o zaman tamam zaten aldirmicaz diyor, sanırım buradan sonra kıl kaptı. Ben fark etmedim ama eşim de her randevuda seni önceliklendirip sana yönelik konuşuyor, sen odaklı ilerliyor dedi. Burada aile baskısıyla aldırmayacagini düşünmüş olabilir dedi.Sanırım o cümleden sonra da sinir olup öyle devam etti, bana karşı bir tavrı yoktu çünkü. Kafamı karıştıran tek konu ölçüm oldu, bugün de ölçüm konusunda endişelenme 3 hafta olmadığı sürece sorun yok diye ses kaydı atmış. Eşim de konuşmalarından çok olumsuz bir şey hissetmedim ben istersen bir dahaki randevuya da gidelim tüm bu ölçümleri de götürelim yanlış olcmus olabilir seni biriyle de karıştırmış olabilir insanoğlu bilemiyorum dedi, bu gittiğimiz randevuda da karar veririz sana bıraktım dedi ya değiştirirsin ya da devam ederiz diye dedi. Bekliyim bakalım randevu gününü diyorum, o an çok sinir bozucu gelmişti videoyu dinleyince çok sıkıntılı gelmedi söylemleri sadece son kısımları çekmemiş annem ama orada da yine bana değil anneme karşıydı tutumu. Eşim de sen bebeği tasidigin için hep sana söylüyor önceki randevularda da böyleydi belki aldırma kararı olsa beni umursmayacak sen annesisin sen taşıyorsun bebeği diye son sözü sana verecek tutumu heo böyle görünüyor zaten dedi. Ben de aldığım randevuyu iptal etmedim 16ocakta var. Oradaki açıklamalarına göre devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz, mesajıma cevap vermeseydi zaten direkt silmiştim doktoru, endişelenme de demiş. Annemi goturmemem gerek sanırım bundan sonra, ikisi de karşılıklı atisacak gibi duruyor kinlendiler sanki
Ayyy ben fetal dna yaptırdım cinsiyet kız dediler dün gece rüyamda oğlum diye karnımı seviyorum. Arada geliyor bana da herşeyi pembe olmasın ya beyaz alayım diyorum içimden de garip şekilde erkek geçiyor arada oluyor amaKızlar size çok saçma bir şey soylicem ama ben bebeğimi kız gibi hissediyorum sanki kız doğuracak gibiyim bu arada kız istediğimden değil erkek bebek düşüncesine çok alıştım erkek bebis hatta daha güzel geldi bana ama hiç böyle saçma sapan hisseden oldu mu ya
Kesin devam edicem modunda değilim canım ben de haklısın bana yansıtabilir belki bu durumları, ben eşim şehir dışında olunca annemle gideyim bari diye düşünmüştüm bu randvumda herhangi ters bir durum hissedersem değiştireceğim öyle çat diye de Dr degistiremiyorum komşularım o hastane hemşire, ebe olarak çalışıyor ben de rahat ederim en azından doğum sonrası süreçte de hep danisacagim insanlar olur dedim. O hastanede olan başka bir drla da arkadaşım ölçüm konusunda problem yaşamıştı hani kesin ona gitmeliyim de diyemiyorum bir çok kişi memnun halbuki. Eşimle de randvuyu iptal etmeyip tavırlarına ve ultrasona yapacağı yoruma göre karar veririz dedik. Eski ultrasonlari da götüreceğim eğer zaten farklı bir durum sezersem değiştireceğim. Başka başka doktorlar da önerildi bu surecte içlerinde sezeryan odaklı olan da var ben normal dogum istediğim için bu doktoru seçmiştim. Son bir randevuya gidelim dedik esimle o zaman karar verirsin dedi eşim de değiştirelim dersen ona göre farklı bir doktora gideriz dedi. Wp'den attığı ses kaydında kötü bir şey sezmedim konusmasi her zamanki gibiydi ama tabi muayenede bir görmek lazım terslik olursa dünyada tek kadın dogumcu değil direkt değiştirecegim zatenCanım sana bir şey diyim mi doktorlar anne kayınvalide vs muayenede olunca hiç hoşlanmıyorlar çünkü ister istemez müdahalede bulunuyor büyükler, müdahale derken yani lafa karışmak, yorum yapmak, soru sormak gibi. Benim de ilk hamilelikte başıma geldi, ilk bebek diye hem kayınvalidem ile hem annemle muayeneye gitmiştim ayrı ayrı, doktor o zamanlar ekstra bir gıcık davranmıştı.
Mesela kayınvalidem ile gittiğimde 13 haftalıktı cinsiyet öğrenecektik, eşimin abisinin iki kızı var kayınvalidem şey dedi torunlarım erkek hissediyorlar bakalım bilecekler mi dedi doktor sadece bu lafa takıldı nedense, o işler öyle hissetmeyle olmaz vs diye bozdu kadıncağızı. Sonra cinsiyeti de söylemedi tahminde bile bulunmadı görünmüyor dedi afralı tafralı.
Annemle de doğuma yakın zamanda gitmiştik annem çatı muayenesi nasıl uygun mu normal doğuma dedi doktor yine bunu bir müdahale olarak algıladı, normal doğuma uygun ama kendisi karar verecek, ben doğum anında da ekibime ve bana müdahale istemiyorum vs dedi saçma sapan triplere girdi ve sonrasında doktorumdan hiç ama hiç memnun kalmadım. Sırf değiştirmemek için devam ettim onda doğum yaptım ama benim en güzel anlarımı mahvetti asla hakkımı helal etmiyorum. Diyeceğim o ki doktor annene bir şekilde gıcık olduysa bunu sana yansıtmaya devam edecektir, yerinde olsam doktoru değiştirirdim. Çok uzun yazdım ama inan bu konuda pişmanım çok, bak doğum yapalı 6.5 sene oldu hala ara ara doktorun ne kadar saçma davrandığını anarız eşimle. Allah’a havale ediyorum onu da
Zaten doktorunla aranızdaki güven bağı bittiyse değiştirmek en mantıklısı canım.Nezaket gösterip mesajlara da dönmemiş.Ağlayıp kendini de bebişi de üzme bak diğer doktor olumlu konuşmuş inşallah bebiş sağlıklı ve iyidirBaşta da anlatmıştı o zaman da fetal dnada bu şekilde %1 lik ihtimal var demişti ama bu kadar uzerime gelmemişti. Perinatologdan hafif soru işareti ile çıkmıştım ama içim rahattı da çünkü olumsuz konuşmadi sadece bana boyle düşündürdü ama genetik de olabilir sizin burnunuz da küçük gorunuyor dedi. Kendi doktorum sanki her şeyi sıkıntılı çıkmış gibi bir tavirdaydi, bir anda gelişim geri oldu burnu sınırda dedi 5.2 en dusukmus sanırım 5.44 çıkmış tüm organları burnu ensesi sağlam olan hastasında da down sendromu olduğunu söyledi anladım tamam ultrason doğru bilgi vermiyor ama üst üste bütün felaketleri sıraladı resmen, üstüne ben de wp'den sorunca asistanı yanıtladı dönüş yapacaktır diye hala ses yok, ben artık nasıl guvenebilirim ki yani. Bu süreçte pozitif olmam gerekirken dün hüngür hüngür ağladım. Akşamki dr her şeyin olumlu olduğunu söyledi çok şükür, inşallah sağlıkla dünyaya gelir
Batıl inanç böyle şeyler. Ben inanmıyorum açıkcasıKızlar az önce eşimle dışardaydık gül buketi almış bende kokladım yüzüme sürdüm karnıma koyup fotoğraf falan çektim sonra birisi hamilrysen dokunma leke olur dedi doğru mudur bu ya
Amin canım inşallahZaten doktorunla aranızdaki güven bağı bittiyse değiştirmek en mantıklısı canım.Nezaket gösterip mesajlara da dönmemiş.Ağlayıp kendini de bebişi de üzme bak diğer doktor olumlu konuşmuş inşallah bebiş sağlıklı ve iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?