2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
12 alt üst takım fazla mı az mı peki
10 takım net kullanılıyor canım ben kullandım 10 lu hastane çıkışı bir tane yeterli bence gerisini. Normal zıbın takımı alabilirsin 2 ay bunlar kesin giydiriliyor ben adanadayım sıcak oldugu için zaten bütün gün atletle geçecek klimada yatarken yine zıbın takımları tabi

Kızlar bebeklerin alt üst takımı oluyor ya onun içine de çıtçıtlı body mi giydirmemiz gerekiyor atlet-kulot misali
Zıbın takımlarının altından çıtçıtlı badi giydiriyorsun canım. Kilot istege baglı minicik çok tatlı durdugu için ben giydirirdim. Hatta yeni dogan bebege çıktçıtlı atlet kolsuz veya yarım kollu ise alttan uzun kollu zıbın giydirilir üşümesin diye iki kat yani kuzum

Ben tulum bir de pijama takımı gibi takımlardan almıştım o zaman içine beyaz kısa kolu zibin almam gerekecek değil mi? Yoksa ilk ay icin içine giydirecegim zibini da mı uzun kollu almalıyım canım

Ben de iki tane çıtçıtlı body aldım sadece duruma göre Beyaz atlet gibi setlerden alayım diyorum, Trendyoda falan 5li şekilde satiliyor, yazın sadece zıbın giydirirsem de şekillerinden alayım dedim
Bizim çıtçıtlı body dediğimiz şeyin diğer adı zıbın bende çıtçıtlı body diyordum aşağıdaki gibi çok güzel özetlemiş benim anlatmak istedigimi
Teşekkür ederim canim

Ben tulum bir de pijama takımı gibi takımlardan almıştım o zaman içine beyaz kısa kolu zibin almam gerekecek değil mi? Yoksa ilk ay icin içine giydirecegim zibini da mı uzun kollu almalıyım canım
İlk ay için 2 3 tane uzun kollu al canım zaten bir tane yandan baglamalı hastane çıkışının içinde oluyor. Hepsini veriyorsun giydiriyorlar. Zaten 10 takım dedigim ister 5 zıbın al ayagı kapalı. İster ayaksız al kuzum. Pijama takımı tulum felan 15 takımı buluyor. Anca yetiyor 3 ay. Hediye getirenler büyük ihtimal büyük getirecek onları da yazın giyer inşallaah minnoşlar

Tamam hayatımm öyle yapim ben de :)

Eşim yemek yapmayı hiç bilmiyor canım yaa elinden de gelmiyor bir de yoğun çalışıyor . Birde Benim kızımı okula götürüp getirme durumum var maalesef. Okul uzak değil. Yürüyerek 7-8 dk. Hatta hızlı gidersek 5 dk. Ama yine de günde iki defa gidip geliyorum mecburen.. onun dışında çarşı pazar yapmıyorum ev işini saldım. İnşallah karnım büyüdükçe plasenta yukarı çıkacaktır daha 8 haftam var . Çoğu kişininki çıkıyormuş
İnternette yazılana göre Previa ile başlayıp Mervenin yaşadığı duruma dönenler olabiliyormuş canım. Ama tabi düşük ihtimal herkeste olmuyor. Bir de sezaryan sayısı bu ihtimali artırıyormuş Mervenin galiba hep sezaryandı. Ben ilk cocuğu normal doğum yaptım. O yüzden previam geçicidir diye düşünüyorum inşallah
Hissediyorum canım düzelecek inşallah benim bu durumum o zaman topiğe koccaman yazıcam kızlar, geçtiiii diye
Benim hemşire de öyle ben de 3 hafta oyaladımm. İki gün önce cepten ulaşamayınca mesaj atmış yarın sabah bekliyorum kan ve idrara bakıcaz diye gidince tansiyon kiloma bakıp bebek nasıl diye soruyo sağolsun beslenme önerisi veriyo çok iyi

Ben hastane çıkışı setlerinden almadım canım 5li set olarak aldım hastane çıkışı onun da içinde zibini yok yandan bağlamalı sanırım onun için ayrı zıbın almak gerekecek
Mesela bu turunculu tulum içine zıbın giymeli mi? Şu kirpili olan kendinden zibinli zaten ona gerek kalmicak anladığım kadarıyla
Amiin inşallah

Eklentiler

• Screenshot_2024-01-05-00-04-05-107_com.pozitron.hepsiburada.webp
    26 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_2024-01-05-00-03-50-789_com.pozitron.hepsiburada.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 78
Canım valla kızım 8 yaşına girmek üzere kıyafet olarak kaç tane aldığımı hatırlamıyorum sadece alt üst takımların tuluma göre daha pratik olduğu kalmış aklımda. Bir de patikli pijamaların yerine patiksiz almanın daha iyi olduğunu hatırlıyorum bir de kızım kışım doğdu kışlık giydireceğim kesindi. bu bebeğim her şey yolunda giderse Mayıs sonlarına doğru doğacak ince mi giydircez kalın mı belli değil mevsim geçişi gibi olacak bende kestiremiyorum

golden-snitch cesursavasci evet kızlar çıtçıtlı body ve zıbın aynı şey bezin üzerine çıtlçıtlı body mutlaka giydiriliyor ben bezi bırakana kadar yani 2 yaşa kadar kullandım, sonrasında külot atlete geçtim. O zıbınlardan stoklayabilirsiniz ay ay yazın hava çok sıcakken dışarıya da tek zıbın giydirdiğim oluyordu ama ilk aylarda tek zıbın yetersiz gelebilir. Üzerine de alt üst takımlarını ya da tulumlarını giyerler.
Ben hala hiçbi şey almadım bu arada cumartesi detaylı ultrason randevum var bakalım inşallah her şey yolunda olur da o hevesle alırız bir şeyler

Ben kızıma 1 tane 10 lu set almıştım kış mevsiminde olmamıza rağmen yandan bağlamalı giydirmemişlerdi. Alt üst takım bere eldiven giydirmişlerdi. Hastane çıkışının ince ama Sıcak tutacak battaniyesine sarmışlardı Hatta o yandan bağlamalı içliği hiç kullanmadık bile diyebilirim

Yani tulum bile giyse çıtçıtlı body giyecek değil mi :) bir de o bodylerin takım olanları var alt üst o zaman zaten üzerine sadece bı yelek vs giydircez sanırım :) aay güzel haberlerini bekliyoruz

Ben şunu düşündüm hastane çıkışından bı tanesi bu olur diye bunu giydirirler herhalde dimi? Bir de içine zıbın almam gerekecek sanırım bu takımın. Bilerek 10lu set almadim annem dikebiliyor çünkü daha önce battaniye ormustu, bir de haftasonu beğendiğim kumaşlardan aldı onları dikecek muslin olanları falan

Eklentiler

• Screenshot_2024-01-05-00-16-23-806_trendyol.com.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 69
Evet evet genc-anne söylemişti ben de öyle hesaplamaya başladım
Kızlarr mesajları anca okuyabiliyorum Gebelik ayınızı belirlemek için beklenen adet tarihinizi takip etmeniz yeterli örneğin önümüzdeki hafta normal adet dönemim. Ve adet dönemim bitince 5 aylık olduk dicem. Normalde de gebeliği regl tarihi gecikince öğrenirdi ya hani annelerimiz ninelerimiz.. Her geciken ayı hesap ederlermiş. Haftaya benim 5. Adet gecikmem yaşanacak yani 5 aylık olucaz. Hakikaten de tabloya bakınca da doğru çıkıyor.. 21. Haftamızın bitmesiyle 5. Ayımı doldurmuş olduğumu görüyorum .. başka türlü hesaplar yapınca hem size hem çevrenizdekilere uzuycakk gebelik sanki İki yıldır hamileymiş gibii hissedersiniz. Nerden biliyorsun diye sormayınn

Yani tulum bile giyse çıtçıtlı body giyecek değil mi :) bir de o bodylerin takım olanları var alt üst o zaman zaten üzerine sadece bı yelek vs giydircez sanırım :) aay güzel haberlerini bekliyoruz
Canım söyle düşün biz ped takarken sıkı iç çamaşırı giyeriz böyle bol oldu mu rahatsız oluyoruz onun gibi zibin mantigida o aslında bezi tutuyor ben öyle anladım

Evet canım aynen öyle o yandan bağlamalı olan da hiç kullanışlı değildi hastane setinde vardı benim ama hiç kullanmadık. Zıbın ve üzerine takım/tulum şeklinde kullanılıyor hep, 5 li sette de o şekilde sanırım hatırladığım kadarıyla.
Ben de çok heyecanlıyım

Aynen canım giydirirler zaten hastaneler sıcak oluyor. Ve battaniyeye de sarıyorlar. Kışın olmasına rağmen atlet bile giydirmemişlerdi benim kıza. Aklına takılırsa eğer yanına atlet ya da yarım kol zıbın da koyarsın. Giydirmezlerse de yanında yedek olarak elinde kalmış olur

Ben giydirmiştim canım çünkü canı ne ki onların üşürler bence o tulumun altından en azından çıtçıtlı badi giyer battaniyeye de sarıldıgı için üşümez 2 ah giyerler sonra havalar ısınır zaten kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…