2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kendi kıyafetlerimizdr de mi yumuşatıcı olmıcak
Ay sorma canım yumuşatıcı cok zararlıymış sadece bebekle ilgili değil mevzu ben hayatımdan tüm çıkardım eve almıyorum alırsam kullanıyorum malesef benim yeğenim alerjik astım oldu annesi cok fazla kullanıyordu bırde normal markalar doktor nasıl böyle bı hata yaparsın demiş ama hala kullanıyor

Kızlar kaçıncı haftadan sonra 2 haftada bir gitmeye başlayacağız kontrole

Maşallah canım sağlıkla gelsin
Ay büyükler hep yükseğe uzanma falan diyor başlarda dikkat ediyordum da şimdi tabak bardak vs alıyorum dolaplardan demek ki sıkıntıymış
bende ister istemez uzanıyorum yada eğiliyorum köprü pozisyonunda aslında daha dikkatli olmak lazım. Eskiler bişeyleri diyorlar bazen oralı olmuyoruz ama aslında bi tık ta kulak asmak lazım sanırım
valla ben bu doktorları anlamıyorum biri başka söylüyor öbürü başka. Doğru tek değilmi nasıl alternatifleri oluyor ki anlaşılır gibi değil. Muhtemelen senin doktor da Profesördür. Benim eski doktor da profesör aynı zamanda eski üniversite öğretim üyesiydi bide riskli gebelik uzmanıydı yaşta hemen hemen aynı galiba seninkiyle. Hem ikiside okadar tecrübeli olup hem nasıl farklı konuşuyorlar çok garip.
Bizim burda bi aşı için fikir ayrılığına düşmemiz çok normal doktorlarda bile farklı fikirler varken
Kendi kıyafetlerimizdr de mi yumuşatıcı olmıcak
valla ben kullanıyorum yumuşatıcı hep kullandım. Kızımın çamaşırları zaten ayrı yıkandığı için onunkilerde sadece sabun tozu kullanıyorum ama kendimizdekilerde hamileykende doğumdan sonrada yumuşatıcı kullandım

gulumsebebek canım bende şaşırdım vallahi hele şu yeni nesil doktoları hıc sevmıyorum herseyı sosyal medyada paylasıyorlar ne ara bebeklere bakıyorlar bılmıyorum

gulumsebebek canım bende şaşırdım vallahi hele şu yeni nesil doktoları hıc sevmıyorum herseyı sosyal medyada paylasıyorlar ne ara bebeklere bakıyorlar bılmıyorum
Ben tüp bebek yaptıracakken bi doktoru takip etmeye başladım ay ne paylaşımlar neler neler ne ara vakit buluyordu bilmiyorum isim yapıyor sosyal medyada. Bitane çok riskli bi doğum yaptırmış altına da durumu açıklayan bi yazı yazmış sonrada hocama yardımları ve fikirleri için teşekkürler yazıp başka bi doktoru etiketlemiş. Direk o doktora baktım paylaşım yok hiç bişey yok dedimki bu doktora gitceğime direk hocasına giderim sonuçta oda ona soruyor bişeyleri. numarasını bulup aradım kızımı kucağıma almama vesile olan doktorla tanıştım bu anlattığım Prof işte. Anlattım da sizi böyle böyle buldum diye. Benim vaktim yok paylaşım filan yapmaya görmedim bile etiketlendiğimi diyor.
Böyle sosyal medya fenomeni doktorların paylaştıklarından fikir alırım ama takibimi onlara yaptırmam bende.

Anladım canım malum özel hastane yeni zamlarla baya olduğu için merak ettim
Ay canım bu konu hepimizin sorunu dun hastanede bırı dogum fıyatını soyledı sekreter soylemedı daha netleştirilemedi dedi benı dopum fıyatları korkutuyor

Bende sık olmasa da kullanıyorum aynı şekilde.banyodan banyoya oda mecbur calısıyorum koşturmaca rahatsız oluyorum havalarda bi sıcak bi soğuk. Artık Allah a emanetler

Benim radyolojik görüntülerim kısmındaki ultrason görüntümde bi ölçüm yapmışlar (benim alt tarafımda bi kısmı ölçmüşler ) 37.2 mm yazıyor acaba bu o dediğiniz mi diye düşündüm. Rahim ağzı uzunluğu muydu neydi

Evet canım rahim ağzı uzunluğu. Muhtemelen odur. Bende de serviks uzunluğu 35 mm yazıyor

Bugünde tatlı yedim aslında ne kadar tutmaya çalışsam da kendimi durmadan çikolata yiyesim var dün hiç durmuyodu bugünde daha az hareket edince endişelendim bi teşekkür ederiiim
Şuan tamda senin durumdayım dün hiç durmadı bugün sabahtan beri hiç oralı değil. Kahvaltı yaptım yok çikolata yedim yok en son uzandım dürttüm karnıma hafif hafif bastırıp anca uyandı galiba bi cevap verdi dürtüp durma diye sonra dedim iyi hadi uyumaya devam et bari bazen anne karninda bebekler derin ve uzun uyuyabiliyormuş bunu da eski doktorum söylemişti. Hatta nasıl yani 1 gün boyunca mı uyuyo canım bu çocuk demiştim doğduktan sonra da günde 18 saate kadar uyuyabilir demişti yenidoğan döneminde

Arada vursunlarda gene uyusunlar korkutmasınlar

Ben uzun zamandır hiç yumuşatıcı kullanmıyorum açıkçası. belki bir yıldan fazla olmustur. Çokta olmazsa olmaz bişey olmadığını farkettim o dönem. Heleki evde çocuk varsa keisnlikle uzak durulmalı. 2-3 ay önce de mecburiyetten dolayı çamaşır kurutma makinası aldım çamaşırlar yumuşacık cıkıyor.

Yaa emin değilim ama bizim bebişş sanki ablasını hissediyor gibi ne zaman ki uzandığımda ablası gelip karnımı açıp şapur şupur karnımı öpüp kardeşiyle konuşsa tekmeler atmaya başlıyor. O ana kadar hareket etmeyen bebek başlıyor kudurmaya gerçek olabilir mi sence. Bana sanki haftası daha küçük gibi geldi ama aynı şeyi babasına yapmıyor mesela. Bikaç defa dikkat ettim hepsi tesadüf mü diyorum

Ben de bi daha almayayım o zaman ya. Kıyafetler sertleşir mi acava

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…