- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Ay benim bi elbisem vardı altı kloş geniş kesim geçen giymiştim tam dizde duruyordu 3 hafta sonra denedim tepeme çıkmış göbek güzel topluyor havayaHah bende tam olarak o konudan dolayı kararsızım. Bi şey deniyorum m oluyor. Bi şey deniyorum xl olmuyor. Lcw dan uzun elbise tarzında vardı günlük kullanmaya ondan aldım. Şimdi dar oluyor. O zaman hiç olmaz
Anladım sanırım deneyimsiz olunca bende tam bilemiyorum teşekkürler açıklamanız içinAslında şöyle canım Aventi kaşık biberon yerine alıyorum. Uç akıtması oldukça yavaş bebeği yoruyor anne memesi gibi o sebeple meme reddi minimuma düşüyor. Yeni yenidoğan dönemi kullanımını düşündüm yani gerek olursa diye olmazsa da sonraki zamanlarda ucunu değiştirir su biberonu yaparım. 120 ml öyle ağır da durmuyor eli yormuyor burda çoğu arkadaş aldı hatta 250ml cam alanda var. 250 ml ben kullanmadım. Dr browns ta daha uzun soluklu kullanım için düşünüyorum. Yani kolik olursa 1 ayda anca belli olur 6 aya kadar sürebilir sıkıntılı süreç. Sadece emdiği için hiç gerek olmayada bilir biberona. Ozamanda ileriki aylarda süt aynı zamanda mama takviyeli verirsem ozaman kullanırım diye. Yani hem baştaki olasi durumları düşünüyorum hem gerek olmazsa ileriyi. Sadece uç değiştirir devam ederim kullanmaya. Dr brownsun dar ağızlı olarak belirtilen dışındaki uçlar fazla akıtıyor kızım 21 aylık günde 2 kez mama içiyor 3 numara kullanıyorum mesela içindeki yeşil aparatı çıkardım. Yine Dr bronwsu cam almama sebebim de veriyorum eline kendi içiyor düşürüyor filan kırılma riski yok.
Biraz karışık anlattım ama mama takviyesi vermek zorunda kalırsak mamayı çalkalamamak gerekiyor aşırı köpürüyor anne sütü gibi değil çalkalamadan karıştırsan da bebek içerken yine daha az ama yine köpürüyor o yeşil aparat köpüğü süzdürüyor. Dediğim gibi olasi durumları da düşünüp her ihtimale karşı böyle alcam inşallah gerek olmaz ilerde kullanırız
Oyy yerim onu annesi masallahSabahları artık soluma yatmaktan bacağım çürüyoruyanınca bı sırt üstü yatayim diyorum beyefendi rahatsiz oluyor galiba çok fena vuruyor video çektim 2 dk içinde 3 defa yakaladım karnimi şunu fark ettim daha az hareketli ve huzurlu olduğum zaman daha çok vuruyor. Çok hareketli bir gün gecirdiysem zaten hissetmiyorum o gün pek ya da stresliysem uzgunsem daha az hareketli. Her gece tuvalete kalkıp geri yatağa döndüğümde vuruyor kesin, geceleri uyumayı pek sevmiyor galiba
Aay 75lik olandan mi? 2 saat bekliyosun tek sıkıntısı o, biz civardaki marketleri vs gezmistik bime gelen çocuk seylerine falan bakmıştım zaman geçsin diye öyle öyle oyun matı, zıbın falan topladım hep bimlerdenbana su serbest ama icmemeni öneririm bulantı yapabilir demişti zaman geçtikçe içim bı tuhaf oldu ( elmaliydi zaten elmalı iceceklerden normalde de hoşlanmam ) su hiç içmedim kötü olurum diye. Market gezerken zaman geçmiş zaten
Aman bide cinsiyet değişseydi hepten tam olurduk yaniAyy evet benimki herkesin beynini yaktı bugün doktor dedi ki cinsiyetini ne biliyorsunuz dedi allahim dedim nolur kız deme dedim içimden çünkü hep erkek kıyafeti aldimerkek dediniz dedim evet erkek dedi ama o anki heyecanımı siz düşünün birde 13 kilo aldığım için diyetisyene git dedi....
Ahh ahh amin inşallah canım
Aboo düşünsene bide kız diyoduAyy evet benimki herkesin beynini yaktı bugün doktor dedi ki cinsiyetini ne biliyorsunuz dedi allahim dedim nolur kız deme dedim içimden çünkü hep erkek kıyafeti aldimerkek dediniz dedim evet erkek dedi ama o anki heyecanımı siz düşünün birde 13 kilo aldığım için diyetisyene git dedi....
Ahh ahh amin inşallah canım
Sorma ya ama insan gerçekten sinir oluyoBeklersek eğer muhtemelen eşim bu ne yaa randevulu bekliyoruz randevusuz bekliyoruz diye gribe girecek ben gulemicem o sıra
Giyim kıyafet filan onlara yapacak bişey yok az az giydirip kaldırıyoruz mecburen ama diğer aldıklarımızı uzun vadeli düşünüp alınca kullanım alanları çok oluyor. Yoksa bunuda şunuda aldık ama boşuna para vermişim hissi insanı sinir ediyorAnladım sanırım deneyimsiz olunca bende tam bilemiyorum teşekkürler açıklamanız için
Dedim ben halimden memnunum dedimAman bide cinsiyet değişseydi hepten tam olurduk yaniiçerde napıyon yakışıklı bi öyle bi öyle annen baban buradaki teyzelerin bile error veriyor artık
Ben memnunum 13 kilomdan fiziğim oturdu gayet fit görünüyorum deseydin ya
Amann maşallah canım umarım böyle devam eder. Annem ilk çocukta hep derdi bişey olunca çok düşünme, dillendirme diyeAyy maşaAllah maşaAllah bana olmadı daha hiç
En iyisi hiç aklımıza getirmeyelimmAy bende kendime iyi şu olmuyor dersem hemen oluyor. Geçen mide yanmam yok. Ne güzel dedim.2 gündür midem yanıyor
Ahahah bende seni yalnız bırakmam canım gelirim her türlüüBak beni ateşlere atıyorlarrr
Hahaha evet hissetmek istersen sırt üstü yatmak birebirOyy yerim onu annesi masallahsırt üstü yatınca benimkide başlıyor vurmaya vurduğu için hissediyorum gıcıklık olsun diye sırt üstü yatıyorum onu hissetmek istediğimde yaaa ne güzel gece kalktığında da bebisini hissetmek
Kac ml olacağını söylemedi bende inan aklıma gelmedi bugün hocayla yildizlarimiz uyusmadi bana yüzünü asma az gülümse dedi bende oysa ciddi şekilde dinliyordumderken benim yüzümü asmamdan konu gitti 45 dk beklettin demek aklıma gelmedi o yüzden de şeker yüklemesi yapılacak dedi sadece yarın gel dedi.. elmalı ise severim ama aç aç nasıl dolastin o kadar helal olsun ben yarın olsun istemiyorum peki sonuçlar için o gün hocaya mı gösteriyorsun nasıl oluyo
Şeker çıkmadıysa zayıf hamile kalan için 13 kg çok sorun değil bence yaa. Beyaz un , hamurişi, tatlı şeylerden uzak kalırsın. Son 2-3 ayda daha fazla kilo alındığını unutmadan canım. 20 yi aşmasan iyi bence. Tabii sen normalde zayıf gebe kaldığın için.Dedim ben halimden memnunum dedimhatta 13 kilo diyince hocanın gözleri bi açıldı çok şaşırdı dedim ama çok asiri zayiftim ma her türlü diyetisyene git bi danış dedi
Ayyy sorma cinsiyet degisseydi hayatımın şokunu yasardim
Aay yok geçen ben de bunu düşündüm biz girince hemen çıkıyoruz gibi geliyor ama diğer insanlar sanki yarim saat çıkmıyorSorma ya ama insan gerçekten sinir oluyobugün doğumda yoktu bir şey yoktu bizim işimiz maksimum 10 dkda bitiyor giren 20 dk falan cikmiyo napiyorlar acaba sende oyleysen napiyonuz çok merak ediyorum
Serum fizyolojik ve şırınga ile temizleyebilirsinkızlar merhaba gebelikte burun tıkanıklığı ile uğrasıyorum kbb doktoruna gittim. hap ve sprey verdi. kendi kadın doğum doktorum kullanma dedi. alerjik rinit var. ne yapacagımı sasırdım geceleri yatarken oluyor gün içinde bir şey yok. özellikle sol tarafıma yatamıyorum hemen tıkanıyor. aynı durumu yasayan ve önerisi olanlardan bekliyorum yorumları
Ben ilk hamilelikte iki doz olmuştum bir sıkıntı olmadı, bunda da tek doz yeterli dedilerKızlar bu tetanoz aşısı yüzünden beni çok korkuttular ilk dozu oldum ama canan karatayda acıklama yapmış yaptırmasaydım dedimetrafınızda yaptıranlar var mı önceden beri
Benim oğlum emzik tutmamıştı, avent soothie vardı o zamanlar ondan almıştım. Kızıma da ultra air aldım yorumlara bakıp, civilde 250 ₺ydi ikilisi indirimli geldi tabi e bebekte kaça düşecek bilmiyorum. Kızım tutar inşallah emziği, büyük rahatlık diyor herkes. Oğlum beni emzik yapmıştıay bende öyle yapıyorum gündüz aramıyor hiç vermiyorum da sadece uykuya geçerken veriyorum ama damaklıya geçemedim atıyor istemiyor hala Avent ultra air kullanıyorum bende. Bu sefer direk damaklı mı başlasam dedim ama ultra airden de şaşmak istemiyorum. Ay 1 yaşında nasıl bıraktı emziği çok iyi olmuş maşallah
Ayy bir kez benim ağzıma girdi yaa nasıl becerdim bilmiyorum resmen hüpletmişim sonra tükürdüm hemen. Anayız ama sümük de yemeyelim yaniO konuya asla kendimi veremiyorum bazıları o aspiratör mü neyse çocuğun burnuna sokup ağzıyla çekiyomuş e sümük yemez miyiz o zaman ahsjsjsj
Ben suwenden aldım canım gecelik ve pijama takımı, öyle süslü lohusa takımlarından değil ama beğendim ben.Kızlar bebiş alışverişimiz bitmeyecek belli de pijama gecelik baktınız mı ?
Hastanede giymelik güzel bişey olsun istiyorum. Ama hiç içime sinen bulamadım
Ay benim oğlum da karnımda acayip hareketliydi gerçekten de doğunca da hareketli oldu, hiç unutmam eve geldik 2 günlüktü reflü yatağında yatıyordu park yatağın içinde, emzirdim koydum sonra tekrar emzirmeye kalktığımda tepine tepine reflü yatağından kaymış gitmiş park yatağın ucuna sıkışmışBenim çoğunlukla hareketli ve epeyi sert vuruyor bazen. Bebeklerin karakteri anne karnında oluşurmus, Banu çiftçinin kitabında da bebek çok hareketliyse doğduktan sonra da hareketli olabileceği yazıyorevet hissetmek çok güzel de doğduktan sonrası için tırstım
Ben de tek doz yaptırdım çünkü daha önce fe yaptırdığım için tek doz yeterli denildi...bence Canan Karatay herşey hakkında çok fazla ve gereksiz konuşuyor,ben onu dikkate almıyorum açıkçası...Kızlar bu tetanoz aşısı yüzünden beni çok korkuttular ilk dozu oldum ama canan karatayda acıklama yapmış yaptırmasaydım dedimetrafınızda yaptıranlar var mı önceden beri
Ciddi ciddi hocam nereye gitti o şeyler derdim şimdi ayıp olmasın diye açık açık yazamiyorumAboo düşünsene bide kız diyodu
O sırada beklemek bence insanı geriyor ve hani icerde de komik bir şey olmayınca surat asılmasi normal sanki neyse bir daha derse sende o kadar bekletme dışarıda beni diyim ne diyecek hoca çok zekiHahaha evet hissetmek istersen sırt üstü yatmak birebir
Aay ben de ciddi ciddi dinliyorum böyle enfeksiyon günü de öyleydim galiba, Dr evet biliyorum endiselisin ama korkma falan diyor yüzüme yansıdı herhaldehalbuki o sırada 2 saat beklemisizdir aay valla çok fena acıktım ama yürümek de iyi geldi yoksa hastanede otur otur zaman gecmesdi benim tuhaf bir şey oldu sonuclardan sadece açlık çıktı ve edevlete düştü medstarda yoktu, doktora attım wpden diğer sonuçlar da çıkınca tekrwr atmami söyledi ama bekledim bekledim çıkmadı ben de medstari aradım bı kaç gün sonra, mail attılar sonuçları. Ben de doktoruma attım o yorumladi wpden
Evet canım şeker çıkmadı kan tahlilinde ama doktor yinede şeker yüklemesi yapalım dedi.. evet 20yi de aşarsam artık 70 üstünu geçmiş olurumŞeker çıkmadıysa zayıf hamile kalan için 13 kg çok sorun değil bence yaa. Beyaz un , hamurişi, tatlı şeylerden uzak kalırsın. Son 2-3 ayda daha fazla kilo alındığını unutmadan canım. 20 yi aşmasan iyi bence. Tabii sen normalde zayıf gebe kaldığın için.
Oh valla rica minnet ne güzel de orda bekleyene saygısı olsun bin kere teşekkür etmenin ne anlamı var orda tepki göstersen kavga çıkar bu seferde..Aay yok geçen ben de bunu düşündüm biz girince hemen çıkıyoruz gibi geliyor ama diğer insanlar sanki yarim saat çıkmıyorhele bi tanesine çok sinir oldum. Randevusuzum ama Dr acil çağırmış, eşim de ben de işlerimizi bırakıp geldik, kadın artık çocuğun annesi mi buyukannesi mi kim bilmiyorum doktora bir teşekkür bir teşekkür artık kapının onune gittik hamile hamile bekliyorum orada ayakta kadın hala susmuyor sürekli teşekkür. Randevusu yoktu muhtmelen rica ederek girdi çünkü sekreterle konuştu. İşimiz gucumuz var yani az saygı gösterin 500 saat teşekkür etmenin manası yok orada bekliyoruz kaç saattir artık icerinin havasizligindan bayılacak duruma gelmisim
Ben ilk kızımda 25 kg aldımEvet canım şeker çıkmadı kan tahlilinde ama doktor yinede şeker yüklemesi yapalım dedi.. evet 20yi de aşarsam artık 70 üstünu geçmiş olurum
Yaa ben yine hurafelerden biri mi diyordum ama kitapta da o şekilde yazıyor, yaşayanlar da boyle diyorSerum fizyolojik ve şırınga ile temizleyebilirsin
Ben ilk hamilelikte iki doz olmuştum bir sıkıntı olmadı, bunda da tek doz yeterli dediler
Benim oğlum emzik tutmamıştı, avent soothie vardı o zamanlar ondan almıştım. Kızıma da ultra air aldım yorumlara bakıp, civilde 250 ₺ydi ikilisi indirimli geldi tabi e bebekte kaça düşecek bilmiyorum. Kızım tutar inşallah emziği, büyük rahatlık diyor herkes. Oğlum beni emzik yapmıştı
Ayy bir kez benim ağzıma girdi yaa nasıl becerdim bilmiyorum resmen hüpletmişim sonra tükürdüm hemen. Anayız ama sümük de yemeyelim yani
Ben suwenden aldım canım gecelik ve pijama takımı, öyle süslü lohusa takımlarından değil ama beğendim ben.
Ay benim oğlum da karnımda acayip hareketliydi gerçekten de doğunca da hareketli oldu, hiç unutmam eve geldik 2 günlüktü reflü yatağında yatıyordu park yatağın içinde, emzirdim koydum sonra tekrar emzirmeye kalktığımda tepine tepine reflü yatağından kaymış gitmiş park yatağın ucuna sıkışmışçok korkmuştum. Senin reflü yatağı ayaklıydı dimi iyi yapmışsın öyle alarak
Şimdi kızım o kadar hareketli değil sanki geceleri vuruyor genelde. Bakalım doğunca nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?