2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Yaa of bende cok kacırıyorum dıkkat edeyım bari

Canım abla engellı dugme yapcak makinası da yok hem uyguna dıkıyor hem kalıtelı en kotu evde gıyerım dedım dıktırdım 4 5 tane dıktırdım en kotu uzerıne bı sabahlık foto cekımınde kullanırım sonra normal pıjama gıyerım burdakı komsularımda en kolay emzırme seklının alttan acma oldugunu soyluyorlar bılmıyorum kı

Yaa of bende cok kacırıyorum dıkkat edeyım bari
Yani bazi doktorlar da tam tersi gebelerin kilo alması iyi aslında diyor yağlardan da karbonhidratlardan da bebeğe faydalı şeyler salgılanıyor diyorlar 3 kilo alan gebeler olmaz sağlıklı değil diyorlar. Ünlü hamileler kilo almıyorlar mesela kızıyorlar öyle gebelik mi olur diyorlar ben de kime neye inanacam şaşırdım ya

Sevindim canım maaşallah kilosu boyu çok iyi. Benim oğluşla seninki topik içinde zayıf olanlardı aslında normallerdide bizim topik bebikleri maşallah biraz tosuncuk olduğu içim zayıf gibi kalıyodular umarım minnakımda arkadaşı gibi toparlar
Canım benim camlarımın da temizlenmesi lazım evim büyük camlarım da boydan silmesi çok zor oluyor birden yapamam ama anca günde 1 cam silebilirim ama korkuyorum da temizlikten sonra doğuran kişi çok olunca
İlk çocukta gebelikten yana önemli hiçbir problemim yoktu ama temizliğe yardım edende yoktu eşim yoğun çalışıyordu mecburen 36. Haftada temizliğimi kendim yaptım azar azar. 38 de komple ağdaya gittim 40. Haftada doğurdum hiç bir sıkıntın yoksa azar azar yaparsın ama mesela benim ev bahçeli zemin kat bi evdeydi tehlikeli bir durum yoktu o da var. Ama şuanki gebelikte evimi bişey götürüyor. Camlarım tüllerim leşş gibi. Herşeyin başı sağlık canım. Kış mevsimi zaten çoğumuzun camları kirli. Evini süpür sil toz al lavaboya tezgah sil yeter. Büyük temizliği baharda düşünürsün boşveeeeer

Aay ben de kesin yancam da ince nasıl olsa dedim bı de usumekten çok korkuyorum

Canım işin garibi eğer kilo almak sorun olsaydı Rabbim iştahımızı acmaz ilk 3 ay nasıl tiksindik bu durum devam ederdi ben şahsen oyle dusunuyorum da bende abartıyorum yemeyı bazen

Canım sen normal mi doğurdun sezeryan mi

Ya ben alışkınım bu doktora ilk doktoruma buydu. Hatta gitmeden önce epey konuştuk eşimle bak diyet dicek doktor diye. Bebeğin kilosuna aşırı takıntılı tam haftasında ve %50 persentilde gitsin istiyor.
Ben şifami bu doktorda buldum diye değiştirmedim. 2 gebeligimde tüp bebek çünkü. Çok takmadım kafaya

Ay geçen bi doktor gördüm sosyal medyada aynen dediklerini söyledi sanırım aynı doktoru izledik. Bana saçma geldi. Gebelik boyunca kusup epeyi zayıflayan kadınlar var gayette kilosu ve gelişimi yerinde bebişleri olmuş. Genetik çok önemli bir de plesenta. Plesentan bebeği iyi beslemiyorsa naparsan yap ileri gidemiyosun

Aay benim eşim de geçen böyle açıklamalar görmüş, kiloluysan zaten depoların doludur yağlı olmak gebelikte daha iyi bir şey çocuk sağlığı açısından diyor. Oturduk bunu tartistik kilo alma takintisina girme alman lazım drlar boyle diyor senin şu an en azından 12 kilo alman lazım falan filan diyip durdu

ama zaten 1 hafta da öndeydi bebiş buna göre kilosu normal niye doktorun bukadar sıkıyor ki seni
Evet ama doktor çok takıntılı bebeğin kilosuna. Kızımda da takmıştı böyle 3200 doğdu. 3gunde 2800 e düşmüştü. Erken doğum olur diye korkuyor galiba. Zaten sezaryen olacak. Aman ben alıştım takmadım bile

Hemen hemen aynı geliyoruz. Bizde haftasonu çıkıyoruz. Bıraktım evdeki işleri. Ne temizlik yapıyorum ne bişey. Bi tek çamaşır yıkama yetiyor zaten yorulmaya. Akşamları yemekten sonra koltukta uyuyup kalıyorum

Ne güzel duygulara tercüman olmuşsun

Bende aynı şekilde bazen o çamaşırı bile makinede bekletiyorum bazen makineye attığımı unutuyorum ertesi gün tekrar kısa programla bir yıkama yapıyorum

çok ilginç e hani bebeğe kilo aldıran şeyler vardı protein ağırlıklı beslenmek sağlıklı beslenmek kilo aldırıyordu? Hamurişi ve şeker sadece bize kilo aldırıyordu hanii niye öyle demis kii
Doktora göre 3hafta önde olması sağlıklı kilo alımı değil çünkü. Tehlikeli olarak goruyor doktor. Erken doğum vs olur diye korkuyor. Sağlıklı beslensem bebek bu kadar kilo almazdı. Evet haklı bnde 2 ayda 5 kilo aldım. Ama çokta önemli değil. Kilo takıntılı bende bildiğim içim çok takmıyorum kafama.

Nıye erken doğum olsun ki canım öyle bırsey mı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…