- 15 Ocak 2024
- 322
- 233
- 23
- 35
He hee açalım da beni darlamasın artıkHshshshaha onlara da mayıs babaları grubu açalım
Canım boyu gayet normal degil mi ben 24. Haftamda gittigimde 30cm idi. Bana normal gelsi doktorun mu fazla dediFl değeri diyor boy için 4.65 mis 7 ile carpinca 32.5 çıkıyor. 1 hafta önde gidiyor boyu da
Aynen canım ya banada normal geldı benım bebıste 5 gun ılerde boyda doktor kızımız uzun olcak Allah Allah dedı ben cok uzun degılımya doktorlarda bı tuhaf bıde net olcum oldugunu zannetmıyorumCanım boyu gayet normal degil mi ben 24. Haftamda gittigimde 30cm idi. Bana normal gelsi doktorun mu fazla dedi
Banada ilk kızımda boyu uzun olacak demişti ve oldu canım. Bunada öyle dedi bakalım görecez bizim babamız baya uzun ona çekiyorlar galiba saglıklı olsunlarda inşallahAynen canım ya banada normal geldı benım bebıste 5 gun ılerde boyda doktor kızımız uzun olcak Allah Allah dedı ben cok uzun degılımya doktorlarda bı tuhaf bıde net olcum oldugunu zannetmıyorum
Onun sabahlığı ve geceliği de var markada aratırsan görürsün, ben de çok beğeniyorumAy su suwenınkıne bayıldım bende bırde ondan alayım ıkı tane olsun
Aynen canım önemli olan sağlıklı olmaları kardesımde dogdugunda 3 aylık bebek kadardı sımdı de vucudu uzuvları uzun bı genc kız nasıl doğarsa öyle gıdıyor tamamen genetıkBanada ilk kızımda boyu uzun olacak demişti ve oldu canım. Bunada öyle dedi bakalım görecez bizim babamız baya uzun ona çekiyorlar galiba saglıklı olsunlarda inşallah
Evet gördüm cok guzellOnun sabahlığı ve geceliği de var markada aratırsan görürsün, ben de çok beğeniyorum
İşte en yakınlarımız bile anlamaz hoş onlar tarafından değil eşler tarafından anlaşılmak istiyoruz bunaldığımızı hormonlarımızın alt üst olduğunu vs. Benim annemde öyleydi eş üstüne düşüyor ya ilgileniyor ya hayatında ne var ki oluyor adı hemenEvet canım inanılmaz bunaldım eşim de farkında değil onu da darlamak istemiyorum anneme dert yanıyorum annem de kızıyor bana benim hayatım gayet güzelmiş ben kendimi böyle yapıyormuşum evlenince bu gebeliği de düşüncekmişim tabiki yorulcakmışım rahat hayat istiyorsan evlenip çocuk yapmicaktın diyor en son da da diyor ki la ilaheillallah de sıkıntın geçerklasik anne
evde bol bol giyersin bak ev için ideal hastanede başta tutmakta filan zorlanıyoruz ya orda sıkıntı yaşarsan yaşarsın anca canım inşallah orda da kolaylık olurCanım abla engellı dugme yapcak makinası da yok hem uyguna dıkıyor hem kalıtelı en kotu evde gıyerım dedım dıktırdım 4 5 tane dıktırdım en kotu uzerıne bı sabahlık foto cekımınde kullanırım sonra normal pıjama gıyerım burdakı komsularımda en kolay emzırme seklının alttan acma oldugunu soyluyorlar bılmıyorum kı
Aynen düşündüm şimdi tekrar pijama alıcam bunuda gene gıyerım fotograf cekımınde falan guzel cıkabılır beyazyaİşte en yakınlarımız bile anlamaz hoş onlar tarafından değil eşler tarafından anlaşılmak istiyoruz bunaldığımızı hormonlarımızın alt üst olduğunu vs. Benim annemde öyleydi eş üstüne düşüyor ya ilgileniyor ya hayatında ne var ki oluyor adı hemeneşinde sizin iyiliğinizi istiyor ona da hak veriyorum ama bunaldığını da tatlı bi dille anlatman gerek
evde bol bol giyersin bak ev için ideal hastanede başta tutmakta filan zorlanıyoruz ya orda sıkıntı yaşarsan yaşarsın anca canım inşallah orda da kolaylık olur
Ay evet benimkinin boy da kısa gidiyordu birden atmış ve aslında yine haftasına göre normallerdi ama dediğin gibi burda tosuncuk bebiş çokSevindim canım maaşallah kilosu boyu çok iyi. Benim oğluşla seninki topik içinde zayıf olanlardıaslında normallerdide bizim topik bebikleri maşallah biraz tosuncuk olduğu içim zayıf gibi kalıyodular umarım minnakımda arkadaşı gibi toparlar
İlk çocukta gebelikten yana önemli hiçbir problemim yoktu ama temizliğe yardım edende yoktu eşim yoğun çalışıyordu mecburen 36. Haftada temizliğimi kendim yaptım azar azar. 38 de komple ağdaya gittim 40. Haftada doğurdumhiç bir sıkıntın yoksa azar azar yaparsın ama mesela benim ev bahçeli zemin kat bi evdeydi tehlikeli bir durum yoktu o da var. Ama şuanki gebelikte evimi bişey götürüyor. Camlarım tüllerim leşş gibi. Herşeyin başı sağlık canım. Kış mevsimi zaten çoğumuzun camları kirli. Evini süpür sil toz al lavaboya tezgah sil yeter. Büyük temizliği baharda düşünürsün boşveeeeer
kumaşı inşallah istediğin gibi gelir de terletmeyen olurAay ben de kesin yancam da ince nasıl olsa dedim bı de usumekten çok korkuyorum
doktora alıştıysan takmıyorsun cidden bi süre sonra. Benim ilk doktorum öyleydi bende ısrarla bi güzel kilo alıyordum saçını başını yolacak duruma geliyorduEvet ama doktor çok takıntılı bebeğin kilosuna. Kızımda da takmıştı böyle 3200 doğdu. 3gunde 2800 e düşmüştü. Erken doğum olur diye korkuyor galiba. Zaten sezaryen olacak. Aman ben alıştım takmadım bile
Aa çok ilginçmiş neden %50 de gitsin ki belki uzun olacak belki iri olacak genetik olarak. Değişik bir takıntı.Ya ben alışkınım bu doktora ilk doktoruma buydu. Hatta gitmeden önce epey konuştuk eşimle bak diyet dicek doktor diye. Bebeğin kilosuna aşırı takıntılı tam haftasında ve %50 persentilde gitsin istiyor.
Ben şifami bu doktorda buldum diye değiştirmedim. 2 gebeligimde tüp bebek çünkü. Çok takmadım kafaya
Bi de sezaryen olacakmışsın isterse 5 kilo olsun yani doktor da niye geriyorsa seniEvet ama doktor çok takıntılı bebeğin kilosuna. Kızımda da takmıştı böyle 3200 doğdu. 3gunde 2800 e düşmüştü. Erken doğum olur diye korkuyor galiba. Zaten sezaryen olacak. Aman ben alıştım takmadım bile
Ben geceliğini aldım pamuk değilmiş ona bi üzüldüm polyester terletir gibi geldi ama görüntüsü güzel gerçektenOnun sabahlığı ve geceliği de var markada aratırsan görürsün, ben de çok beğeniyorum
Sağol canımNe güzel duygulara tercüman olmuşsun
boyu hangi haftayla uyumlu olmuş oluyor ozamanFl değeri diyor boy için 4.65 mis 7 ile carpinca 32.5 çıkıyor. 1 hafta önde gidiyor boyu da
Hem yedekli olur gerçi baya diktirmişsin yedeklerin var ama illaki kirleniyor tabi üst baş. Ben bugün iki yandan düğmeli aldım onunda yakası epey kapalı öyle normal bi pijama bide şık fotoğraflık takım için özellikle bu beyazı alırsın yanına iki üç takım olur yedekli. Resimlerde bu güzel çıkarAynen düşündüm şimdi tekrar pijama alıcam bunuda gene gıyerım fotograf cekımınde falan guzel cıkabılır beyazya
Doktor biraz saçma düşünmüş gibi geldi belki senin kusma döneminden sonra yediklerin bebeğine yarıyordur ,plesentan iyi besliyordur, bebeğin 4 - 5 kilo da olabilir bu sağlıksız olduğu ya da erken doğacağı anlamına gelmezki. Kuzenim 5 kilo , sağlıkla doğdu vaktinde geldi tamda. Kimi bebekler de 2.5 doğuyor o mantıkla bakınca zayıf olanların da erken doğma ihtimali daha düşük demeliyiz. Ama alakası yok. Şekerin vs yoksa değerlerin iyiyse Gereksiz yere seni sıkıyor. Allahtan huyuna alışmışsın canım. Hem sağlıklı beslenince asıl kilo alıyor bebişler. Ben burda arkadaşlardan öğrendiğimden beri kaşar, muz, kuruyemiş, balık et vs tüketiyorum . Bebeğe asıl kilo aldıranlar sağlıklı olanlarDoktora göre 3hafta önde olması sağlıklı kilo alımı değil çünkü. Tehlikeli olarak goruyor doktor. Erken doğum vs olur diye korkuyor. Sağlıklı beslensem bebek bu kadar kilo almazdı. Evet haklı bnde 2 ayda 5 kilo aldım. Ama çokta önemli değil. Kilo takıntılı bende bildiğim içim çok takmıyorum kafama.
Abartmadan dozunda yiyilebilir bence de yaaKesinlikle katılıyorum bende daha dün bile kustum 27. Haftamda, çok şükür bebiş iyiay zaten zor yiyoruz seçiciyiz birde kısıtlama mı yapacaz yediklerimizden abartmıyoruz ama napalım hamişiz
Ayy İnşallahAy evet benimkinin boy da kısa gidiyordu birden atmış ve aslında yine haftasına göre normallerdi ama dediğin gibi burda tosuncuk bebiş çoksenin kontrol ne zaman inşallah güzel haberler alırsın güzel güzel de büyümüştür oğluşun
Ay sen söyleyince aklıma geldi bende son zamanlarda kaşara taktım hemen hemen hergün yiyorum bide kızıma muz verirken kendimde yiyorum onuda abarttım. Acaba onun etkisi oluyomuAyy İnşallahBana daha çok var canım perinatoloji şubat sonuna 28. Haftama gün verdi. Aslında ben bu kilo şeysini çok takmazdım da previa olayı biraz düşünmeme sebep oluyor. olası bi ihtimalde en azından toplu doğsun istiyorum. Doğum kilosu önemli malum. Ama yediklerime dikkat ediyorum artık :) kaşar, muz, kabak çekirdeği, kuruyemiş vs düzenli tüketmeye çalışıyorum az ya da çok illaki etkisi olur bebişe
Eşim diyo ki hani mayis babalarini ne zaman açıyorsunuzEşimde burayı merak ediyor
Cnm boyunu konuşmadık zaten arkadaş sordu. Bilgilerin yazılı olduğu kagittan baktım haftasına. Kilo üzerinden konuştu hep. Benim haftamda olanlara göre ileridemis. Aman kızımda da bir sürü laf etti 38+4 te 3200 doğdu. Bizde sanıyoruz 4 kilo doğacak. Birde öyle zor kilo aldı sonrasında. Tmm dedim geçtim.Sağol canım
boyu hangi haftayla uyumlu olmuş oluyor ozamanbenim bebişte bugün 34cm dedi doktor
Hem yedekli olur gerçi baya diktirmişsin yedeklerin var ama illaki kirleniyor tabi üst baş. Ben bugün iki yandan düğmeli aldım onunda yakası epey kapalı öyle normal bi pijama bide şık fotoğraflık takım için özellikle bu beyazı alırsın yanına iki üç takım olur yedekli. Resimlerde bu güzel çıkar
Zaten hep 1 hafta öndeydi 2 hafta olmuş. Sanki ne. Tmm dedim geçtim. İnşallah şeker vs çıkmaz. Normalde de sağlıklı beslenen biriyim. Fazla kilo da almadım. Tecrubeliyim bu sefer çok onemsemedim. Tmm dedim geçtim.Doktor biraz saçma düşünmüş gibi geldi belki senin kusma döneminden sonra yediklerin bebeğine yarıyordur ,plesentan iyi besliyordur, bebeğin 4 - 5 kilo da olabilir bu sağlıksız olduğu ya da erken doğacağı anlamına gelmezki. Kuzenim 5 kilo , sağlıkla doğdu vaktinde geldi tamda. Kimi bebekler de 2.5 doğuyor o mantıkla bakınca zayıf olanların da erken doğma ihtimali daha düşük demeliyiz. Ama alakası yok. Şekerin vs yoksa değerlerin iyiyse Gereksiz yere seni sıkıyor. Allahtan huyuna alışmışsın canım. Hem sağlıklı beslenince asıl kilo alıyor bebişler. Ben burda arkadaşlardan öğrendiğimden beri kaşar, muz, kuruyemiş, balık et vs tüketiyorum . Bebeğe asıl kilo aldıranlar sağlıklı olanlar
Abartmadan dozunda yiyilebilir bence de yaabende mesela az kilo aldım ama bilerek yapmıyorum , yapım böyle biraz. bebeğin gelişimi normal dedi doktor. E napayım yani illa 20-30 kg almak zorunda değilim. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum benden ziyade bebeğime kilo yapan şeyler yiyorum. Arada bi kaçamak illaki oluyyo
Benim eşimde isim soruyor farklı isim düşünen varmı bebeğe hangi isimleri koyacaklarmış ne diyo senin gruptakiler diyeEşim diyo ki hani mayis babalarini ne zaman açıyorsunuz
benim doktor da yapılı olacak dedi ama hafta belirtmedi ondan sordum canım. Aman senin doktor hepimizi tav ettiCnm boyunu konuşmadık zaten arkadaş sordu. Bilgilerin yazılı olduğu kagittan baktım haftasına. Kilo üzerinden konuştu hep. Benim haftamda olanlara göre ileridemis. Aman kızımda da bir sürü laf etti 38+4 te 3200 doğdu. Bizde sanıyoruz 4 kilo doğacak. Birde öyle zor kilo aldı sonrasında. Tmm dedim geçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?