2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Doktorum bana organik boya ile boyayabilirsin demişti canım. Ya benim de bir batıl inancım var hamileyken saç kestirilmez diye, ilkinde de kestirmedim rapunzel gibi oldum bunda da öyleyim, uçları aşırı yıprandı popoma değecek neredeyse bekliyorum bakalım doğumu. Ben de vicdan yapıyorum aslında saçma benimki ama işte
Ben hala ev süpürmüyorum korkuyorum bir şey olursa diye, o yüzden temizlikçi alacağım doğum öncesi dip köşe yapan iki kişi var, öyle planlıyorum. Şimdi de bi hafta eşim süpürüyor bi hafta yarım gün temizlikçi alıyorum ama benim de camlar silinmiyor bayadır. Baharda silinir artık

Annem çok sıcak oluyo hastane dedi yengem de kışın doğum yapmıştı ne olur ne olmaz dedim ben de bir tane uzun kollu olsun dedim
Aynen canım hastaneler baya sıcak oluyorda bende diktirdim bi ablaya uzun kollu dıktırdım pamuklu ve ınce yakacak bı kuması olmazsa sıkıntı olmaz kı

Ayy benımde saclarım acayip uzadı batıl ınancım yuzunden kestırmıyorum doguma da daha uzayacak 40 ı cıkana kadar da kestıremem ooo ısım zor

Kızlar benım lohusa takımımda bu dıktırdım yakası acık değil tesettürlü olduğum için alttan acıp emzırırım dıye dusundum zor mu olur

Eklentiler

• 853D1C69-67DE-44B4-BD5F-8DCE544B7F49.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 69
Canım bu senın durumuna baglı doktor normalde 36 dan sonra perıne masajı falan onerıyorya o zaman yapmaya baslarsın hem dogumun kolay olur hem 36. Haftada az bucuk erken dogurup dogurmayacagın bellı olur

Bugün doktor randevumuz vardı. Sat a göre 24+4 950 gr olmuş oglusum. Doktor tabi çıldırdı. Diyet ve spor dedi. Tatlı hamurisi yasak meyve belki günde 1 porsiyon yemesen de olur dedi. Sabah ve akşam yuruyus. Öğlen yemeğini gecistir dedi.
Seker yüklemesi istedi 50 mg lik. 5 kg vermistim o 5 kiloyu geri aldım.
İlk gebelikten 3 tane tetanoz aşısı yaptirmistim. Bu gebelikte yaptırma gerek yok dedi.
Doğumu konuşmadı 36.haftada konuşuruz dedi. Hem tarih hem ücret sürpriz olacak hadi hayırlısı.

Canım kac kılo aldın kı

Benim de nerdeyse boyu seninki gibi oldu batıl inançlara asla inanmazdım ama niyeyse bende kestiremiyorum kırıklarım arttı ama yapamıyorum niyetlenip vazgeçiyorum bebiş doğsun hemen bir güzellik merkezi tüm genel bakıma gitmem lazım

Canım kac kılo aldın kı
Hamileliğin ilk 4 ayında 5 kilo verdim son 2 ayda 5 kilo aldım. Ama bebek kilolu olduğu için diyet ve spor dedi. Benim kilomla ilgili dedil. 24+4 um bebek 26+3 çıktı. Çok önde dedi. Bunu da şeker ve hamurisine bağladı.

Evet haklısın canım onlar hemen hızlıca yaparlar ben renge karar vereyim biraz haklısın aslında cila daha zararsız gibi bence de

Doktor neden çıldırdı ki çok mu kilo almışsın anlamadım şeker testin nasıl çıktı canım? Normal ama ya kilo ben de kilo aldım

Aynen hazırlıkları hızlandırcam ben de. Zaten bir yere gidiyorum 10 dk sonra sıkışıyorum bir yere çıkılmıyor rahatça.
Ah o hepimizde var heryerde bi tuvalet arayışı vallahi
Yarın boş günüm mağazalarda bakacağım. Yoksa onlar aklımda alacağım artık dursun. Aldığım bitane şiödi olmuyor ki o zaman hiç olmaz
sende benim kafadasın. Bende önce bi bakayım üstüme filan tutayım dedim tüm gün gezdim aldığımda tırt çıktı üstüne inşallah sen gönlüne göre bulursun yarın
sende enerjiksin aslında. Ben sana işin gerçeğini söyleyeyim şuan eşin tarafından fanusta biblo bebek gibi tutuluyorsun. Muhtemelen ekstra dikkat etmen içinde üstüne daha fazla düşüyor. Buda seni sen farkında olmadan baskılıyor ve psikolojik olarak yoruyor. Eşlerin bu ilgisi gerçekten güzel oda haklı ilk bebeği ve hem senin hem bebeğiniz için en sağlıklı durumu istiyor ama biraz da rahat olmana mental olarak ta sağlıklı olmana izin vermesi gerek. Muhtemelen sen eğlence isterken eşin kahvaltıya götürmeyi istiyor sen farklı bişey isterken eşin daha sakin daha durağan şeyler yapmanı istiyor. Bence açıkça rahatsızlıklarını eşinle paylaşmalısın. Bu dönemde en yakınlarımız bile anlayamıyor anlasada biz onlar tarafından değil eşlerimiz tarafından anlaşılmak istiyoruz. Ben bunları ilk gebeliğimde yaşadım bakma şimdi ikincide rahatım bi tık.

Ay ne alakası var grupta çoğu erkek bebek bir kaç hafta ilerde kilosu boyu ultrasonda iki hafta büyük iki hafta küçük çıkıyor olması bir problem yaratmıyor diyor doktorlar. Ne kadar korkutucu konuşmuş seninle bu doktor ben bile burdan tedirgin oldum

Canım benim camlarımın da temizlenmesi lazım evim büyük camlarım da boydan silmesi çok zor oluyor birden yapamam ama anca günde 1 cam silebilirim ama korkuyorum da temizlikten sonra doğuran kişi çok olunca
Benim camlar da boydan. Bakıyorum fazla el izi filan olmuş sleepy le siliyorum idarelik bakalım nereye kadar böyle gidecek
Annem çok sıcak oluyo hastane dedi yengem de kışın doğum yapmıştı ne olur ne olmaz dedim ben de bir tane uzun kollu olsun dedim

gulumsebebek cnm ben şubatta doğum yaptığımda pelus sabahliklardan koydum valize. Kesin üşürüm dedim. Ama hastane sıcaktı boşuna gitti geldi hastaneye
Bana da hastane sıcak olur gibi geliyor kızlar ben bide sıcağı hiç sevmem ondan uzun kollu almadım ama valize bi hırka koyarım yine de elimin altında dursun

Kızlar benım lohusa takımımda bu dıktırdım yakası acık değil tesettürlü olduğum için alttan acıp emzırırım dıye dusundum zor mu olur
Biraz zorlar canım boynunun altına kıstırıp bi yandan bebeği tutup bi yandan memeyi tutmak. Yine yakası kapalı yandan düğmeli yapsa istemedin mi öyle
ama zaten 1 hafta da öndeydi bebiş buna göre kilosu normal niye doktorun bukadar sıkıyor ki seni

Evet canım inanılmaz bunaldım eşim de farkında değil onu da darlamak istemiyorum anneme dert yanıyorum annem de kızıyor bana benim hayatım gayet güzelmiş ben kendimi böyle yapıyormuşum evlenince bu gebeliği de düşüncekmişim tabiki yorulcakmışım rahat hayat istiyorsan evlenip çocuk yapmicaktın diyor en son da da diyor ki la ilaheillallah de sıkıntın geçer klasik anne

çok ilginç e hani bebeğe kilo aldıran şeyler vardı protein ağırlıklı beslenmek sağlıklı beslenmek kilo aldırıyordu? Hamurişi ve şeker sadece bize kilo aldırıyordu hanii niye öyle demis kii

Bencede canım ben küllü sarı yapıyordum kendim cilayi böyle açık gri oluyordu sonra sari renk ortaya çıkıyordu saçımda da çok doğal duruyordu
Eski hızlı zamanlarım aklıma geldi bak şimdi küllü sarılar felan 18 yaşımda buğday tenimle gidip 18 e girdim ben diyip küllü sarıya boyattıydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…