- 17 Mart 2022
- 1.866
- 1.685
- 63
- 31
Canım kanaman olmadıysa onemlı degıl zaten eskıden dogumdan sonra vurulurlarmıs annemlerde de varda sımdı her ıhtımale karsı vuruyorlar korkulacak bı ıgne degıl benım 3. Bu ıkı defa dusuk yaptıgımda vuruldum bıde bundaBnde 27 de kontrolde söylicem 28 de vurulcm
Unutmuştum geçen hafta aklıma geldi
İlkinde ben de gitmemiştim canım, bu kez de onlar aradı da öyle haberim oldu yoksa ben de bilmiyordumKız sen gebe okuluna da mı gidiyorsun maşallah yabizim ilk gebeliğimiz sanki önceden doğum yapmışım gibi umursamıyorum ya keşke bende bir eğitime felan katılabilsem yeminle cahil geldim cahil gitcem
Bir sağa bir sola yatırırsın canım zaten uyurken sırt üstü yatırmayın diyorlar, reflü yatağı gibi bir şey alırsan sırttan ve önden destekliyor kendisi dönemiyor bebekler.Kızlar bebişlerin düz kafa olmaması için ne yapmak gerekiyor yada yastıkları falan oluyormuş almak gerekir mi
Kesinlikle öyle..E daha napsın adam kendinin de ailesi var ikiz bebeklere hamile karısı var onların masrafları kontrolleri işi gücü var hayat telaşı var yani bu kv de hep bana hep bana. Bazıları gerçekten çocuklarının kendi yuvaları aileleri olduğunu algılamakta güçlük çekiyor
Oyle düşünme canimKızlar bıkac gündür moralim cok bozuk haftasonu esım tarla surmek ıcın memlelete gıttı durumları biliyorsunuz bende anneme gıttım halamla babannem sankı ben kendımı cocugumu dusunmuyor gıbı bırsuru laf ettıler işte bırgun ıcın gelınır mı 3 ay daha sabredemıyon mu cocuga bısey olacak heryere gıdıyon butun olumsuzşukları saydılar sankı hersey benı korkutuyor hersey benım elımdeymıs gıbı eve gelınce hungur hungur ağladım zaten esımın memlekete gıdelım gelelım baskısı benı daraltıyor cok sukur doktor hareket etmemde risk gormuyor hatta yuruyus yap ben sen ayaga kalk dıye serklaj yaptım dıyor ama artık yoruldum ınsanların her ayaga kalktıgımda sankı kotu anneymısım gıbı bakmasından
Ayyy inşallah canııımmmEvet kuzum evet 7. Aydayız artık çok şükür. burda arka arkaya ilk dogum yapan kişilerden olacagız galiba
Geçmiş olsunKızlar bugün kontrolden geldim doktor bebişin karın çevresinin olması gerekenden geri geldiğini söyledi. Çok üzerinde durmadı uzun boylu zayıf olarak doğabilir normal dedi. Eşimde çok zayıf yaşıtlarından hep geride gelen bi çocukmuş ergenlikten sonra atak yapmış. Bizim ailede de herkes uzun boylu ve obezDoktor da genetik olabilir takılma eşine çektiği daha iyi dedi. Ne yapmam gerekiyor dediğimde de protein alımını artır dedi. Ben her gün 2 yumurta yarım avakado eski kaşar zeytin ceviz tüketiyorum. Çiğ kabak çekirdeği kaju badem yemeye dikkat ediyorum. Ekstra ne önerirsiniz arkadaşlarım.
Bir de haftasonu çok gezdiğim için akşam kahverengi leke geldi doktor progestana tekrar başlattı. Erken doğum riskinden dolayı. Direkt sorduğu şeyde yoruldun mu oldu. Bende uzun bi aradan sonra dışarıda normal bi gün geçirmiştim oysa ki. Neyse yavaş hayatıma devam etmem gerekiyor demek ki sağlık olsun
Kendini kastığın için mi oldu acaba sıcak iyi gelir ama o da koyulmaz riskli masaj yapsan belki iyi gelir mi kiKızlar ben gece bir şeye çok aşırı korktum ve ağladım.. karnım çok acıyor hala başta kasiklarimdan başladı karnım şuan acıyor ne yapabilirim sizce neden böyle geçmedi??
Teşekkür ettimm benim ilk gebeliğim o zaman 2.yi de olayim yinede napalimmBen ilk hamilelikte iki doz olmuştum 6-7 sene önce, o yüzden tek doz yeterli dedi ebe tek doz oldum
Çok şükür iyiyim kuzumBen ikisinide oldum canım ama en son 10 sene önceki dogumumda olmuştum doktoruna veya saglık ocagına söylersen bilgilendirir mutlaka. Nasılsın nerelerdesin nasıl gidiyor bebişin nasıl kuzum
Yaptık canim hem eşim hem ben karnım taş gibi korkuyorum da geçer diye düşündüm geçmemişKendini kastığın için mi oldu acaba sıcak iyi gelir ama o da koyulmaz riskli masaj yapsan belki iyi gelir mi ki
Evet bi fikir söylediğin zaman illa ki bi yorum yapılıyor zaten karar vermek çok zor kafa iyice karışıyor işin içinden çıkılmıyor.İnşallah hepimiz bebişlerimiz için en doğru en hayırlı ismi koyarızÜzülürse de unutur napalım iki oğlu da varmış 4 erkek torun da koymadılarsa hiç senden beklemesin bence. Biz isim konusunda aileleri hiç karıştırmıyoruz. Yoksa önce kendi annem fikir olarak tavsiyede bulunmaya başladı sonra baktım ciddi ciddi koymamızı bekleyecek bizim beğendiklerimize de kulp takmaya başladı en son dedim biz karar verdik mi size söyleriz :)) boşuna yormayın kendinizi dedim de sustular :)) Metehan çok güzel bir isim bu arada biz de var Mete olmasa ben de düşünürdüm.
Evet canım güzel babamı da çok mutlu etmek isterim ama kazımı da eşim ekliyor kazım kemal hiç istemiyorum aslında iki isim de çok seviyorum tek sade olsun istiyorumKemal güzel isimmiş aslında canım modern yani hala koyan çok var ama eşin de haklı bir yandan sen babanın adını koyarsan o da koymak ister. Mete de çok güzel bence bir oğlum daha olsa Mete düşünüyordum ben de.
Evet söyledik
Dün acile gittik canım duramıyorum kaşıntıdan diyince. Kaşıntı için krem verdi bugün biraz daha iyi şükür.
Hahaha güldürdün kızee bizim de var biraz taktiklerimiz
Aynen isim seçtikten sonra yorum yapmak anlamsız artık. Herkes çocuğuna istediği ismi koysaymış canım napalım
Kızıma Nil koyacağız
Benim de ağlayıp üzülünce karnım bir süre taş gibi oluyor canım, sola uzanıp dinleniyorum derin nefes alıyorum birkaç saate geçiyorKızlar ben gece bir şeye çok aşırı korktum ve ağladım.. karnım çok acıyor hala başta kasiklarimdan başladı karnım şuan acıyor ne yapabilirim sizce neden böyle geçmedi??
Annem büyük abime siz koymadınız babanızın ismini demiş geçen gün o da biz hanımların ağzına baktık koyamadık demişPeki baban hiç kendi çocuklarına kendi babasının ismini vermiş mi merak ettim..
Bende bu düşünceyi anlayamıyorum babam kendi çocuğuna kendi ismini koymuş kardeşime yani bana şey dedi işte adı x olsun dedi (kendi ismi) dedim önümüz arkamiz sagimiz solumuz x ismi oldu istemiyorum dedim ben Kağan koycam dedim hiçbir şey diyemedi ısrar da etmedi konu kapandı.. zaten Metehan 2 isim gibi bir de Kemal ismi geliyor sende gelse diyelim ki 2 erkek çocuğu 2 oğluna babasının ismini koymamış sen mi koyacaksın hiç koyma Metehan istiyorsan eşinle Metehan olsun valla onlar koymamış sen mi koyacaksın.. Bir tane Kemal yeter dersin birde Metehan olsun dersin böyle karışacak olurlarsa
Kanamam yok ama benim kanım negatif kızlarımın pozitif oldu babadan aldılar. Buda pozitif olmaz ihtimali yüksek o yüzden nolur nolmaz diye vurulayım dedimCanım kanaman olmadıysa onemlı degıl zaten eskıden dogumdan sonra vurulurlarmıs annemlerde de varda sımdı her ıhtımale karsı vuruyorlar korkulacak bı ıgne degıl benım 3. Bu ıkı defa dusuk yaptıgımda vuruldum bıde bunda
Ben siveno almayı düşünüyorum geçen indirimdeydi kaçırmışım tekrar girince alıcamKizlar bebek elbiseleri için hangi deterjani aldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?