2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
26+4 iken bebeğim 1077 gramdi.. benimkide benim bebise iri diyo sekerim gayet güzel çıktı öyle dedi
Benim de bugun seker yüklemem var bebişimde 10 gun onden gidiyor gelisimide gayet iyi dedi doktor insallah tombişliğindendir bakalim sonuçlar nasıl çıkacak

Günaydın kızlar ayyy mart ayı anneleri de doğurmaya başladı bize yaklaşıyor yaklaştıkça heyecanım bebisime kavuşma isteğim artıyor bir yanımda korkuyor ya bakamazsam diye(ilk gebeligim)

Kızlar birde ben eskiden günde 1 bardak su bile içmezdim suyun tadı iğrenç gelirdi hani gün içinde çay kahve vs içiyorsam su ihtiyacım olmazdı ama son 2-3 aydır suyun tadı o kadar güzel geliyor ki içmeye doyamıyorum özellikle son 1 aydır utanmasam damacanayı yanımda gezdircem sizde de bu semptom görüldü mu

23. Haftada gitmiştim canım henüz düzelmemişti. Haftaya salı tekrar gideceğim. Umarım düzelmiştir. Bebek büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali artıyormuş. Benimki tam kapatıyor maalesef. Ama seninki muhtemelen ya rahim ağzına yakındır ya da yarı kapatıyodur. Ki düzelme ihtimali daha yüksek. Ağır iş yapma, ağır kaldırma, kendini zorlama canım. İlerleyen haftalarında çıkmış olur. Doktorunla paylaşırsın durumu

Aman maşallah bu güzel bişey Bende tersi oldu suyu mecburiyetten içer oldum bu aralar

Kızlarr birşey soracağım, normalde bugün hatta dün gidip tek doz tetanoz aşısı olmam gerekiyordu. Ama riskli gebelere doktorun imzalı izni olmadan yapılmadığa dair bir bilgi duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum zaten bir türlü içime sinmeyen bişeyler var (ilk cocukta 2 doz olmustum). Böyle birşey duydunuz mu hiç? Korkuyorum açıkçası . Kaçıncı haftaya kadar yapılıyor bu aşı

Riskli gebelere özel doktor izni gerekiyorsa bu aşı neden bu kadar bilinmezlik içindeki? Şu aşıyı olmam gerektiğini bilseydim yemin ediyorum gebe kalmadan önce 3 kere mi vurulcak düşünmeden hepsini vurdururdum gerçekten bebeğe zararı olacak korkumdan yaptirasim yok ama kendimi zorunlu hissediyorum
İlk gebeliğin ne zamandı canım?
Eğer karmayi yaptiracaksan 36 haftaya kadar vaktin var diye biliyorum

Yooo sanırım birazda su içtikçe wc ye koşmanın verdiği usanmışlıktan günde 53535. Kez gitmekten yoruluyorum
Utanmasam bende yakında wcde yaşamaya baslicam böyle olmayacak yoksa Bende usandım ya bebekte mesanede yaşıyor sanki bazen 5 dkda bir gittiğim oluyo

Karma değil canım normal tetanoz ama ilk gebelikte olmuştum diye hemşiremiz iki doz yerine tek dozun yeterli olacağını söyledi. Ne zamana kadar vaktim olduğunu da sormamıştım sağlık ocağı da biraz uzak. İnan benim için de öyle zor ki keşke hamilelikten bikaç ay önce yapmış olsaydık. İlk çocuk 8 yaşına girdi. O zamanlar 2 doz olmuştum. Şimdi nedense hiç yapasım yok. Heleki dediğin gibi bu kadar bilinmezlik varken riskli gebelere risk taşıyorsa diğer gebelere sıkıntı yok mu ki yani . Annemde diyorki köy yerinde evde doğum yaptık hepimiz . hastalık bulaşan duymadık

İşte sonra ölenler veya ölü doğum olanlar bu yüzden oldu vs diyorlar
Sen ilk gebeliginde yaptirmissin sıkıntı olmamış aslında neden simdi böyle düşünüyorsun ki
Ben 23.haftada mi gittim hatırlamıyorum yalanda olmasın o sıralarda hemşire ve ebe hemen bana yapacaktı işte cumaya kadar vaktin var düşün ona göre yapalım vs vs yani onlara göre 23.hafta sonduama onlara güvenmediğim için bir şey diyemicem.. kendi doktorumda 28.haftadan sonra karma yaptirabilirsin dedi ama normal tetanozu inan bilmiyorum

O dönemler aşı ile ilgili etraftan hiç olumsuz birşey duymamıştım canım. Yapınca da günlerde kendime gelemedim Maalesef şimdi epey olumsuz şeyler duyuyorum. Kimseyi etkilemek niyetiyle yazmıyorum tabiki herkesin kendi kararı. Aşı sonrası erken doğum ya da ölü doğumdan etkilenmese bile bazı rahatsızlıklar yaşayan kişiler duydum. Hepside aynı hastalığa yakalanmış. Biraz bunlardan dolayı birazda baştan beri içim istemiyor. Hem yüksek riskli gebe grubundayım hem Bünyesi hassas bir insanım zaten neme lazım…Sen bence de tek doz karma yap canım yeter de artar bile.

O zaman iyi düşün iyi karar ver canım zor bir durum gerçekten bir de kendine gelememissin eskiden günlerce ne desem de bilemedim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…