2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Yok canım ben tencereye sadece su koyup kaynatıyorum bide biberon emzik yıkama deterjanıyla yıkıyorum

Kışı da çok fena buranın yağmurdan bir şey kurutulmuyor şimdi havalar güzelleşti ya çok mutluyum çamaşır atıyorum biri yikanasiya digerleri kurumuş oluyor benim alerjiler tam gaz devam ama nem konusu kuruluğa çok iyi geliyor gerçekten. Ben başka bir şehre gittiğimde kışları falan direkt ellerim kupkuru oluyor kanamalı şekilde çatlıyor. Antalya o konuda bana çok iyi geliyor yumuş yumusum

Sadece su ile kaynatmıştım ben ama hazır su kullan, yoksa kireç lekesi oluyor ben Çeşme suyu ile yapmıştım kötü oldu sonra tekrar hazır su ile kaynattım.

Yok tutmuyorum aslında tuzlu şeyler de yiyorum ama neden böyle anlamadım. Doktor en son kan değerlerin düşük diyedir demişti ama hep böyle mi sürecek bilmiyorum
Evet benim demirim düşükken bende tansiyon düşüklüğünden 3-4 defa acile gitmiştim. Maalesef ne tuzlu yiyecekler ne dinlenme ayağı kaldırma hiç biri bana yaramamıştı , serumlar bile iyi gelmemişti. Mecbur demir değerinin yükselmesi gerekiyor. İnşallah düzelir canım hayat kalitesini ciddi şekilde düşürüyor maalesef

Yok canım ben tencereye sadece su koyup kaynatıyorum bide biberon emzik yıkama deterjanıyla yıkıyorum
Şimdi bebiş için o deterjandan aldım. İlk defa emzik biberon yıkıcam ya tencerede kaynadıktan sonra o deterjanla mi yikamam gerekiyor. Bir de kullandık diyelim önce deterjanla temizleyip sonrasında tencerede mi kaynatmak gerekiyor? Bebiş için biberon temizleyici aldım çubuk gibi olan şeylerden ama ayrı bir sünger mi almam gerekecek bir de

Sadece su ile kaynatmıştım ben ama hazır su kullan, yoksa kireç lekesi oluyor ben Çeşme suyu ile yapmıştım kötü oldu sonra tekrar hazır su ile kaynattım.
Sularımız aşırı kireçli kettle'a bulaşık suyunu bile arıtılmış su kullanıyorum yoksa sürekli bozuluyor ariticidan kullanıyorum teşekkürler bilgi için

Kışı rüzgarlı yağmurlu diyorlar hep evet ama yine de Kütahya kadar sert geçmiyordur burası doğu Anadolu bölgesi gibi gerçi bu sene kar az yağdı ama derece eksilerdeydi baya bi süre. Şimdi artık bahar havası burada da ayy alerjin Antalya’da bile geçmiyorsa sen kuru yerlere hiç gitme

Aynen bende o hataya emzik kaynatırken düştüm. Çeşme suyu kötü yaptı hazır suyla kaynattım sonra hep. Neyseki emzik derdimiz de bitti kızımda yaklaşık 1bucuk aydır hayatımızdan çıkardık bebişe de kullanmama gerek kalmazsa inşallah emzik defteri kapanacak bizim için bak aklıma gelince mutlu oldum

Sen nasıl yükselttin demirini peki? Sen de mi damardan almıştın?

Ne güzel ya benim yeğenim hala emzikle yatıp emzikle kalkıyor bir türlü bırakamadı

Ya buranın alt yapı sorunu var yani yağmur konusunu gerçekten gittiğin hiçbir yerde gormemissindir aşırı bir yağmur yağıyor, sel oluyor bir anda. Alt geçitler komple doluyor, geçen yagmurlarda birisi vefat etmişti
Bazı mahallelere itfaiye gitmişti onlar da mahsur kaldı feribotla kurtarmislardi sadece ispartaya kar fslan yağarsa soğuğu bizi zorluyor ama yağmur konusu gerçekten burada çok sıkıntı. Eşim evlilikten ötürü taşındı buraya hayretler içinde nasıl bu kadar yağmur yağabilir hayatımda hiç bu kadar yağmur görmedim diyor

Ay ben de bunda emzik kullanmak istiyorum oğlum emzik almamıştı ben de zaten meme reddi var diye çok zorlamadım başka emzik denemedim şimdi ondan kalan iki emzik var iki de yeni aldım inşallah emer ben seviyorum emzikli bebişleri sadece uyurken veririm zaten diye düşünüyorum

Biz hep tatilci modunda gittiğimiz için o kötü havalarına denk gelmemişiz demek ki sel haberleri her sene oluyor maalesef ya Allah kolaylık versin

Yok canım Ferrum diye bir ilaç yazdı doktor sabah akşam onu içiyorum. Ama senin değerin bayağı düşük istersen diğer kontrolünde damardan iste bence ilaçla düzelmesi zaman alıyor çünkü
Ben de başta ferrum kullanıyordum onu kullanırken düşmüş değerim nasıl olduysa şimdi başka bir ilaca geçtim onu da yutması falan zor baya büyük. Diğer kontrole kadar yükselmezse isticem artık ben de, o artana kadar benim doğum vaktim gelecek yoksa

Ben önce kaynattım sonra yıkadım hep canım. Bide biberon temizleyici fırça filan almıştım ayrıca sünger de almıştım ama ben sürekli sağıp sürekli biberonla verdiğim için almam gerekiyordu sende arada sağar bebeği bırakırım hastaneye şirkete giderken filan diyodun al istersen bi sünger dursun. Sürekli kullanmazsın zaten Allahın izniyle emzireceğin için

Ne güzel ya benim yeğenim hala emzikle yatıp emzikle kalkıyor bir türlü bırakamadı
Benimki son dönem sadece uyurken kullanıyordu epey bi öyle gittik ortada görmeyince gün içinde aramıyordu sadece uyurken. Sonra onuda kestim geçen bulmuş emziği kutuda bende ucunu kesip verdim ağzına almasıyla çıkarması bir oldu bidaha da istemedi
bende aldım bebişe ama kızım yeni bıraktı ya şimdi ondan görüp ister diye kullanmayım diyorum ama beni emzik ederse de dayanamayıp veririm ozaman kızımda isticek yeniden. Aralarının yakın olması iyi olmuyor seninki inşallah bu sefer tutar da rahat edersin

Sünger normal bir sünger oluyor mu peki canim yoksa farklı bir şey var mı? Fırça biberonlar için yeterli oluyor sanırım. Diş kaşıyıcı vs süngerle yıkanması lazım sanırım her halükarda almam gerekli gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…