2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar malum pek giremedim son dönem. Ama bugün mesaj yazarken gözüme çarpmıştı sancısı olan erken doğuran falan yok dimi ? Daha var doğurmamıza, herkes iyidir inşallah?

Gelcez diye çoğul bir konusma oldu muhtemelen ikisi gelecek, eşim annemle ozellikle konuşurum şimdi babam yanında diye söyleyemem dedi. Emzirme vs durumlarında rahat olamayacağımı söyleyecek eşim inş ben dogurmadan söyler

Kızlar malum pek giremedim son dönem. Ama bugün mesaj yazarken gözüme çarpmıştı sancısı olan erken doğuran falan yok dimi ? Daha var doğurmamıza, herkes iyidir inşallah?
Kimse daha doğurmadı canım merakla bekliyoruz ilk atak kimden gelecek diye melegim can ısrarla ben ilk doğurcam diyor ama bakalım

Bendeee kendım bakarım diye düşünüyorum annem 1 hafta gelsin gitsin benım dıkısler ıyılesene kadar sonra ben hallederım hıc korkmuyorum yıkamaktan emzırememekten falan hiç de takılmıycam kendime söz verdim emiyor sütüm var yok mevzusunu bıle acmıycam doymazsa mama veririm sağlıklı olsunda bebişim bakımı da kolay ben kendımı Doğumdan sonra cok zınde hıssedıcem gıbı gelıyor şimdi de bebişimin erken doğum rıskı olmasa her işimi yaparım

Kimse daha doğurmadı canım merakla bekliyoruz ilk atak kimden gelecek diye melegim can ısrarla ben ilk doğurcam diyor ama bakalım
Aranızda en az haftaya sahip olan benim inşallah hepiniz benden önce doğurursunuz bende sizle tecrübe edinirim

O kadar haklısın ki… Doğuma kadar ilgilenmedi umursamadı doğum anı geldi şimdi mi düşünüyor? Hadi düşünüyor diyelim eşini niye getiriyor 2 gün ayrı kalsalar romantizmden mi gidecek? Ben bu haftadan sonra evime çay içmeye gelmek isteyene bile hayır dedim kaldı ki yatılı misafir anneme bile 3 gün kalır gider diyorum annem de zaten çok kalamam diyor en fazla 3-4 gün diyor. Kayınpeder hastaneye uğrar gider ayak üstü. Ben yerinde olsam asla kabul etmem lohusa depresyonu hele ki çok farklı

İnşallah canım ama çok sevindim senin eşinin de anlayışlı olmasına
Aynen uzulsen bile dışarıya belli etme Allah korusun sutumuz yetmeyecek belki ama sakın üzüntünü belli etme her şeyin çözümü var diyip mamayi verirsin.. yada sütüm yetiyor de sanki gorcekler yada neyin sidik yarisiysa ben napcan sütümü bile diyebilirim bence hepimiz yeniden dogucaz o gün donanimli bi sekilde
Ohh şükür sen sonunda o misafir işini hallettin mi.. aynen ya bende onu anlamiyorum hiç doğum yapmamış olsa dicem hadi dusunemiyor.. Bende senin gibi düşünüyorum canım öyle önceden de gelmesinler sinir krizi geçiririm.. en iyisi olması gereken o kp hastaneye gidip gelmesi.. Sen sansliymissin az da olsa en azından hastaneye gelecek kadar yakın olup kendi evinde kalacak kadar uzak

Kuzum benim zaten genelde hep sezeyanlar 37 haftlık olunca alınıyor. Ben sana o nedenle sordum ilk defa senin doktorundan duydum igneyi neden yapacak diye
Sezaryeni neden erken yapıyorlar gününü beklemiyorlar canım? Ben sezaryen olsa da kendi sancımı beklemek istiyorum ama riskli mi oluyo öyle acaba?
Kızlar benim eşim 4200 doğmuş 1.ayin sonunda 9 kiloymus çüş dedim ya valla eşime çekerse bebis ben 1 yaş kıyafeti mi alsaydım acaba ve fotoğrafları var gerçekten 9 kilo duruyo
1 yaşında bebekler o kiloda oluyor genelde
Bence kabuk etme doğum öncesinde. Benim de erken doğum riskinden dolayı hem annem hem kv gelmişti 34. haftada, 37 ye kadar yatak istirahatindeydim hiç kalkmamam gerekiyordu o zaman yardımcı oldular sağolsun. Ama sonrasında zor geçti. Artık gelmişken doğumu bekleyelim dediler ha doğdu ha doğacak derken 39+3 te doğdu. O zamana kadar maaile yaşadık arada babam geldi gitti kp geldi gitti. Yani eşimle son baş başa zamanlarımızın öyle geçmesini istemezdim. Dışarı çıkıcaz mesela annem anlayışlıdır o gelmiyordu ama kv hemen gelmek istiyordu üçümüz çıkıyorduk şimdiki aklım olsa doğuma kadar kimseyi istemem. Doğum sonrası ihtiyaç oluyor ama illa ki hele de ilk bebekte ben yıkamaya falan korkmuştum. Şimdi de yine hem oğlumla hem bebekle ilgilenmek zor olur diye birinin gelmesini istiyorum birkaç hafta da olsa. Ama öncesinde gelmesin kimse
Yok canım hiç
Bişe kullanmadım dikiş yok zaten içten dikiyorlar en üstü lazer ile estetik canım
Peki tüm sezaryenler aynı mıdır canım estetik dikiş mi yapıyorlar yoksa hastaneden hastaneye doktordan doktora değişir mi?

Bencede önceden gelmenin mantığını bende anlamıyorum sende sağlık sorunu varmış bende o da yok tamam ağrılarım var ama yani öyle 2 hafta önceden gelip yardım edecek vs ama yani aslında bana zulüm olacak.. üzüldüm canım sanada yani hiç düşünmüyorlar kesin benimki benden önce çıkar hatta çıkalım der senin oğlun kaç yaşındaydı ben 4 5 yaşlarındayken kardeşim olmuştu ve baya yardımcı olmuşum anneme belki seninde o yaslardaysa yardım eder

Yani evet mecburen geldi benimkiler ama 37 de gitseler sonra doğumda tekrar gelseler olurmuş hayır bi de annem ve kv yan yana olunca da hiç iyi olmadı, taa o zamandan beri küsler konuşmuyorlar
Oğlum 6.5 yaşında canım normalde yardımcı olur şimdi bile ayakkabımı çorabımı giydiriyor. Bugün banyodan sonra saçlarımı kuruttu. Oğlan annesi olmak çok güzel gerçekten ama o da okula gidiyor olacak ödevleri oluyor her gün, kıyafeti ütülenecek vs onunla da ilgilenecek birisi lazım ilk iki hafta ben bebekle ancak ilgilenirim adapte olurum diye düşünüyorum.
Seninkiler de doğumda gelsin sen öyle de ben size haber veririm şimdiden yorulmayın de belki 41 42 de doğacak yani napacaklar o kadar zaman

Kavga dovussuz olmaz zaten 6.5 sene hatta 7 de hadi hiç kimse barışmaya da ikna olmadı mı öyle..
Ayy maşallah ne kadar merhametli yetistirmissin doğru diyorsun tam birde okuma yazmayı öğrendi pekiştirme gelistirme zamanları olacak önemli gerçekten
Ben zaten kendi annemi bilr doğuma 2 3 gün kala çağırmak istiyorum doktor ne derse artık ona göre ama kv neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum kendileri de sıkılır birde kendisi gelse anlicam kp de yanında getiriyor ne biliyim bana ilginç geliyo suanlik sadece susuyorum.. ama zamani gelince nasıl emdircem kp yanında diyip konuya girerim tabi eşimin dedikleri yeterli olmazsa

Farklı şehirlerde yaşıyorlar zaten birbirlerini görmeyince konuşma ihtiyacı da duymadılar demek ki zaten pek anlaşamıyorlardı ben de başlarda üzülüyordum ama alıştım artık. Şeye üzülüyorum sadece oğlumun doğum günü olunca iki tarafı da çağırıp kutlamak isterdim ama ayrı ayrı kutluyoruz. Oğlum da sorgulamıyor Allahtan, birbirlerini tanımıyorlar sanıyor hiç yan yana görmedi onları malum.
Oğlanlar annelerine karşı merhametli oluyorlar ya bakalım kızlar nasıl oluyor göreceğim
Emzirme işi sıkıntı gerçekten, ya sen kendini bir odaya kapatacaksın ya kp kapatacak ya da işte en güzeli az kalmaları. İlk 1 ay gelmeseler en ideali senin için. Zaten annen de olacak o yeterdi.
Burdan bi annemiz klozet kapağını kapat bi bacağını klozet kapağına koy demişti birde ayna koydum çok rahat oldu
Yaa aklımda olsun bakalım ama ben huylanırım gibi geliyor

Bu sancılar nerde yazıyor canım bakıyorum cihaza ama pek anlamıyorum. 140-150 kalp atışı oluyor. Ortada bi değer bir de en sağda var. Her cihaz aynı değildir illa ki ama acaba ortadaki değer mi oluyor oralarda görmüştüm 20-30 falan

Canım benim doktora gelmeden önceki 3 günüm tam böyleydi sırtımda da ekstra ağrılar vardı resmen beni anlatmışsın. Ay nst de hiç bi şey çıkmadı ama ayak sesleri geliyor demek ki

Kasılmalardan o şekil bozuklugu işte benim sürekli öyle dün resim çekip atacaktım resimde belli olmadı anlarsın o zaman hemde taş gibi oluyor
Canım valla helal olsun ne zamandır kasılmanın nasıl bi şey olduğunu anlamaya çalışıyordum tariflerinle kasılma yaşadığımı çok daha net anladım bende eşil nöbetteyken eşimi görüntülü aramıştım karnım çok sert bi şeyler oluyor görüntüsü değişti baksana falan diye o da görünce şaşırmıştı bariz belli oluyordu dediğin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…