Benim suyum az olduğu için 37 de doğum olacak o yüzden erken yapıyor senin riskli bir durumun yoksa ondandır canımAa öyle bir ihtimal varsa demek ki. Benim bebeğin başı asagidaymis ama kanala girmemiş henüz. Doğumla ilgili bir şey söylemek için de erken önce çatı muayenesi yapalım dedi ama emin olamadım 37den sonra doğmak istersen muayene de olmamis olcam diye. Riskli bir durum olsa diğer ptesi de olur demezdi herhalde
Evet evet suyum vs yerinde o zaman ötesi gitmemde herhangi bir gecikme yok demek kiBenim suyum az olduğu için 37 de doğum olacak o yüzden erken yapıyor senin riskli bir durumun yoksa ondandır canım
Ahh seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Hele bide 2-3 haftan kalmışken kendini köşeye sıkışmış gibi hissediyor insan. Normalde dinlenerek beklemek vardı doğumu ama nerdee mecbur halledilecek işler.. Doğum öncesi kışlıkları kaldırmak çok iyi olacak aslında. Doğum sonrası minik bir bebekle uğraşması daha zor olur. Doğum sonrasına ne kadar az iş o kadar iyi. Bende elimden geldikçe az iş bırakmaya çalışcam da hastalıktan gözümüzü bi açalım hayırlısıylaBiz de öyleyiz valla eşimle mi ilgileneyim yemek mi temizlik mi bebiş mi kendimle mi ilgileneyim şaşırdım benim de çantam hazır ama eksikleri var notunu yazdım unutmadan koyayım diye daha alışveriş yapmam lazım hava sıcakladı kendime göre tişört almam lazım artık kışlıkları kaldırmak lazım bir ton iş var ben de o kadar yoruldum ki psikolojik olarak da biraz zor oldu
AmiiinSenin de az kaldı kız aramızda iki hafta varmış :) hayırlısıyla alalım inşallah bebişleri Allahın izniyle
Bebekte bende iyiyiz çok şükür kanama başladıktan sonra bir iki saat çok inemliymisBebeginiz nasil peki?
Hiç açıp da bakmadım içine sağol canım bilgiler için999 tamamen gumusmus sanırım, o yüzden koruyuculuğu daha fazla diyordu kullanma kılavuzundaben de bugün ilk kez açtım paketini içindeki kağıtta sıcak suyla yıkanması gerektiğini soylemisler, deterjan vs degmemeliymis. Yine süt lekesi vs durumlarında silip yikayabilirmisiz. Bu haftalarda göğsün üstüne koymamız gerekiyormus 1-2 saat. Sonrasında emzirme döneminde hep kalcakmis. Sütyen olunca göğüste duruyormuş. Ayda bir falan da karbonatla ovmak gerekiyor sanırım kararmamasi için kutunun içinde mini kese ve kullanma kılavuzu çıkıyor
Biz 2 aydır falan ilişki yaşamıyoruz eşim korkuyor karnım büyüdü diyeKızlar doktorlar 2 3 gün ilişki diyorlar ya ya ilişki sırasında çok hafif acı oluyor bende sizde de oluyor mu bu durum o yüzden korkuyorum da
Gülümsebebek’in de makat gelişti ilk bebişi ama erken doğum olmuştu, çok aşağıda hissedince tedirgin oldum. Perşembe kontrolüm var o zaman belli olur bakalım inşallah sorun yoktur. Valla çok sert vuruyorlar gerçektenBaşı yukardaysa niye korkuyosun canım, o direk aşağı vurunca çıkacak gibi hissediyosundur bende öyle hissettim gece gerçekten ayrı acıtıyo aşağı vurmas. Bide hızlı ittiriyo ki sıpa içerde spor yapıyo heralde
999 daha iyisi gümüşün
22 ayar 24 ayar altın gibi düşünen yükseğini almışsın.
Canım onu yıka emzirip sütünle ıslatıp göğüs ucunu kapatacaksın diğer emzirmede çıkarıp emzirip geri öyle ıslatıp takacaksın. Hassasiyet geçene kadar yapacaksın. Ben mesela 2 3 hafta falan yapmıştım sanırm sonra çıkarmıştım
Benim de önden gidiyordu, 1 ay hiç hamur işi şeker yemedim doktor önerisi ile normal haftası ile uyumlu hale gelmiştiSelam arkadaşlar grubu takip ediyorum ama uzun süredir giremedim foruma.
Bugün çalışabilir raporu aldım. Bugünlere geldik hepimiz ama ne bileyim bi tuhaf geldi. Artık sona doğru yaklaşıyoruz gibi
32+2 yim bugün kontrolde bebek 44 cm 2267 gr çıktı doktor kilosunun fazla olduğunu normal doğumu zorlaştıracağını söyledi. En son 2 hafta önce gitmiştim rapor için bugün çağırdı o günden bu yana ben kilo almamışım bebek kilo almış aslında.
Şimdi bu bebeği normal gününe döndüremeyiz değil mi :) bu böyle gider mi artık haftada 300 gr almış geçen 2 haftada :)
Sancı çekmek bence sütün gelmesine fayda sağlıyor canım çevremden hep öyle duydum. Ben de 12 saat suni sancı almıştım sütüm ilk günden gelmişti hemen. İlk 3 gün süt olmaz demesine şaşırdım doktorun çünkü arkadaşlarımın da direkt sütleri geldi doğumdan çıkınca.Yok yani şöyle 39. Haftada alıyormuş sanırım. Tam bir karar vermiş olmayınca tarih demiyor. Ben şeyi sordum hani sancı gelmesi ve öyle sezeryan olmak süt gelmesi açısından fayda sağlar mı diye. Yok dedi yani onla bi ilgisi pek yok ilk 3 gün zaten süt olmaz 4. Günden sonra başlar normal doğumda da böyle sezeryan da da dedi. Yani 39. Haftada alır muhtemelen 38+2 3 felan diye tahmin ediyorum
Kilolu bebek istemiyorlar evet normal doğumu zorlaştırıyor diyeBenim kontrollerim artık 2 haftaya düştü şu 2 hafta biraz dikkat edeyim bakalım. Biraz aradaki fark kapanırsa yazarım burada dikkatli beslenirsem belki normal kilosuna yaklaşır. tatlı ve hamurişinden de olabilir göbek çevresi filan önde tombiş baya baya.
Benim doktor da diyor biz kilolu bebek istemeyiz doğumda diye
İnşallah gönlüne göre olur canım sağlıkla kucağına alırsınYok yani şöyle 39. Haftada alıyormuş sanırım. Tam bir karar vermiş olmayınca tarih demiyor. Ben şeyi sordum hani sancı gelmesi ve öyle sezeryan olmak süt gelmesi açısından fayda sağlar mı diye. Yok dedi yani onla bi ilgisi pek yok ilk 3 gün zaten süt olmaz 4. Günden sonra başlar normal doğumda da böyle sezeryan da da dedi. Yani 39. Haftada alır muhtemelen 38+2 3 felan diye tahmin ediyorum
Mayıs anneleri iri bebek konusunda çok kararliSelam arkadaşlar grubu takip ediyorum ama uzun süredir giremedim foruma.
Bugün çalışabilir raporu aldım. Bugünlere geldik hepimiz ama ne bileyim bi tuhaf geldi. Artık sona doğru yaklaşıyoruz gibi
32+2 yim bugün kontrolde bebek 44 cm 2267 gr çıktı doktor kilosunun fazla olduğunu normal doğumu zorlaştıracağını söyledi. En son 2 hafta önce gitmiştim rapor için bugün çağırdı o günden bu yana ben kilo almamışım bebek kilo almış aslında.
Şimdi bu bebeği normal gününe döndüremeyiz değil mi :) bu böyle gider mi artık haftada 300 gr almış geçen 2 haftada :)
Ne kadar yaparsak yapalım yine bir ton iş çıkıyor daha halılar koltuklar yıkanacak bendeki bu eşle nasıl yıkatcam hiç bilmiyorum titizliğe o kadar karşı kiAhh seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Hele bide 2-3 haftan kalmışken kendini köşeye sıkışmış gibi hissediyor insan. Normalde dinlenerek beklemek vardı doğumu ama nerdee mecbur halledilecek işler.. Doğum öncesi kışlıkları kaldırmak çok iyi olacak aslında. Doğum sonrası minik bir bebekle uğraşması daha zor olur. Doğum sonrasına ne kadar az iş o kadar iyi. Bende elimden geldikçe az iş bırakmaya çalışcam da hastalıktan gözümüzü bi açalım hayırlısıyla
Amiiinhakikaten pek bisey yok arada. Ay cok heyecanli valla
Aa bebekten kaynakli mi agriyor peki vuruyor diye mi yani? Benim de 26larda falan cok kaburga agrim oluyordu hatta boyle sona kadar nasil dayanacagim diye dusunuyordumki cok sukur gecti.Benim kaburgam bayağı yanıyor artık normal doğuracağımı da sanmıyorum; doktorla bu randevumda konuşmayı düşünüyorum tarih almayı bile düşünüyorum
Yani demek istediği şarıl şarıl süt olmaz anlamında diyor. Bebeğin midesi zeytin kadar ilk zamanlar emdikçe 3-4 gün içinde inecek demek istedi o anlamda dedi sanırım. Bende sancının iyi olduğunu düşünüyorum ama bakalım artık.Hiç açıp da bakmadım içine sağol canım bilgiler içinya tüh keşke 999 alsaymışım ama artık çok zaman geçti iade de almazlar heralde
Biz 2 aydır falan ilişki yaşamıyoruz eşim korkuyor karnım büyüdü diyebenim de hiç canım istemiyor zaten ama doğuma faydalı diye son haftalar mecburen yapıcaz
Gülümsebebek’in de makat gelişti ilk bebişi ama erken doğum olmuştu, çok aşağıda hissedince tedirgin oldum. Perşembe kontrolüm var o zaman belli olur bakalım inşallah sorun yoktur. Valla çok sert vuruyorlar gerçekten
Ben 999 değil 925 almıştım canım gümüş ayarı o şekilde diye inşallah o da işe yarar. İlkinde çok fena yara olmuştu çünkü.
Benim de önden gidiyordu, 1 ay hiç hamur işi şeker yemedim doktor önerisi ile normal haftası ile uyumlu hale gelmiştiama ramazanda çok tatlı yedim şu an ne durumda bilmiyorum
Sancı çekmek bence sütün gelmesine fayda sağlıyor canım çevremden hep öyle duydum. Ben de 12 saat suni sancı almıştım sütüm ilk günden gelmişti hemen. İlk 3 gün süt olmaz demesine şaşırdım doktorun çünkü arkadaşlarımın da direkt sütleri geldi doğumdan çıkınca.
Kilolu bebek istemiyorlar evet normal doğumu zorlaştırıyor diyebizim grup da maşallah hepsi tombiş
MasallahBebekte bende iyiyiz çok şükür kanama başladıktan sonra bir iki saat çok inemliymis
Benim ilk hamileliğimde oldu bunda olmadı zaten genişKizlar sizde çatlak oluştu mu benim kac gündür göbeğim ağriyordu bugün baktim sağ taraf hep kirmizi yariklar
Gidiyor mu sonradan yoksa kalici miBenim ilk hamileliğimde oldu bunda olmadı zaten geniş
Yok canım vurmuyor böyle ağırlık kaburgamı çekiyor gibi hissediyorum o tarz bir ağrıAa bebekten kaynakli mi agriyor peki vuruyor diye mi yani? Benim de 26larda falan cok kaburga agrim oluyordu hatta boyle sona kadar nasil dayanacagim diye dusunuyordumki cok sukur gecti.
Üzülme canım ama ben kalıcı diye duydum yengem de de vardı 2 yıl geçti hala geçmedi o yırtıklar. Maalesef benim de 2 tane yırtığım var aynada gördümGidiyor mu sonradan yoksa kalici mi
Evet yaa ilk 3 gün süt gelmez diye hangi doktor demiş hayret, ilk cocukta geldi hemen bende. ilk anda şakır şakır gelmiyo ama zaten ilk gün 1 2 damla bile yetiyor çocuğa. Emzirdikçe de artıyor. Yakın zamanda sezaryan olan arkadaşımın da hemen gelmiş ayrıca ne diye boş yere akıllara bunu sokuyolarsaHiç açıp da bakmadım içine sağol canım bilgiler içinya tüh keşke 999 alsaymışım ama artık çok zaman geçti iade de almazlar heralde
Biz 2 aydır falan ilişki yaşamıyoruz eşim korkuyor karnım büyüdü diyebenim de hiç canım istemiyor zaten ama doğuma faydalı diye son haftalar mecburen yapıcaz
Gülümsebebek’in de makat gelişti ilk bebişi ama erken doğum olmuştu, çok aşağıda hissedince tedirgin oldum. Perşembe kontrolüm var o zaman belli olur bakalım inşallah sorun yoktur. Valla çok sert vuruyorlar gerçekten
Ben 999 değil 925 almıştım canım gümüş ayarı o şekilde diye inşallah o da işe yarar. İlkinde çok fena yara olmuştu çünkü.
Benim de önden gidiyordu, 1 ay hiç hamur işi şeker yemedim doktor önerisi ile normal haftası ile uyumlu hale gelmiştiama ramazanda çok tatlı yedim şu an ne durumda bilmiyorum
Sancı çekmek bence sütün gelmesine fayda sağlıyor canım çevremden hep öyle duydum. Ben de 12 saat suni sancı almıştım sütüm ilk günden gelmişti hemen. İlk 3 gün süt olmaz demesine şaşırdım doktorun çünkü arkadaşlarımın da direkt sütleri geldi doğumdan çıkınca.
Kilolu bebek istemiyorlar evet normal doğumu zorlaştırıyor diyebizim grup da maşallah hepsi tombiş
Hahah ondan bi tane de bende var . Bi yolunu bulup yaptırt canımNe kadar yaparsak yapalım yine bir ton iş çıkıyor daha halılar koltuklar yıkanacak bendeki bu eşle nasıl yıkatcam hiç bilmiyorum titizliğe o kadar karşı ki
Benden önce yalnız yaşamış 2 yıl öyle olunca temizlik alışkanlığı felan 0 ; ben temizlik yapınca daha 2 gün önce yapmadın mı diyorHahah ondan bi tane de bende var . Bi yolunu bulup yaptırt canımbu işler halledilmeden doğuma gidince yarım kalmış tam hazırlanamamış gibi hissediyor insan
Ahahaha çorapları yere atmamış kapı koluna asmış seni düşündüğü içinBenden önce yalnız yaşamış 2 yıl öyle olunca temizlik alışkanlığı felan 0 ; ben temizlik yapınca daha 2 gün önce yapmadın mı diyorzaten temiz kalsın diye 2 güne bir yapılır diyorum robot evi süpürünce bile çıldırıyor sanki o süpürüyor rahatsız oluyormuş beyefendi sesten temizliğe dair her şeyden nefret ediyor geçen çorabını kapının koluna asmış birde büyük bir lütufmuş gebe olduğumu düşünüp yere atmamış bu bana bir iyilikmiş hahahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?