Ay hiç hatırlamıyorum kuzumTecrübeli analar bana bir el atın piliz I ImaginaryLife @melegim canBegonya2 genc-anne doğuma yakın bebek hareketleriniz nasıldı ? Kasılma sertleşme nasıldı hatırlıyor musunuz?
Aaa ne sıkıntısı yaşandı özel değilseAy hiç hatırlamıyorum kuzumo dönemler büyük bi sıkıntı yaşanmıştı ve bebeğimin hareketleri vs ikinci plana geçmişti, bi de 8 yıl geçti üstünden tam hatırlayamıyorum
Evet yere atsa eğileceğim kapı koluna asarak eğilmememi sağlamış oldu bu onun için bir çeşit yardımAhahaha çorapları yere atmamış kapı koluna asmış seni düşündüğü içinkim bilir kendince ne büyük bi yardım yaptığını düşünüyodur
Aa deneyim cok tesekkür ederimAy bende sinir sıkışması oldu üstüne zaten gebeliğin kendi el uyuşması ödemi olunca cok zor oluyor gece resmen uykularım zehir oluyor normalde de uyku problemi yaşıyodum bu da eklendi bana soguk su cok iyi geliyor masaj yaparak soguk suda tutuyorum bi deneyin sabah kalkip suda masaj yapin sonra kremle masaj yapın rahatlarsiniz umarim
Allah yardimcin olsun haftan da ileriymis zaten. İnsallah ciger gelisimi tamamlanir olabilecek en erken haftada saglikla kavusursun gercekten her gecen gun daha cok agirlasiyormus insan. Ben bir hafta onceye kadar bile cok hafifmisim simdi camasirlarini yikamaya falan basladim ya gunden gune ne kadar fark ettigini goruyorum o yuzden iyiki baslamisim diyorum.Yok canım vurmuyor böyle ağırlık kaburgamı çekiyor gibi hissediyorum o tarz bir ağrı
Canım yaşadığın travma büyük bir şey çok geçmiş olsun ama her şeyde bir hayır vardır kesinlikle; Allah bu bebeği sana nasip etti bebeğin alacak nefesi varsa ister dekolman olsun ister erken doğum olsun ne olursa olsun o bebek senin olacak Allahın izniyle hiç canını sıkma tekrar eder gibi vs düşünme böyle vesveseler aklına gelirse hemen salavat çek mübarek ramazan ayı son günleri artık bol bol dua et her ne kadar o anları aklına getirme desem bile getirip üzüleceksin ama bol bol dua et o anlar aklına geldikçe ; korkutma kendini bebeğin hissetmesin eminim o da senin duygularını anlıyordur bizimle bağ kuruyorlar ben inanıyorumMasallahcok sevindim adiniza. Rabbim hayirli uzun ömurler versin knsallah bebeginize peki siz kanama basladiktan ne kadar sonra hastaneye vardiniz? Şu yuzden soruyorum ben dekolman oldugumda hastanedeydim sadece siddetli karin agrisi sikayetim oldu diye nstye bagladiklarinda kalp atisini bulamadilar yani disa kanama yoktu meger icerden cok kanamam olmus ama disa olmamis sonra doktor bakti kalbi durmak uzere diyip doguma aldi ama 20 dakika sonra dogum gerçekleşmiş olmasina rağmen bebegim ölu dogdu. Simdi merkeze 1 saatlik bir mesafede yasiyorum ve biliyorsunki dekolmanin tekrarlanma riski var allah korusun tekrar oyle bir sey yasarsam cok uzaktayım diye korkuyorum
Benim doktorum dedi ama Demek istediği zaten şakır şakır gelmiyor anlamındaydı yani yüklenmeye gerek yok benceEvet yaa ilk 3 gün süt gelmez diye hangi doktor demiş hayret, ilk cocukta geldi hemen bende. ilk anda şakır şakır gelmiyo ama zaten ilk gün 1 2 damla bile yetiyor çocuğa. Emzirdikçe de artıyor. Yakın zamanda sezaryan olan arkadaşımın da hemen gelmiş ayrıca ne diye boş yere akıllara bunu sokuyolarsa
Kolay gelsin canım kendini çok yormadan azar azar yaparsın oh misKızlar detaylı temizlige başladım 2 gündür kıyafet dolabinin içine kadar her şeyi indirdim tekrardan kalın kışlıkları giyemeyecegim şeyleri kaldırdım çıkarttım derken öldüm hala da bitmedi bu iş..mutfağım kaldi bir tek allahtan orda fazla sıkıntı yok.. gerçekten şu kıştan yaza geçerken ayrı sorun oluyo her şeykalabalık sevmediğim için dolapta hurcladim dolabi sildim derken epey yorucu geçti bu süreçte karnım taş gibiydi dinlenince yumusuyor
Ben de senin gibi bayağı hurçladım eşyaları kaldırdım tüm dolaplar çekmeceler toparladım şu yaşımda annemden nasıl korkuyorum ya doğuma annem gelince ortalığı böyle görse küfür eder diye tahmin ettim benim de sadece mutfak kaldı mutfağı da toplayınca anamdan korkmam tabi kendisi zorlayıp bir şey bulursa orası ayrıKızlar detaylı temizlige başladım 2 gündür kıyafet dolabinin içine kadar her şeyi indirdim tekrardan kalın kışlıkları giyemeyecegim şeyleri kaldırdım çıkarttım derken öldüm hala da bitmedi bu iş..mutfağım kaldi bir tek allahtan orda fazla sıkıntı yok.. gerçekten şu kıştan yaza geçerken ayrı sorun oluyo her şeykalabalık sevmediğim için dolapta hurcladim dolabi sildim derken epey yorucu geçti bu süreçte karnım taş gibiydi dinlenince yumusuyor
Maşallah tüm mayıs anaları temizliğe girişmişAllah yardimcin olsun haftan da ileriymis zaten. İnsallah ciger gelisimi tamamlanir olabilecek en erken haftada saglikla kavusursun gercekten her gecen gun daha cok agirlasiyormus insan. Ben bir hafta onceye kadar bile cok hafifmisim simdi camasirlarini yikamaya falan basladim ya gunden gune ne kadar fark ettigini goruyorum o yuzden iyiki baslamisim diyorum.
Kizlar sizde çatlak oluştu mu benim kac gündür göbeğim ağriyordu bugün baktim sağ taraf hep kirmizi yariklar
Benim ilkinde çatlamıştı canım kıpkırmızı yarıklar şeklindeydi tam da bu haftalar başlamıştı. Sonradan kırmızılıklar beyaza dönüyor ama geçmiyor maalesef. Altın iğne diye bir uygulama varmış güzellik merkezinde sormuştum o azaltıyormuş ama tamamen sıfırlanmıyor sanırım. Zaten düşük bel bikini giymediğim için sorun etmedim benGidiyor mu sonradan yoksa kalici mi
Hiç hatırlamıyorum canım ya 7 sene olduTecrübeli analar bana bir el atın piliz I ImaginaryLife @melegim canBegonya2 genc-anne doğuma yakın bebek hareketleriniz nasıldı ? Kasılma sertleşme nasıldı hatırlıyor musunuz?
Ayy çok güldümBenden önce yalnız yaşamış 2 yıl öyle olunca temizlik alışkanlığı felan 0 ; ben temizlik yapınca daha 2 gün önce yapmadın mı diyorzaten temiz kalsın diye 2 güne bir yapılır diyorum robot evi süpürünce bile çıldırıyor sanki o süpürüyor rahatsız oluyormuş beyefendi sesten temizliğe dair her şeyden nefret ediyor geçen çorabını kapının koluna asmış birde büyük bir lütufmuş gebe olduğumu düşünüp yere atmamış bu bana bir iyilikmiş hahahahah
Evet zaten ilk dönem için öylesi normal :)Benim doktorum dedi ama Demek istediği zaten şakır şakır gelmiyor anlamındaydı yani yüklenmeye gerek yok bence
Yani kaygılanmaya gerek yok zeytin kadar midesi var az gelir yeterli olur 3.4. Gün meme tam dolmaya başlıyor dedi.
İlk günler kolostrum geliyor zaten o da yoğun kıvamlı ve sarımsı oluyor, sağınca da 1-2 damla ancak çıkıyor belki onu kastetmiştir doktorun. Ama hiç mama vermeyip sadece emzirenler ve bebeği doyanlar da çok fazla var, yetiyor yani dediğin gibiBenim doktorum dedi ama Demek istediği zaten şakır şakır gelmiyor anlamındaydı yani yüklenmeye gerek yok bence
Yani kaygılanmaya gerek yok zeytin kadar midesi var az gelir yeterli olur 3.4. Gün meme tam dolmaya başlıyor dedi.
Hahahahah iyi yapıyorsun kafasına atarakBenim ilkinde çatlamıştı canım kıpkırmızı yarıklar şeklindeydi tam da bu haftalar başlamıştı. Sonradan kırmızılıklar beyaza dönüyor ama geçmiyor maalesef. Altın iğne diye bir uygulama varmış güzellik merkezinde sormuştum o azaltıyormuş ama tamamen sıfırlanmıyor sanırım. Zaten düşük bel bikini giymediğim için sorun etmedim ben
Hiç hatırlamıyorum canım ya 7 sene oldukasılmalarımı bebek hareketi sanıyordum ben o zamanlar şimdi de ayırt edemiyorum
Ayy çok güldümkız benimki hala yere atıyor alıp kafasına atıyorum arada ama yok vazgeçmiyor. Yerden topluyorum mecburen sinirimi bozduğu için. Bir de her odaya atıyor nerede çıkarırsa. Kaynanama da diyorum her seferinde çok dağınık yetiştirmişsin bu çocuğu diye ama bişey demiyor
Biraz ailevi bi durumdu kuzumAaa ne sıkıntısı yaşandı özel değilse
İyi sağolsun bariEvet yere atsa eğileceğim kapı koluna asarak eğilmememi sağlamış oldu bu onun için bir çeşit yardım
İlk günler kolostrum geliyor zaten o da yoğun kıvamlı ve sarımsı oluyor, sağınca da 1-2 damla ancak çıkıyor belki onu kastetmiştir doktorun. Ama hiç mama vermeyip sadece emzirenler ve bebeği doyanlar da çok fazla var, yetiyor yani dediğin gibi
Beyazlıyor canım kalıyor maalesef ama kırmızı kırmızı olmuyorGidiyor mu sonradan yoksa kalici mi
Allah razi olsun ne kadar guzel kalpli bir annesinCanım yaşadığın travma büyük bir şey çok geçmiş olsun ama her şeyde bir hayır vardır kesinlikle; Allah bu bebeği sana nasip etti bebeğin alacak nefesi varsa ister dekolman olsun ister erken doğum olsun ne olursa olsun o bebek senin olacak Allahın izniyle hiç canını sıkma tekrar eder gibi vs düşünme böyle vesveseler aklına gelirse hemen salavat çek mübarek ramazan ayı son günleri artık bol bol dua et her ne kadar o anları aklına getirme desem bile getirip üzüleceksin ama bol bol dua et o anlar aklına geldikçe ; korkutma kendini bebeğin hissetmesin eminim o da senin duygularını anlıyordur bizimle bağ kuruyorlar ben inanıyorumbebeğine kavuşmana az kaldı bu günlerinin tadını çıkar bir bedende iki kişi olarak artık son haftalarınız bol bol sev bebişini karnını bebeğine ve kendine inan güven kendinden emin ol evrene pozitif enerji ver ben bunu doğuracağım kucağıma alacağım de hiç korku yükleme vücuduna bebeğinin güçlü anneye ihtiyacı var hepimizin bebekleri öyle güçlü anne güçlü bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?