- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Lohusa kulodunun üzerine çamaşır giyiliyor muKızlar hastaneye iç çamaşırı ne koyacağımi bilemedim ya.. nasıl bi iç çamaşırı koymam gerekiyor şimdi lohusa pedi çok kaba ay bilemedim yacahilligime verin
Lohusa pedini incelemedim bi türlü m bedenini bulamıyorum ama bana sanki çamaşır giyilmesi gerekiyor gibi geldi ayy ben yinede hamile kulotlarimi alcam yanımaLohusa kulodunun üzerine çamaşır giyiliyor muped takarsam diye şimdiki kullandığım camasirlardan koydum bir de annem bebeğin eşyalarını koyarken külot da koymuş yanına büyük böyle anneanne kulodu gibi onları da koydum ne olur olmaz diye
Ayyy vallahi yılan bunlarBen ikisini de sevmiyorum eşim farkında zaten sürekli laf soktuğum için kız bencede görümcelerimiz aynı kişi ben tüm işi bitirdim bana bunları diyorgeçen gün amigrumi oyuncaklar var yaptırdım diye bana atmıştı ya kv vermiş parasını düşünün bana hiç söylemiyor kendi yaptırmış gibi anlattı
Bunu da bilmiyordum aklımızda bulunsun canım sen ne iş yapıyorsunAkıntısı yeşile dönmüyo suyun geldi diyelim içinde yeşil yeşil parçalar oluyor kaka yaptığı için görüyorsun anlıyorsun ama normal su şeffaf olur diye biliyorum onca doğuma girdim hiç yeşil hatırlamıyorum
bencede ben hiç anlamamıştım yaSuyun gelmesi
Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir. Bu nedenle gebeler idrar kaçırdıklarını ya da akıntı nedeniyle ıslaklık olduğunu düşünebilirler. Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir. çamaşırda akıntı gibi tabaka bırakmaz. Bu nedenle aksırma, öksürme gibi nedenle olan idrar kaçırmaya benzemez. Ayrıca kendine has bir kokusu da vardır. Bu farklılıkları dikkate alarak ıslaklığın kesenin açılmasıyla ilgili olup olmadığı gebe tarafından ayırt edilir.
Yesilimsi dediği ıhlamur çayı rengidemek ki bu da kişiden kişiye göre degisiyor
su kanla karışık foş diye gelirse yine anlamazsın ben gibiSu foş diye gelmediği sürece anlamam ben de herhalde
nisan anneleri hep bebeklerdeki enfeksiyonla uğraşıyorlar yaBebek enfeksiyon kalabiliyormus, sanırım Nisan annelerinde görmüştüm enfeksiyondan dolayı kuveze girdi bebek
Maşallah baya toplu kreş anlaşmasını şimdiden yap zam geliyor habireKızlar iyi akşamlar, bugün kontrolumuz vardı. 32+5 ve 2941 gr. Ve 47 cm. Tam bir toraman geliyor. 4500 gr la doğar dedi. Galiba büyük kıyafetler almam gerekecek, yoksa yenidoganlarin patik kısmını kesip giydirecekler
Bir de kres kaydını şimdiden yaptırayım dedim
Tatilde sakın bir yere gitme burda ol dedi
İri bebek olduğunu kabul etti artık doktor, rahat ol vs dedi
2 haftada 666 gr almış, ben hiç kilo almamışım. Şeker ve karbonhidrat diyeti iyi kilo aldırmış oglusuma
Kız maşalllah bizim doktor olsa bin tane laf ederdi heralde bu kilolar ne az ye diyeKızlar iyi akşamlar, bugün kontrolumuz vardı. 32+5 ve 2941 gr. Ve 47 cm. Tam bir toraman geliyor. 4500 gr la doğar dedi. Galiba büyük kıyafetler almam gerekecek, yoksa yenidoganlarin patik kısmını kesip giydirecekler
Bir de kres kaydını şimdiden yaptırayım dedim
Tatilde sakın bir yere gitme burda ol dedi
İri bebek olduğunu kabul etti artık doktor, rahat ol vs dedi
2 haftada 666 gr almış, ben hiç kilo almamışım. Şeker ve karbonhidrat diyeti iyi kilo aldırmış oglusuma
Ben ne olur olmaz diye pentiden 2xl büyük külodlar almıştım ondan kattım çantaya lohusa külodunun üstüne giyer miyim bilmiyorum ama bence gerek olmazLohusa kulodunun üzerine çamaşır giyiliyor muped takarsam diye şimdiki kullandığım camasirlardan koydum bir de annem bebeğin eşyalarını koyarken külot da koymuş yanına büyük böyle anneanne kulodu gibi onları da koydum ne olur olmaz diye
TamamSen saga sola yatır canım boşver onlark düz yatırmak tehlikeli hatta ben yüz üstü
Rahat ediyorlar diye genelde öylede yatırdım hiç bir sıkıntı yaşamadım
yani düz yatırmayı önermiş anlattığı 2 videoda.ama sizin dediğiniz çok mantıklı.Sırt üstü yatmayı mı öneriyor şimdi bu kadın bana çok saçma geldi yetişkin insanlarda bile bilinç kaybı olduğunda başını yan çeviriyoruz kusunca aspire etmesin diye ki daha iki üç ay önce bir kadının bebeği öldü kusup aspire ettiği için
Hamileliğini burnundan getirmiş inşallah doğumdan sonra akıllanır Rabbim yardımcın olsun bukadar sabretmişsin inşallah düzelir de sabrına değer.Pazarlık alıyor bir kaç başkada birşey yapmıyor zaten anlatsam çok fazla ama inan değmez konuşmama bile sinirimi bozdu onun yüzünden erken doğum tehlikesi yaşadım üç 4 kez
Normal vajinal muayene olur gibi oluyorsun canım o diğer dediğin şeyde ördek ti sanırım adı o baya acıtıyor evet de parmak ta sokuyolarmışKızlar bir şey sorcam şimdi çatı muayenesine giderken normal zamanda kadın dogumcuya giderken giydiğimiz şekilde üstümüze uzun bir şey giymemize gerek var mı yoksa önlük/elbise tarzı bir şey veriyorlar mi.. bi grupta gördüm merak ettim birde şimdi daha önce vajinal muayene oldum ben ultrason değilde diğerinin ismini unuttum o canımı yakmıştı acısı öyle bir şey mi.. (ultrason cihazı acıtmıyor losyon sürdüğü için en azindan bende oyleydi ama diger açtıran aparat can yakiyo)
yoo hiç öyle bişey duymadım canım kuvezde sürekli öyle yatırıyorlar tabi reflü yatağı yok orda kuvez zaten kendinden ayarlı baş kısmı havada. Ben o omurga sağlığını 2 yaşa kadar normal yastık kullanılmamalı diyeKızlar onun uzerınde sürekli yatmaması gerekıyormuş bunu duyan oldu mu 15 dk kuralı mı ne varmıs omurgaları için
ama reflü yatağının olayı zaten sürekli o yatakta yatırmak. 15 dk olayı yok yaniBilmiyorum bende sürekli yatıracaktım arkadasım dedı uzun surelı yatıramazsın 15 dakıka yeterlı dıye araştırmadım ama
Öyleymiş dün baktım bende. İyiyim canım şükür sağlık olarak mental olarak da ne kadar iyi olabilirsem o kadar iyiyim işteCanım benim hoşgeldin iyiyiz sen nasılsın daha iyisin inşallah. Bizim kızlar bazıları kayıp yeni
Grub açtılar gebelik için devam ediyorlar ama çogu ceza yemiş nedense yoklar canım
İyi canım nasıl olsun mental olarak biraz daha iyiyim bu yara geçmiyor geçmez biliyorum ama em azından bastırmasını biliyorum artık sizleri merak ettim selam vereyim dedimMerhaba Merve hoşgeldinbiz iyiyiz sen nasılsın nasıl gidiyor?
Yan dediğin ağız üstü yatırıp bebeğin kafasını yan çeviriyorsun değil mi canım. Bende zaten boğulma fobisi var Allah korusun sürekli bu konuyu düşünüyorum. Geçen instagramda gördüm bebek gece sırtüstü yatarken kusuyordu çok korkunçtu.Ben kızlarımda hiç gerek duymadım elhamdulillah, gazını çıkartıp yatırmak çok çok önemli. Eğer fazla emdiyse zaten gazını çıkarırken fazlasınıda çıkartıyor o an.
İlk zamanlar tabi yan yatırmakta önemli. Bi sağa bi sola.
Yaa öyleymiş yeni öğrendim banlandığını inşallah tutar canım bu sefer bu günün hayrına. Benim bebeğim 3 gün sonra 3 ay olucak toprağa vereli rabbim olmayanlara versin artık inşallah bana yasak bi daha çocuk canım hiç sorun değil sorduğun için üzülmedin kendini kötü hissetme diye söyleyim dedim sizleri merak ettim geldimCanım zümrüdüanka ve merveeeee arkadaşımız banlandı. Neden bilmiyorum. Hesapları kapandı. Ben cuma gün ikinci transferimi olacağım. Çift embriyo transferi ❤ inşallah bu sefer bebeklerime kavuşabilirim. Sen nasılsın canım? Bebeğin nasıl
Ben şuan kullandığım hamile çamaşırından koycam birkaç tane zaten karnımız şiş olacak esnek olsun rahat olur diye düşündüm. Emzirme atleti ve sütyen de eklerimKızlar hastaneye iç çamaşırı ne koyacağımi bilemedim ya.. nasıl bi iç çamaşırı koymam gerekiyor şimdi lohusa pedi çok kaba ay bilemedim yacahilligime verin
Ağız üstü 3 ay olana kadar yatırma yada yanında sende ol öyle yatır gözetiminde olsun.. Ben şey düşünüyordum hep bebeğin kafası yan olacak şekilde sirtinida bir yastıkla desteklerim vücudu hafif yan olacak şekilde yatırmayı dusunuyordumYan dediğin ağız üstü yatırıp bebeğin kafasını yan çeviriyorsun değil mi canım. Bende zaten boğulma fobisi var Allah korusun sürekli bu konuyu düşünüyorum. Geçen instagramda gördüm bebek gece sırtüstü yatarken kusuyordu çok korkunçtu.
Hatta bazen kafası arkaya doğru gitmesin diye uyanıkken olsun sırt üstü yatırmayı düşünüyorum yani sürekli gün içinde sağ sol arka kafasını kullandirtmayuAğız üstü 3 ay olana kadar yatırma yada yanında sende ol öyle yatır gözetiminde olsun.. Ben şey düşünüyordum hep bebeğin kafası yan olacak şekilde sirtinida bir yastıkla desteklerim vücudu hafif yan olacak şekilde yatırmayı dusunuyordum
Fizik tedavi teknikeriyim ama hemşirelik çıkışlıyım liseden staj zamanı aylarca çalıştım kadın doğumda doğumhanede büyük hastane olunca bir de sürekli doğum oluyorduBunu da bilmiyordum aklımızda bulunsun canım sen ne iş yapıyorsun
bencede ben hiç anlamamıştım ya
su kanla karışık foş diye gelirse yine anlamazsın ben gibi
nisan anneleri hep bebeklerdeki enfeksiyonla uğraşıyorlar ya
Maşallah baya toplu kreş anlaşmasını şimdiden yap zam geliyor habire
Aaa saç kurutma aklıma gelmedi mesela benimLohusa pedini incelemedim bi türlü m bedenini bulamıyorum ama bana sanki çamaşır giyilmesi gerekiyor gibi geldi ayy ben yinede hamile kulotlarimi alcam yanımabence annen o kulodu lohusa pedi çok kaba olduğu için üstüne giyersin diye mi düşündü bunu benim anneme sormam gerekiyor çok merak ettim sabah sabah aklıma nerden düştüyse
Birde hastane çantasında şunu farkettim saç kurutma makinesi düzlestirici vs hep en son konulacak şeyler ya aklıma gelmezse
Annelerimiz de hep yan yatırıyormuş bence en iyisi yan yatırmakTamambildiğimiz yoldan şaşmayalım
yani düz yatırmayı önermiş anlattığı 2 videoda.ama sizin dediğiniz çok mantıklı.
İnşallah kuvezsiz enfeksiyonsuz sağlıklı dogumlarimiz olurBunu da bilmiyordum aklımızda bulunsun canım sen ne iş yapıyorsun
bencede ben hiç anlamamıştım ya
su kanla karışık foş diye gelirse yine anlamazsın ben gibi
nisan anneleri hep bebeklerdeki enfeksiyonla uğraşıyorlar ya
Maşallah baya toplu kreş anlaşmasını şimdiden yap zam geliyor habire
Aynen ben de ne olur ne olma diye koydum lohusa kulodu giyersem iç camasiri giymem diye düşünüyorum külot gibi çünkü onlar daBen ne olur olmaz diye pentiden 2xl büyük külodlar almıştım ondan kattım çantaya lohusa külodunun üstüne giyer miyim bilmiyorum ama bence gerek olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?