2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bazen bazı şeyleri zorlamamak akışına bırakmak lazım hayırlısını dilemek gerekiyor zorlamak yerine

Bazen bazı şeyleri zorlamamak akışına bırakmak lazım hayırlısını dilemek gerekiyor zorlamak yerine
Aynen ya illa şöyle doğuracam takıntısı yapmak anlamsız. Süreç neye uygunsa en doğru olan o. Hepimizin doğumu da su gibi akıp geçsin ne olduğunu anlamadan

Kızlar reflü yatağı aldınız mı ben almak istiyorum ama kararsızım yataşın junosunu düşünüyorum ama bilemedim siz neler aldınız
Kızlar onun uzerınde sürekli yatmaması gerekıyormuş bunu duyan oldu mu 15 dk kuralı mı ne varmıs omurgaları için

Canım daha erken değil mi aşağı düşmesi için uf hıcbırsey bılmıyor yetersız gıbıyım

Kızlar onun uzerınde sürekli yatmaması gerekıyormuş bunu duyan oldu mu 15 dk kuralı mı ne varmıs omurgaları için
Benim doktorum tavsiye etmiyorum reflü yatağı alma dedi o yüzden almadım normal ince bir yastık ile eğim yapman yeterli, onu da sürekli yapmana gerek yok dedi. Aslında bebeğin durumuna göre bakılabilir belki gerek bile kalmaz

Ben kızlarımda hiç gerek duymadım elhamdulillah, gazını çıkartıp yatırmak çok çok önemli. Eğer fazla emdiyse zaten gazını çıkarırken fazlasınıda çıkartıyor o an.
İlk zamanlar tabi yan yatırmakta önemli. Bi sağa bi sola.

Bende çevremden böyle gördüm hep yan yatırma durumunu yani şimdi de ama sağlıklı olanın boğaza kaçmaması için düz yatırmayı öneriyorlar. Nefes ve yemek borusunun durumuna göre. Nasıl yatıracağımız konusunda kafam karışık o yüzden bi link eklemeye çalıştım ama açmıupr
Sanırım

Canım daha erken değil mi aşağı düşmesi için uf hıcbırsey bılmıyor yetersız gıbıyım
İlk gebelikte dogumdan 1 ay önceden dusermis 2 hafta ile 4 hafta arasında zamanım var şuan ama 2.gebelikte vs daha geç düşermiş bu da rahim kaslarinin kasilmasiyla alakalı bi durummus
Ahahah bende başıma gelince araştırıyorum

Altını komple çıkarıyorsun canım üstüne örtü örtüyorlar. O açtıran aparatla hiç muayene olmadım bilmiyorum ama çatı muayenesi hiç acıtan bişey değil sadece rahatsızlık hissi oluyor başkasının eli sonuçta
Ben 3-4 ay yatırdım oğlumu çok da iyi geldi reflüsü vardı zaten kusuyordu o yüzden bize iyi geldi, bir sağ bir sol yatırdığım için kafa şekli de güzel oldu. Omurgayı bozacak bir şey değil ki zaten sünger yatak gibi normal, üstleri delikli hava alması için.
Düz yatırınca kusmuğu bebeği boğabilir canım o yüzden ilk aylar sağlı sollu yatırılıyor hem kafa şekli de düz oluyor düz yatarsa o da iyi değil

Aparat yok canım parmakla bakıyor kısa sürüyo acı yok.

Boğaza kaçmaması için yan yatması gerekiyor yanlış mı yazdın ki? Düz yatmayı kimse önermiyor

Sağol canım o açtıran aparat iğrenç bi şey birde ultrason cihazından önce o bolgede işlem yapıyorlarsa
Aparat yok canım parmakla bakıyor kısa sürüyo acı yok.
Sagolun kızlar içim rahatladı

Bu arada o şey varya amniyon sivisinin yeşil rengi muhabbeti eğer parça gibi yesilimsi geliyorsa bebek kaka yapmış oluyormus acil sezaryen ama iste ıhlamur çayı tarzında yesilimsiyse normal yani yeşil görünce direkt hastaneye kosun

Bununla ilgili işte bi ebe çok açıklayıcı video çekmiş ama buraya ekleyemedim normalde bende annelerimizden gördüğüm bi sağ bi sol yatırma ama işte kafam karışıyor.

Hayır yanlış yazmadım bi ebenin açıklamasını gördüm baya net bi şekilde ama buraya niye ekleyemiyorum bilmiyorum instagram adresi olduğu için mi acaba

Yorumları okudun mu?
Bana yinede çok riskli geliyor.
Sağlıklı olan değilde düzde yatıranilirsiniz demek için çekilmiş bi video ama yinede tehlikeli bence hele ki ilk zamanlar yan yatırmak daha iyi

Hayır yanlış yazmadım bi ebenin açıklamasını gördüm baya net bi şekilde ama buraya niye ekleyemiyorum bilmiyorum instagram adresi olduğu için mi acaba

İzledim canım ama bana mantıklı gelmedi, sırt üstü yatarken kusup da akciğerine kaçıp ölen bebekler duydum, yetiştirme yurdunda özellikle, ilgilenilmediği için kendimizi düşünelim sırt üstü yatarken kussak o şekilde yatarak kalmayı mı tercih ederiz yoksa sağa sola mı dönmek isteriz? Yine de tercih senin tabi

Ay iyi bari ben en az 2 hafta daha doğurmuyorum o zaman daha kızım kendını yukarı çekme derdinde

Canjm bende ızledım de bı kac vıdeo sırt ustu yatırılıp kafadı yan çevrilmeliymiş gercekte nasıl olcak bılmıyorum tabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…