2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Benim korktuğum kısım da bu ya sezaryen olanların ortak derdi, sanırım normal doğum yapanlardan da bunu yaşayan var
Normalde de yapıyorlar aynen kendiniz yavaş yavaş yapabilirsiniz aslında rahim top gibi olana kadar yapıyorlar sertlik zaten elinize geliyor elinizin kenarıyla bastırıp masaj yapar gibi daha iyi olur süreç hızlanır

O karna bastırma olayı çok iyi bir şeymiş ama tamam anlık çok acı cekiyormussun ama enfeksiyon olma şeyin ortadan kalkiyormus.. enfeksiyon olsa orayı jiletle 1 ay boyunca kesecekler şahsen ben sezaryen olursam karnıma bastirsinlar razıyım

Kizlar Bugün kontrol vardi 34+4 tü . Bebek hareketsizdi diye iki kere nst ye girdim . Kasilma vardi ama sanci yoktu .magnezyumu bırakayim mi dedim Magnezyuma devam dedi bebek daha küçük dedi . İki hafta sonraya çağirdi . Ve benden normal doğum beklediğini söyledi bende hocam ben korkağim dedim . eşim hemen hemde çok korkak diye destekledi şuan bunu konuşmayalim dedi . Acil durumlarda hemen ariyip gelin dedi .ondan sonrasini bana birakin dedi .

Benim bebek kilo aldıkça son 2 aydır inanılmaz zayıfladım ya 3 kilo vermişim Yüzüm gözlerim çok fena oldu çöktü resmen.
Yiyorum da ama bana yaramıyor sanki hiç yediğim böyle olan var mı moralim çok bozuluyor aynaya baktıkça.
Doktor yürüyüşleri azalt dedi 1 saatti yarıma düşürdüm

Eki Görüntüle 3413453 Kızlar bi de böyle bir şey varmış yaşayan oldu mu
Evet canım yapıyorlar ama belden uyuştugunda onuda hissetmiyorsun herkese yapmıyorlar bakıyorlar eger kan gelmemişse üstünü giydirmeden yapıyorlar birden boşalıyor için temizleniyor sonrası adet gibi
Oldu benim

Canım zaten son aylarda kiminin yüzü şişer kimininde yüzü çöker bende öyle oldum yüzüm çöktü sanki dogum yaklaştıkça bunlar normal

Valla bizim kaçsada heriflerin hevesi kaçmıyor malesef. Ben bugün bütün işlerimi bitirdim doguma evde hazır bende eşim diyorki bi ben kaldım herkes kendi derdinde

İmkanı yok eş deger olamaz canım normal dogum bir mucize normal dogum yapana sezaryen kolay gelir bence

Ben acı eşiğim düşük diye düşünüyordum ama benim vücudum ekstra hassas bence. Tetanozda kimseye bir şey olmadı benim o bölge komple kızardı kabardı mesela öyle olunca kolumda ağırlık da oldu. Öncelikle vücut yapısı etkiliyor bence sonra acı eşiği.
Ay inşallah bebeklerimizle ilgilenebiliriz yoksa acı çekmekten korkuyor değiliz hiçbirimiz. Her şey güzel olsun

Merhabalar kızlar, Aralik2023 annelerinden geliyorum. Hepinize sağlıklı kolay doğumlar dilerim. Suan bebisim 3bucuk aylık kollarımda uyuyor. Doğumda, hamileyken yaşadığınız her acı,zorluk unutuluyor. Ondan sonrası hiç bitmeyen güzelliklerle dolu

Sorunuz varsa yardımcı olabilecegim cevaplayabilirim

Ayy maşallah darısı başımıza normal doğum mu sezaryen mi ikilemindeyim ben. Sizin nasıl olmuştu doğum ve zorlandınız mı?

Ayy maşallah darısı başımıza normal doğum mu sezaryen mi ikilemindeyim ben. Sizin nasıl olmuştu doğum ve zorlandınız mı?
Ben en başından beri normal doğum çok istiyordum. Çünkü bir kere amelîyat olmuştum ve ameliyati cok zor gecirmistim.

40+2de hiç sancım kasılmam yokken suyum geldi, dolayisiyla dogum için yatışım yapıldı.
Hiç açıklığım yoktu, suni sancı verdiler.
Ben 17 saat açılmayı bekledim, açılmadı, cok zordu sancı çekmek. Devlet yatisli olduğum için sezeryana almadılar resmen acıdan yalvardım. Doktor bana dua edeceksin normale zorladığım için dedi. Benim yan odalarıma gelenler sanki pırt deyip doğuruyordu bitek ben doguramiyordm. Sonunda kendimi zorlaya zorlaya doğurdum duzensiz yırtıklarla. Dogururken de birazda doktor kesti. Cok fazla dikişim vardı. Ama tamamen dikis bile bitince sedye çatalindan ayagimi ayirip kendi kendime indim. Tamamen normal hayatıma devam ettim. Bebeğimin ilk banyosunda eğildim doğruldum.

Yani benim olabilecek en zor normal doğum hikayelerindendi . Sezeryan ve normal doğumda acıyı ne zaman cekmek istediginizle alakalı durum. Aksam 8de odaya alındım sabah 10da çıkışım verildi. Eşim yoktu , annem araba sürmeyi bilmiyor ben sürdüm arabayı eve geldim. Direk üstüne oturmuyosunuz orası ztn yumuşak doku olduğu için. Dikisleri kuru ve temiz tutmak çok önemli kızlar. Siz biraz daha sıcağa geldiniz dikkat edin.

Dün bikini ağdasina gittim. Tamamen düzelmiş, hic belli bile değil dedi kuaför.
Kuaforde 2 bebekli kadın daha vardı. Normal dogum yapanda doktora yalvamis sezeryana alın diye almamis suan iyiki diyor. Digeri de sezeryan olmuş, ben normal istiyordum para için beni sezeryana aldilar dedi. Ben ne isterdim hala karar veremiyorum cok zordu benim çünkü. Ama bebegimin ilk anları icin yine normal isterdim sanırım

Her bebek özel olduğu gibi her doğum hikayesi de özeldir. Sağlıklıca kucağıniza alın

Hay maşallah bize umut oldun canım Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin akıntı durumun nasıldı benim akıntı durumum değişti böyle yoğunlaştı ve 2 gündür bir anda altım ıslanıyor gibi oluyo iç camasirimi değiştiriyorum.. birde kasilmalarin ne durumdaydı artmış miydi bebeğin hareketleri vs birde karnın aşağıya inmiş miydi baya aklımda baya soru varmış

Teşekkür ederim yorumunuz için benim bu ikinci gebeliğim aslında, ilkini 6.5 sene önce normal doğumla dünyaya getirdim ve sizinkine benzer zor bir doğum hikayem var. Ama ben sonrasında da uzun bir süre toparlanamadım. Normal doğumda hastanede 1 gün tutuyorlar beni 2 gün tuttular, ne zaman yürütmeye kaldırsalar bayılıyordum sonrasında da 40 gün falan yürüyemedim oturamadım çok fazla dikişim vardı iyileşmesi baya uzun sürdü. O yüzden bu kez direkt sezaryen mi olsam diyorum ama bir yandan da normal doğumda bile bu kadar zor iyileşen dikiş sezaryende nasıl olur diye de korkuyorum. O yüzden kararsızım hala. Bekliyorum bakalım bebeğim beni yönlendirir belki bebeğinizle size sağlıklı bir ömür diliyorum

Sana bir şey diyim mi senin o yol bi kere açıldı aslında normal daha kolay dogurursun bize göre bence bebrgin kilosuna vs göre psikolojine göre sen karar ver

Akıntım çok oluyordu ama zamanınız da yaklaşmış bebeğin suyu ile karıştırmayın. Su geldiği zaman yarım bardak su akmış gibiydi bir anda. Yarısı da doğuma kadar aktı.
Ben 37 haftaya kadar işte çalıştım. Masamdan her kalktığımda bugun kesin dogururum diyordum bebek assagi baskı yapıyordu. Sonra eve gecip dinlenince bebekte cok sakinlesti. 40 hafta oldu hala ntsde hiç sancım çıkmıyordu karnım assagi inmedi.
Ben 95kilo ile doğuma gittm. Bebek plesantanin arkasındaydı ben hep hafif hissederdim ztn. Son zamanlarda bazen bacağı vajinamdan cikicak gibi tekme atıyor derdim. Eli koludur belki artık. hicbir şey yapmadığım halde kırkım çıkınca doğumdan onceki kiloma inmistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…