Bakk işte erkeklerin bir kısmı ne yaşarsa yaşasın annesiyle paylaşmak istiyor ve annesinin kimseye söylemeyeceğini düşünüyor (benim eşimde öyle) ama maalesef anneleri bu iyi niyetlerini suistimal ediyor. Keşke hiç öğrenmeseymiş kayınvalide. Bak okurken bende sinirlendim. Ne kadar anlayışsız insanlar. Tamam belki mutlu olduğu için herkesle paylaştı ama o kadar da tembih etmişsin. Senin kararların umrumda bile değil der gibi olmuş. Seni o kadar iyi anlıyorum kii. Bende senin yerinde olsam eşime saydırırdım canım. Çenelerini tutamayan anneleri varsa o zaman söylemicekler. Aşşırı sinirlendim dejavu yaşadım resmen benim eşim aynı olayı ikinci defa yaşatırsa başına geleceklerini bildiği için çeneyi sıkı tutuyor bu defa. Valla parçalardım yine aynısı olsaBiz cinsiyeti öğrenince eşim de anneme söyleyelim dedi, bizde senin gibi ilk bebekten dolayı sakladık. Geçen hafta eşimin annesi öğrendi. Israrla ona benim bu durumu gizlediğimi ve bu kararıma saygı duymasını istedim ilk bebekte psikolojim mahvolmuştu çok etkilendim bunda kimsenin bilmesini istemedim. Bugün eşimin anneannesini aradım öylesine hatır sormak için. Etrafında misafiri vardı. Bana hayırlı olsun gözün aydın dedi misafirler hep bir ağızdan gözün aydın dedi, çıldırdım. Eşime bağırdım çağırdım annen kararlarıma neden saygı duymuyor diye sonra onun da suçu yok napabilirim onu da üzdüm o da üzüldü beklemedi annesinden. Israrla söyledik çünkü gizliyoruz diye.
Kesinlikle. Birde kendisi bile yeni öğrenmiş hani ben olsam derim ki bu kız 4 aylık olmuş bebek benim torunum ben daha yeni öğrendim. Başkasına söyleme diye güzellikle elli defa söyledim çünkü Ben biliyorum ki söyleyecek, üvey çok eşimin ailesinde dedesi dört evlilik yapmış. Çoğunu tanımıyorum şimdi tüm mahalle duymuş oldu . Şu saatten sonra gizleyemem o ona söyleyecek öyle öyle yayılacak. Eşim de üzüldü pişman oldu ama iş işten geçti. Biz yaptık siz yapmayınBakk işte erkeklerin bir kısmı ne yaşarsa yaşasın annesiyle paylaşmak istiyor ve annesinin kimseye söylemeyeceğini düşünüyor (benim eşimde öyle) ama maalesef anneleri bu iyi niyetlerini suistimal ediyor. Keşke hiç öğrenmeseymiş kayınvalide. Bak okurken bende sinirlendim. Ne kadar anlayışsız insanlar. Tamam belki mutlu olduğu için herkesle paylaştı ama o kadar da tembih etmişsin. Senin kararların umrumda bile değil der gibi olmuş. Seni o kadar iyi anlıyorum kii. Bende senin yerinde olsam eşime saydırırdım canım. Çenelerini tutamayan anneleri varsa o zaman söylemicekler. Aşşırı sinirlendim dejavu yaşadım resmen benim eşim aynı olayı ikinci defa yaşatırsa başına geleceklerini bildiği için çeneyi sıkı tutuyor bu defa. Valla parçalardım yine aynısı olsa
İstemesenizde artık söylemek zorunda kalacaksınız zaten herkes bir şekilde öğrenecek Gerekli gereksiz. Sağlık olsun canım naaparsın bazen işler planlandığı şekilde gitmiyor işte. Yeter ki bebişiniz sağlıkla gelsin size inşallahKesinlikle. Birde kendisi bile yeni öğrenmiş hani ben olsam derim ki bu kız 4 aylık olmuş bebek benim torunum ben daha yeni öğrendim. Başkasına söyleme diye güzellikle elli defa söyledim çünkü Ben biliyorum ki söyleyecek, üvey çok eşimin ailesinde dedesi dört evlilik yapmış. Çoğunu tanımıyorum şimdi tüm mahalle duymuş oldu . Şu saatten sonra gizleyemem o ona söyleyecek öyle öyle yayılacak. Eşim de üzüldü pişman oldu ama iş işten geçti. Biz yaptık siz yapmayın
Hayir aksam uzeri cikmisti zaten sonuc. Ben o zaman doktora sorayim muhtemelen o da biraktirir.Benim gebelikten hemen önce kan değerlerime bakılmıştı folat düşük çıkmıştı. Devlette yazılan ilaçlardan 5 mg olanlar var ya hani onlardan kullandım bir süre. Sonra gebelik oluşunca durumu Dr a anlattım tekrar folatıma bakıldı referans aralığının üzerinde çıktığı için folikasiti bırak dedi. Ama Decavit yazdı. Onun içinde de 0.8 mg folat varmış (yanlış hatırlamıyorsam).. günlük ihtiyacın 2 katı. Çok düzenli kullanmadığım için sorun etmedim kullanıyorum. Bence bundan sonra ilaç kullanmasanda sorun olmaz. Onun yerine hergün folat içeriği zengin yiyecekler kullanabilirsin. Sağlık ocağındakilerde yardımcı olur aslında onlarla konuştun mu?
Sor canım. Fazlası da iyi değil diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Bana Folikasitin yüksek kullanmana gerek yok deyip Buna rağmen folikasit içeren Decaviti de yazmıştı doktor. Belki de her ihtimale karşı düşük dozla devam ediyim diye. Ama dediğim gibi zaten çok düzenli kullanmıyorum sorun olmaz diye düşünüyorum. Beslenmene dikkat ederek devam edebilirsin. Ya da İçin rahat etmezse düşük dozajlı olanlardan bi tane al kullan dr gidene kadar .Hayir aksam uzeri cikmisti zaten sonuc. Ben o zaman doktora sorayim muhtemelen o da biraktirir.
Evet aslinda folic asiti birakinca bile verdikleri vitaminlerin icinde bir miktar folik oluyor. Ben isin kotusu daha dun bir paket aktif folat aldim doktorum onerdi diyeSor canım. Fazlası da iyi değil diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Bana Folikasitin yüksek kullanmana gerek yok deyip Buna rağmen folikasit içeren Decaviti de yazmıştı doktor. Belki de her ihtimale karşı düşük dozla devam ediyim diye. Ama dediğim gibi zaten çok düzenli kullanmıyorum sorun olmaz diye düşünüyorum. Beslenmene dikkat ederek devam edebilirsin. Ya da İçin rahat etmezse düşük dozajlı olanlardan bi tane al kullan dr gidene kadar .
Aynen canım öyle yapabilirsin daha iyiEvet aslinda folic asiti birakinca bile verdikleri vitaminlerin icinde bir miktar folik oluyor. Ben isin kotusu daha dun bir paket aktif folat aldim doktorum onerdi diyeneyse iki gunde bir alayim haftaya sorana kadar
Kızlar ben de böyle kendi kendine bebek hareketi ile sallanan ana kucağı var ya markasını unuttum ama biraz pahalıydı ondan almak istiyorum. İndirim görürseniz söyler misiniz gerçi marka da söyleyemedim ama anladınız siz bence
Bende baby plus var e bebekten almistik oglumdaKızlar ben de böyle kendi kendine bebek hareketi ile sallanan ana kucağı var ya markasını unuttum ama biraz pahalıydı ondan almak istiyorum. İndirim görürseniz söyler misiniz gerçi marka da söyleyemedim ama anladınız siz bence
Ben iki cocugumda da kokulu minik bez posetlerinden kullanmistim sikica baglayinca copte asiri koku olmuyordu.Evde ve disarda hep bu sekilde kullandim bebek cantamda mutlaka olurdu minik bez poseti kirli kiyafet, islak onluk vs. koymak icin de iyi oluyordu.Kızlar Kasım ayı indirimlerinden bir şeyler alayım dedim ama yok çok kararsız kalıyorum. Araba koltuğuna bakayım dedim, 360 derece dönen var, dönmeyen var. Bazılarindan yatar pozisyon çok iyi değilmiş, bazılarında airbag var bazılarında yok. Tam model beğeniyorum dönmüyor mesela ya da 360 dönen buluyorum yorumlari çok iyi değil. Önerisi olan var mı?
Bir de bebek bezi çöp kovasini görüyorum, ben evden çalışıyorum ve özellikle dışarı çıkıp çöpü atayım demiyorum açıkçası, sabahları eşim işe giderken atıyor. Sizce gerekli mi o kokuyu hapseden çöp kovası ilk bebek heyecaniyla gereksiz şeylerle de doldurmak istemiyorum evi
Tam bacak arası olsa yorum yapabilirdim nubunu anlamadım birde bir tanesinde tam arkadan olunca anlaşılmıyorAtim dur
Kesinlikle. Birde kendisi bile yeni öğrenmiş hani ben olsam derim ki bu kız 4 aylık olmuş bebek benim torunum ben daha yeni öğrendim. Başkasına söyleme diye güzellikle elli defa söyledim çünkü Ben biliyorum ki söyleyecek, üvey çok eşimin ailesinde dedesi dört evlilik yapmış. Çoğunu tanımıyorum şimdi tüm mahalle duymuş oldu . Şu saatten sonra gizleyemem o ona söyleyecek öyle öyle yayılacak. Eşim de üzüldü pişman oldu ama iş işten geçti. Biz yaptık siz yapmayın
Benimde eşimin annesi kimseye söylemiyor kendi kardeşlerine annesine ama komşusu olsun veya bir başkası ona söylüyor bana da bu saçma geliyor neden yani?? Başkasına söylediğini annemle ortak arkadaşı var o söylemiş hayirli olsun diye annemin yanında şansa sonra kayinvalidem açıklama yapmış işte sordu söyledim falan diye.. banada böyle sevinci paylaşması çok hoşuma gidiyo benimkide garip yani niye kendi kardeşlerine söylemiyor öyle bir şey yapiyo anlamıyorumİstemesenizde artık söylemek zorunda kalacaksınız zaten herkes bir şekilde öğrenecek Gerekli gereksiz. Sağlık olsun canım naaparsın bazen işler planlandığı şekilde gitmiyor işte. Yeter ki bebişiniz sağlıkla gelsin size inşallaheşin de dersini aldı diye düşünüyorum annesine artık bişey anlatmaz bence merak etme.. Bizim bebişte ilerleyecek gibi duruyor plan. bakalım eşim ya da kızım bir yerde yumurtlamazsa topiğin rekorunu kıracağım sanırım
Evet canım net bi resim yokTam bacak arası olsa yorum yapabilirdim nubunu anlamadım birde bir tanesinde tam arkadan olunca anlaşılmıyor
Benim kayınvalidem daha kalp atışını duymadan herkese söyledi diyor ki söylemezsek ayıp olur bize derler ki gizliyorlar art niyetlilik yapıyorlar. Düşününce evet diyorum aslında haklılar ama en azından bir 3 aydan sonra söylenebilir. Gizleyince daha çok dikkatleri üzerimize çekmiş oluyoruz . Çok şükür anası belli babası belli çokta saklamamak lazım.Benimde eşimin annesi kimseye söylemiyor kendi kardeşlerine annesine ama komşusu olsun veya bir başkası ona söylüyor bana da bu saçma geliyor neden yani?? Başkasına söylediğini annemle ortak arkadaşı var o söylemiş hayirli olsun diye annemin yanında şansa sonra kayinvalidem açıklama yapmış işte sordu söyledim falan diye.. banada böyle sevinci paylaşması çok hoşuma gidiyo benimkide garip yani niye kendi kardeşlerine söylemiyor öyle bir şey yapiyo anlamıyorum
Ya mesela ben kalbini duyduktan sonra çevreme söyledim ki 9.haftada duydum ben geç gitmiştim hani artık söylense bir şey olmayacak durumdaydı tabi allahin izniyle.. Gizlenirse söylememesi art niyetlilik demişsiniz ya hani nazar olur düşüncesiyle düşünüp söylemediniz diye tepki alırsınız tarzında dedi kayinvalideniz, ya bizimde evleneli 1 sene oldu yani normal bir durum artık ama herkese söyleyip sadece 1.derece yakınlarına söylememesi kaynanamin çok garibime gidiyor ki araları aşırı iyidirBenim kayınvalidem daha kalp atışını duymadan herkese söyledi diyor ki söylemezsek ayıp olur bize derler ki gizliyorlar art niyetlilik yapıyorlar. Düşününce evet diyorum aslında haklılar ama en azından bir 3 aydan sonra söylenebilir. Gizleyince daha çok dikkatleri üzerimize çekmiş oluyoruz . Çok şükür anası belli babası belli çokta saklamamak lazım.
Canım çok haklısın ilk bebekte ben kalp atışı duymadan kayınvalideme söyledim. Kayın validem sağır sultana duyurmadı sadece üveyler özler dıdının dıdısı vs vs.. ayrıca ben daha öğrenciyim üniversite son sınıfım, kürtaj oldum bebek gelişemedi, kv beni aradı okulun bitene kadar böyle bir hata bir daha yapma dedi. Birincisi ben çocuk değilim 26 yaşındayım kariyer iş okul hiç bir şey anneyle evladı arasına giremez, birde biz planlı yapmadık Allah verdi ne haddine birde hata diyor bir saat önce kürtaj olmuş bir kadına. Bu gebeliği asla söylemeyecektim eşime de yalvardım nolur söyleme annen beni çok üzdü dedim maalesef işte annem menapoza girdi psikolojisi bozuldu diye annesini savundu eşim. Bende yapacak bir şey yok eşim için bir şey diyemedim söyledi eşim annesine, bayağı ısrarla söyleme kimseye dedik diğer bebekten dolayı yaşadıklarımdan dolayı bu bebeği gözümden bile sakınmak istiyordum bu benim kendi kararımdı, buna bile saygı duyulmadı maalesef. Demekki birşey anlatınca kv kimseye söyleme desek bile söyleniyormuş bunu öğrenmiş oldukBenim kayınvalidem daha kalp atışını duymadan herkese söyledi diyor ki söylemezsek ayıp olur bize derler ki gizliyorlar art niyetlilik yapıyorlar. Düşününce evet diyorum aslında haklılar ama en azından bir 3 aydan sonra söylenebilir. Gizleyince daha çok dikkatleri üzerimize çekmiş oluyoruz . Çok şükür anası belli babası belli çokta saklamamak lazım.
Ay hadi inşallahİstemesenizde artık söylemek zorunda kalacaksınız zaten herkes bir şekilde öğrenecek Gerekli gereksiz. Sağlık olsun canım naaparsın bazen işler planlandığı şekilde gitmiyor işte. Yeter ki bebişiniz sağlıkla gelsin size inşallaheşin de dersini aldı diye düşünüyorum annesine artık bişey anlatmaz bence merak etme.. Bizim bebişte ilerleyecek gibi duruyor plan. bakalım eşim ya da kızım bir yerde yumurtlamazsa topiğin rekorunu kıracağım sanırım
sanada çok gecmiş olsun ben korunmayı düşünmüyorum canım umarım en kısa sürede tekrar güzel ve sağlıklı bir hamilelik yaşarızMerhaba canim tekrardan gecmis olsun ben de ayni sekilde bir hafta once kurtaj oldum ama benim sonucum henuz cikmadi o yuzden cok bir bilgim yok 22 Kasim da doktor randevum var biz de doktordan ogrenicez artik insaallah guzel sonuclar aliriz.
Uyusun diye karartma perdeler aldık işte ancak öyle uyuyor 6 senedir nereye gitsek yanımızda perdelerle gidiyoruz otellere annemlere kayınvalidemlere hep taşıyoruzVallahi şuan hayallerim yıkıldı busefer almak istiyodum ama caydım şuan
ay üzüldüm valla yenidoğan dönemi özellikle günün 18 saatine kadar uyuyorlar baya baya yani. Sendeki baya şanssızlık olmuş. Hala aynı mı uykuları düzene girdimi
bilmiyorum canım Türkiye’de 7 banka var demişti ama sayı artmış gelişmişmidir yada o 7 nin içinde üniversite hastaneleri de varmı bilmiyorum
Anladım canım sen daha iyi bilirsin tabii :) ben de boş gebelik zamanı yakın akrabalarımı görüntülü arayıp sürpriz yapmıştım bu sefer korkudan kalp atışını bekledik ve oyle sürpriz yapmadık annemi arayıp söyledim yanında olanalr öğrendi öyle öyle yayila yayila öğrenildi kimseye bir şey demedim bu seferİkinci çocuk olunca o hislere aşina oluyosuntamam bununda ayrı bir heyacanı var ama öğrenen kişilerin bana hiç bir katkısı olmayacak aksine onlar öğrenince bütün sülalem öğrenecek sürekli bebek nasıl, cinsiyeti ne, doğum ne zaman gibi sorulara maruz kalacağım . Eşim ve kızımın bunu biliyor olması yetiyor bana kuzum mutluluğumuzu heyecanımızı kendi aramızda paylaşıyoruz. kahverengi kanama dönemimde çok zorlanmıştım bi de evimden tiksiniyorum diye temizlik yapamıyorum evi bişey götürüyor kimse gelmiyor Allah'tan. Yardım görmeyeceğimi bildiğim için kimseye minnet etmeden atlatmaya çalışcam ilk 4-5 ayı canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?