- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Ay anlat anlat. İlk doğumun tam ne zaman oldu hafta olarak? Nasıl oldu kontrolde.Canım Şubat bitti mi ben doğum moduna girerim iki doğumum da doktorun verdiği tarihten önce kontrol de olmuştuben de çok heyecanlıyım ve bana zaman çok hızlı geçiyor sadece yatağı kaldı Mart başında halledecem inşallah
Öyle tabikiSağlıkla gelsin de Allah böyle tatlı dertler versin inşallahçok heyecanlı çok güzel duygular bunlar doğmadan önce bana söyledikleri hiçbir olumsuz şey beni etkilememisti uykusuz kalacan gazı olacak aşıları testleri hiç umrumda değildi canım ben her aşamasında çok mutluydum belki sana şaka gelecek pırt yapması bile hoşuna gidecek
Tabi sonrao kabuk geçti süt geldiAy kabuklanma diye arattım internette bunu buldum tam anlatan napayımdoğumdan sonra geçti mi peki sende bu nasıl oldu? O kabuk kendiliğinden kalktı mı?
Belki de tıpa görevi görüyorduk süt boşa akmasın diye. Faydalı bişidir.Tabi sonrao kabuk geçti süt geldi
Aynen en mantıklı cümle oldu ona hiç karışmıyorum karışmadım sanki dokunsam asıl görevini yerine getirmeyecek gibi hissediyordum bunda daBelki de tıpa görevi görüyorduk süt boşa akmasın diye. Faydalı bişidir.
İsmiyle büyüsün sağlıklaGünaydın kızlar herkese iyi haftalar. Biz bebeğimizin ismine karar verdik. Tabloya ekleyeyim bari kendi bebemin adını da. Eşim ikinci isim istiyordu ancak olmasa da olur demeye başladı. Son dk aklına bir şey gelirse yine düşünürüz dedim.
BEREN
Canım 38. haftadaydım normal doğumu bekliyorduk nst de kalp atışlarını beğenmemisti Dr şekerli şeyler ye iç tekrar gel dedi yine kalp atışlarını alamayınca eşim koştur koştur doğum çantasını almaya gitti sezeryan oldumAy anlat anlat. İlk doğumun tam ne zaman oldu hafta olarak? Nasıl oldu kontrolde.
Mart ayının ismi bile beni paniğe koyuyor oğlumda 43 diyorum bende daha çok geçti kızımda 38 de sancıyla gittim. Dogurdum bu da ablası gibi 38 de inşallah sağlıkla hayırlı çok güzel su gibi gelsin hemen aminnnn duamda ayrıntı vermeye bayılıyorumCanım 38. haftadaydım normal doğumu bekliyorduk nst de kalp atışlarını beğenmemisti Dr şekerli şeyler ye iç tekrar gel dedi yine kalp atışlarını alamayınca eşim koştur koştur doğum çantasını almaya gitti sezeryan oldumbebek doğduktan sonra hastane odasını süslemiştik ikinci de karın ağrısı ile gitmiştim 35. haftamda....sezeryan olacağı için tarih almıştık erkendi daha ama doğum başlamış acil sezeryan olmuştum ikinciye dair ne bir anı ne bir fotoğraf yok maalesef eşime aileme odada anneyi kurtardık ama bebekten ümidinizi kesin demiş Dr bir kendime geldim herkes mutsuz 55 gün dayandı kuzum neyse pozitif haberlere odaklanalım biz kızlar mutlaka kendinizi hazır hissetmeye çalışın bebiş öncesin de de gelebilir Mart ayında herkes anne moduna girsin şekerler
Ben aşırı hazırım galiba ya. Şimdi gelse o moddayım. Ama gelmesin tabi bu kadar erken daha yarın 30+0 oluyorumCanım 38. haftadaydım normal doğumu bekliyorduk nst de kalp atışlarını beğenmemisti Dr şekerli şeyler ye iç tekrar gel dedi yine kalp atışlarını alamayınca eşim koştur koştur doğum çantasını almaya gitti sezeryan oldumbebek doğduktan sonra hastane odasını süslemiştik ikinci de karın ağrısı ile gitmiştim 35. haftamda....sezeryan olacağı için tarih almıştık erkendi daha ama doğum başlamış acil sezeryan olmuştum ikinciye dair ne bir anı ne bir fotoğraf yok maalesef eşime aileme odada anneyi kurtardık ama bebekten ümidinizi kesin demiş Dr bir kendime geldim herkes mutsuz 55 gün dayandı kuzum neyse pozitif haberlere odaklanalım biz kızlar mutlaka kendinizi hazır hissetmeye çalışın bebiş öncesin de de gelebilir Mart ayında herkes anne moduna girsin şekerler
Güzel isimGünaydın kızlar herkese iyi haftalar. Biz bebeğimizin ismine karar verdik. Tabloya ekleyeyim bari kendi bebemin adını da. Eşim ikinci isim istiyordu ancak olmasa da olur demeye başladı. Son dk aklına bir şey gelirse yine düşünürüz dedim.
BEREN
Uff bayıldım, çok havalı. Cinsiyet belli olana kadar kız olursa Beren olabilir diyoduk biz de. Adıyla yaşasın inşallahGünaydın kızlar herkese iyi haftalar. Biz bebeğimizin ismine karar verdik. Tabloya ekleyeyim bari kendi bebemin adını da. Eşim ikinci isim istiyordu ancak olmasa da olur demeye başladı. Son dk aklına bir şey gelirse yine düşünürüz dedim.
BEREN
Hormonlar dengemizi değiştirdi. Bende takılmayacağım şeylere takılıyorum. Lohusalığı da atlatalım geçecek bunlar inşallah canım. Tabi tepkilerimizi tutabiliyosak daha iyi.Dün çok enteresan bir an yaşadım. Malum hormonlar hepimizi esir aldı. Hepimizde farklı duygular ağır basıyor. Bende ise son zamanlarda öfke çok ağır basıyordu. Buraya da defalarca KV hakkında bir şeyler yazmıştım.
Dün anneme gittik dolap kapağını yapıştırmaya. Eşim hallediyordu, yapışkan çok kötü koktu. Anneme dedim e camı açsana hava girsin. Fırtına var dedi dışarıda. Sinirlendim kalktım ben açtım. Dedim fırtına mı önemli kocam mı, boğulacak adam.
Ama o an dank etti. Annemi annem olduğu için övmüyorum kesinlikle herkes aynı şeyi der. Asla art niyetli değildir. Asla kötülük düşünmez. Sessiz sakin. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz. Ne talep etsek kabul eder yapar. Yani daha nasıl anlatayım bilmiyorum.
Ama dün o an dank etti ve dedim ki bu kadın şu anda kesinlikle bunu kötü niyetle demedi, biliyorum çünkü. Eşimi çok seviyo. Sürekli özel olarak bana da söyleyip duruyo. Ama fırtına var demesi eşime olan kötü bir niyetinden değil gerçekten o an düşünemediğindendi.
Sonra dedim ki KV'de de böyle yapıyor büyük ihtimalle. Bu kadının yapısı bu. Aslında belki de art niyeti yok ancak düşünemiyor bazı şeyleri.
Neyse uzun lafın kısası, biraz daha törpülemeye karar verdim kendimi. Niyeyse bi yumuşadım.
Bence annelik bünyeye yüklendikçe empati yeteneğimiz artıyor ay niyeyse çok duygulandımDün çok enteresan bir an yaşadım. Malum hormonlar hepimizi esir aldı. Hepimizde farklı duygular ağır basıyor. Bende ise son zamanlarda öfke çok ağır basıyordu. Buraya da defalarca KV hakkında bir şeyler yazmıştım.
Dün anneme gittik dolap kapağını yapıştırmaya. Eşim hallediyordu, yapışkan çok kötü koktu. Anneme dedim e camı açsana hava girsin. Fırtına var dedi dışarıda. Sinirlendim kalktım ben açtım. Dedim fırtına mı önemli kocam mı, boğulacak adam.
Ama o an dank etti. Annemi annem olduğu için övmüyorum kesinlikle herkes aynı şeyi der. Asla art niyetli değildir. Asla kötülük düşünmez. Sessiz sakin. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz. Ne talep etsek kabul eder yapar. Yani daha nasıl anlatayım bilmiyorum.
Ama dün o an dank etti ve dedim ki bu kadın şu anda kesinlikle bunu kötü niyetle demedi, biliyorum çünkü. Eşimi çok seviyo. Sürekli özel olarak bana da söyleyip duruyo. Ama fırtına var demesi eşime olan kötü bir niyetinden değil gerçekten o an düşünemediğindendi.
Sonra dedim ki KV'de de böyle yapıyor büyük ihtimalle. Bu kadının yapısı bu. Aslında belki de art niyeti yok ancak düşünemiyor bazı şeyleri.
Neyse uzun lafın kısası, biraz daha törpülemeye karar verdim kendimi. Niyeyse bi yumuşadım.
Ya o da ayrı bir konu. Niyeyse evden atılacak yayıntılar bitmiyor.Hormonlar dengemizi değiştirdi. Bende takılmayacağım şeylere takılıyorum. Lohusalığı da atlatalım geçecek bunlar inşallah canım. Tabi tepkilerimizi tutabiliyosak daha iyi.
Dün bebişin kıyafetlerini yıkadım, ütüledim falan. Ama yok evde depolama alanım yeterli değil. 4 kapaklı ve 6 kapaklı 2 tane dolap var Ona yer açarken çıkan kıyafetler sinirimi bozdu, barut gibiydim o sinirle eşime kıyafet çöpüne attırdım çıkan kıyafetimidağınıklığa hiç tahammül edemiyorum. Normalde bu kadar çabuk gerilmem fakat harcadığım enerji, ayakta durduğum her an daha çok yoruyo artık. 37 ye kadar çalışmak hayal oldu bana haftaya izne ayrılcam gibi görünüyo
Evet 31 haftada uykular zorlamaya başladı, bazen bi yerini kaburga altıma dayıyo canım yanıyo sancı sanıp korkuyorum. Eşimde ayrıl çalışma diğer türlü hep aklım sende kalıcak diyo. Günlük tansiyon, nabız kontrolü yapıyoruz. Onun spor yaparkenki nabzı benim stabil nabzım iyi dayanıyosun böyle diyo. 5 hafta doğum sonrası için çok kıymetliydi benim için ama erken doğumu göze alamıyorum doktor da çalışır vermiycem dedi geçen hafta.Ya o da ayrı bir konu. Niyeyse evden atılacak yayıntılar bitmiyor.
Erkeklerin kedi olduğuna karar verdim. Eşim bir sürü boş kutu saklıyor. Kedilerin kutu sevdası gibi. Hayır niye niye. Bir de M.Ö. kalma eski kablolar falan.
Ayrıl valla. Bebek gelmeden bizlerin de kafa dinlemesi gerekiyor. Zaten hormonlar alt üst. Gerginiz. Yaklaşan büyük bir olay var.
Demekki ayrılmanın vakti gelmiş. Doğum sonrası doktorun 1 ay rapor verir belki. Bazı doktorlar verebiliyormuş. Ben de soracağım doğumdan sonra kendi doktoruma. Vermezse de ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum 1 ay en az.Evet 31 haftada uykular zorlamaya başladı, bazen bi yerini kaburga altıma dayıyo canım yanıyo sancı sanıp korkuyorum. Eşimde ayrıl çalışma diğer türlü hep aklım sende kalıcak diyo. Günlük tansiyon, nabız kontrolü yapıyoruz. Onun spor yaparkenki nabzı benim stabil nabzım iyi dayanıyosun böyle diyo. 5 hafta doğum sonrası için çok kıymetliydi benim için ama erken doğumu göze alamıyorum doktor da çalışır vermiycem dedi geçen hafta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?