2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Amaaan Allah razı olsun sordum olmuyormus gerçekten

Saglıklı hale gelınce tutabıldıgımız ıcın emzırırse de o ara tutmazsak emzırme bitince saglıklı hale gelınce tutacakmısız

Ömrünün geri kalanında tutma imkanın olacaksa fidye vermiyorsun kazaya bırakıyorsun. Biz de kronik hastalık nedeniyle değil hamilelik nedeniyle tutamicaz o yüzden kazaya bırakıyoruz. Kazaya bıraktığımız oruç için de fidyeye gerek yok oruç borcumuz olacak adet zamanları tutamayıp kazaya bıraktığımız gibi

Mesela ben oruç tutmayı düşünmüyorum ömrüm boyunca. Her sene bunun bedelini para olarak ödesem sayılmıyor mu? Aydınlat kız beni bi sevabına

Mesela ben oruç tutmayı düşünmüyorum ömrüm boyunca. Her sene bunun bedelini para olarak ödesem sayılmıyor mu? Aydınlat kız beni bi sevabına
Yok öyle değil şöyle özetleyeyim, oruç sağlıklı her müslümana farz. Yolculuk ve hastalık dışı bi nedenle oruç tutmadığında farz olanı yerine getirmemiş oluyosun. İstemediğin için namaz kılmamakla aynı. İlerde bi gün tövbe edip bunları kaza etmek isteyebilirsin sadece.
Hastasın diyelim ya da bizim durumumuzdaki gibi hamilelik emzirme durumu var. O zaman da oruçtan muaf olmuyosun ama kazaya bırakma hakkın oluyor, bundan dolayı günaha girmiyorsun yani.
Son ihtimal de ömür boyu oruç tutmaya engel bi durumun olması. Şeker hastalığı misal. Bu durumda olanlar oruç tutamıyor ama kazaya bırakması da anlamsız çünkü biz seneye tutarız diyebiliyoruz ama onlar diyemez. İşte o zaman 30 günlük fidye veriyor üzerinden oruç borcunu düşürmüş oluyor.

Bir de ben bu depend te beden oldugunu dusunememısım ve L almısım tesadüfen
Cok mu buyuk acaba L
Normalde 160 boy 56kg bir seyim dogurunca nolur bılmem su an 67kg yum
Bende m almışımda küçük gibi mi acaba diyoduö skndkf

Ay allah razı olsun şimdi anladım ben sağlıklı bir insan olarak sadece zor geldiği için tutmuyorum bunun bedelini de parayla ödeyemiyorum tamamdır saolasın arkadaşım

Aynen bi aylık borcumuzolacak benim şekerim düşük maalesef tutmayacağım diğer çocuklarımda da tutamamıştım sonrasında hepsini tuttum

Peki hocam son soru. Bu kazayı yıl içerisindeki en kısa günlerine getirsek sorun oluyor mu

Teşekkür ederim kızlar ben normalde bile oruç tutarken zorlanıyorum, bu halde kendimi kasmaya ne gerek var , belki bir sorun olmaz ama neden şüpheye mahal vereyim acaba çocuğa zarar veriyor muyum diye. Şimdi kendimden emin kesin tutmayacağım. Beni öyle bir ikna etmeye çalışıyorlarki sanarsın oruç tutsam çocuk daha iyi beslenecek falan öyle savunuyorlar

Bir de ben bu depend te beden oldugunu dusunememısım ve L almısım tesadüfen
Cok mu buyuk acaba L
Normalde 160 boy 56kg bir seyim dogurunca nolur bılmem su an 67kg yum
Ben 71 im şuanda yorumlara bakarak M beden aldım

Allah olmak istiyorsa toplanak Allah diyek kaynanana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…