Bence hayır bu arada. Emzik zaten bir aydan önce önerilmiyor, bebeğin emme düzeni oturana kadar. Anne bebek arasındaki ilişkiyi bozuyor diye. Yine kolostrum sırasında makinayla sağım değil elle sağım öneriliyor. Kolostrum çok yoğun, makinada kalıp heba oluyor diye. Elle sağımda da kadeh ya da kaşık biberonla veriliyor. Ben sadece kaşık biberon alıcam yanıma. Sağımı hemşireler elle yaptırıyor. Bir de meme ucu kremi ve kalkanı, gümüş kapak almadım benim alerjim var metale, emin olamadım. Varsa onu da alabilirsiniz.Hastane çantasına süt sağım pompası ve emzik koymamız gerekiyor mu?
Baya azmis senin , benim 10 kusur cikmis galiba. Neyse yarin doktorumuzu gorucem sonuclar icin . Insallah gecer hemenEn fazla 5 olması gerekiyomuş benim 5.65’ti
İşte herkesin bir travması oluyor canım sende haklısın ne denir ki Rabbim güç kuvvet kolaylık versin bu doğumun su gibi aksın gitsinBenim korkum aslinda ilk dogumdan kaldı ondan bu endişem birazda.Çunki bir anda suyum geldi sancilarla bekledim sonra sezeryan çok zor bir sürec geçirdim yani asla kolay olmadı.Hic hayal etdigim gibi geçmedi en zoru nasılsa öyle oldu yani hiç abartmiyorum.Ama sogukkanlilik sabirli olmak dogumda çok önemli bende becerdigim kadar öyle olmaga çalıştım.
Ben de bu kafadayım. Hatta mümkünse tüm zorlukları önden bilmek istiyorum etrafımdaki insanlar kötü doğum tecrübelerini anlatmaya çekiniyor ben zorluyorum anlatsınlar diyeİşte herkesin bir travması oluyor canım sende haklısın ne denir ki Rabbim güç kuvvet kolaylık versin bu doğumun su gibi aksın gitsin
Ben kolay olmayacağını biliyorum belki çok zor olacak ama hamile kalmayı istemek benim tercihim Allah ise verdi. O nedenle sonuçlarına da katlanmalıyım kafasıyla yaklaşıp çok zora kendimi hazırlıyorum. Ha biz her zaman afiyet sağlık kolaylık istiyoruz zor olmasın tabiki ama zor olursa da ben biliyordum diyebilmek için psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi en azından. Allah verirse hemen 2. Çocuk yapmayı düşünüyorum dediğimde bana hele bi çocuğu görde diyorlar mesela ben diyorum ki farkındayım toz pembe görmüyorum zorlanacağım ama bu bişeyi değiştirmiyor kafasındayım. Elbette zorlanacağız kimse güllük gülistanlık bir süreç beklemesin zaten önemli olan bunu kabul edip yola devam etmek. Yoksa dediğim gibi bu bizim tercihimiz kimse bizi zorlamadı hamile kalmak için (istisnalar dışında diyorum bak vurdu gol oldu mevzuları bizi aşıyor)
Hamile kalmadan önce hamile kaldıktan sonra mütemadiyen her tahlilimde ölçülür 11 leri gördü şuan 7,1 ve daktır herşey yolunda diyor canımKizlar gunaydinnn , crp si yuksek cikan var miydiii kan tahlilindee
Ay şimdiden mutlu sağlıklı bebişinle ve ailenle sağlıklı bir yaş dilerimYarın doğum günüm ve doktor kontrolüm var. İnsallah guzel seyler duyarim
Aynen aynen aynen düşünsene sorun beklerken çocuğun mis gibi çıkıyor buna nasıl mutlu olursun bide yoksa beklenti ne kadar yüksekse ondan bile mutsuz olan çok kişi var maalesef. Yıllarca hamilelik bekliyor eee Allah veriyor sen sürekli söyleniyorsun yani kimseyi yargılamak değil niyetim ama şahsen bu bana en azından tuhaf geliyor. Zor olacak zaten kolay ne var ki hele hele dünyaya can geliyor senin vesilenle geliyor ne muazzam büyük bir olay aslında. Muhteşem bişi buBen de bu kafadayım. Hatta mümkünse tüm zorlukları önden bilmek istiyorum etrafımdaki insanlar kötü doğum tecrübelerini anlatmaya çekiniyor ben zorluyorum anlatsınlar diyeher şeye hazırlıklı olmak sorunsuz bi lohusalık dönemi beklememek beni rahatlatıyo beklentiyi düşük tutmak her zaman işe yarar
Amin canım teşekkur ederim inşallah seninde dogumun çok kolay rahat geçer ne oldugunu hiss etmezsin bile.İşte herkesin bir travması oluyor canım sende haklısın ne denir ki Rabbim güç kuvvet kolaylık versin bu doğumun su gibi aksın gitsin
Ben kolay olmayacağını biliyorum belki çok zor olacak ama hamile kalmayı istemek benim tercihim Allah ise verdi. O nedenle sonuçlarına da katlanmalıyım kafasıyla yaklaşıp çok zora kendimi hazırlıyorum. Ha biz her zaman afiyet sağlık kolaylık istiyoruz zor olmasın tabiki ama zor olursa da ben biliyordum diyebilmek için psikolojik olarak hazırlıyorum kendimi en azından. Allah verirse hemen 2. Çocuk yapmayı düşünüyorum dediğimde bana hele bi çocuğu görde diyorlar mesela ben diyorum ki farkındayım toz pembe görmüyorum zorlanacağım ama bu bişeyi değiştirmiyor kafasındayım. Elbette zorlanacağız kimse güllük gülistanlık bir süreç beklemesin zaten önemli olan bunu kabul edip yola devam etmek. Yoksa dediğim gibi bu bizim tercihimiz kimse bizi zorlamadı hamile kalmak için (istisnalar dışında diyorum bak vurdu gol oldu mevzuları bizi aşıyor)
Bebeğin kilosu önde bileBebeğin kilosu nasıldı bu iki kontrolde? Haftasıyla uyumlu şekilde arttıysa aklınla zorun mu var kız kilo verdim diye üzülüyosunhamilelikte ufak dikkat etmelerle bile kilo veriliyo çünkü
Amin canım Allah razı olsunAmin canım teşekkur ederim inşallah seninde dogumun çok kolay rahat geçer ne oldugunu hiss etmezsin bile.
Hayatda zaten hiç bir şey kolay değil herkes bir turlu zorlanıyor.Aslinda bunları anlatmam asla birilerini korkutmak değil uyarmak için önceden ola bilecekleri bilince o anı yaşarken daha kolay atlatıyorsun.Bilinçsizce her şey olurken insan neye ugradığını şaşırıp panikliyor panikde dogumda hiç iyi değil ikinmak için sakin olmak lazım bagirmak yardimci olmuyor.Ben önceden izliyorum hazırlamıştım kendimi ama ne kadar hazirlansada olan oluyor tabi.Inşallah hakimizda hayirlisi olsun.
Yok paylaşır mıyım ya, kocama göstermemişim dahaBir an memeni paylaştın sandım dfghjklşkjhg Mart annelerinde biri akıntısının görüntüsünü paylaştı çünkü
Meme ucu ve çevresinde beyaz minik kabarcıkların oluşması normalmiş. Yalnızca yeni doğmuş bebeklerin alabileceği bir koku yayıyorlarmış. Böylece emme refklekslerini de harekete geçiriyormuş. Ben böyle okumuştum. Bende de yer yer minicik var bir kaç tane. Ama böyle büyük değil daha minnak bendekiler.
Evet tüm zorluklarına rağmen çok güzel gerçekten. Başlarda bulantı yorgunluk varken eşim diyodu bak ne kadar zor bi şey hele büyüdüğünde sana karşı gelsin napıyorum ona djkfjf diyodum ne alaka ben istedim ve zorluklarına rağmen varlığı beni mutlu ediyo bana verdiği his hepsinin önünde. Gerçekten insanda bu içgüdü olmasa millet 4er 5er doğurur muydu? Mucize gibi bi şey doğum zor bile olsa bebeği kucağına alınca o sancıların hepsi unutuluyomuş bu muhteşem yaAynen aynen aynen düşünsene sorun beklerken çocuğun mis gibi çıkıyor buna nasıl mutlu olursun bide yoksa beklenti ne kadar yüksekse ondan bile mutsuz olan çok kişi var maalesef. Yıllarca hamilelik bekliyor eee Allah veriyor sen sürekli söyleniyorsun yani kimseyi yargılamak değil niyetim ama şahsen bu bana en azından tuhaf geliyor. Zor olacak zaten kolay ne var ki hele hele dünyaya can geliyor senin vesilenle geliyor ne muazzam büyük bir olay aslında. Muhteşem bişi bu
Bebek son aylarda kilo aldığı için öyle diyolar ama senin bebiş kilo almış zaten üstüne sen vermişsin her yerde söyleme nazar değer vallaBebeğin kilosu önde bileama son aylar hep kilo alınırmışya
Bebek de anne karnında hiç mi hareket etmedi acabaUlen hamile olduğunu nasıl hissetmiyor oda ayrı dava insan vücudunu bu kadar mı tanımaz en ufak bileyimiz değişse gözlem yapıyoruz ayrıca korunmasız her ilişkide böyle bir durum var yani o kadar mı cahilmiş anlamadım ki
Aynı düşüncedeyim canım seninle. Belki zor belki kolay olacak belki küfredeceğiz, üzüleceğiz, daralacağız, bunalacağız belki de hiç birisi olmayacak ama sonuçta hayatımız öyle yada böyle renklenecek bir birey katılıyor aramıza sorumluluğu bize ait bizim atölyemizden çıkıp topluma katılacak güçlü olma zorunluluğumuz barmış gibi geliyor o nedenle ne bileyim. Herkesin karakteri farklı ama işte umarım süreçlerimiz herkesin umduğundan iyi geçer. Sağlık versin Rabbim (akıl, ruh, beden sağlığı) gerisi hallolur beEvet tüm zorluklarına rağmen çok güzel gerçekten. Başlarda bulantı yorgunluk varken eşim diyodu bak ne kadar zor bi şey hele büyüdüğünde sana karşı gelsin napıyorum ona djkfjf diyodum ne alaka ben istedim ve zorluklarına rağmen varlığı beni mutlu ediyo bana verdiği his hepsinin önünde. Gerçekten insanda bu içgüdü olmasa millet 4er 5er doğurur muydu? Mucize gibi bi şey doğum zor bile olsa bebeği kucağına alınca o sancıların hepsi unutuluyomuş bu muhteşem ya
Ne bilem ben mümkün değil sanki bu durum baksana mütemadiyen burda hareketlerin hassas ölçümü yapılıyor hergünBebek de anne karnında hiç mi hareket etmedi acaba
Bende 1 aydan önce emzik verilmemeli diye dinlemiştim verme taraftarı da değilim gerçekten. Süt sağma makinesini de koymayım o zaman ama hastane odaları gezip hemşirelerle tanışma fikri çok güzel ben de 22 sinde gidicem bi görüşeyim belki listeleri de vardır hastane olarak doğumlarda ne istiyolar diyeBence hayır bu arada. Emzik zaten bir aydan önce önerilmiyor, bebeğin emme düzeni oturana kadar. Anne bebek arasındaki ilişkiyi bozuyor diye. Yine kolostrum sırasında makinayla sağım değil elle sağım öneriliyor. Kolostrum çok yoğun, makinada kalıp heba oluyor diye. Elle sağımda da kadeh ya da kaşık biberonla veriliyor. Ben sadece kaşık biberon alıcam yanıma. Sağımı hemşireler elle yaptırıyor. Bir de meme ucu kremi ve kalkanı, gümüş kapak almadım benim alerjim var metale, emin olamadım. Varsa onu da alabilirsiniz.
Ben bu hafta hastane odalarını gezip kattaki hemşirelerle konuştum. Öneririrm çok, hastaneyi tanımak için. Bizim hastanede Mama desteği gerekirse çocuk doktoru muayene ettikten sonra uygun mamayı hastane sağlıyormuş; ama emzirme danışmanı olan hemşirelerle genelde süreç hallediliyormuş. Bebeğe ayrı bebek hemşiresi, emzirme ve doğuma ayrı ebe hemşire geliyormuş.
Bence de benim geceleri karnımda akrobasi hareketleri yapıyor bırak hissetmeyi uyutmuyor, çok ilginç valaNe bilem ben mümkün değil sanki bu durum baksana mütemadiyen burda hareketlerin hassas ölçümü yapılıyor hergün
Vay arkadaş bugünkü mevzumuz çocuk doğurmak değil s*çmak oldu günümüz aydın olsunHanımlar bu tuvaltte doğum olayına benzer bi doğum paylasim annem hatta kardeşime diyoruz seni annen doğurmadı sıçtıo gün inanılmaz iş yapmış sabaha kadar nerdeyse yatmamış ağrısı da varmış sonra birden kardeşimin geldiğini hissetmiş bi komşuyu çağırmış komşunun içeri gelmesiyle annem tuvalet koridoruna bi baddaniyr atmış kardeşim orda doğmuş hatta eşini unutmuşlar kordon bağını kesip bırakmamak lazımmış bırakırsan eş yukarı gidiyormuş ay korku gibi benim bu hamileliğimi annem kardeşiminken benzetiyor ödüm kopuyor bi yerde doğuracağım diye bi tane daha var onu da bidaha ki mesajda anlıtıyor olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?