2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ya eşim her gün farklı yemek istiyo. Aslında dediğin gibi ama mesela her gün mutlaka çorba istiyo. Ardından ana yemek bekliyo. Çorbayı fazla yapıyorum 2 gün üst üste aynı çorba içiyoruz genelde. Ama yani yemek olayı benim çok canımı sıkıyor. Çünkü yemek yapmayı sevmeyen biriyim. Normalde her türlü geçiştiririz. Ama ramazan ayında kıyamıyorum adama. Neyse bakalımd ediğin gibi birbirimize önerilerde bulunuruz. Menü planlayan paylaşsın burada fikir olur.

Tarhana seviyosa güzel bi yerden al hayat kurtarır. En güzel hazır çorba
Yemekle ilgili benim en zorlandığım şey ne yapacağıma karar vermek. Hele bi de eşim midesine hiç düşkün değil ve ne olsa yer, inanır mısın bu yoruyo beni. İki seçenek sunuyorum mesela karar veremiyorum, nasıl istersen diyo benimkiler geliyo

Var tarhanam. Zaten tarhana, domates çorbası, mercimek çorbası, yoğurt çorbası yapıyorum genelde. Çok farklı çorbalar sevmiyorum. Zaten 1 tane yapınca üst üste 2 gün tüketiyoruz. bu sıralamada yapsam 10 gün çıkıyo. Sonra tekrar baştan aynı sırayla gidiyor. Çorba kolay.

Ana yemek yapmaktan sıkılıyorum. Neyse bakalım kaç yıldır aç kalmadık her öğün yedik bir şeyler. Bu sene de çıkartırız bir şeyler.

Çocuklarımla ramazan için süsledik heyecanla beklesinler güzelliğin farkına varsınlar diye
Bence çok güzel fikir. Çocukken ramazan ayını öyle güzel anlatırlardı ve büyüklerden görürdük ki hep etkilenirdik. Bizler de çocuklarımıza aşılamalıyız böyle çoğu şeyi.

Burda hafta perşembe günü bitiyo cuma cumartesi tatil, o yüzden haftalık alışverişi bu akşam veya yarın sabah yapcaz. Her zaman aradığım her şeyi bulamadığımdan alternatifli menü yazdım bu sefer. Hadi başlatıyorum menü paylaşımını

Eklentiler

• IMG_6387.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 88
Enee böyle plan yapınca mantıklı ve çok kolay bişimiş gibi geldi gözüme.

Hele şimdi işi de bırakıyosun, nasıl güzel gelicek yemek yapmak var ya
Ya bir de maşallah sizler çok hamaratsınız. On parmağınızda on marifet. Ben daha hayatımda kuru fasulye, biber dolması falan yapmış insan değilim. Hep senelerdir pratik şeyler. Ama şimdi iş de yok. Deneyeceğim bazı şeyleri bakalım. İnşallah becerebilirim.

Ben ne biliyosam öğrenci evinden kalma diyebilirim ya. Kızların üstünde deneye deneye öğrendim resmen. Bi de mesele artık hamaratlık değil ki youtubeda tarifi olan her şeyi yapabilir herkes. Kuru fasulye mesela dünyanın en pratik yemeği hele düdüklün varsa. 10 dk hazırlık 20 dk pişirme bitti gitti

Ay biber dolması çok kolay bu arada ben de hiç yapmadığım zamanlarda zor saniyodum şimdi aklıma bişey gelmeyince biber dolması yapıyorum nddnsnd

Benim de yarınki hedefim kuru fasulye hem çok severim hem dediğin gibi pratik
Bugün de çok az bi kıyma vardı tek onunla yemek çıkmazdı yoğurup küçük toplar yaptım tavada az bi kızarttım, 1 tane patlıcan kalmıştı dolapta onu da iki biberle küçük küp doğrayıp köfteleri alınca aynı tavada biraz kızarttım hepsini porsiyonladım tekli güveçlere, üzerine salçalı kekikli domates sosu yaptım hepsi sırayla aynı tavada pişen şeylere bayılırım, bulaşık az çıkar hsjsj. Verdim fırına çıkmaya yakın üzerine biraz kaşar mük oldu, benim oğlan gurme ikiletmeden yedi size de fikir olsun Güzel tarifleri olan yazsın şöyle pratikli

Ay benim düdüklü fobim var. Evime sokmuyorum.

E ne vardı izlemesen, benim kocam işe gitti, çocuğum uyuyor şurda yemek muhabbeti yapardık
Benim kocam da iş ortaklarıyla yemeğe çıktı Modern Family dizisini izliyorum. Bir yandan burya gelip takılıyorum. Yatacağım ama birazdan bi tuhaf oldum gözlerim kapanıyo. Kesin ben yatarım sabha kalkınca yine 10 sayfa birikmiş olur, sabah kahvemi içerken okurum artık.

Ashley nin de kocası geldi herhalde bu kadar susmazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…