Evet canım herşeyi atabiliyorsun küçük nir maline değil. Hatta arkadaşım öğretmen böbrek nakli oldu ve bayram sonu işe başlayacak bu markanın kalem gibi olanları var onu araştırıp aldı psikopat derecesinde araştırır bişi alırken yıldırır yaniYani emzik biberon her şey için kullanılıyor o zaman
2200 liracıkmıs
BEnim başı yukarıdayken de göbek deliğimi görebiliyordum.Kızlar benim bebiş sürecin en başından beri ters duruşlu, 35+3 olduk durum hala değişmedi. Arada kendim de duruşunu merak ediyorum ve internette karnınıza yukardan baktığınızda göbek deliğini görmüyorsanız bebek halen terstir, eğer göbek deliğinizi görebiliyorsanız dönmüştür diye bir yazı okudum. Acaba sizde de öyle mi?
aaa şimdi nasılsın?Sanırım sancım var belimden kasıklarıma doğru ağrı gelip gidiyor rahatsız ediyor ama dayanabiliyorum adet oluyorum sanki
Hiç duymamıştım böyle bişiy. Ben başından beri göbek deliğimi tepeden görebiliyorum, bebek baş geliş, ters duranlar cevaplasınKızlar benim bebiş sürecin en başından beri ters duruşlu, 35+3 olduk durum hala değişmedi. Arada kendim de duruşunu merak ediyorum ve internette karnınıza yukardan baktığınızda göbek deliğini görmüyorsanız bebek halen terstir, eğer göbek deliğinizi görebiliyorsanız dönmüştür diye bir yazı okudum. Acaba sizde de öyle mi?
Ben bu durumlarda yorum yapmayı sevmiyorum çünkü hiç birimiz tıp okumadık. Bence doktorun seni gereksiz riske atmaz diye düşünüyorum. Detaylıca konuş ona göre bir yol çizin doktorunla.Merhaba kizlae bende dr kontrolune gitdim 36 haftadayken (suan 37 ci haftanin icindeyim) ultrason dr dediki bobregin genislemis 4 sm. Normal dogum yapamazsn .kendi dogum dr ise bununla normal dogum yapa bilirsin dedi. Belkide ben bastan dr a normal dogum istiyorun dedigum icin doga bilirsjn dedi bilmiyorum artik. Ayun 14 u gidicem bakicak tekrar genisleme devam ederse sezeryen yapcakmis. Yok etmezse nlrmal dogumu beklicekmis. Sizce sezeryen yapmalimiyim? Esim 2 gundur surekli sezeryan yapalim risk almaayalim diyor. Sezeryen spinal anestezi korkum var o yuzden istemiyordum. Ama bobregimde gelicekte 2 ci cocukta sorun yasamakta istemiyorum tavsiyenuz nedir?
Ben de çok yeltendim söylemeye yüzlerine ama yapamadım. Günün sonunda bunu yapması gereken kişi eşim, arayı bulması gereken kişi eşim dedim hep. Bunda da şöyle yap böyle yap demek doğru olmaz. Sen daha iyi biliyor tanıyorsun eşini, kv yi.herkese gunaydin, ben size bi kv sorunu danisicam cunku artik kendim isin icinden cikamiyorum, anneme yansitmak istemiyorum birbirimize uzagiz farkli bir ulkedeyim cok uzuluyor ben uzuldugumde. kayinvalidem gercekten pisligin teki hani boyle canim kizim modunda yaklasan pisliklerden sorsaniz beni cok sever hatta annemi de kandirmis boyle ben annemi uyarmama ragmen annemle birlikte vize aldilar (annem olmasa yaninda o alamazdi eminim o yuzden istememistim benim annem zaten amerikada ve italyada okumus ve bir suru vizesi var) hamileligimin basindan beri en az 2 haftada bir esimle kv yuzunden tartisiyorum surekli aglayarak geciyor hamileligim bebegime cok uzuluyorum yani boyle pislik insanlar yuzunden onu da uzuyorum diye. kv basinda hamile kaldigimi ogrenince aglamakli oldu filan, sonra erkek oldugunu ogrendi ben kiz istiyodum diye agladi ilk aylardan beri asla durmadan boyle seyler yapiyor. simdiye kadar her seye benim ailem destek oldu uzaktan yakindan teyzemin kaynanasi bile kalkip bir suru kiyafet almis ki kadinin kendi torunu da var, onun disinda teyzem annem kirada oturan calisan kadinlar ama bebegin her seyini onlar aldi resmen. gecen ay da bizim biraz paraya ihtiyacimiz vardi tabii ki yine benim ailem yardimci oldu sonra ufak bir miktar daha gerekti araba icin esim ailesinden istedi annesi neden onun ailesi eksik yolladi onu da yollasaymis ya filan dedisonra esimin anneannesi bebek icin bi para biriktirmis onu yolladi kendi cebinden vermemek icin bir de kesintisini bile bizden kesti bende bu olayin ustune artik patladim esime yeter dedim istemiyorum dedim. bu arada durumu olmasa anlarim simdi buraya gelicek diye her gun esime canta, mont, kahve makinasi filan atip orda ne kadar ordan alicam su kadarla mi gelsem yeter filan diyor tamamen alisverisinin derdinde, bugunde hatta yine bir sey atmis sormus ve esimde hic bir tepki vermemis telefonuna normalde bakmam sansa gordum cok sinirlendim ve kavga ettik baya bagirdi bana. esimde basinda biz hepsinden uzaktayiz zaten ben hep senin yanindayim modundaydi simdi bana diyor ki seni ilgilendirmez annemle konusmam filan (gunde 10 kere ariyor en az annesi sabah aksam gece saat ayirmadan 20 kere de yaziyodur) asla bir tepki vermiyor annesine asla. simdi esim inatla doguma gelmesini istiyor, basinda kirilmasin sonucta esimin de ilk cocugu diye kabul ettim ama torununa bir corap bile almamisken hala alisveris derdinde olmasi beni delirtiyor. bana lutfen bi akil verin yazsam mi kv'ye siz boyle devam ederseniz biz bosanicaz diye cunku gercekten dayanamiyorum ve yurutemiyorum artik tahammulumun bittigi noktadayim ve gelmesini asla istemiyorum ama esim benim annem gelecegi icin onunda gelmesini isteyip kabul etmiycek kesinlikle ne yapicam bilmiyorum.
cok haklisin yapmasi gereken kesinlikle esim ama esimi artik taniyamiyorum gercekten baslarda hep benim yanimda gibi konusurken simdi yaptigi her seye ragmen annesine normal davranmaya devam ediyor asla bir tepkisi yok ve bugun bana bagirmasi, seni ilgilendirmez benim annemle konusmam demesi son nokta yani bir de benim derdim bana yapilanlar degil bana yapilan seyleri cok yuttum zaten baslarda esimi arada birakmamak icin ama benim cocuguma yapilan saygisizliklara tahammulum yokBen de çok yeltendim söylemeye yüzlerine ama yapamadım. Günün sonunda bunu yapması gereken kişi eşim, arayı bulması gereken kişi eşim dedim hep. Bunda da şöyle yap böyle yap demek doğru olmaz. Sen daha iyi biliyor tanıyorsun eşini, kv yi.
Hoşgeldin kuzum. Valla hepimiz özledik sizleri. Aklımız hep sizdeydi.Merhaba kızlar.. Nasilsiniz? Umarım iyisinizdir doguran sıkıntılı günler geciren yoktur?Rabbim bebislerinizi ve sizi korusun.
Ben o banı attiklari gun bir arkadasimizin neden banlandilar sorusuna verilen sacma sapan cevaplardan sonra çok uzak hissettim siteye karşı... Özellikle sanki biz yapmisiz gibi bir algi olusturmus cevabi ve ustelik onlarada iyi gelir bu ara vermek diye kendi bencil egoist sekilde cevaplamislar sonuna da gulucuk koymuslar..
Burda hamile kaldigimdan beri Nisan Anneleri ve Mart Anneleri harıç baska konu basliklarina bile girmeyen biriyim bakmadim bile. Herneyse cok sinirliyim hala..
Banliyken beni hatirlayan hatirlamayan herkesi cok cok opuyorum
Allah razı olsun kuzumHoşgeldin kuzum. Valla hepimiz özledik sizleri. Aklımız hep sizdeydi.Asıl sen nasılsın, bebişin nasıl.
Çoğunlukla haklısın ama kendini ezmeden sakin ve sessiz kalmanı öneririm. Mesafeni koyar sınırlarını çizersin, bir iki saldırırlar sonra anlayıp saygı duymak zorunda kalırlar.herkese gunaydin, ben size bi kv sorunu danisicam cunku artik kendim isin icinden cikamiyorum, anneme yansitmak istemiyorum birbirimize uzagiz farkli bir ulkedeyim cok uzuluyor ben uzuldugumde. kayinvalidem gercekten pisligin teki hani boyle canim kizim modunda yaklasan pisliklerden sorsaniz beni cok sever hatta annemi de kandirmis boyle ben annemi uyarmama ragmen annemle birlikte vize aldilar (annem olmasa yaninda o alamazdi eminim o yuzden istememistim benim annem zaten amerikada ve italyada okumus ve bir suru vizesi var) hamileligimin basindan beri en az 2 haftada bir esimle kv yuzunden tartisiyorum surekli aglayarak geciyor hamileligim bebegime cok uzuluyorum yani boyle pislik insanlar yuzunden onu da uzuyorum diye. kv basinda hamile kaldigimi ogrenince aglamakli oldu filan, sonra erkek oldugunu ogrendi ben kiz istiyodum diye agladi ilk aylardan beri asla durmadan boyle seyler yapiyor. simdiye kadar her seye benim ailem destek oldu uzaktan yakindan teyzemin kaynanasi bile kalkip bir suru kiyafet almis ki kadinin kendi torunu da var, onun disinda teyzem annem kirada oturan calisan kadinlar ama bebegin her seyini onlar aldi resmen. gecen ay da bizim biraz paraya ihtiyacimiz vardi tabii ki yine benim ailem yardimci oldu sonra ufak bir miktar daha gerekti araba icin esim ailesinden istedi annesi neden onun ailesi eksik yolladi onu da yollasaymis ya filan dedisonra esimin anneannesi bebek icin bi para biriktirmis onu yolladi kendi cebinden vermemek icin bir de kesintisini bile bizden kesti bende bu olayin ustune artik patladim esime yeter dedim istemiyorum dedim. bu arada durumu olmasa anlarim simdi buraya gelicek diye her gun esime canta, mont, kahve makinasi filan atip orda ne kadar ordan alicam su kadarla mi gelsem yeter filan diyor tamamen alisverisinin derdinde, bugunde hatta yine bir sey atmis sormus ve esimde hic bir tepki vermemis telefonuna normalde bakmam sansa gordum cok sinirlendim ve kavga ettik baya bagirdi bana. esimde basinda biz hepsinden uzaktayiz zaten ben hep senin yanindayim modundaydi simdi bana diyor ki seni ilgilendirmez annemle konusmam filan (gunde 10 kere ariyor en az annesi sabah aksam gece saat ayirmadan 20 kere de yaziyodur) asla bir tepki vermiyor annesine asla. simdi esim inatla doguma gelmesini istiyor, basinda kirilmasin sonucta esimin de ilk cocugu diye kabul ettim ama torununa bir corap bile almamisken hala alisveris derdinde olmasi beni delirtiyor. bana lutfen bi akil verin yazsam mi kv'ye siz boyle devam ederseniz biz bosanicaz diye cunku gercekten dayanamiyorum ve yurutemiyorum artik tahammulumun bittigi noktadayim ve gelmesini asla istemiyorum ama esim benim annem gelecegi icin onunda gelmesini isteyip kabul etmiycek kesinlikle ne yapicam bilmiyorum.
Aynen canım bir kere de kurtulursun çok çabuk iyilesiyorlar bide bezli oldukları için sorun olmuyor sağlıkla kucağımıza alalım inşallahben bir de cocuk cerrahisi arastiriyim o zaman, cok icime sinmemisti zaten cocugu dogurtan doktorun sunneti yapmasi. her hastasinin da o yapiyormus cok degisik ilerliyor her sey gercektenbende dediginiz gibi 20 gun icinde filan yaptirmak istiyorum daha kolay oldugunu soyluyorlar bir de annem, kv burada olacak en azindan tek basima degilken hallolmus olur
Gamguşkooo tekrar hoşgeldin hepinizi özledik, hele sen en son konuşurken iyi değilim falan diyordun o yüzden ekstradan aklımıza takıldın çiçeğim. Neyse doğurmamışsın o yüzden rahatladım benMerhaba kızlar.. Nasilsiniz? Umarım iyisinizdir doguran sıkıntılı günler geciren yoktur?Rabbim bebislerinizi ve sizi korusun.
Ben o banı attiklari gun bir arkadasimizin neden banlandilar sorusuna verilen sacma sapan cevaplardan sonra çok uzak hissettim siteye karşı... Özellikle sanki biz yapmisiz gibi bir algi olusturmus cevabi ve ustelik onlarada iyi gelir bu ara vermek diye kendi bencil egoist sekilde cevaplamislar sonuna da gulucuk koymuslar..
Burda hamile kaldigimdan beri Nisan Anneleri ve Mart Anneleri harıç baska konu basliklarina bile girmeyen biriyim bakmadim bile. Herneyse cok sinirliyim hala..
Banliyken beni hatirlayan hatirlamayan herkesi cok cok opuyorum
Ben de iyiyim. HEpimiz ağırlaştık artık her ileri hafta olanlar daha da katlanıyor tabi haklısın kolay değil. Az daha sabır çok az kaldı. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alacağız bebişlerimizi.Allah razı olsun kuzumBenimde hep duamdaydiniz emin olun.. Ben iyiyim cok sukur , kontrol gunumdu ban yedikten sonraki gün aslinda ama yazamadim tabikide buraya.. Doktor dogum pozisyonunu aldigini soyledi bebisim için , 4 gun geri gelisimi devam ediyor.. Bir kaç kutu oksapar da yazmis. Ben artik keser diye dusunuyordum ama bana da supriz oldu. Ilginc bi sekilde kilomda sabitim bebek az da olsa almis kilo ama.. 35+ lardaydim gittigimde simdi onumuzdeki hafta Cuma gidecegim. 36+lardayim gittigimde sanirim 37 olmus olacagim..
Korku panik var dusundukce biraz da fazladan duygusalim. Gunum belli oldugu icin daha gerginim sanirim ama kafami dagitmaya calisiyorum. Buaralar daha da agirlastim hareketlerim aşırı kisitlandi egilip kalkmam cömelmem yatakta donerken zaten asiri zorlaniyordum simdi tamamen belimin acisindan agladim gecen donerken mesela..
Sonumuz guzel olur insallah bunca sabr ve tahammulumuze karsiSen nasilsin canim bebisin nasil?
Öncelikle yaşadığın durum kolay değil ve çok üzüldüm eşinin, kayınvalidenin yüzünden bu gerginlikleri yaşamana. Ama hamilesin ve bu dönemde girdiğimiz tartışmaların sağlıklı ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Belli ki eşine annesiyle ilgili söylediklerin de ters tepmiş. En azından son haftalarında kayınvalidenle bi sorunun yokmuş gibi davran derim. Böylece eşin de sana bu konuda sert tepki vermekten geri durabilir belki. Mesela ben senin yerinde olsam kayınvalidemin bi şey almamasını doğumda gelmesini istememe gerekçesi olarak sunmazdım. Alttan almaya çalış ama bunu eşin ya da başka biri için sen ve bebeğinin konforu için yaptığını unutma. Biliyorum böyle bi dönemde tüm bu hormonlarla anlayış göstermesi gereken taraf biz değiliz ama yangına körükle gitmenin de kimseye bi faydası yok bu aşamada. İnşallah en yakın zamanda ferahlığa çıkarsınherkese gunaydin, ben size bi kv sorunu danisicam cunku artik kendim isin icinden cikamiyorum, anneme yansitmak istemiyorum birbirimize uzagiz farkli bir ulkedeyim cok uzuluyor ben uzuldugumde. kayinvalidem gercekten pisligin teki hani boyle canim kizim modunda yaklasan pisliklerden sorsaniz beni cok sever hatta annemi de kandirmis boyle ben annemi uyarmama ragmen annemle birlikte vize aldilar (annem olmasa yaninda o alamazdi eminim o yuzden istememistim benim annem zaten amerikada ve italyada okumus ve bir suru vizesi var) hamileligimin basindan beri en az 2 haftada bir esimle kv yuzunden tartisiyorum surekli aglayarak geciyor hamileligim bebegime cok uzuluyorum yani boyle pislik insanlar yuzunden onu da uzuyorum diye. kv basinda hamile kaldigimi ogrenince aglamakli oldu filan, sonra erkek oldugunu ogrendi ben kiz istiyodum diye agladi ilk aylardan beri asla durmadan boyle seyler yapiyor. simdiye kadar her seye benim ailem destek oldu uzaktan yakindan teyzemin kaynanasi bile kalkip bir suru kiyafet almis ki kadinin kendi torunu da var, onun disinda teyzem annem kirada oturan calisan kadinlar ama bebegin her seyini onlar aldi resmen. gecen ay da bizim biraz paraya ihtiyacimiz vardi tabii ki yine benim ailem yardimci oldu sonra ufak bir miktar daha gerekti araba icin esim ailesinden istedi annesi neden onun ailesi eksik yolladi onu da yollasaymis ya filan dedisonra esimin anneannesi bebek icin bi para biriktirmis onu yolladi kendi cebinden vermemek icin bir de kesintisini bile bizden kesti bende bu olayin ustune artik patladim esime yeter dedim istemiyorum dedim. bu arada durumu olmasa anlarim simdi buraya gelicek diye her gun esime canta, mont, kahve makinasi filan atip orda ne kadar ordan alicam su kadarla mi gelsem yeter filan diyor tamamen alisverisinin derdinde, bugunde hatta yine bir sey atmis sormus ve esimde hic bir tepki vermemis telefonuna normalde bakmam sansa gordum cok sinirlendim ve kavga ettik baya bagirdi bana. esimde basinda biz hepsinden uzaktayiz zaten ben hep senin yanindayim modundaydi simdi bana diyor ki seni ilgilendirmez annemle konusmam filan (gunde 10 kere ariyor en az annesi sabah aksam gece saat ayirmadan 20 kere de yaziyodur) asla bir tepki vermiyor annesine asla. simdi esim inatla doguma gelmesini istiyor, basinda kirilmasin sonucta esimin de ilk cocugu diye kabul ettim ama torununa bir corap bile almamisken hala alisveris derdinde olmasi beni delirtiyor. bana lutfen bi akil verin yazsam mi kv'ye siz boyle devam ederseniz biz bosanicaz diye cunku gercekten dayanamiyorum ve yurutemiyorum artik tahammulumun bittigi noktadayim ve gelmesini asla istemiyorum ama esim benim annem gelecegi icin onunda gelmesini isteyip kabul etmiycek kesinlikle ne yapicam bilmiyorum.
Öncelikle yaşadığın durum kolay değil ve çok üzüldüm eşinin, kayınvalidenin yüzünden bu gerginlikleri yaşamana. Ama hamilesin ve bu dönemde girdiğimiz tartışmaların sağlıklı ilerleyebileceğini düşünmüyorum. Belli ki eşine annesiyle ilgili söylediklerin de ters tepmiş. En azından son haftalarında kayınvalidenle bi sorunun yokmuş gibi davran derim. Böylece eşin de sana bu konuda sert tepki vermekten geri durabilir belki. Mesela ben senin yerinde olsam kayınvalidemin bi şey almamasını doğumda gelmesini istememe gerekçesi olarak sunmazdım. Alttan almaya çalış ama bunu eşin ya da başka biri için sen ve bebeğinin konforu için yaptığını unutma. Biliyorum böyle bi dönemde tüm bu hormonlarla anlayış göstermesi gereken taraf biz değiliz ama yangına körükle gitmenin de kimseye bi faydası yok bu aşamada. İnşallah en yakın zamanda ferahlığa çıkarsın
Çoğunlukla haklısın ama kendini ezmeden sakin ve sessiz kalmanı öneririm. Mesafeni koyar sınırlarını çizersin, bir iki saldırırlar sonra anlayıp saygı duymak zorunda kalırlar.
Umarım eşinin aklı başına gelir ve davranışını düzeltir, biraz artık yılmış ve savunma moduna geçmiş gibi geldi bana başlarda aklı başında davranmış buna rağmen olaylar yatışmamış çünkü. Tahammülünün bittiği noktaya gelmene üzüldüm, insana normal şeyler bile batar, hiçbi şey batmasa nefes alıyo bu dersin yine batar yani. O yüzden şu an bir şey yapma ve eşini de sal bu konuda bence çünkü diğer türlü doğuma bu kadar yakınken düşman gibi olacaksınız. İkinizin de hayatınızın en özel anlarından biri yaşanacak, birlikte senin ailen bunu yapmadı benim ailem şunu yaptı hesaplarını bir kenara bırakmanız lazım ki bu özel anı kötü hislerle kirletmeyin. Yapan da yapmayan da sağolsun, önemli olan biziz ve çocuğumuz diyip geçebiliyor olmalısınız diğer türlü insan didişir durur olan yine size ve çocuğunuza olur. Burda her birimiz zaman zaman sorun yaşıyoruz eşimizle, ailesiyle, kendi ailelerimizle, arkadaşlarımızla. Bazen önemli olan haklı olmak değil, önemli olan bu uzun yolda kimle yürüyeceğini seçip ona göre davranmak. Ben böyle düşünüyorum.
Benim ters işte hiçbir şekilde göremiyorum halaHiç duymamıştım böyle bişiy. Ben başından beri göbek deliğimi tepeden görebiliyorum, bebek baş geliş, ters duranlar cevaplasın
YaaaGamguşkooo tekrar hoşgeldin hepinizi özledik, hele sen en son konuşurken iyi değilim falan diyordun o yüzden ekstradan aklımıza takıldın çiçeğim. Neyse doğurmamışsın o yüzden rahatladım ben
Site saçmasapan bir yanıt verdi valla, sinirlenmekte çok haklısın. Beni banlasalar geri döner miydim bilmiyorum açıkçası ama kurma kendini, birbirimizden haberdar kalalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?