2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ya ben de yapıyorum aslında ama bi yerden sonra olmucak gibi kolu ogrenmek istiyorum nerden nasıl öğrencem acaba
Ben son haftalarda kol ve bacağa geçmiştim. Alt komşum hemşireydi o öğretti sağolsun ilk zamanlar o gelip yapıyordu. Sonrasında da eşim eve geldiğinde koldan etimi sıkıştırıyodu ben de iğneyi batiriyodum bu konuda hiç cesareti yoktur bakamaz bile. Ama geçip gidiyo kucagimiza aldığımızda hepsi unutuluyor sağlık ocağına gidin hemşire öğretsin nasıl yapılacağını

Zorlu bir süreç olmuş sizin de. Şükürler olsun mucizelerimize

Tamamdır sag olasınız masallah

Eternal_8 bunu beğenmedi..

Ben 26 yaşındayım, ailemde şeker hastası kimse yok. Vücut yapısı olarak da yatkınlığım yok ve yüksek kiloda değilim. Genelde yaş, kilo ve ailede şeker hastası bulunup bulunmaması gibi hususlara bakıp yaptır veya gerek yok diyolar ya ondan yazdım bunları. Ama tüm bunlara rağmen az da olsa bir risk herkeste var ve bebeğe ciddi zararları var gebelik şekerinin. O yüzden etrafımda yaptırma diyen herkese kulaklarımı tıkadım ve yaptırıcam.

E ben şimdiden işte zorlanıyorum o zaman napcaksak vayh

Amin kuzum amin inşallah

göbüşten kan sulandırıcı kullanan var mı bu deri iyice gerildi kanıyor her seferınde napcaz boyle kızlar
Ben de hala oksapar mağduruyum kuzu göbek gerildi morarmalar arttı geçmiyor hemen şu koldan vurulmayı sorcam hemşirelere unutuyorum öğrenirsem kola geçmeyi düşünüyorum şahsen

Kızlar bişi sorucam. Burda anne pasaportu gibi bir şey var, Türkiye'de var mı bilmiyorum, böyle küçük bir defter. Tüm gelişmeler, tıbbi ilerleme, bebek boyutu, gelisimi, annenin kilosundan geçmiş hastalıklarına kadar falan her sey her kontrolde elle yaziliyo, bayagi detayli bir sey. Bugün tıbbi terimler ne ola ki diye baktığımda "çocuğun duruşu" diye bir alan gördüm, son kontrolde doktor bir kısaltma yazmış. O ne diye google'a baktım, benim oğlan emmi gibi oturuyormuş ya yani kafa aşağıda değil tam tersi. Tabi o yetmez iyice Google derinliklerine dalam da kendimi iyice strese sokam dedim, doguma sezaryen olmak zorunda falan diyo.

Hep kahvehane emmisi gibi mi oturacak yoksa doguma kadar değişiyor mu bu pozisyonlar ya?

Bu arada bana istahtan bahsetmeyin yalvarırım. Hamilelik şekeri olmasa şimdiye kapılardan sığamıyordum ki bundan bir-bir buçuk ay önce ebeme ağlıyordum hiç iştahım yok ya bebeğe bir şey olursa diye.

Hamilelik şekeri demişken konusu açılmış yine. Baktırın sekerinize içi dolgulu kurabiyelerim. Bunu hamilelik şekeri hamilelik başında doktor tecrübesiyle bulunmuş biri olarak söylüyorum, bilinmezse çok ciddi bir durum. Simdi mesela hiç rahatsız etmiyor, cok kolay kontrol altına aldım, korkmayın yani. Çıkmazsa ne güzel, çıkarsa da hemen tedaviye, diyete vs. Başlanır, kötü durumları ekarte etmiş olursunuz.

Jinekologum şaşırdı neden çıktı sende şeker, kiloluda değilsin diye. Hamilelikte metabolizma çok farklı çalışıyor. Ne çıkacağını bilemeyiz ve dediğin gibi doguma ve bebeğe çok büyük zararı var bulunmazsa. Kararını destekliyorum.

Canım bu haftalarda zaten normali emmi gibi oturması. Kendi kendine stres arayıp bulup yaratmışsın resmen. 32. haftadan sonra baş aşağı dönmesi bekleniyor bebeklerin artık. Son haftalarında dönenler var.

Çok normal ki bu durum. 9 ay baş aşağı durmuyolar yatıyolar oturuyolar yuvarlanıyolar hiç germe kendini. Hatta pilateste de bebeği döndürmek için hareketler var son haftalarda. Biir sürü yöntemi var bu yöntemler niye var? Çünkü hiçbir bebek başlangıçtan itibaren doğum pozisyonunda durmuyor. Kısacası rahat ol

Karusel M mehtap49 kızlar doğum sonrası korse kullandınız mı. Kullandıysanız hangisi
Çok geçti valla hatırlamıyorum ama ilk bi süre yazma ve şal bağladım belime sonra bu bel ağrısı için kullanılan korse gibi bi ürün vardı onu sarmıştım belime hiç zaman kayıp etmeden egzersizlerime başlamıştım bu idrar kaçırma olayı devam ediyo çünkü bi süre idrar kesesi gevşediği için egzersizle herşey düzene girmişti elhamdulillah bunda da olur inşallah ozaman 19 yaşındaydım şimdi 30 bakalım

Kuzucum idrar kaçırmaya özel egzersiz mi veriyo doktor?

Korselerle alakalı bildiğim şu: sadece karın çevremizi saran bi korse kullanırsak pelvik kaslarımız aşağı sarkabiliyormuş bu da sonrasında idrar kaçırma gibi problemlere yol açıyormuş. O yüzden alttan da destekleyen, külot şeklinde korseler kullanmalıymışız. Pentide var bu model korselerden ben de onlardan almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…