Ben son haftalarda kol ve bacağa geçmiştim. Alt komşum hemşireydi o öğretti sağolsun ilk zamanlar o gelip yapıyordu. Sonrasında da eşim eve geldiğinde koldan etimi sıkıştırıyodu ben de iğneyi batiriyodum bu konuda hiç cesareti yoktur bakamaz bile. Ama geçip gidiyo kucagimiza aldığımızda hepsi unutuluyorYa ben de yapıyorum aslında ama bi yerden sonra olmucak gibi kolu ogrenmek istiyorum nerden nasıl öğrencem acaba
Zorlu bir süreç olmuş sizin de. Şükürler olsun mucizelerimizeBen de hamilelik için uğraşanlardanım biraz. Her bebeğin kısmeti ayrı, hepsinin gelme şekli ayrı. Hepsi sağlıkla gelsin.
Biz 6 senedir evliyiz. Eşimle liseden sınıf arkadaşıyız. 5 yıl birlikteydik ve evlendik. İkimizde kariyer yaptık ilk yıllar, sonra pandemide çocuk istemedim. Eşim de bende doktora gittik ve doktorlar ikinizde de bir şey yok, acele etmeyin dedi. Sonra covid aşıları olduk ve korunmayı bıraktık.İlk başlarda baktık olmadı. 6 ay sonra gün hesaplayıp denemeye başladık, gene olmadı. Ama böyle biz de rahatız oh me güzel korunmuyoruz modunda takılıyoruzSonra eşim ya bir sene oldu ben bir sperm sayısı baktırsam mı dedi küt. Hem varikosel bulundu hem de sperm sayısı az, hareket az ve morfolojik problemler var. Önce gittiği ürolog da görmemiş varikoseli 2022 Ocak’tı. Böyle şok olduk. İkimiz de sağlık sektöründeyiz, aşinayız bu işlere ama hiç beklemiyorduk. Üstelik ikimiz de tek çocuğuz Neyse hemen şubatta tüp bebeğe gittik, çok hızlı oldu. Memorial Şişli’ye gittik. Sonra benden 15 yumurta toplandı, hepsi döllemdi. 10’u 5. Güne gitti, genetikten 6 sağlam geldi, 6AAlar var bolca sadece 2’si orta. Doktorlar aşırı relax, ben dedim ilk denemede hamileyim kesin. Siz kolay vakasınız hemen olur dediler. İlk denemede 6AA geldi mi negatif. İkinci yapıldı hemen bir ay sonra o tuttu ama düşükle sonuçlandı kendi kendine, biyokimyasal. Sonra bir ara verdik. 3 de negatif, 4 ve 5 beta çok düşük geldi devam etmedi. Arada histereskoi yapıldı. Bizim bu kadar çok ve kaliteli embryolar bitti, ben hamile değilim. Doktorlar tam emin değil, acaba rahimden mi diyorlar ama belli değil. Bizim tabi moraller yerde, ben depresif. Terapiye gidiyordum zaten allah razı olsun terapistimden. Neyse ara verdik, bu defa Amerikan’da denedik. Haziranda gittik. Temmuzda gene benden 9 yumurta toplandı 6 embryo oldu. Doktorum bu defa genetik testsiz taze transfer yapalım, sizin bir şeyiniz yok dedi. Sperm de var sağlıklı biz seçeriz dedi. Sonra Amerikan’daki ilk denemem taze transfer 5AA küt tuttu ve bu minik kız geliyor çok şükür Bizim de 1.5 yılın sonunda olmuş oldu. Anladığım kadarıyla ilk embryoların gücüyle ilgili bir şey vardı. Kan sonucu gördük zaten beta coşmuş, iki gün sonra 3 kat falan, ay nasıl sevinmiştik. Eşimle sarılıp ağlaşmıştık hemen. Geçen sene zor olsa da çok şükür hamileliğim çok rahat geçti. Azıcık bulantı, biraz yorgunluk ve tansiyon düşmesi hariç çok iyiydim. Şimdi keyfini çıkarıyorum
Tamamdır sag olasınızBen son haftalarda kol ve bacağa geçmiştim. Alt komşum hemşireydi o öğretti sağolsun ilk zamanlar o gelip yapıyordu. Sonrasında da eşim eve geldiğinde koldan etimi sıkıştırıyodu ben de iğneyi batiriyodum bu konuda hiç cesareti yoktur bakamaz bile. Ama geçip gidiyo kucagimiza aldığımızda hepsi unutuluyorsağlık ocağına gidin hemşire öğretsin nasıl yapılacağını
Tamam canım o yapar bile de ben korkarımEşiniz sıkıştırsın siz batırın o kaba ete .tabi bakabiliyorsa
Eternal_8 bunu beğenmedi..Aman ha dikkat et kız kiloyla poğaça yenir mi, evet ben de yerim ama yeme artıkson 2 ay o kadar ağırlık çöküyor ki sana anlatamam, son 2 ay = o zamana kadar geçen süre. Bitmiyor, bitmiyor ve sürekli şişiyorsun yürüyemeyecek bi ağırlık oluyor akşamları özellikle
Ben 26 yaşındayım, ailemde şeker hastası kimse yok. Vücut yapısı olarak da yatkınlığım yok ve yüksek kiloda değilim. Genelde yaş, kilo ve ailede şeker hastası bulunup bulunmaması gibi hususlara bakıp yaptır veya gerek yok diyolar ya ondan yazdım bunları. Ama tüm bunlara rağmen az da olsa bir risk herkeste var ve bebeğe ciddi zararları var gebelik şekerinin. O yüzden etrafımda yaptırma diyen herkese kulaklarımı tıkadım ve yaptırıcam.Kızlar şeker yüklemesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Doktor dışında herkes yaptırma şöyle kötü böyle kötü diye sıralıyor bende doktoruma sordum yapılması lazım kesin istemezsen sabah akşam şekerine bakmak zorundasın dedi A Afratafrac
E ben şimdiden işte zorlanıyorum o zaman napcaksak vayhAman ha dikkat et kız kiloyla poğaça yenir mi, evet ben de yerim ama yeme artıkson 2 ay o kadar ağırlık çöküyor ki sana anlatamam, son 2 ay = o zamana kadar geçen süre. Bitmiyor, bitmiyor ve sürekli şişiyorsun yürüyemeyecek bi ağırlık oluyor akşamları özellikle
Amin kuzum amin inşallahÖyle düşünme bi doktor dinledim bebeğin alacağı kilo zaten önceden bellidir kimisi miyondur kimisi tombul çok yedim o alır az yedim almaz deme sen sağlıklı beslen az da olsa meyveni ye o alacağını alır sen yemezsen bile senin vücüdünda birikmiş vitaminden alır rabbim sağlıklı doğum nasip etsin cümlemize
Ben de hala oksapar mağduruyum kuzu göbek gerildi morarmalar arttı geçmiyor hemen şu koldan vurulmayı sorcam hemşirelere unutuyorum öğrenirsem kola geçmeyi düşünüyorum şahsengöbüşten kan sulandırıcı kullanan var mı bu deri iyice gerildi kanıyor her seferınde napcaz boyle kızlar
Jinekologum şaşırdı neden çıktı sende şeker, kiloluda değilsin diye. Hamilelikte metabolizma çok farklı çalışıyor. Ne çıkacağını bilemeyiz ve dediğin gibi doguma ve bebeğe çok büyük zararı var bulunmazsa. Kararını destekliyorum.Ben 26 yaşındayım, ailemde şeker hastası kimse yok. Vücut yapısı olarak da yatkınlığım yok ve yüksek kiloda değilim. Genelde yaş, kilo ve ailede şeker hastası bulunup bulunmaması gibi hususlara bakıp yaptır veya gerek yok diyolar ya ondan yazdım bunları. Ama tüm bunlara rağmen az da olsa bir risk herkeste var ve bebeğe ciddi zararları var gebelik şekerinin. O yüzden etrafımda yaptırma diyen herkese kulaklarımı tıkadım ve yaptırıcam.
Canım bu haftalarda zaten normali emmi gibi oturması. Kendi kendine stres arayıp bulup yaratmışsın resmen. 32. haftadan sonra baş aşağı dönmesi bekleniyor bebeklerin artık. Son haftalarında dönenler var.Kızlar bişi sorucam. Burda anne pasaportu gibi bir şey var, Türkiye'de var mı bilmiyorum, böyle küçük bir defter. Tüm gelişmeler, tıbbi ilerleme, bebek boyutu, gelisimi, annenin kilosundan geçmiş hastalıklarına kadar falan her sey her kontrolde elle yaziliyo, bayagi detayli bir sey. Bugün tıbbi terimler ne ola ki diye baktığımda "çocuğun duruşu" diye bir alan gördüm, son kontrolde doktor bir kısaltma yazmış. O ne diye google'a baktım, benim oğlan emmi gibi oturuyormuş yayani kafa aşağıda değil tam tersi. Tabi o yetmez iyice Google derinliklerine dalam da kendimi iyice strese sokam dedim, doguma sezaryen olmak zorunda falan diyo.
Hep kahvehane emmisi gibi mi oturacak yoksa doguma kadar değişiyor mu bu pozisyonlar ya?
Çok normal ki bu durum. 9 ay baş aşağı durmuyolar yatıyolar oturuyolar yuvarlanıyolarKızlar bişi sorucam. Burda anne pasaportu gibi bir şey var, Türkiye'de var mı bilmiyorum, böyle küçük bir defter. Tüm gelişmeler, tıbbi ilerleme, bebek boyutu, gelisimi, annenin kilosundan geçmiş hastalıklarına kadar falan her sey her kontrolde elle yaziliyo, bayagi detayli bir sey. Bugün tıbbi terimler ne ola ki diye baktığımda "çocuğun duruşu" diye bir alan gördüm, son kontrolde doktor bir kısaltma yazmış. O ne diye google'a baktım, benim oğlan emmi gibi oturuyormuş yayani kafa aşağıda değil tam tersi. Tabi o yetmez iyice Google derinliklerine dalam da kendimi iyice strese sokam dedim, doguma sezaryen olmak zorunda falan diyo.
Hep kahvehane emmisi gibi mi oturacak yoksa doguma kadar değişiyor mu bu pozisyonlar ya?
Çok geçti valla hatırlamıyorum ama ilk bi süre yazma ve şal bağladım belime sonra bu bel ağrısı için kullanılan korse gibi bi ürün vardı onu sarmıştım belime hiç zaman kayıp etmeden egzersizlerime başlamıştım bu idrar kaçırma olayı devam ediyo çünkü bi süre idrar kesesi gevşediği için egzersizle herşey düzene girmişti elhamdulillah bunda da olur inşallah ozaman 19 yaşındaydım şimdi 30 bakalım
Kuzucum idrar kaçırmaya özel egzersiz mi veriyo doktor?Çok geçti valla hatırlamıyorum ama ilk bi süre yazma ve şal bağladım belime sonra bu bel ağrısı için kullanılan korse gibi bi ürün vardı onu sarmıştım belime hiç zaman kayıp etmeden egzersizlerime başlamıştım bu idrar kaçırma olayı devam ediyo çünkü bi süre idrar kesesi gevşediği için egzersizle herşey düzene girmişti elhamdulillah bunda da olur inşallah ozaman 19 yaşındaydım şimdi 30 bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?