2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Valla diğer çocuklarımda 30u görmüştüm bunda ne görürrüm bilmiyorum rahat bırak kendini sonrasında veriyorsun
Veririm dimi hadi inşallah durduramıyorum kendimi çünkü aklım hep yiyemediklerimde sabah olsada bi an önce kahvaltı yapsam diye yatıyorumkilo fobim var hayatımda 55 i hiç geçmedim ondan kabullenemiyorum

Oh yarasın bi daha mı gelicez dünyaya ya doğumlar bitsin nasıl obez olduk ve bununla nasıl baş edebiliriz diye grup açarız

E sana yakınmışım işte nerem minnoş benim, ben de öğlen patates kızartıp yedim 1 kase yoğurtla, arada tuttum kendimi bazen tutmayıp bir kase de ceviz, badem, fındık yiyorum, akşam da 1 tabak börülce salatası ile 1 tabak makarna. Salataya yağ koymadım canım dikkat ediyorum bu aralar

Minnoş bahsettiğin granola çok şekerli, güne o kadar şekerle başlarsan gün boyu doymaman çok normal geldi bana

Diyarbakır

Bol su iç, yeme artık bişi. Azıcık da hareket et yürüyüş yap.
Suyu bol içiyorum neyseki ama hareket yok malesef zaten aşırı iştahlı birisiydim. Hamileliğimde de bulantı vs bişey yaşamadığım şuana kadar. yiyorum da yiyorum.. aiy bir fırın var burada poğaçası harika kilo ile alıyorum. Dün alamadım diye okulda söyleyince hocalardan birisi bugün almış gelmiş yarım kilosunu ben kendi başıma yedim sanırım fenalık geçirecektim ahajahahah poğaça yiye yiye poğaça gibi oluyorum.. kilo 79a dayandı ama ben yiyince mutlu olangillerdenim yaa pişmanlık duymuyorum aklım hala yiyemediklerimde (geriye kalan yarım kilo yani) DİKKAT ilerleyen haftalarda ağlayarak kilomdan şikayet ettiğimde lütfen bu yazıyı hatırlatmayınız..

Bugün arabaya in bin çok yoruldum acaba ondan mı oldu yırtılcak gibi gerginofff çok zor ya tecrübesiz anne olmak hiçbir şeyi bilmiyorum
yorulmuşsundur bence, yarın da böyle devam ederse doktoruna bir danışırsın

Benim iç bacağımda kırmızı çizgiler oluştu bu arada, bunlar çatlak mı oluyor.. zaten direkt bacaktan basenden kilo alan birisiydim yine direk oralara yaradı poğaçalar

Veririm dimi hadi inşallah durduramıyorum kendimi çünkü aklım hep yiyemediklerimde sabah olsada bi an önce kahvaltı yapsam diye yatıyorumkilo fobim var hayatımda 55 i hiç geçmedim ondan kabullenemiyorum
Ahahaha verirsin takma kafanı deki bebem istiyor bende bunda çok farklıyım rüyalarımda hep yemek yiyorum yaaa acayip bişi

Aman ha dikkat et kız kiloyla poğaça yenir mi, evet ben de yerim ama yeme artık son 2 ay o kadar ağırlık çöküyor ki sana anlatamam, son 2 ay = o zamana kadar geçen süre. Bitmiyor, bitmiyor ve sürekli şişiyorsun yürüyemeyecek bi ağırlık oluyor akşamları özellikle

Ahahaha verirsin takma kafanı deki bebem istiyor bende bunda çok farklıyım rüyalarımda hep yemek yiyorum yaaa acayip bişi
Ayyy bununla baş edemiyorum neyse bebem istiyo güzel fikir

Kol veya bacaktan yapabilirsiniz. Bende hep göbekten yapıyordum artık kola yapiyoruz
Bacak yapmam tüp bebek iğnelerini ilk doktorda özellikle bacak istemişti fobim var artık
Ama kol olabılır nasıl öğrenebılırım koldan yapmayı bilmiyorum

göbüşten kan sulandırıcı kullanan var mı bu deri iyice gerildi kanıyor her seferınde napcaz boyle kızlar
3-4 gün bir tarafa yapıp diğer tarafı dinlendiriyorum.birde batırmadan önce iğne ucunu değdirince bile acıdığı için acımayan yeri bulup vurunuyorum. Benim karın yüzey alanı bayağı geniş bu arada

Ya ben de öyle kötü şöyle kötü diyenleri anlamıyorum. Zaten hamilelere ağrı kesici dahi içirtmiyorlar bişi olmasın diye. Kötü bir şey olsa niye doktorlar ısrar etsin.

İnsanlarda niyeyse iyiden ziyade kötüye daha hızlı inanma meyili var maalesef. 100 yorum içinden 1 kötü yorum görürsün ve "acaba" düşünceleri başlar.

Ben yaptıracağım şeker yüklemesi. Şeker yüklemesi dediğimiz şey zaten aslında günlük yaşamda çoğumuzun yaptığı şey ancak bunu ölçecekler. Başka bişi değil. Hamilelik şekeri varsa çok riskli durumlar ortaya çıkabiliyor.

Ancak bu yine kişinin kendi kararı. BEnde pcos var, insülin direncim vardı zamanında ve babam şeker hastasıydı. O yüzden riske atamam ne kendimi ne bebeğimi.

Ya ben de yapıyorum aslında ama bi yerden sonra olmucak gibi kolu ogrenmek istiyorum nerden nasıl öğrencem acaba

Ay kızlar her gün iğne vurulanların Allah yardımcısı olsun çok zor işler gerçekten. Annelik nasıl bir süreç

Ben de hamilelik için uğraşanlardanım biraz. Her bebeğin kısmeti ayrı, hepsinin gelme şekli ayrı. Hepsi sağlıkla gelsin.

Biz 6 senedir evliyiz. Eşimle liseden sınıf arkadaşıyız. 5 yıl birlikteydik ve evlendik. İkimizde kariyer yaptık ilk yıllar, sonra pandemide çocuk istemedim. Eşim de bende doktora gittik ve doktorlar ikinizde de bir şey yok, acele etmeyin dedi. Sonra covid aşıları olduk ve korunmayı bıraktık.İlk başlarda baktık olmadı. 6 ay sonra gün hesaplayıp denemeye başladık, gene olmadı. Ama böyle biz de rahatız oh me güzel korunmuyoruz modunda takılıyoruz Sonra eşim ya bir sene oldu ben bir sperm sayısı baktırsam mı dedi küt. Hem varikosel bulundu hem de sperm sayısı az, hareket az ve morfolojik problemler var. Önce gittiği ürolog da görmemiş varikoseli 2022 Ocak’tı. Böyle şok olduk. İkimiz de sağlık sektöründeyiz, aşinayız bu işlere ama hiç beklemiyorduk. Üstelik ikimiz de tek çocuğuz Neyse hemen şubatta tüp bebeğe gittik, çok hızlı oldu. Memorial Şişli’ye gittik. Sonra benden 15 yumurta toplandı, hepsi döllemdi. 10’u 5. Güne gitti, genetikten 6 sağlam geldi, 6AAlar var bolca sadece 2’si orta. Doktorlar aşırı relax, ben dedim ilk denemede hamileyim kesin. Siz kolay vakasınız hemen olur dediler. İlk denemede 6AA geldi mi negatif. İkinci yapıldı hemen bir ay sonra o tuttu ama düşükle sonuçlandı kendi kendine, biyokimyasal. Sonra bir ara verdik. 3 de negatif, 4 ve 5 beta çok düşük geldi devam etmedi. Arada histereskoi yapıldı. Bizim bu kadar çok ve kaliteli embryolar bitti, ben hamile değilim. Doktorlar tam emin değil, acaba rahimden mi diyorlar ama belli değil. Bizim tabi moraller yerde, ben depresif. Terapiye gidiyordum zaten allah razı olsun terapistimden. Neyse ara verdik, bu defa Amerikan’da denedik. Haziranda gittik. Temmuzda gene benden 9 yumurta toplandı 6 embryo oldu. Doktorum bu defa genetik testsiz taze transfer yapalım, sizin bir şeyiniz yok dedi. Sperm de var sağlıklı biz seçeriz dedi. Sonra Amerikan’daki ilk denemem taze transfer 5AA küt tuttu ve bu minik kız geliyor çok şükür Bizim de 1.5 yılın sonunda olmuş oldu. Anladığım kadarıyla ilk embryoların gücüyle ilgili bir şey vardı. Kan sonucu gördük zaten beta coşmuş, iki gün sonra 3 kat falan, ay nasıl sevinmiştik. Eşimle sarılıp ağlaşmıştık hemen. Geçen sene zor olsa da çok şükür hamileliğim çok rahat geçti. Azıcık bulantı, biraz yorgunluk ve tansiyon düşmesi hariç çok iyiydim. Şimdi keyfini çıkarıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…