Aminn canım çok teşekkür ederim sana da şifalar diliyorumCanımm gelmiş geçmiş olsun 10 gün öncee bende atlattım ama boğazla başladı ve bu seneki gripp böyle başlıyor çevremdede limonlu su aşırıya kaçmadan
Temizzz pekmez
Ballı süt
Meyve sebze ve çorba amaa hijyene önemm ver gribi ancak 10 günde atlattım ardından idrar enfeksiyonum çıktı şimdi onlaa uğraşıyorum Ihlamurda aşırıya kaçmadan içebilirsin bence diğerlerini bilmiyorum ALLAH Şafii ismiyle Şifalandırsın
Evett canım sorma bişeyde içemiyoruz dahaa bi yoruyor kendine çorba yap bol su içmeye çalış bidee bulantımda tam geçmedi herkes bu senee bayaa yorucu atlatıyor gribii ALLAH herkese Şifaa versin CanımmAminn canım çok teşekkür ederim sana da şifalar diliyorumbu sene herkes bu şekilde hasta ya artık sağlıklı geçiren yok kışı malesef ama biz gebelere daha zor bişey de içemiyoruz
Benim de öncesine bakildi ve hamilelik şekeri olduğuna karar verildi. Diyet yapmıyorum ama yani yapmıyorum derken yazılı verilen bir diyet listesi yok. Ne yiyip neler yiyemeyecegim söylendi, o günden beri dikkat ediyorum. Bana arada kaçamak yapmaya izin verildi ve hee vücudun farklı çalıştığı, kendime göre kan şekerini ölçerek bulabileceğim söylendi. Çikolata mesela hiç çıkarmıyor ama tam tahıllı makarna da aşırı çıktığını gördüm. O şekilde kendime göre sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyelim.Merhabalar benimde 7 haftada cikti önceki uc aya bakıldı yok benimde hamilelikte dolayı sanırım sizde diyet yapiyormusunuz
9. Haftada cikti. Kontrol edemiyorum derken nasıl yani? Degerlerinizi bana bir ayrıntılı yazar mısınız? Hatta gün içinde ne yediğinizi ve insülin kullanıp kullanmadiginizi da. Yardımcı olmaya çalışırımMerhabalar hamileligin başında mı çıktı şekeriniz benimde 7 de cikti şuan kontrol edemiyorum uc gün oldu ogreneli
Benim çok yeni öğrendim uc gün oldu sabah yumurta kepek ekmek peynir zeytin yeşillik öğlen sebze yemeği yogurt bir dilim ek.ek akşam et ve salata hamurisi yok asla şekerli birsey yok pilav makarna yok ama düşmüyor çok korkuyorum değerlerim aclik sorun benim 113 e kadar çıkıyor tokluk genelde 115 e kadar cikiyor ama demin 164 gördüm ama onda da bir ot yemeği yedim sanırım yükseltti bir saat içinde ikinci saatte olctum 100 e düşmüştü insulin kullanmıyorum ama kullanmaktan yanayım çünkü açlığı asla 90 para çekemedim çok teşekkür ediyorum ilgilendirir ve cevap verdiğiniz için çok üzülüyorum bugün gün boyu ağladım bebegime birsey olur diye sizin değerlerimiz nasildi9. Haftada cikti. Kontrol edemiyorum derken nasıl yani? Degerlerinizi bana bir ayrıntılı yazar mısınız? Hatta gün içinde ne yediğinizi ve insülin kullanıp kullanmadiginizi da. Yardımcı olmaya çalışırım
İlk üç gün açlık benim 90-100 arasi çıkıyordu. Simdi kayıt defterinden baktım, üçüncü gün sonrası inmeye başlamış. İlk günler yine tokluk çok fazla görünmüyor 145 üzeri yok denecek kadar az ama açlık hep sınır üstüymüs. Bana ama direkt insülin verdiler, açlık sanırım 105 çıkmıştı doktordaki ölçümde. O günden beri her gün yatmadan önce 8 birimlik insülin vuruyorum. Beni o kontrol altına aldı galiba.Benim çok yeni öğrendim uc gün oldu sabah yumurta kepek ekmek peynir zeytin yeşillik öğlen sebze yemeği yogurt bir dilim ek.ek akşam et ve salata hamurisi yok asla şekerli birsey yok pilav makarna yok ama düşmüyor çok korkuyorum değerlerim aclik sorun benim 113 e kadar çıkıyor tokluk genelde 115 e kadar cikiyor ama demin 164 gördüm ama onda da bir ot yemeği yedim sanırım yükseltti bir saat içinde ikinci saatte olctum 100 e düşmüştü insulin kullanmıyorum ama kullanmaktan yanayım çünkü açlığı asla 90 para çekemedim çok teşekkür ediyorum ilgilendirir ve cevap verdiğiniz için çok üzülüyorum bugün gün boyu ağladım bebegime birsey olur diye sizin değerlerimiz nasildi
Yaa çok teşekkür ederim ilgilendiniz beni çok rahattiniz bende kontrol altına alabilirim umudu oluştu çok saholun bende bu hafta insulin isticem cumartesi kontrolüm var kadin dogumcum insulin bebeğe geçmiyor ama seker geçiyor endokrin veriyorsa kullan korkma dedi şuan böyleyse sinra hep artacak eminim o yüzden onsulin en mantıklısı Allahim hayırlısıyla kucağımıza alalım bebislerimizi annelik karnına ilk düştüğü anda endişe halinizden başlaması demek şuan onu düşünüyorum iyisi farklmedildi iyiy ki ama şu bir haftada bile zarar görür mü diye bile korkuyorum yükseklikle cumartesi randevum çünkü gerçi seker hastasi gebelerde oluyor 200 300 peri gören bizim değerler çok yüksek değil gibi ama insan hersey nirmal gitsin istiyorİlk üç gün açlık benim 90-100 arasi çıkıyordu. Simdi kayıt defterinden baktım, üçüncü gün sonrası inmeye başlamış. İlk günler yine tokluk çok fazla görünmüyor 145 üzeri yok denecek kadar az ama açlık hep sınır üstüymüs. Bana ama direkt insülin verdiler, açlık sanırım 105 çıkmıştı doktordaki ölçümde. O günden beri her gün yatmadan önce 8 birimlik insülin vuruyorum. Beni o kontrol altına aldı galiba.
Yediklerinizde bir şey yok ama kepek ekmeginizin içeriğine bir bakın derim. Onun dışında gayet iyi görünüyor ama vücut biraz zaman istiyor ki yeni düzene alışsın. Ben ilk gunden beri insulin kullanmama rağmen ilk gunler aclik hic dusmedi. İnsan üzülüyor ama ağlamayın, stres de şekeri yükselten bir şey. Bakın benim açlık 100lerdeydi şimdi diyet ve insulinle kontrol altına aldım, bazen tatlı yiyorum, her gün meyvemi yiyorum, hatta bazen iki üç meyve yediğim bile oluyor ve yükselmiyor. Pilav yiyorum hiçbir şey olmuyor, makarna yediğim en son ne zaman ama hatırlamıyorum, bir kaşık bile yesem iyi gelmiyor. Yani çok aşırı sıkı bir diyet değil, kendi vücudunun işleyişini öğrendiğin bir süreç. 24. Haftadayim ve bebeğimin gelişimi/ölçümleri şekerden dolayı düzenli olarak yapılıyor ve hiç büyük çıkmadı, normal şekilde büyüyor.
Biraz sabirla böyle kaçamak yapmadan devam edin. Bol bol su için ve kendinizi biraz rahatlatin. Hamilelik boyunca birçok komplikasyonla karşılaştım, inanın şeker en kötüsü değilyok olmadı derseniz, insulin baslatirlar diye düşünüyorum.
Bir de şöyle düşünün, ya daha bulunmasaydi? Ben bende o kadar erken bulunmasına sevinmiştim açıkçası. Ya fark edilmeseydi, diye hep düşünürüm.
Tabi ki ben de her sey yolunda gitsin, seker cikmasin isterdim ama vücudumuz hamilelige böyle tepki verdi napalim :)Yaa çok teşekkür ederim ilgilendiniz beni çok rahattiniz bende kontrol altına alabilirim umudu oluştu çok saholun bende bu hafta insulin isticem cumartesi kontrolüm var kadin dogumcum insulin bebeğe geçmiyor ama seker geçiyor endokrin veriyorsa kullan korkma dedi şuan böyleyse sinra hep artacak eminim o yüzden onsulin en mantıklısı Allahim hayırlısıyla kucağımıza alalım bebislerimizi annelik karnına ilk düştüğü anda endişe halinizden başlaması demek şuan onu düşünüyorum iyisi farklmedildi iyiy ki ama şu bir haftada bile zarar görür mü diye bile korkuyorum yükseklikle cumartesi randevum çünkü gerçi seker hastasi gebelerde oluyor 200 300 peri gören bizim değerler çok yüksek değil gibi ama insan hersey nirmal gitsin istiyor
Çok teşekkür ederim sizinde hersey onlar için yeter ki iyi olsunlar napalm gelip geçici olsun yeter kiTabi ki ben de her sey yolunda gitsin, seker cikmasin isterdim ama vücudumuz hamilelige böyle tepki verdi napalim :)
Dedigim gibi yediklerinize dikkat edin, sekerinizi zamaninda ölcün. Insülin cok güclü ama resmen mucizevi bir bulus, bebege gecmiyor ama cok guzel sekilde sistemi düzenliyor. Verirlerse korkmadan kullanin. Zirt pirt test yapmak, her gün kücük ve (yanlis yere denk gelmedigi sürece) acisiz da olsa igne yapmak insani bayiyor ama bebegimiz icin neler yapmayiz ki.
Her sey gönlünüzce olsun <3
10lu ya da 5li hastane cikisi ne demek ki?sezeryan olayı olursa 2 3 gun hastane de kalcaz ya 10 lu hastane cıkısı aldım 3 4 tane yenıdogan tulumu var baska ne almak gerekır 5lı hastane çıkışındanda mı alsam acaba
Ne kadr aldın çok pahalılar10 lu hastane cıkıs fiyatlarına agzım açık kalarak almam
5 lide sanirim alt ust takim sapka eldiven ve bi sey daha var . 10 lu daha detayli tulumu vs vs de icinde galiba10lu ya da 5li hastane cikisi ne demek ki?
878tl şaka gibiNe kadr aldın çok pahalılar
Civilde indirim vardı 400 tl878tl şaka gibi
Ama bitmiş zCivilde indirim vardı 400 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?