2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kanamam akıntım yok canım allaha sukur doktorum telefonda gayet rahattı hatta iğneyi sakın vurulma dedi yarın gel bakarım dedi bu zamanlarda kasılma demesi beni korkuttu kasılma demek doğum demekmiş gibi hissettim

Ye bacım sen bakma Google 'a E evdekiliyakat bu arada benim doktorumda aynen çiğ et ve sakatat tüketme canının istediği her şeyden yiyebilirsin demişti onun verdiği yetkiye dayanarak yiyorum

Aminn İNŞALLAH canım bende kullandım tek kullanımlık şase enfeksiyon azalmış Kültürde temiz Hamdolsun amaa genede var bende bol su tüketiyorum bi tanee dahaa şasee içicemm Nasipse
Ayrıca iç çamaşırını günde 4 5 kez değişmek gerekiyor canım sanırım öle yapmaya çalışıyorum
Geçen banyoda üşüdüm sanırım bikini temizliği içinn uzunn kaldım ve bikiniye 5 6 aylık Duş jelİ sürdüm sürmeseydim iyiymiş Üşüttüğümden olmuştur die düşünüyorum bende canım Ve bol wcyee çık idrarı tutmamalıymışız ama bir çok hamiiş enfeksiyonla geçiriyormuş İNŞALLAH Şifalanırız

Benim tam 16.haftam aynı böyle geçti. Benim de sağ kasığımdaydı ağrı. Bebek bi yere toplanıyodu bi de.2 ayrı doktora gittim sorun yok dediler hafif kasılmalarım vardı benimde magnezyumla düzeldi. O haftada rahim büyüdüğü için ağrı oluyomuş 16.hafta civarı biraz sıkıntılı demek ki herkesin. Korkma ama geçti benim şuan magnezyumunu iç düzenli olarak

Bana doktor magnezyum vermedi decavit diye vitamin verdi

Bana doktor magnezyum vermedi decavit diye vitamin verdi
Bende decavit içiyorum ama magnezyum kullanmayan gebe yok denicek kadar azdır sen bi sor istersen doktoruna mesaj atıp magnezyum kullanabilir miyim diye. Ocean extramag öneriyorum bana çok iyi geldi ağrılarım geçti hep canım

Yarın cagırdı zaten gidince soracagım canımm suan kaç haftalıksın

Bende söylememe rağmen banada vermedi ha bide sabah ellerim zor açılıp kapanıyor. Doktorum henüz erken 30. Hafta gibi başlayalım bağışıklık kazanmasın bünyen erken dönemde dedi

Kızlar merhaba, detaylı ultrason da beyin sıvısı 8 milim çıkan oldu mı
Beyin sıvısı ile ilgili bir şey söylemedi benim gittiğim doktor. Her organa baktı ve her birinde detaya girmeden iyi olduğunu söyledi. Beyinde de aynı şekilde. Sizin her şeyi böyle detaylı mı söyledi

Ye bacım sen bakma Google 'a E evdekiliyakat bu arada benim doktorumda aynen çiğ et ve sakatat tüketme canının istediği her şeyden yiyebilirsin demişti onun verdiği yetkiye dayanarak yiyorum
Canım sakatat ve et konusunda zaten marketlerden alınan etler denetimden geçiyor o nedenle fazla kastığımız doğru ama şöyle bir gerçek varki toksoplazma virüsü negatif çıkmış (ben gibi) bir insanın da bu kadar rahat olmaması gerekiyor. Yani bunu daha önce geçirmemiş, geçirmeye de açık bir insanın, en azından sakatat, çiğ etlere dokunma ve yeme (eldivenle dokunmak lazım) rahat olmaması gerekiyor, pozitif çıkanların bir tık daha rahat olduğu doğru. Ama benim gibi sokak hayvanı sevme ve sakatat yeme hastası bir insanın, kedi sevme (bir gün sevmiştim sokakta doktorum yumuşak-sert uyardı) ve sakatat konusunda dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuya bireysel değerlerimize göre bakmak ve karar vermek en doğrusu kriterimiz bunlar yani genelleme yapmak yani kesinlikle yenmez demek yada yaaaa ne olcak ki yiyin gitsin demek olmaz

Son düzenleme:
Yemek yeme konsunda sebze meyve et vs. Aşırıya gitmemek kaydıyla herşeyi yiyebildiğimiz doğru ancak baştan beri diyetisyenim mesela aklıma gelen hurmayı kesinlikle yasakladı. Son aylarda yedircem doğumu kolaylaştırıyor dedi. Çiğ et, sakatat konusunda da lütfen toksoplazma virüsünü geçirip geçirmeme durumunuza göre hareket edin. Negatif çıkmış bir insanın çiğ etlere dokunma, yeme, sakatat yeme konusunda hassasiyet gösterme zorunluluğu var maalesef. Doktorum bizzat uyardı. Google genel şeylerden bahseder. Ancak biz bireysel bakmak zorundayız. Mesela rahim uzunluğu az olan bir insan ile çok olan bir insan arasında fark vardır. Kasılmaları tetikleyecek besinleri yeme farkı da vardır. Şeker potansiyeli olan bir insanın karbonhidrat tüketmesi ile olmayan bir insanın tüketmesi arasında fark vardır. Benim mesela aşırı yükseliyor şekerim karbonhidrat yeyince. Şeker yeyince yükselmiyor karbonhidrat yeyince çıkıyor. Kontrol altında tutmazsam doğuma yakın sıkıntı çekeceğim aşikar. Allah korusun Zaten hafta olarak riskli aylarımıza az kaldı kendi bireysel değerlerimiz ayrıntılı ultrason ile de yüzde 99 belli oldu. Ona göre yememize içmemize bakalım. Tansiyona özellikle dikkat edelim. Hiç tansiyon problemi olmasa bile doğuma yakın problem çıkabiliyor, tansiyon yükselten gıdalardan uzak durmakta fayda var. Moral bozmak veya kısıtlamak için değil de tedbir almak için nacizane tavsiye etmek istedim kızlar

Son düzenleme:
Kızlar ya ben magnezyum, demir ilacı kullanıyorum, çok süt, peynir, yoğurt tüketiyorum ancak gece şiddetli bacak kramplarım oluyor. Bugün ağlayacaktım artık neredeyse o derece yani. Haptan ev geçilmiyor yeter gari ki normalde nefret ederim kullanmam daha ne kullanmam lazım ki anlamadım. Önümüzdeki hafta sağlık ocağına gidip bi kan tahlili mi versem acaba diye konuştum eşimle verelim dedik. Doktor uzun zamandır istemedi tahlil de ne bileyim beslenmem zaten kontrol altında, bebek gelişimi maşaAllah iyi ama vücudum bana ne demek istiyor anlayamadım acıyor arkadaş bildiğin canım ya. Doktor bu konuda rahat, magnezyumu bile zar zor verdi ne yapcam bilemedim. Var mı öneriniz daha ben napam napam

Bende söylememe rağmen banada vermedi ha bide sabah ellerim zor açılıp kapanıyor. Doktorum henüz erken 30. Hafta gibi başlayalım bağışıklık kazanmasın bünyen erken dönemde dedi
Benim arkadaşımda ellerini çok zor açıp kapatıyodu sabahları sinir sıkışması olmuştu onda gebelikte doğurunca düzeldi tabi seninki de mi öyle bir şey? Doktordan doktora değişiyo demek mi kuzum beni en rahatlatan şey magnezyum oldu migrenime bile iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…