2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebegin gelişimi ve doğum acısından bir sorun ypk dedi üstğne basarak ama korktum işte ben
Korkmana gerek yok kaygı hepimizde var ama doktorun sıkıntı yok dediyse düşünme hiç yoksa kaygılanıcak şey hiiiiç bitmez ne yazık ki her yeni gün yeni bir şey yaşıyoruz

Her gün oluyo heeer gün resmen afedersin makat kısmım tık tık tık atıyo bağırsaklara vuruşunu ordan hissediyorum
Ayakları aşağı doğru ya demek ki ondan. Ben böyle daha ortalarda hissediyorum gaz hareketi birden hızlanıyo tuhaf bi his

Korkmana gerek yok kaygı hepimizde var ama doktorun sıkıntı yok dediyse düşünme hiç yoksa kaygılanıcak şey hiiiiç bitmez ne yazık ki her yeni gün yeni bir şey yaşıyoruz
Cok haklısın

Ayakları aşağı doğru ya demek ki ondan. Ben böyle daha ortalarda hissediyorum gaz hareketi birden hızlanıyo tuhaf bi his
Hayırlısıyla doğsunlar da bize neyle vuruyolarmış bi bakalım o ayaklara

Hayırlısıyla doğsunlar da bize neyle vuruyolarmış bi bakalım o ayaklara
Ayy içim bi hoş oluyo o ayakları dışarda düşününce sağlıkla gelsinler inşallah

Evet. Bazen hakli sebeplerle agliyorum aslinda öyle cok ota bka da agliyorum diyemem ama mesela o hakli sebepler dahi beni daha önce aglatmazdi. Simdi direkt aglamaya basliyorum. Hemen zirt diye gözyaslarim dökülüyor. Allahtan kimseyi darlamiyorum, hep yalniz oluyorum agladigimda. Instagramda falan hele bebek videosu görünce direkt sidik, halbuki bebek duruyor öyle.

Ben aylardir sadece aclik ve istedigim herhangi bir ögünden sonra tokluk ölcüyorum. Günde iki kere. Cigerim solardi la yoksa 6 aydir günde 6 kez seker ölcmekten.

Ben gittim bi kere gaz dediler resmen ossuruk tanısıyla çıktım hastaneden bazı doktorlar öyle tripli takmıcan boşver
Ahahhaah vallahi öyle
Aynen kuzu ya ne çabuk geçti sanki baksana ocak sonuna geliyoruz ne kaldı şurda enem heyecanlandım bak yine
bende heyecanlanmadım yeni ilk alışverişi yaptım çanta aldım küçük hurçlar aldım bebek hastane çıkışı için ve sanki en önemli şey gibi şampuan aldım çocuklar para biriktirmiş civile götür bizi alışveriş yapalım diye kardeşlerine ben alışveriş yaptığımda panik atağım tutuyor sanki şimdi doğuracağım gibi
Kafası orda çok fena yapıyodur seni ya. Bizimkinin bacakları orda olmasına rağmen bazen nefesim kesiliyo.
hemde ne deme kemiğim ağrıyor bide göğüslerim baya büyümüş onlarda üstten baskı yapıyor oturur pozisyonda duramıyorum inşallah düzelir

Ben birkac gecedir iyi uyuyamiyorum gizlar ya. Yani cok derin uyuyorum da cok sik uyanmaya basladim. Yan yatiyoruz haliyle ve vücudumun agirligi beni uyandiriyor. Ve dönerken bana öyle bir iskence oluyor ki. Aciyor resmen. Cok cok yavas dönebiliyorum. Hamile yastigi olmadan imkani yok uyuyamam zaten, karnim öyle desteksiz öyle bir agirlik yapiyor ki yana yatinca.

Oglum hic dönmüyor, hep ayni kontrol günümüzden beri durdugu gibi yan yatiyor. Yan durdugu icin mi bu kadar agirlik yapiyor bana acaba, ne dersiniz?

Bu arada bazen öyle geriniyor ki cikacak saniyorum, bazen kafasini oksuyorum, neredeyse elini tutuyorum diyeyim. Demek bi bildigi var diyorum, bas asagi dursaydi fiyardi belki coktan allahim ya Neyse ben nedense sezaryen fikrine alismaya calisiyorum. Cekindigim bir seydi ama gerekliyse yapariz diyordum. Bakalim artik, belki son dakika taam okay dönüyom der.

Ben de yalnız değilsem bulunduğum ortamı değiştirip öyle ağlıyorum, kimseyi zor durumda bırakmıyorum ama kendine sidiklilik de zor be. Bazen öf ne ağlıyom salak diyip gülmeye başlıyorum djfkdkk. Neyse beni anladın bacım, yalnız değilmişim sağolasınız sen ve difembahyaa

Evet bir de öyle dürüst bir aglamak ki yani nasil tarif edeyim bilmiyorum. Cipir cipir böyle. Hani cocuklar bir yalandan aglar bir de gercekten ve o cok belli olur disardan. O gercek aglamalari gibi oluyor

Senle çok aynı gidiyoruz günümüz de yakın zaten, ben de birkaç gecedir YANLARIM ACIYO LAN diye uyanıyorum, bir süre olduğum yerde debelenerek öbür yanıma dönüp tekrar uyumaya devam ediyorum. Şu belden destekli kelebek yastıklardan alıcam galiba, sendeki ondan mı?
Senin oğlanla bağın inanılmaz ya, ben götünü mü dayıyo kafasını mı sallıyo asla anlayamıyorum bu yüzden o konuyla ilgili yorum yapamıyorum

Az önce dinledim çocuğun baş aşağı erken dönmesinin erken doğuma sebep olmadığını ve doğum anına kadar baş yukarda olmasının sezaryen sebebi olmadığını. Almanya’da sezaryeni burdan daha zor yapıyolardır bence sezaryene hiç odaklanma

Evet bir de öyle dürüst bir aglamak ki yani nasil tarif edeyim bilmiyorum. Cipir cipir böyle. Hani cocuklar bir yalandan aglar bir de gercekten ve o cok belli olur disardan. O gercek aglamalari gibi oluyor
Oha çok iyi anladım çünkü ben de ağlamalarımı gerçek çocuk ağlamasına benzetiyorum çoğunlukla herhalde çocuk saflığıyla mı algılıyorum her şeyi diye aklımdan geçtiydi

Dün hastaneye kayit randevusu aldim. Kizlar burada ayni filmlerdeki gibi "suyum geldi!" "evet bu dogum sancisi!" diyerek en yakin hastaneye gidiyor ve pirtildiyorsunuz. Ama bebekte veya annede komplikasyon varsa önceden dosya olusturuyorlar. Bende de hamilelik sekeri oldugu icin kayitli gitmem gerekiyor. Ilk kayit ve anne pasaportu kontrolü, ultrason virt zirt icin 11 Marta randevu verdiler. Bu rahatlik beni öldürücek ya.

Kızlar ben galiba iç karnı geniş olan şanslı azınlıktayım karnım yürürken ya da yatarken hiç ağır gelmiyo bana devrilmiyo da. Fotoğraf atamıyorum ama şöyle anlatayım karnımı böyle elimle taşıyomuş gibi alttan tuttuğumda baş parmağımı üstten görebildiğim kadar dışa doğru bi çıkıntı hala. Belki de birden büyüyecek benimki bilmiyorum artık.

Evet o yastiklardan. Iki ayri kücük yastik seklinde bir sey. Birbirine yapistiriyorsun. Iyi tarafi, kendi bedenine göre o araligi ayarlayabiliyorsun ve öyle olunca tik diye tam istedigin gibi destek veriyor. Dezavantaji cok döndügüm zamanlarda o cirtcirtli yerinden cikiyor. Derin de uyudugum icin tekrar yapistirmiyorum, elimle altima koyuyorum artik ama bendeki model tirttir belki daha iyi tasarlanmislari vardir.

Doğru. Benim çocuk ultrasonda hep kafa aşağıda çıkıyo mesela, detaylı doktoru sen hissetmemişsindir ama o kaç kere dönmüştür bayağıdır böyle değildir sen pozisyonuna takılma şimdiden, bişiy ifade etmiyo genelde falan demişti.

Burada bazi doktorlar basi yukardayken bile aliyorlar, tanidigim birkac kisinin dogumu öyle oldu ama tabi isinin uzmani doktor olmasi lazim onun icin, herkes cesaret edemez.

Sezaryen acil durum secenegi. Önce cocugu elle cevirmeye falan calisiyorlar. Dönerse senindir dönmezse doktorun

Bence bu çok iyi bi şey ya. Sezaryen sonuçta başka türlü yaşayamayacak bebeklere bi çözüm olsun diye bulunmuş bi şey. Türkiye’de bence iş çığrından çıktı, hem doktorlar hem bizim için gereğinden fazla normalleşti. Ama işte dediğin gibi çok iyi doktor lazım böyle işlemler için o da zor bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…