- 16 Nisan 2023
- 1.459
- 2.900
- 53
- 38
Keyfi bence de iyi degil, bence bebek kendi secmeli gelecegi zamani bu cok güzel bir sey bence. Ama secebilmek de güzel, bazi kadinlarin asiri sekilde normal dogum korkusu var. Burada mesela o raporla sezaryen olabiliyorsun. Dogum bir travma olmamali. Yani secerek sezaryen olanlari da anlayabiliyorum.Bence bu çok iyi bi şey ya. Sezaryen sonuçta başka türlü yaşayamayacak bebeklere bi çözüm olsun diye bulunmuş bi şey. Türkiye’de bence iş çığrından çıktı, hem doktorlar hem bizim için gereğinden fazla normalleşti. Ama işte dediğin gibi çok iyi doktor lazım böyle işlemler için o da zor bulunuyor.
Poponu kasi nazar degmesin.Kızlar ben galiba iç karnı geniş olan şanslı azınlıktayımkarnım yürürken ya da yatarken hiç ağır gelmiyo bana devrilmiyo da. Fotoğraf atamıyorum ama şöyle anlatayım karnımı böyle elimle taşıyomuş gibi alttan tuttuğumda baş parmağımı üstten görebildiğim kadar dışa doğru bi çıkıntı hala. Belki de birden büyüyecek benimki bilmiyorum artık.
Ben de aynen böyleyim ağırlıktan herhalde uykuda insan sağa sola döner bi uyanıyorum dönmemişim saatlerce aynı yönde yatmışım, dayak yemiş gibi uyanıyorum. O hamile yastıkları o kadar mı iyi ya ilkinde de almadımBen birkac gecedir iyi uyuyamiyorum gizlar ya. Yani cok derin uyuyorum da cok sik uyanmaya basladim. Yan yatiyoruz haliyle ve vücudumun agirligi beni uyandiriyor. Ve dönerken bana öyle bir iskence oluyor ki. Aciyor resmen. Cok cok yavas dönebiliyorum. Hamile yastigi olmadan imkani yok uyuyamam zaten, karnim öyle desteksiz öyle bir agirlik yapiyor ki yana yatinca.
Oglum hic dönmüyor, hep ayni kontrol günümüzden beri durdugu gibi yan yatiyor. Yan durdugu icin mi bu kadar agirlik yapiyor bana acaba, ne dersiniz?
Bu arada bazen öyle geriniyor ki cikacak saniyorum, bazen kafasini oksuyorum, neredeyse elini tutuyorum diyeyim. Demek bi bildigi var diyorum, bas asagi dursaydi fiyardi belki coktan allahim yaNeyse ben nedense sezaryen fikrine alismaya calisiyorum. Cekindigim bir seydi ama gerekliyse yapariz diyordum. Bakalim artik, belki son dakika taam okay dönüyom der.
Ay gülüm benim kızda bi hafta gidiyorum baş gelişli bi hafta gidiyorum makat gelişli yani ben içimde döndüğünü hissediyorum ayakları tam aşağıda o yüzden o kadar çabuk tuvaletim geliyor ki uyku desen valla nefes alamıyorum ama az kaldı diyip kendimizi sakinleştilerim bi haftadır yeni doğum yapmış kardeşimin yanındaydım yani beni nelerin beklediğine şahit oldum sabahlara kadar uyumadık resmen uyumadık yaniBen birkac gecedir iyi uyuyamiyorum gizlar ya. Yani cok derin uyuyorum da cok sik uyanmaya basladim. Yan yatiyoruz haliyle ve vücudumun agirligi beni uyandiriyor. Ve dönerken bana öyle bir iskence oluyor ki. Aciyor resmen. Cok cok yavas dönebiliyorum. Hamile yastigi olmadan imkani yok uyuyamam zaten, karnim öyle desteksiz öyle bir agirlik yapiyor ki yana yatinca.
Oglum hic dönmüyor, hep ayni kontrol günümüzden beri durdugu gibi yan yatiyor. Yan durdugu icin mi bu kadar agirlik yapiyor bana acaba, ne dersiniz?
Bu arada bazen öyle geriniyor ki cikacak saniyorum, bazen kafasini oksuyorum, neredeyse elini tutuyorum diyeyim. Demek bi bildigi var diyorum, bas asagi dursaydi fiyardi belki coktan allahim yaNeyse ben nedense sezaryen fikrine alismaya calisiyorum. Cekindigim bir seydi ama gerekliyse yapariz diyordum. Bakalim artik, belki son dakika taam okay dönüyom der.
Ben de yalnız değilsem bulunduğum ortamı değiştirip öyle ağlıyorum, kimseyi zor durumda bırakmıyorum ama kendine sidiklilik de zor be. Bazen öf ne ağlıyom salak diyip gülmeye başlıyorum djfkdkk. Neyse beni anladın bacım, yalnız değilmişim sağolasınız sen vedifembahyaa
Abi orası Afganistan mı ya dehşetle okudum normal doğuracam diye girdiğim risklere bakBurada bazi doktorlar basi yukardayken bile aliyorlar, tanidigim birkac kisinin dogumu öyle oldu ama tabi isinin uzmani doktor olmasi lazim onun icin, herkes cesaret edemez.
Sezaryen acil durum secenegi. Önce cocugu elle cevirmeye falan calisiyorlar. Dönerse senindir dönmezse doktorun
Benim de aynı sekılde hatta yüzüstü yatsam bile ağırlıgı olmuyorKızlar ben galiba iç karnı geniş olan şanslı azınlıktayımkarnım yürürken ya da yatarken hiç ağır gelmiyo bana devrilmiyo da. Fotoğraf atamıyorum ama şöyle anlatayım karnımı böyle elimle taşıyomuş gibi alttan tuttuğumda baş parmağımı üstten görebildiğim kadar dışa doğru bi çıkıntı hala. Belki de birden büyüyecek benimki bilmiyorum artık.
Yook valla o kadar da değil yüz üstü yatamıyorum benBenim de aynı sekılde hatta yüzüstü yatsam bile ağırlıgı olmuyor28. Haftaya girdim.
Vahsi hayat la burasiAbi orası Afganistan mı ya dehşetle okudum normal doğuracam diye girdiğim risklere bak
Hic dogum ya da lohusalik yasamadim ama bence hamilelik en güzeli. Bunu bi sürü komplikasyonu filan olmus biri olarak diyorum. Ben cok sevdim hamileligi <3Bugün bi eğitmen instagram storysinde hangisi daha zordu deyip hamilelik doğum ve lohusalık seçeneklerini koymuş. Öylesine hamileliği işaretledim anamm bi baktım doğum hamilelikten fazla lohusalık ondan da fazla. Başta bi korktum sonra dedim ki ay hepimiz balık hafızalıyız kesin doğunca doğumun mutluluğuyla hamileliğin bütün zorluklarını unutuyoruz. Nasıl tespit bence süper.
Ben de sevdim ya. Başta bulantılar zorladı falan ama şu an sanki hepsi kötü bi rüyaymış gerçekte hiç kusmamışım gibi sıfırlanmış durumda zihnim. 2.trimester balayı diyolardı 3’e girdik ama psikolojik olarak balayımız devam ediyo bizimHic dogum ya da lohusalik yasamadim ama bence hamilelik en güzeli. Bunu bi sürü komplikasyonu filan olmus biri olarak diyorum. Ben cok sevdim hamileligi <3
Oy maşaAllah nasıl heyecanlılardır şimdi onlarda bide para mı biriktirmişler maşaAllah Rabbim nazarlardan korusunAhahhaah vallahi öyle
bende heyecanlanmadım yeni ilk alışverişi yaptım çanta aldım küçük hurçlar aldım bebek hastane çıkışı için ve sanki en önemli şey gibi şampuan aldımçocuklar para biriktirmiş civile götür bizi alışveriş yapalım diye kardeşlerine ben alışveriş yaptığımda panik atağım tutuyor sanki şimdi doğuracağım gibi
hemde ne deme kemiğim ağrıyor bide göğüslerim baya büyümüş onlarda üstten baskı yapıyor oturur pozisyonda duramıyorum inşallah düzelir
Alman disiplini diye diye ne hale gelmişsiniz ya, zorla doğurtuluyorsanız göz kırpınVahsi hayat la burasi
E hepsiBugün bi eğitmen instagram storysinde hangisi daha zordu deyip hamilelik doğum ve lohusalık seçeneklerini koymuş. Öylesine hamileliği işaretledim anamm bi baktım doğum hamilelikten fazla lohusalık ondan da fazla. Başta bi korktum sonra dedim ki ay hepimiz balık hafızalıyız kesin doğunca doğumun mutluluğuyla hamileliğin bütün zorluklarını unutuyoruz. Nasıl tespit bence süper.
ben lohusalıktan çok korkuyorum ya, şu hayatta şimdiye dek en korktuğum şeylerden biri olabilir abartısız. hamilelik zor ama bence çok güzel bir süreç, doğum muazzam zor olacak eminim ama çok kısa sürüyor ve fakat lohusalık sanki hiç bitmiyor gibi zihnimde. bir sürü insan etrafta olacak falan gerçekten düşündükçe fenalık basıyor bana, ağlamaklı oluyorumE hepsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?