- 1 Aralık 2022
- 2.447
- 3.782
- 63
Anladim şimdi tamam. Ne canın istiyor bir yaz da alternatif bulalım istersen
Palto kaban falan ben de almadım ama ihtiyaç olabileceği hiç aklıma gelmemişti o yüzdenİstanbuldayım6 aya kadar kullanılıyor ve yumuşacık. Palto, kaban falan almadım. Bizden bir kat fazla giydircez ya, işte içine zıbın üzerine bu pusete koyup çıkarırım. Kanguruya koymam diye düşündüm. Tek aldığım dış kıyafet bu, battaniyeye falan sarasım gelmedi.
Vücudumuz gerçekten çok akıllı. Mesela benim annemin canı ne zaman sürekli et istese demiri düşmüş oluyor. Duygusal yeme isteğiyle gerçekten canının istemesini ayırabildikten sonra ara sıra tatlı yemenin kimseye zararı olmaz diye düşünüyorum
kaymakla ev yapımı şekersiz reçel yesen bir dilim karabuğday ekmeği üzerine o tatlı isteğin geçer mi, bunu bir düşünŞerbetli tatlı sevmiyorum mesela, örnek veriyorum şerbetli tatlı max 2 dilim yiyorum yahut 1 dilim yiyorum, sütlü tatlı ve pastalara aşığım, dayanamıyorum
Palto kaban falan ben de almadım ama ihtiyaç olabileceği hiç aklıma gelmemişti o yüzdençocuğu tam bir kuzeyli gibi yetiştirme hedefim var başından beri ama sanırım almam mı gerekir böyle bir dış kıyafet şu an bunu tekrar sorguluyorum. Karusel işte bu yüzden lohusalıktan korkuyorum gör beni anla beni kdjflkdflf.
Eheheh ben kizceme gri olani alicam insBen aynısından hatta bu rengini aldım
İstanbuldayım6 aya kadar kullanılıyor ve yumuşacık. Palto, kaban falan almadım. Bizden bir kat fazla giydircez ya, işte içine zıbın üzerine bu pusete koyup çıkarırım. Kanguruya koymam diye düşündüm. Tek aldığım dış kıyafet bu, battaniyeye falan sarasım gelmedi.
Ama işte bu stres bence seni daha fazla tatlıya sevk ediyo. Suçluluk duygusu hissediyosun bastırmak için daha da fazla tatlı yiyesin geliyo belli ki. Bunun için tatlılar şekerini nasıl çok yükseltmez onun çözümünü bulursan kendini sıkmazsın. Mesela tatlı yememem gerek deme de porsiyonu az tut, çok açken yeme hızlı yükseltir, akşam canın mı istedi sabaha ertele. Gibi gibiÇok vicdan azabı çekiyorum, karın çevresi büyümüştü bebeğimin, doktor tatlı yediğin için oluyor demişti. Bildiğim halde yine de engel olmamak çok canım sıkıyor
Hashjsjs bilmedigim halde canim cekti shdkaymakla ev yapımı şekersiz reçel yesen bir dilim karabuğday ekmeği üzerine o tatlı isteğin geçer mi, bunu bir düşün
Ben tatlı isterse canım ki o da son 1 aydır tahin pekmez ya da bal ceviz gibi sağlıklı şeyler yiyorum. Muz bal ceviz mesela, o içimi bayıyor. Kuru üzüm kuru dut yiyorum, hem demir ilacıyla bağırsağıma da iyi geliyor. Bu trabzon hurması ve kurudu güzel, ama onu az yiyorum hurma kasılma yapar diye. Bir de şekersiz bitter aldım, 1-2 kare ondan yiyorum çok çekerse. Hem ekstra pişirmeli şeyler değil.Sirke hariç, hepsini yapıyorum desem
Meyve yiyorum, yoğurt tüketiyorum, yumurta omlet şeklindeyse 2, değilse 1 tane yiyorum
Gel gör ki, dün akşam yemeğinden sonra ismini söylemeyeyim kimsenin canı çekmesin( geçenlerde bir şey demiştim, bir uyumuşum sabaha herkesi günaha sokmuş uyandım), velasılı kelam dün şerbetli tatlı yedim, sonra avm gittik, orada tutturdum tatlı isterim, orada da yedim, hatta midem bulanıyordu eşim yeme dokunur dedi, yedim mide bulantım geçti
ay afedersin valla kaş yapıyim derken göz çıkarıcam bu gidişleHashjsjs bilmedigim halde canim cekti shd
kaymakla ev yapımı şekersiz reçel yesen bir dilim karabuğday ekmeği üzerine o tatlı isteğin geçer mi, bunu bir düşün
Ya gerçekten mi ay ne güzel yapmışsınBen eşimin ailesinin tarafını baştan nakavt ettm ya görüşmüyoruz konuşmuyoruz hayırlı olsun bile demediler bebek için doğuma geleceklerini hiç sanmıyorum haberleri bile olmaz yoksa görümcem de var yanmıştım gıcık olurdum kesinama haklısın ablama güvenirim annem de canım benim baktı ben rahatsızım bişeyden asla yapmaz bişey demez zaten. Daha ılımlı olup ikisinin de tek amacının bize iyilik olduğunu unutmamam gerekiyor. Hadi bakalım hayırlısıyla o günleri görelim inş
24.hafta öncesinde yaptırdıysan sonradan plasentanın büyümesiyle şeker çıkma olasılığı var diye biliyorum. Ama erken yaptırmadıysan sonradan çıkacağını zannetmiyorum. Ultrasondaki her ölçümü çok dikkate almamalıyız bence bebeğin pozisyonu bile etkiliyodur onu. Ama mesela iki farklı ultrasonda normalin altında veya üstünde gördü doktor bir ölçümü, o zaman tedbir almakta fayda varDoktor en son gittiğimde kilosu ileride demişti haftasına göre çok korktum, tatlıdan mı oldu dedim, yok ondan değildir şeker ölçümü yapmıştık dedi.
Kızlar şeker 1 kez mi ölçülüyor, mesela ben de çıkmadı ya sonradan acaba şeker çıkma olasılığı olabilir mi?
Geçen en son kan verdiğim de glukoz sınırın altında çıktı, eşim diyor yok artık, böyle bir şey olamaz
Sütlü tatlı çok iyi. Kendin yapabilirsin ve dediğim gibi meyve ile tatlandırabilirsin. İstersen şeker hastaları için olan tatlandiricilardan kullan. Muhallebi/puding yapıp meyveyi püre halinde ekleyebilirsin. Ben o şekilde çok yapıyorum. İçine irmik koyabilirsin mesela. İstersen normal şeker de kullan ama o zaman çok çok az atman lazım, ayarlayabilirim diyorsan o da olur.Şerbetli tatlı sevmiyorum mesela, örnek veriyorum şerbetli tatlı max 2 dilim yiyorum yahut 1 dilim yiyorum, sütlü tatlı ve pastalara aşığım, dayanamıyorum
Ben tatlı isterse canım ki o da son 1 aydır tahin pekmez ya da bal ceviz gibi sağlıklı şeyler yiyorum. Muz bal ceviz mesela, o içimi bayıyor. Kuru üzüm kuru dut yiyorum, hem demir ilacıyla bağırsağıma da iyi geliyor. Bu trabzon hurması ve kurudu güzel, ama onu az yiyorum hurma kasılma yapar diye. Bir de şekersiz bitter aldım, 1-2 kare ondan yiyorum çok çekerse. Hem ekstra pişirmeli şeyler değil.
Valla fikir olsun diye yazdım, lütfen kimsenin canı çekmesinkorka korka yazıyorum valla bu yeme içme önerisini canı tatlı çekenlere çözüm olsun diye
Ama ben açılmadan bahsetmiyorum kuzum ben çatı normal doğuma uygun mu değil mi diye bakıyorlarmış oda mı nts ile bağlantılı. Rutin muayene gibi anlattılar bana da. Oda normal doğuma uygunluk yoksa yani çatı darsa direk sezaryene karar verelim diye.Nst de sancı çıktıktan sonra alttan bakıyorlar
24+5' ti sanırım yaptığında, ara ara bakılıyor şekerime ama 1 saat sonra tekrar şeklinde değil, herhalde sorun olmaz diyorum, amin24.hafta öncesinde yaptırdıysan sonradan plasentanın büyümesiyle şeker çıkma olasılığı var diye biliyorum. Ama erken yaptırmadıysan sonradan çıkacağını zannetmiyorum. Ultrasondaki her ölçümü çok dikkate almamalıyız bence bebeğin pozisyonu bile etkiliyodur onu. Ama mesela iki farklı ultrasonda normalin altında veya üstünde gördü doktor bir ölçümü, o zaman tedbir almakta fayda var
Zbshsjsjjsay afedersin valla kaş yapıyim derken göz çıkarıcam bu gidişle
Ama işte bu stres bence seni daha fazla tatlıya sevk ediyo. Suçluluk duygusu hissediyosun bastırmak için daha da fazla tatlı yiyesin geliyo belli ki. Bunun için tatlılar şekerini nasıl çok yükseltmez onun çözümünü bulursan kendini sıkmazsın. Mesela tatlı yememem gerek deme de porsiyonu az tut, çok açken yeme hızlı yükseltir, akşam canın mı istedi sabaha ertele. Gibi gibi
+1 benide ekle listeyeGünaydın kızlar
Kendime hakim olamıyorum, hep tatlı yemek istiyorumne yapacağım ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?