2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Palto kaban falan ben de almadım ama ihtiyaç olabileceği hiç aklıma gelmemişti o yüzden çocuğu tam bir kuzeyli gibi yetiştirme hedefim var başından beri ama sanırım almam mı gerekir böyle bir dış kıyafet şu an bunu tekrar sorguluyorum. Karusel işte bu yüzden lohusalıktan korkuyorum gör beni anla beni kdjflkdflf.

Doktor en son gittiğimde kilosu ileride demişti haftasına göre çok korktum, tatlıdan mı oldu dedim, yok ondan değildir şeker ölçümü yapmıştık dedi.

Kızlar şeker 1 kez mi ölçülüyor, mesela ben de çıkmadı ya sonradan acaba şeker çıkma olasılığı olabilir mi?

Geçen en son kan verdiğim de glukoz sınırın altında çıktı, eşim diyor yok artık, böyle bir şey olamaz

Şerbetli tatlı sevmiyorum mesela, örnek veriyorum şerbetli tatlı max 2 dilim yiyorum yahut 1 dilim yiyorum, sütlü tatlı ve pastalara aşığım, dayanamıyorum
kaymakla ev yapımı şekersiz reçel yesen bir dilim karabuğday ekmeği üzerine o tatlı isteğin geçer mi, bunu bir düşün

Kışlık ben de almadım, İstanbul sıcak oluyor, kışa kadar da büyür o zaman üzerine uygun şeyler alırım diye düşündüm ama bilemedim şimdi

Eheheh ben kizceme gri olani alicam ins

Çok vicdan azabı çekiyorum, karın çevresi büyümüştü bebeğimin, doktor tatlı yediğin için oluyor demişti. Bildiğim halde yine de engel olmamak çok canım sıkıyor
Ama işte bu stres bence seni daha fazla tatlıya sevk ediyo. Suçluluk duygusu hissediyosun bastırmak için daha da fazla tatlı yiyesin geliyo belli ki. Bunun için tatlılar şekerini nasıl çok yükseltmez onun çözümünü bulursan kendini sıkmazsın. Mesela tatlı yememem gerek deme de porsiyonu az tut, çok açken yeme hızlı yükseltir, akşam canın mı istedi sabaha ertele. Gibi gibi

Ben tatlı isterse canım ki o da son 1 aydır tahin pekmez ya da bal ceviz gibi sağlıklı şeyler yiyorum. Muz bal ceviz mesela, o içimi bayıyor. Kuru üzüm kuru dut yiyorum, hem demir ilacıyla bağırsağıma da iyi geliyor. Bu trabzon hurması ve kurudu güzel, ama onu az yiyorum hurma kasılma yapar diye. Bir de şekersiz bitter aldım, 1-2 kare ondan yiyorum çok çekerse. Hem ekstra pişirmeli şeyler değil.

Valla fikir olsun diye yazdım, lütfen kimsenin canı çekmesin korka korka yazıyorum valla bu yeme içme önerisini canı tatlı çekenlere çözüm olsun diye

kaymakla ev yapımı şekersiz reçel yesen bir dilim karabuğday ekmeği üzerine o tatlı isteğin geçer mi, bunu bir düşün

Ta taa bebişim, ilgili öneriniz ektedir. Teşekkürlerimi iletiyorum ( Üstüne evde kendi yaptığım 4 tane minik beze de yedim )

Eklentiler

• 1000047216.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 42
Ya gerçekten mi ay ne güzel yapmışsın darısı bizim başımıza biz çok nasipliyiz canım ya ablamız var bu büyük nimet gerçekten annelerimiz de aynıymış anlattığın açıdan çok şükür

24.hafta öncesinde yaptırdıysan sonradan plasentanın büyümesiyle şeker çıkma olasılığı var diye biliyorum. Ama erken yaptırmadıysan sonradan çıkacağını zannetmiyorum. Ultrasondaki her ölçümü çok dikkate almamalıyız bence bebeğin pozisyonu bile etkiliyodur onu. Ama mesela iki farklı ultrasonda normalin altında veya üstünde gördü doktor bir ölçümü, o zaman tedbir almakta fayda var

Şerbetli tatlı sevmiyorum mesela, örnek veriyorum şerbetli tatlı max 2 dilim yiyorum yahut 1 dilim yiyorum, sütlü tatlı ve pastalara aşığım, dayanamıyorum
Sütlü tatlı çok iyi. Kendin yapabilirsin ve dediğim gibi meyve ile tatlandırabilirsin. İstersen şeker hastaları için olan tatlandiricilardan kullan. Muhallebi/puding yapıp meyveyi püre halinde ekleyebilirsin. Ben o şekilde çok yapıyorum. İçine irmik koyabilirsin mesela. İstersen normal şeker de kullan ama o zaman çok çok az atman lazım, ayarlayabilirim diyorsan o da olur.

Şerbetli sevmiyorsan hiç yeme. Nasılsa sevmiyorum de onu canım istemiyor de. Pastayı ne kadar sıklıkta yiyorsun bilmiyorum ama evde yapma. Çünkü evde yapınca porsiyon büyük oluyor ve bitirmek zorundaymış gibi yiyoruz.

Pasta günü yapın esinle. Haftasonu bir gün seçin, pastaneye gidip kahve pasta yapın. O an canin hangi pastayı istiyorsa onu söyle. Dilim yani. Hem de buluşmaya çıkmış gibi olursunuz. Ben cok seviyorum öyle. Hem kaliteli vakit geçirmiş oluyoruz Hem de güzel bir pasta ve kahve yemiş oluyorum.

Ay ben de öyle, aşırı korkuyorum birilerinin canı çekecek diye

Ya ben trabzon hurması hep yiyorum, herhangi r şey olmadı açıkçası, üzerine tahin döküyorum, ceviz koyuyorum, kendime tatlı yapıyorum

Nst de sancı çıktıktan sonra alttan bakıyorlar
Ama ben açılmadan bahsetmiyorum kuzum ben çatı normal doğuma uygun mu değil mi diye bakıyorlarmış oda mı nts ile bağlantılı. Rutin muayene gibi anlattılar bana da. Oda normal doğuma uygunluk yoksa yani çatı darsa direk sezaryene karar verelim diye.

24+5' ti sanırım yaptığında, ara ara bakılıyor şekerime ama 1 saat sonra tekrar şeklinde değil, herhalde sorun olmaz diyorum, amin

Bunu deneyeceğim canım

Günaydın kızlar

Kendime hakim olamıyorum, hep tatlı yemek istiyorum ne yapacağım ben ya
+1 benide ekle listeye tahin pekmeze sardım sırf o yüzden zararlıları yemiim diye tahin en azından şekeri düzenliyormuş tatlı krizine de iyi geliyor hiç yoktan iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…