2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Mide yanması hamileyken her an olabiliyor ama bende 3. Trimester de basliyor ve doğuma kadar devam ediyor agzimdan ejdarha gibi ates cikarabiliyorum
saçla kılla alakasi olduğunu sanmıyorum :)
O zaman bir adet maden suyuyla kapatıyorum yine günüsanırım 2 gündür reflüden şu an böyleysem ben 3.trimester i düşünemiyorum

Benim de gerçekte yüzyüze hiç tanismadigim ama onlarca kez dua ettiğim üyeler var bu sitede. Belki olabilecek olumsuz bir çok şeyi onlar vasıtasıyla onlemisimdir, bu insanlar beni hiç görmeden bana ne kadar fayda sagladilar. Hamileliğimde, hastaneye giderken, hastanede, lohusalıkta, bilgi sınırsız tabi ki ama bişey olduğunda hmm grupta böyle bişey yaşayan olmuştu bunu böyle yapmış iyi olmamis falan gibi farklı tecrübelerden faydalandigim çok oldu. Ben kimsenin kimseyi üzmek, yaralamak, urkutmek ya da sinirlerini bozmak için burada paylaşım yaptığını düşünmüyorum, biraz da yazılı iletişimde yaşanan aksaklıklardan dolayı oluyor sanırım, ne kadar emoji kullansakta tonlama vurgulama olmayınca söylenen şeyler farklı aligilaniyor olabilir. Ama bildigini başkalarını öncesinde haberdar etmek için söyleyen insan iyi niyetlidir benim için net...

Yok ya bence o değil, ben burda en iyisini ben bilirimci birilerine denk gelmedim hiç. Arsa da bilemiyorum. Vala 4 gün üstüne girdim mesela bugün, kimle ne oluyor tam anlamadığım da çok oldu. Ama işte yazılı bir mecra burası, sözle, o anki mimikle hareketle bambaşka anlaşılacak bir laf burada bambaşka algılanabilir, bunu normal görmek lazım. Önemli olan uzatmamak, şakaya vurmak bana kalırsa.
Yaş olayını tahmin ederek yazdım, ilk çocuğu olan var, 3. Olan var, elbet fark çoktur diye. Şimdi sen benden büyüksünüz deyince baktım topik başında yazdığını fark ettim. Gerçekten yaş farkının kuşak farkına döndüğünü gördüm
Bu sebeple hoş görelim birbirimizi

Yazdıklarınızı kaale alacağım

Ya bak bunca yazışmadan sonra ben seni baya kuralcı, böyle disiplinli biri gibi düşündüm hep. Okuyunca çok şaşırdım yazmadan edemedim

Ya bak bunca yazışmadan sonra ben seni baya kuralcı, böyle disiplinli biri gibi düşündüm hep. Okuyunca çok şaşırdım yazmadan edemedim
Ay hayır ben okul haricinde ne disiplin kuran ne de disiplin altına girmeyi seven bı insanım neden çocuğun okulu bir an önce açılsın istiyorum sanıyorsun, evde tepeme çıkıyor parmağında oynatıyor beni

Yalan söyleyemeyeceğim ben de öyle düşünmüştüm. Demek ki insanlar asla gördüğümüz gibi değil ya da biz çokça ön yargılıyız

Son düzenleme:
Bence pek ilgisi yok, keltoş bi yeğenim olduğunda ablam gaviscona yapışık bir hamilelik geçirmişti Benim kızım baya saçlı doğdu, her yeri de kıl maşallah ( neyseki altın sarısı ) ben çok az yaşadım yanma. Ama artık bebiş yukarı çıkıyor, yanacağız hepimiz ufak ufak :)

Yalan söyleyemeyeceğim ben de öyle düşünmüştüm. Demek ki insanlar asla gördüğümüz gibi değil ya da biz çokça ön yargılıyız
Burada bir çok şey göründüğü gibi değildir, kişilik çıkarımı anca aynı mekanı paylasinca mümkün ama buradaki tüm anne adayları bilinçli, öğrenmeye açık, kuralcı olsun olmasın bebeği için en iyisini isteyen kişiler olduğuna kefilim, yoksa kimse burada vaktini harcamaz.

Kesinlikle hiçbir şey göründüğü gibi değil. Konu açılmışken şunu da eklemek isterim; şöyle ki sen de çok bilmiş edaları görmüştüm ama torronun yazısıyla böyle bir sarstım kendimi ve aslında öyle olmadığını, daha önce doğum yapmış ve bazı şeyleri yaşamış biri olarak bilgilendirmek adına yazılmış yazılar kanısına vardım bundan sonra bu ön yargılı tarafımı daha da törpüleyeceğim

Burada ben dahil hiç kimse bildiği şeyleri başkalarını irrite etmek ya da ben biliyorum demek için yazmaz aslinda, bazen eski tecrübeler, bazen doktorundan duyduğun bişey, bazen eski grubunda sana yazılmış ve çok işine yaramış biseyi paylaşmak, faydalı olmak için yazar. Ha kişiler bunu ister alır uygular, ister ukalalik olarak algılar bu tamamen fikirden olumlu ya da olumsuz etkilenen kişinin karakteri ile alakalıdır. Yazı dilini çok kullanmama rağmen (bransim sözel) benim de yanlış anlasildigim durumlar olabiliyor :)

Bundan sonra yanlış anlamamak ve anlaşılmamak dileğiyle diyelim

Biz 3 kardeşiz annem 3ümüzde de mide yanması kusma hepsini yaşamış ben baya çim adam ve kıl topu olarak doğmuşum iki kardeşim erkek ve onlar da kıllı çok çektirdiniz bana der hep ordan aklımda o kaldı valla yanıcaz yaaa napalım, bence mide yanması yaşamayan hamile yoktur heralde ya da daha hafif sizin gibi yaşayan vardır ne güzel inşallah çok yanmayız

Benim normal doğum olursa 2 ocak gösteriyor, o sebeple adımı buraya yazdırdım ancak doğumun aralığa gelmesi çok beklendik bir durum. Bu sebeple iki grubu da takip ediyorum. Dikkatimi çeken bir şey oldu söylemeden geçemeyeceğim, soru sorulduğunda örneğin 'bebek boy kilosu, aşı, vs' cevap alma durumu çok çok azken söz konusu tartışma inat olduğunda cevaplar da çoook oluyor. Bu grup birbirimize yardımcı olmak maksadıyla var bence, kalp kırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Herkes, birbirine saygı göstermek zorunda bence. Yazılan yazıdan hoslanmazsak eğer, cevap vermeme muhattap olmama gibi hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Kimseyle bire bir muhabbetim olmadı, takip amacım sizlerden bilgi edinmek. Çok nadirdir, katıldığım. Bence doğumdan sonra aktif olacağız daha fazla. Arkadaş 36-37 den sonra ki ayak numaralarının onun gözünde büyük olduğunu düşündüğünü belirtmiş. Evet, bencede büyük değil ama o onun bakış açısı. Benim ayak numaram 38 ve bugüne kadar aa ne kadar büyük ayak numaran gibi bir yorum almadım, veya 36 numara olan anneme aa ne kadar küçük ayak numaran demedim. Üsluplar rahatsız edebilir bizleri, ama diyorum ya muhattap olmak zorunda değiliz hiç birimiz. Kaldı ki bu kadar büyütülecek bir konu yok ortada. Ben Aralık grubunu da takip ediyorum hafta olarak o gruba daha yakın ilerliyorum, mesela orada da bu grupla alakalı konular geçiyor. Resmen dalgaya alınılıyor, evet bencede bu grupta oturmayan bir şeyler oldu. Ama kimse farklı mecralarda muhabbetini geçirmemeli bana kalırsa. Bunlarda benim fikirlerim, düşünce özgürlüğü olduğunu hepimiz biliyoruz ve dile getirebiliriz. Ancak konu tartışmaya giderse ben oradan uzaklaşırım. Çünkü gerek yok:) bence artık platformu olması gerektigi gibi kullanalım hepimiz.

Bazen grup bana anne sayfasını değil de bdv yi hatırlatıyor, oradaki tartismalara benziyor çünkü burda yasananlar. Bugün yeni bi gün ve mümkünse milat olsun. Artik kimse kimseyi kırmasın yanlis anlayan alinanda mumkunse dm uzerinden sorununu karsidakine dile getirsin. Birbirinden hoslanmayan haz etmeyen arkadaslar varsa begenmediginiz yorumu atlayarak gecin arkadaslar, yeni bir polemik başlatıp sayfalarca süren inatlasmalara sebep olmayalim lütfen. Birbirimize karşı imalarda da bulunmayalim rica ediyorum. Hepimiz ve bebişlerimiz sayfalarca tartisma mesajlarina maruz kalmayalim bu grupta bundan sonra bebeklerimiz ve onlarla ilgili deneyimlerimiz yer alsin, ilk zamanlardaki gibi herkes heyecanını paylaşsın sorununu paylassin birlikte çözüm arayalim. Bu tartismalarla ilgili yazdığım son mesaj bu, umarim hepimiz için guzel olur bundan sonrası

Mide yanmasi bu kadar erken mi basliyor diye okudum gece inanır mısınız sabah mide yanması ile uyandım ayni haftalarda olduğumuza gore demekki erken de baslayabiliyor yanmalar umarim uzun sürmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…