- 21 Kasım 2018
- 4.123
- 5.389
- 158
Gözün aydın canımÇıktım detaylıdan, bebeğim sağlıklı, suyum normal, rahim uzunluğu iyi, açıklık yokmus. Tek doz tetanoz yeterli olur dedi, bir de şeker yüklemesini bu sefer yapmicaz, ilk olarak açlık tokluk olcucez sonraki muayenede, gerekli görürsem yükleme isterim dedi. Havadisler bunlar
senin de güzel haberlerini bekliyoruz inşallahAy ne güzel haberler ... çok sevindim sizin adınıza . Özellikle şeker kısmına :)
Benim 25nde detaylı ultrasonum umarım böyle güzel haberler veririm :)
İşte asıl sormam gereken en önemli sorulardan birini sormayı unuttum, plesanta yukarı çıkmış mi bilgim yokGözün aydın canımPlasenta ile ilgili bisey dedi mi peki. Çok şükür hersey yolundaymis darisi yapmayan arkadaşların başına
Allah size bağışlasın yavrularınızı çok geçmiş olsunBen de kırkı çıkmadan diye düşünüyordum ama erken doğum olunca 33 haftalık aklimıza bile gelmedi. Sonra oğlum 2 buçuk aylıkken idrar yolu enfeksiyonu oldu. Çok zorlu bir sureçti. Çok küçük olduğu için kullanabileceği antibiyotiklerin hepsine dirençliydi mikrop. Sonra 4 aylık olunca nihayet geçti. Geçer geçmez doktor hemen sünnet ettirin dedi. O gün gidip ettirdik hemen. Çokkkkk kolay oldu. İkiz benimkiler. Donemedikleri için hiç sıkıntı yaşamadık. Siz de yaşamazsinız inşallah
Evet bende o şekilde düşünüyorum ama gelde bunu anneme anlatMerhaba yenidoğan sünnetini çok öneriyorlar. Doğumla beraber aradan çıkmış oluyor. Ablam yaptırmadığı için pişman olmuştu. Çünkü yeğenim hep idrar yolu enfeksiyonu oluyordu. Çocuk doktoru sünnet olmada geçmez demişti.
Sünnet konusunda ben de kararsızım, büyük oğlumda eşim benim kadın dogumcuma sezaryenden bir süre önce sordu, doğar doğmaz sünnet ettirip öyle taburcu olsak nasıl olur diye, o da 6. Ay öncesi cerrahpasada (sağlık mecburiyeti yoksa) sünnet yapılmadığını söylemişti. Çok önermiyor çocuk cerrahları da urologlar da demişti, o dönem sebebini de açıkladı ama aklımda değil, sadece yamukluk filan gibi biseyler sanki anımsıyorum. Ama oğlumun pediatri doktoru da en geç 1.5 yaşına kadar yaptırdınız yaptırdınız yoksa 7 yaşı bekleyeceksiniz demişti, biz 1.5 yaşına kadar yaptiramadik, bu sefer ben cesaret edemedim çocuk çok hareketli diye. Şimdi de bekliyoruz işte, ama keşke 6. Aydan sonra yaptirsaymisim aradan ciksaymisAllah size bağışlasın yavrularınızı çok geçmiş olsunilla yenidoğan dönemi olmasa da 6.ayina kadar yaptiririz o halde bizde teşekkür ederim
Bende çok gecikmeden çocuk hareketlenme den yaptıracağım sanırım yorumlar hep bu şekilde. Bilmiyordum aşı olayını o döneme yine araştırırım kesinlikle teşekkür ederim bilgileriniz içinSünnet konusunda bende kararsizim ama 40 cikmadan yapmayi düşünmüyorum hem ben kendime geleyim hem bebiş kendine gelsin hemen sonra yaptırmak istiyorum cok gecikmeden bebis emeklemeden. Tabi o zaman şartlar nasil olur bilemiyorum internetten arastirdigim kadariyla lokal anestezi ile sünnet olursa asıların 2 gun oncesinde ve sonrasinda yaptırmamak lazimmis. Genel anestezi olacaksa bebegin bağışıklığı dusecegi icin aşı oncesinde ve sonrasinda iki hafta beklemek gerekiyormuş. Aşı ile sünnet pes pese olmuyor yani anladığım kadarıyla buda aklında olsun canim
Ben oraya gitmedim arkadaşım gitmişti 590 ödemiş. Ben bugün Süleyman Yalçın şehir hastanesine gittim.Umarım canim, bu arada sen Ali hocaya geldiğinde ne kadar ödemiştin, muayeneler 800 lira olmus, geçen geldigimde 500 dü
Harika. Çok sevindim. Ben tetanoz aşısını sormamışım maalesef ((Çıktım detaylıdan, bebeğim sağlıklı, suyum normal, rahim uzunluğu iyi, açıklık yokmus. Tek doz tetanoz yeterli olur dedi, bir de şeker yüklemesini bu sefer yapmicaz, ilk olarak açlık tokluk olcucez sonraki muayenede, gerekli görürsem yükleme isterim dedi. Havadisler bunlar
Geçen zeynepsi de cerrahpasaya gitmişti de ondan sordum, yeni gelmiş zam demekki. Onu da bugün öğrenmiş oldukBen oraya gitmedim arkadaşım gitmişti 590 ödemiş. Ben bugün Süleyman Yalçın şehir hastanesine gittim.
Çok şükür canım sıkıntı olsa söylerdi mutlaka bence. Aclik tokluk sekerine bakacak doktorum demistin ya tokluk sekerine nasil bakiyor yemek yeyip öyle mi baktiriyorsunİşte asıl sormam gereken en önemli sorulardan birini sormayı unuttum, plesanta yukarı çıkmış mi bilgim yokama hala aşağıda olsa uyarirdi herhalde. Plesantaya yemekten sonraki muayenede baktı ama söyledi mi söylemedi mi hatirlamiyorum bile. Bı hata ettim eşim ve oğlumla girdim muayeneye, oğlum aklımı karistirdi sürekli doktorla konuşarak. Zaten doktor da bana değil ona anlattı her şeyi her organını tek tek gösterdi, biraz aralarında dalga geçtiler ufaklikla, uzayliya benziyormus filan. Ama muayene sonunda kanama erken doğum riskin yok dedi.
Hic bilmiyorum ki daha önceki hamileliğimde direk şeker yuklemesi yaptırmıştı bana. Bu sefer sabah aç tahlil alıp yemek yedikten sonra bidaha tahlil mi alacak acaba, ya da evde kendim mi bakicam onu da sormamisimÇok şükür canım sıkıntı olsa söylerdi mutlaka bence. Aclik tokluk sekerine bakacak doktorum demistin ya tokluk sekerine nasil bakiyor yemek yeyip öyle mi baktiriyorsun
Gidince sorarsin artık canım. Benim doktorumda sende seker olmasina ben pek ihtimal vermiyorum dedi ama neye göre dedi bunu bilmiyorum. Ailede şeker hastalığı yok 65 kiloyum suan fazla abur cubur da tuketmemeye calisiyorum muhtemelen ondan dolayı öyle dedi. Bir sonraki kontrolde amniyon sivisina bakarız fazla degilse gerek yok bence dedi. Bakalim gerek gormezse yaptirmam gibi bende. Devlette gittiğim doktorda 75 gram yapalim dedi direk hicbiseye bakmadan mesela. Doktordan doktora degisiyor fikirler demekkiHic bilmiyorum ki daha önceki hamileliğimde direk şeker yuklemesi yaptırmıştı bana. Bu sefer sabah aç tahlil alıp yemek yedikten sonra bidaha tahlil mi alacak acaba, ya da evde kendim mi bakicam onu da sormamisimyükleme yaptirsa daha kolay valla
Çok güzel bence sekerinizde çıkmaz. Her alınan kilonun şeker ile alakalı olduğunu düşünmüyorum acikcasi :) Ama benim doktor da şeker konusunda katı. Benden isterse şaşırmam :)senin de güzel haberlerini bekliyoruz inşallahben biraz fazla kilo almıştım karnım da normalden büyük, suyunun fazla olmasından korkuyordum ama şükür su normal çıktı, şekerden çok endişe etmedi doktorum, ama ilk hamileliğimde gebelik şekerim olduğu için yine de 25. Haftada açlık tokluk bakılacak
Sanırım işin ehli bı doktor az çok anlıyor şeker olup olmadığını, oğlumda direk yükleme yapicaz dedi ve şeker çıktı, bunda bı açlık tokluk bakalım onda sonra gerekirse yükleme yaparız dedi, amniyon sıvısı normal bu sefer ondan belki de. Yuzde yüz şeker yok sende diyemedi ama bı bakalım gerekmezse bu sefer yükleme yapmayalım dedi.Gidince sorarsin artık canım. Benim doktorumda sende seker olmasina ben pek ihtimal vermiyorum dedi ama neye göre dedi bunu bilmiyorum. Ailede şeker hastalığı yok 65 kiloyum suan fazla abur cubur da tuketmemeye calisiyorum muhtemelen ondan dolayı öyle dedi. Bir sonraki kontrolde amniyon sivisina bakarız fazla degilse gerek yok bence dedi. Bakalim gerek gormezse yaptirmam gibi bende. Devlette gittiğim doktorda 75 gram yapalim dedi direk hicbiseye bakmadan mesela. Doktordan doktora degisiyor fikirler demekki
Bana hamilelik hormonlarının kilo yaptığını düşünüyorum. Nasıl pkos hormonlari kilo aldiriyorsa hamilelik hormonları da bana öyle davranıyor. Doktorun yükleme istiyorsa bence tereddüt etmeden yaptirmalisin. Doktorlar az çok anlıyor, artık suya mi bakiyorlar bebeğin kilosuna mi ama şeker var mı yok mu tahmin yürütüyorlar. İlkinde nokta atışı doktorum şeker olduğunu bilmişti, bunda da çok ihtimal vermedi mesela. Ama oğlumda 25. Haftaya kadar deli gibi hamurisi tatlı filan yemiştim, ailede yok ya bende asla şeker çıkmaz sanıyordum. Bunda dikkatli oldum, arada fast food yesem de hep tolere ettim sonrasında.Çok güzel bence sekerinizde çıkmaz. Her alınan kilonun şeker ile alakalı olduğunu düşünmüyorum acikcasi :) Ama benim doktor da şeker konusunda katı. Benden isterse şaşırmam :)
Ay herşeye günde zam geliyor ya.Geçen zeynepsi de cerrahpasaya gitmişti de ondan sordum, yeni gelmiş zam demekki. Onu da bugün öğrenmiş olduk
Serum taktirdigin iyi olmuş hamilelikte sıvı kaybı çok önemli, serum sayesinde daha çabuk toparlarsin, salgın var malesef. Asi konusunda da herkes doktorundan onay alıarak yaptırmadı sanırım, bizim asm de ki hemşire böyle bişeyi sonradan istedi ama baştan direk sana iki doz vurucaz demişti, sonra doktoruna sor ona göre vuralım dedi. Onun da kafası karışık sanırımKızlar ben dahileyede kan vermiştim bugün gittim kontrol için d vitaminim çok düşük çıkmı. Bir de mide bulantısı var dedim geçmedi dedim dra dünden beri biraz ishalim dedim acile gönderdi hemen serum yapsınlar niye söylemiyorsun diyor. Gittim kadın acile serum taktılar zofer ile. Ben anlamadım ya. Gaita kültürü istediler afedersiniz çıkaramadım orda dedim yarın sabah getireceğim diye çıktım. Sabahtan beri hastanelerdeyim ya bir de dra tetanoz aşısını sormamışımNe yapacağım şimdi bilmiyorum ya direkt sağlık ocağına gidip yaptırsam mı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?