Çok araştırdım ve çok fazla güzel şeyler okudum canım içimizi ferah tutalım herşey normalken sadece o deliklerin bir problem yaratmayacağını düşünüyorum21. Haftama girdiğim gün gittim canım evet burun kemiği var ve ölçüsü normal gözüküyor benim doktorumda istanbulda aytül çorbacıoğlu dediğin gibi cihazı çok iyiydi bana verdiği fotoğraflrdam bile belli ne kadar iyi olduğu ben ilk gebeliğimde herhangi bir radyoloji uzmanından almıştım randevu onla kıyasladığımda deidğin gibi belkide makinasının iyiliğinden farkediliyor biyerdede ben şey okumuştum çoğu bebeğin kalbinde delik olur saptanır veya saptanmaz doğumdan sonra bir çoğu kapanırmış boyutlarına ve yerlerine bağlı sanırım. Çoğu doğumdan sonra üfürümle farkedilşyormuş mesela. Bizim 1.4 ve 1.8 boyutlarında
Ya çok sevindim böyle olumlu şeyler duydukça insanın içi rahatlıyor umarım hep güzel haberler alırız dua edelim bol bol herşey allahtan hayırlısıyla doğsunlar inşallahBenim oğlumun kalbimde vardı çok ufak bir üfürüm. Anne karnında onu fark etmediler doğduktan sonra çocuk doktoru duydu. Götürdüm kardiyoloğa çokkk ufak hiç sorun değil 6 ay sonra yeniden bakalım muhtemelen kapanmış olacak dedi. Bu ay kontrole gideceğiz kapanmış mı diye. Şimdi ki bebeğiminde böbrek yatakları biraz geniş ama doktorum önemli değil ben takip ediyorum bi durum olursa zaten saklayamayız söyleriz korkulacak bir durum yok dedi diye araştırmıyorum. İnternete yazsam ohoooo neler çıkıyor neler Allahım saklasınhepsine şifalar versin inşallah sağlıkla alalım kucaklarımıza
Merhabalar , halamın iki torunu da ufurumle doğdu . Anne karnında farkedilmemisti bile . Kendi kendilerine kapandı . Düzenli kontrol istendi sadece . İstanbul'da yasayanlar için çocuk kalp profu Aygün hoca var . En iyi teşhisi o koyuyor böle durumlarda . Sizin ihtiyacıniz bile kalmaz muhtemelen doğduğunda kapanmış olur :)Ya çok sevindim böyle olumlu şeyler duydukça insanın içi rahatlıyor umarım hep güzel haberler alırız dua edelim bol bol herşey allahtan hayırlısıyla doğsunlar inşallah
Bu kadar kafana takıyorsan fetal dna yaptırsana canım sadece kan alıyorlar birşey çıkacagını da sanmıyorum ama doğuma kadar korkuyla yaşamaktansa bu testi yaptırman daha mantıklı olur benceKeşke benimde doktorum böyle konuşsaydı hep ihtimallerden bahsediyorlar:) belkdie benim bebeğimde 1 değilde 3 delik oldığundan bilmiyorum iyi düşünmek istiyorum tek bulgu bizimde kilo 365 gram ensesi 3.8 çıktı gayet nromal ölçüler benim anlamadığım bir noktada mesela burun kemiği downlu bebeklerde kemik olmamalı dimi bu olmasına rağmen bu ihtmali niye veriyorlar burnunda kemik olanlarıdamı var veya ense ölçüsü normal olan bilmediğim için soruyorum bilgisi olan bilgi verirse çok sevinirim. Çevremde hiç yok araştırdığım kadarıyla bunların olması gerekiyor niye benim üç görüştüğüm doktorda bu konuda beni rahatlatmadı ona üzülüyorum
Aynen ben de çok panik olmuştum yaptırdım rahatladım.Bu kadar kafana takıyorsan fetal dna yaptırsana canım sadece kan alıyorlar birşey çıkacagını da sanmıyorum ama doğuma kadar korkuyla yaşamaktansa bu testi yaptırman daha mantıklı olur bence
Kalça ağrısı bende de çok varKızlar nasılsınız? İkinci trimestrde çok enerjik olmamız gerekiyormuşDurumlarınız nasıl? Ben hiç enerjik değilim kalça eklemim çok ağrıyor kilo aldıkça nasıl enerjik olacağız ki. Sürekli oturmak yatmak istiyorum Eşim diyor bu gidişle yüz kilo olacaksın.
Bende hiç enerjik değilim valla sürekli yatmak istiyorumKızlar nasılsınız? İkinci trimestrde çok enerjik olmamız gerekiyormuşDurumlarınız nasıl? Ben hiç enerjik değilim kalça eklemim çok ağrıyor kilo aldıkça nasıl enerjik olacağız ki. Sürekli oturmak yatmak istiyorum Eşim diyor bu gidişle yüz kilo olacaksın.
Ayağa kalkıp yürümeye başlayınca hemen yürüyemiyorum ağrıdan bi 10 saniye zorlanıyorum sonra rahatlıyor (( Okuldaydın dimi. Seninki çok daha zor. Allah yardımcımız olsun.Kalça ağrısı bende de çok varÜstelik yatınca da ağrıyor. Uzun zamandır dinlenmiş şekilde uyanamıyorum o yüzden. Ama enerjim var yine de. Hatta neredeyse tüm günüm koşturmaca içinde geçiyor. Ama bu tempoda son zamanlarım gibi hissediyorum. Zorlanmaya başladım artık yavaştan
Nasıl yürüyüş yapacağız ya. Benim daha tam 2 ayım var 9 hafta. (( Dün kızımı gördüm dr gitmiştim. Nasıl da güzel yatıyor sonra dedim ki az kaldı kavuşacaksın biraz daha dayan. Zaten bu 1-2 aydan sonra ağırlamaya başlayacağız da o zaman ne yapacağımBende hiç enerjik değilim valla sürekli yatmak istiyorumbir ay sonra izne ayrılcam ondan sonra full yatarım artık. Aslında bizim yürüyüş falan yapmamız lazım da bende hiç enerji yok gerçekten
Valla ben davul yutmuş gibi hissediyorum normal mi bilmiyorum ama hissiyat olarak çok şişmiş gibi hissediyorum ilerleyen ayları düşünemiyorum. Zaman hızlıca geçsin bebislerimizi kucağımıza alalım inşallahNasıl yürüyüş yapacağız ya. Benim daha tam 2 ayım var 9 hafta. (( Dün kızımı gördüm dr gitmiştim. Nasıl da güzel yatıyor sonra dedim ki az kaldı kavuşacaksın biraz daha dayan. Zaten bu 1-2 aydan sonra ağırlamaya başlayacağız da o zaman ne yapacağım
Çalışınca zor oluyor canım.Cok yorgun hissediyorum.Bazen nefesim daralıyor.Gece sağımdan soluma dönerken zorlanıyorum ve sürekli yan yatinca bacaklarim tutuluyor.Bir de mide yanması var çok kötü ozellikle hamur işi yiyince bogazıma kadar alev alev yanıyor.Tek iyi tarafı daha az yiyorum.Kızlar nasılsınız? İkinci trimestrde çok enerjik olmamız gerekiyormuşDurumlarınız nasıl? Ben hiç enerjik değilim kalça eklemim çok ağrıyor kilo aldıkça nasıl enerjik olacağız ki. Sürekli oturmak yatmak istiyorum Eşim diyor bu gidişle yüz kilo olacaksın.
Aynen ben de ilerleyen zamanları düşünemiyorum bazen patlayacak gibi hissediyorum.Bugünlerde karnımın derisi çok gergin sanırım çatlayacak.Valla ben davul yutmuş gibi hissediyorum normal mi bilmiyorum ama hissiyat olarak çok şişmiş gibi hissediyorum ilerleyen ayları düşünemiyorum. Zaman hızlıca geçsin bebislerimizi kucağımıza alalım inşallah
Zayıf değil Bence normal gayet, ben 20.haftada gittiğimde 380 gramdı sizinki de normaldir diye düşünüyorumKızlar dün kontrole gittim 24+0 haftalık kilo 730 gr nasıl sizce zayıfmı sonradan alır sonraki aylar önemli demi sizde durumlar nasıl benimle aynı olan varmı
Aslında bu haftalarda cok alıyor onu fark ettim 22+4 ayrıntılı ultrasona girdim 15 Eylül'de 518 gramdı 22 Eylül'de 730 çıktı bir haftada 210 gr almış beslenme mize iyi bakmak lazım kılo alma zamanları heraldeZayıf değil Bence normal gayet, ben 20.haftada gittiğimde 380 gramdı sizinki de normaldir diye düşünüyorum
Aslında bu durum sadece beslenme ile ilgili değil, genetik alt yapı, plesantanin kalitesi, kan akışını sağlayan damarların konumu vs bı çok parametreleri var. Bunlar içinde en sonuncusu beslenme. Onlar biz yesekte yemesekte, vücudumuzun kendi yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için ürettiği vitamin mineralleri çekiyor, bu kullandığımız demir, Multivitamin takviyeleri hep kendimiz için aslında, bebeğin bizden çektiği vitaminleri yerine koymak için. Sadece yemeyle ilgili olsa oğlum 10 kilo filan dogardiAslında bu haftalarda cok alıyor onu fark ettim 22+4 ayrıntılı ultrasona girdim 15 Eylül'de 518 gramdı 22 Eylül'de 730 çıktı bir haftada 210 gr almış beslenme mize iyi bakmak lazım kılo alma zamanları heralde
Evet ya kalkınca sağ bel boşluğuma biraz ağrı giriyor. Dediğin gibi 10 saniye falan sürüyor. Özellikle sırt üstü uzanıp kalktıysam oluyor. Geçen ultrasondan kalkarken belime saplandı yine. Hemşire yardım etti kalkarken. Normalmiş yavaş kalk dediler ama benim sinirim bozuldu baya. Bu arada avukatım ben canım öğretmen değilimAyağa kalkıp yürümeye başlayınca hemen yürüyemiyorum ağrıdan bi 10 saniye zorlanıyorum sonra rahatlıyor (( Okuldaydın dimi. Seninki çok daha zor. Allah yardımcımız olsun.
Valla ben davul yutmuş gibi hissediyorum normal mi bilmiyorum ama hissiyat olarak çok şişmiş gibi hissediyorum ilerleyen ayları düşünemiyorum. Zaman hızlıca geçsin bebislerimizi kucağımıza alalım inşallah
Yazdıklarınızı okuyunca rahatladım kızlar. Ben de kendime çok yükleniyorum kondisyonum düşük diye. Daha 24. Haftada bu kadar hamile moduna girdim diye kendime kızıyordum ama hepimizde böyle şeyler varsa normal demek ki. Kendime haksızlık etmeyeyimÇalışınca zor oluyor canım.Cok yorgun hissediyorum.Bazen nefesim daralıyor.Gece sağımdan soluma dönerken zorlanıyorum ve sürekli yan yatinca bacaklarim tutuluyor.Bir de mide yanması var çok kötü ozellikle hamur işi yiyince bogazıma kadar alev alev yanıyor.Tek iyi tarafı daha az yiyorum.
İnşallah bende hep böyle düşünüp doktoruma güvenmek istiyorum çok fazla okudum böyle doğuma kadar kapananlarıMerhabalar , halamın iki torunu da ufurumle doğdu . Anne karnında farkedilmemisti bile . Kendi kendilerine kapandı . Düzenli kontrol istendi sadece . İstanbul'da yasayanlar için çocuk kalp profu Aygün hoca var . En iyi teşhisi o koyuyor böle durumlarda . Sizin ihtiyacıniz bile kalmaz muhtemelen doğduğunda kapanmış olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?