- 18 Temmuz 2022
- 6.280
- 10.512
- 198
Senin bebek tombik geldi bana aslında gayet iyi maşallahKızlar dün kontrole gittim 24+0 haftalık kilo 730 gr nasıl sizce zayıfmı sonradan alır sonraki aylar önemli demi sizde durumlar nasıl benimle aynı olan varmı
Ben yaptırmak istedim ama doktorum bu kadar küçük birşeyin sebebi o testte çıkmaz gibi birşey söyledi boşuna para verirsin ortalama 8 10 bin tl dedi eğer illa için rahatlasın istersen amniyosentez yaptırabilirsiniz ama bana güven ona bile gerek yok çünkü bu bir sıkıntı değil demişti ama diğer arkadaş için bilmiyorum doktoru en iyisini bilirBu kadar kafana takıyorsan fetal dna yaptırsana canım sadece kan alıyorlar birşey çıkacagını da sanmıyorum ama doğuma kadar korkuyla yaşamaktansa bu testi yaptırman daha mantıklı olur bence
Eğer çok kafana takılırsa için rahat etmezse istersen birde benim doktoruma git düşünürsen eğer adını söylerim Bi araştırırsın ben çok araştırıp bu doktora karar vermiştim eğitimi çok iyiydi ve çok fazla güzel yorum okumuştumKeşke benimde doktorum böyle konuşsaydı hep ihtimallerden bahsediyorlar:) belkdie benim bebeğimde 1 değilde 3 delik oldığundan bilmiyorum iyi düşünmek istiyorum tek bulgu bizimde kilo 365 gram ensesi 3.8 çıktı gayet nromal ölçüler benim anlamadığım bir noktada mesela burun kemiği downlu bebeklerde kemik olmamalı dimi bu olmasına rağmen bu ihtmali niye veriyorlar burnunda kemik olanlarıdamı var veya ense ölçüsü normal olan bilmediğim için soruyorum bilgisi olan bilgi verirse çok sevinirim. Çevremde hiç yok araştırdığım kadarıyla bunların olması gerekiyor niye benim üç görüştüğüm doktorda bu konuda beni rahatlatmadı ona üzülüyorum
Kafana takmıyorsan zaten gerek yok canım, ben arkadaş duruma üzülüyor diye söylemiştim. Test dolarla yapılıyor 8 bin civarı bir para ödemiştim ben o zamanki kurla. Çok gerek var mıydı dersen yoktu aslında ama ben kafamda soru işareti olsun istemediğim için yaptırdım doktorumun önerisiyleBen yaptırmak istedim ama doktorum bu kadar küçük birşeyin sebebi o testte çıkmaz gibi birşey söyledi boşuna para verirsin ortalama 8 10 bin tl dedi eğer illa için rahatlasın istersen amniyosentez yaptırabilirsiniz ama bana güven ona bile gerek yok çünkü bu bir sıkıntı değil demişti ama diğer arkadaş için bilmiyorum doktoru en iyisini bilir
Acaba ilk gebelik ikinci gebelik falan farkediyor mu kızlar benim ilk gebeliğim ay o normal mi bu normal mi diyerek geçiyor günlerim deneyimim yok ne yapayımYazdıklarınızı okuyunca rahatladım kızlar. Ben de kendime çok yükleniyorum kondisyonum düşük diye. Daha 24. Haftada bu kadar hamile moduna girdim diye kendime kızıyordum ama hepimizde böyle şeyler varsa normal demek ki. Kendime haksızlık etmeyeyim
Rengi nasıl canımKızlar koyu bir akıntım var korkmalı mıyım
Ben 3. Aydan beri kullanıyorum canım ama bi arkadaşım doğuma kadar kullanmamıştı doktoru gerek görmemişti bende ona çok şaşırmıştım. Demekki değerlerin çok iyi ondan gerek görmemiştir belki. Ama ben değerlerim iyiyken de kullanmaya devam ettim hiç kesmicez doğuma kadar dedi doktorum. Kişiden kişiye uygulama değişiyor demekkiKızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Ya ben unuttum ya da o zaman daha gençtim dayanikliydim bilmiyorum ama ilk gebeligimde bu kadar erken agirlasip ağrılarım bu kadar erken baslamamisti. Son aylar aniden agirlastim ben 32 de doğum iznine ayrılmak zorunda kalmıştım özellikle ağrılardan dolayı ama bunda daha ilk aylar perte çıkmış gibi hissetmeye başlamıştım. Şuan devrildim yatıyorum mesela, ne enerji ne hareket etme güdüsü varAcaba ilk gebelik ikinci gebelik falan farkediyor mu kızlar benim ilk gebeliğim ay o normal mi bu normal mi diyerek geçiyor günlerim deneyimim yok ne yapayımannem diyor ki kızım tabiki belin ağrı ağrıyacak tabiki yürürken zorlanacaksın hamilesin. Haklı aslında ama işte insan yaşamadan bilemiyor
Ben de öyle canım. Benim de ilk olduğu için annemle ablamı darlıyorum biraz. Bi daha hamile olursam bişey sormam artıkAcaba ilk gebelik ikinci gebelik falan farkediyor mu kızlar benim ilk gebeliğim ay o normal mi bu normal mi diyerek geçiyor günlerim deneyimim yok ne yapayımannem diyor ki kızım tabiki belin ağrı ağrıyacak tabiki yürürken zorlanacaksın hamilesin. Haklı aslında ama işte insan yaşamadan bilemiyor
Koyu kahverengiRengi nasıl canım
16 haftalıkken değerlerim iyi çıkmıştı. Doktor değerlerin iyi 18 de başla demişti. Şu an 22 haftalığım daha kan testi yapmadım. Değerlerim iyiymiş diye de baya aksattım kan hapını. Bu hafta test veririm büyük ihtimal. Merak ediyorum ne durumda.Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Plasentasi suyu derken nerden bakarsan 1 kilodan fazla ağırlık var karnimızda. İlla bı dengesizlik yapacak.Ben de öyle canım. Benim de ilk olduğu için annemle ablamı darlıyorum biraz. Bi daha hamile olursam bişey sormam artıkben bel ağrısını daha ileri haftalarda bekliyordum. Şimdiden başlayınca biraz kendime yüklendim dediğim gibi. Instagramdaki hamilelere bakmamak lazım galiba
Yaş eminim çok etkiliyordur ben şuan 20 yaşında olsaydım bu kadar bitik olmazdım diye düşünüyorumYa ben unuttum ya da o zaman daha gençtim dayanikliydim bilmiyorum ama ilk gebeligimde bu kadar erken agirlasip ağrılarım bu kadar erken baslamamisti. Son aylar aniden agirlastim ben 32 de doğum iznine ayrılmak zorunda kalmıştım özellikle ağrılardan dolayı ama bunda daha ilk aylar perte çıkmış gibi hissetmeye başlamıştım. Şuan devrildim yatıyorum mesela, ne enerji ne hareket etme güdüsü var
Canım isterse doktorunla görüşKoyu kahverengi
Onlar zorlanıyorsa da yalandan iyiyim diyecekler ben hiç inanmıyorum yaBen de öyle canım. Benim de ilk olduğu için annemle ablamı darlıyorum biraz. Bi daha hamile olursam bişey sormam artıkben bel ağrısını daha ileri haftalarda bekliyordum. Şimdiden başlayınca biraz kendime yüklendim dediğim gibi. Instagramdaki hamilelere bakmamak lazım galiba
Bence hemen doktora gitmelisin.Koyu kahverengi
Eski okulumda ben de sırf o merdivenlerden ayrılmıştım izne, her basamakta çatım sızım sızım sizliyordu, bu okulumda sadece iki sınıf için bir kat cikiyorum, diğer sınıflarımın hepsi öğretmenler odasının olduğu katta. Çok agirlastim ama hem okul eski okulum kadar yorucu değil hem ders saatim daha az olduğu için 37 ye kadar çalışma ümidim varYaş eminim çok etkiliyordur ben şuan 20 yaşında olsaydım bu kadar bitik olmazdım diye düşünüyorummerdiven çıkarken halimi görseniz dokuz aylık hamile gibi karınca hızında ilerliyorum. 60 merdiven var binada ve ben öğle arasında da işten eve geldiğim için günde 120 merdiven çıkıyorum sadece eve gelmek için, işyerinde tuvalete giderken çıktığım merdiveni saymıyorum bile. Aşırı zorlanıyorum merdivenlerden dolayı izne ayrılcam valla
İnşallah idare edebilirsin canımEski okulumda ben de sırf o merdivenlerden ayrılmıştım izne, her basamakta çatım sızım sızım sizliyordu, bu okulumda sadece iki sınıf için bir kat cikiyorum, diğer sınıflarımın hepsi öğretmenler odasının olduğu katta. Çok agirlastim ama hem okul eski okulum kadar yorucu değil hem ders saatim daha az olduğu için 37 ye kadar çalışma ümidim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?