2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar dün kontrole gittim 24+0 haftalık kilo 730 gr nasıl sizce zayıfmı sonradan alır sonraki aylar önemli demi sizde durumlar nasıl benimle aynı olan varmı
Senin bebek tombik geldi bana aslında gayet iyi maşallah Geçenki ultrason sonucuma baktım 22+5te gitmiştim. Bebek 560 gram ve 23+5le uyumlu çıkmış

Bu kadar kafana takıyorsan fetal dna yaptırsana canım sadece kan alıyorlar birşey çıkacagını da sanmıyorum ama doğuma kadar korkuyla yaşamaktansa bu testi yaptırman daha mantıklı olur bence
Ben yaptırmak istedim ama doktorum bu kadar küçük birşeyin sebebi o testte çıkmaz gibi birşey söyledi boşuna para verirsin ortalama 8 10 bin tl dedi eğer illa için rahatlasın istersen amniyosentez yaptırabilirsiniz ama bana güven ona bile gerek yok çünkü bu bir sıkıntı değil demişti ama diğer arkadaş için bilmiyorum doktoru en iyisini bilir

Eğer çok kafana takılırsa için rahat etmezse istersen birde benim doktoruma git düşünürsen eğer adını söylerim Bi araştırırsın ben çok araştırıp bu doktora karar vermiştim eğitimi çok iyiydi ve çok fazla güzel yorum okumuştum

Kafana takmıyorsan zaten gerek yok canım, ben arkadaş duruma üzülüyor diye söylemiştim. Test dolarla yapılıyor 8 bin civarı bir para ödemiştim ben o zamanki kurla. Çok gerek var mıydı dersen yoktu aslında ama ben kafamda soru işareti olsun istemediğim için yaptırdım doktorumun önerisiyle

Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor

Acaba ilk gebelik ikinci gebelik falan farkediyor mu kızlar benim ilk gebeliğim ay o normal mi bu normal mi diyerek geçiyor günlerim deneyimim yok ne yapayım annem diyor ki kızım tabiki belin ağrı ağrıyacak tabiki yürürken zorlanacaksın hamilesin. Haklı aslında ama işte insan yaşamadan bilemiyor

Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Ben 3. Aydan beri kullanıyorum canım ama bi arkadaşım doğuma kadar kullanmamıştı doktoru gerek görmemişti bende ona çok şaşırmıştım. Demekki değerlerin çok iyi ondan gerek görmemiştir belki. Ama ben değerlerim iyiyken de kullanmaya devam ettim hiç kesmicez doğuma kadar dedi doktorum. Kişiden kişiye uygulama değişiyor demekki

Ya ben unuttum ya da o zaman daha gençtim dayanikliydim bilmiyorum ama ilk gebeligimde bu kadar erken agirlasip ağrılarım bu kadar erken baslamamisti. Son aylar aniden agirlastim ben 32 de doğum iznine ayrılmak zorunda kalmıştım özellikle ağrılardan dolayı ama bunda daha ilk aylar perte çıkmış gibi hissetmeye başlamıştım. Şuan devrildim yatıyorum mesela, ne enerji ne hareket etme güdüsü var

Ben de öyle canım. Benim de ilk olduğu için annemle ablamı darlıyorum biraz. Bi daha hamile olursam bişey sormam artık ben bel ağrısını daha ileri haftalarda bekliyordum. Şimdiden başlayınca biraz kendime yüklendim dediğim gibi. Instagramdaki hamilelere bakmamak lazım galiba

16 haftalıkken değerlerim iyi çıkmıştı. Doktor değerlerin iyi 18 de başla demişti. Şu an 22 haftalığım daha kan testi yapmadım. Değerlerim iyiymiş diye de baya aksattım kan hapını. Bu hafta test veririm büyük ihtimal. Merak ediyorum ne durumda.

Plasentasi suyu derken nerden bakarsan 1 kilodan fazla ağırlık var karnimızda. İlla bı dengesizlik yapacak.

Yaş eminim çok etkiliyordur ben şuan 20 yaşında olsaydım bu kadar bitik olmazdım diye düşünüyorum merdiven çıkarken halimi görseniz dokuz aylık hamile gibi karınca hızında ilerliyorum. 60 merdiven var binada ve ben öğle arasında da işten eve geldiğim için günde 120 merdiven çıkıyorum sadece eve gelmek için, işyerinde tuvalete giderken çıktığım merdiveni saymıyorum bile. Aşırı zorlanıyorum merdivenlerden dolayı izne ayrılcam valla

Onlar zorlanıyorsa da yalandan iyiyim diyecekler ben hiç inanmıyorum ya sanki hepsi oynayarak doğuma gidiyolarmış gibi bir hava var, evler hep tertemiz hep sağlıklı besinler yeniyor yürüyüş ve spor yapılıyor. Çok ütopik geliyo bana abartıyolar bence

Eski okulumda ben de sırf o merdivenlerden ayrılmıştım izne, her basamakta çatım sızım sızım sizliyordu, bu okulumda sadece iki sınıf için bir kat cikiyorum, diğer sınıflarımın hepsi öğretmenler odasının olduğu katta. Çok agirlastim ama hem okul eski okulum kadar yorucu değil hem ders saatim daha az olduğu için 37 ye kadar çalışma ümidim var

İnşallah idare edebilirsin canım ben 28de senelik izne ayrılıp sonrasında da bir hafta on gün neyse rapor alacağım 32ye bağlayacagım öyle düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…