2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Zor valla. Mide yanması başlamadı bende çok şükür yorgunluk sanırım bir çoğumuzda var.

İnternetten baktım da normalmiş senin de dediğin gibi. Bebek doğduktan sonra tamamen kayboluyormuş ağrı
Gebelikte her iş yorucu bence 6 aydan sonra. Ben evde temizlik yapmaya bile üşeniyorum. Allah kolaylık versin tüm annelerimize

En

enerjik mi olmamız gerekiyormuş
Ben asla enerjik falan değilim kendimi bir koladan bir pandadan hallice hissediyorum. Canım pek bir şey yapmak istemiyor, kendim mi tembelim yoksa hamilelikten mi emin değilim
Sen tembelsin sanırım uygulamalar öyle diyor en güzel zamanımızmış ikinci trimestr. Ben de sendenim o zaman tembelimm

Aman Allah korusun ama dikkat et kendine. Seninki en zoru iki çocuk ikisine de yetişmen gerekiyor. Allah kolaylık versin

Merhaba kızlar ben bugün ayrintili ultrasona girdim her şey çok güzeldi her organı maşallah sağlıklı dedi gelişimi önde dedi son dakika burun kemiğine takıldı normalde 5 mm olması lazımmış haftasına göre ama 4.9 ölçtü diye şüpheye düştü ve içime şüphe soktu fetal dna verdim ama aşırı etkilendim ve korkuyorum böyle bir durum yaşayan var mı moralim çok bozuldu kafamı toparlayamiyorum kendi gebelik doktorum 99 olasılık sağlıklı bir bebek dedi ama içime şüphe düştü bu duyguyla nasıl baş edebilirim tecrübeli arkadaşlar var mı çok üzgünüm

Ultrason bulguları iyiyse bir sıkıntı yoktur canım merak etme zaten tüm organlar sağlıklı demişler hiçbişey yoktur zaten ama kafana takılmaması içim fetal dna yaparak iyi yapmışsın. Benim doktorumda bana ikili test zamanı şuan bir sıkıntı yok ama ilerde detaylıda gördüğümüz küçük bir anomalide bile down sendromu aklımıza geleceği için hiç o stresli süreci yaşamadan şimdiden fetal dna yapmanı öneriyorum içimiz rahat hareket ederiz demişti ve ben 11. Haftada yaptırdım bu testi. İyiki de yaptırmışım çünkü gerçekten detaylı ultrasonda kalpte ufak bir parlama görüldü, fetal dna yaptırmış oldugumuz için kafamıza takılan bişey olmadı. O zaman yaptırmasaydım şimdi gereksiz yere strese girecektim. Seninki de iyi çıkacaktır merak etme. Sadece kafan rahatlaması için yaptırarak doğru bir karar vermişsin bence

Kizlarr bende seker cikmadi sukur ama diyetisyene gitmis bulundum bi kere kadin bana bir liste yazdi.simdi ben bu listedekileri yemekten önce mi yiycem sonra mi
Şeker çıkmamasına sevindim canım diyet listesi dursun belki ilerde lazım olur doğum sonrasında

Iyiymis senin programın, bizimde geçen sene öyleydi çok güzeldi ama bu sene yapmadı malesef, nöbetten muaf olucak sin 24.haftadan sonra, bana yazmamış çok şükür nöbet

Başka bulgu yoksa sıkıntı yoktur merak etme, oğlumda da aynı şeyi yaşadık, minnacık burnu var

İnşallah canım ya o kadar moralim bozuldu ki ikili ve dörtlü testlerin düşük risk çıkmıştı hiç beklemiyordum böyle evet her şey normal sadece bunun için dediler ciksada biran önce rahatlasam

Gerçekten mi peki ayrıntılı ultrasonda mi dediler sanada peki darisi bize inşallah ya yaptırdın mi sende testler
Benim doktorum doçent her kontrolde bakardı herseyin detaylı, bunu söylediğinde 14 haftalık ti oğlum, detaylida da diğer kontrollerde de hep tam sınırda yada küçük çıkıyordu burnu, hiç test yaptırmadık çünkü doktorum tek bulgu bu olduğu için bi sıkıntı olmaz dedi, çok şükür 20 aylık oldu şimdi minnacık burnu var kardeşinin de öyle, detaylida sınırda çıktı burnu

Canım bence bir şey yoktur, burda diğer anne gruplarında burun kemiğinde sıkıntı var gibi denilip genetik olarak hokka, küçük burunlu doğup hiç bir şey olmayan çok anne var zaten seninde ki de aşırı farklı bir ölçüm değil. Fetal dna sonucu da gelince rahat edersin

Benimde sınır oluyor 0.1 mm nedir yani aslında kendi gebelik doktorum aslinda çok sıkıntı görmedi %99 sağlıklı bence ama içimiz rahat etsin dedi ama detaylı ultrason doktoru söyleyince işte elimde olmadan takıldım diğer her şeye normal deyip bir buna beni bu kadar telaslandirmasi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın darısı sizinki gibi bana olsun inşallah içime su serptiniz su günler geçip sonucun temiz ciksin inşallah

İnşallah canım inşallah ne zormuş bu annelik gün boyu kendime zehir ettim vicdan azabida çektim ah ah bebegimede eziyet ettim gibi geliyo

Ben genel olarak duran ,oturabilen biri olmadığım için aynıyım aslında . Bir de eşimin memleketine tatile geldik . Deniz ,gezme derken kaygılarım azaldı sanki biraz İstanbul'a dönünce yine kendimi dinlenirim o da ayrı. Bende burada bir haftada 2 kg almisimdir. Normalde tatlı tuketmemeye çalışırken güzel bulduğum herşeyi yedim maalesef

Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Bana verilmişti normalde ama kabız oluyorum diye 1 haftadır kestim . Pazartesi itibariyle tekrar baslicam . Tamamen değerlerle ilgili bir durum bence . Benim doktor ben istedim diye vermişti diye hatırlıyorum :)

Çok araştırdım ve çok fazla güzel şeyler okudum canım içimizi ferah tutalım herşey normalken sadece o deliklerin bir problem yaratmayacağını düşünüyorum
İnşallah inşallah bende okudukça rahatlıyorum bir haftadır kimseye söyleyemedimde ağlamaktan şimdi konuştıkçada herkesse olan birşey olduğunu öğrendim iyice rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…