- 10 Ağustos 2022
- 2.081
- 3.200
- 63
Zor valla. Mide yanması başlamadı bende çok şükür yorgunluk sanırım bir çoğumuzda var.Çalışınca zor oluyor canım.Cok yorgun hissediyorum.Bazen nefesim daralıyor.Gece sağımdan soluma dönerken zorlanıyorum ve sürekli yan yatinca bacaklarim tutuluyor.Bir de mide yanması var çok kötü ozellikle hamur işi yiyince bogazıma kadar alev alev yanıyor.Tek iyi tarafı daha az yiyorum.
Evet ya kalkınca sağ bel boşluğuma biraz ağrı giriyor. Dediğin gibi 10 saniye falan sürüyor. Özellikle sırt üstü uzanıp kalktıysam oluyor. Geçen ultrasondan kalkarken belime saplandı yine. Hemşire yardım etti kalkarken. Normalmiş yavaş kalk dediler ama benim sinirim bozuldu baya. Bu arada avukatım ben canım öğretmen değilim
Sen tembelsin sanırımEn
enerjik mi olmamız gerekiyormuş
Ben asla enerjik falan değilim kendimi bir koladan bir pandadan hallice hissediyorum. Canım pek bir şey yapmak istemiyor, kendim mi tembelim yoksa hamilelikten mi emin değilim
Aman Allah korusun ama dikkat et kendine. Seninki en zoru iki çocuk ikisine de yetişmen gerekiyor. Allah kolaylık versinValla ben bir 6 yaş 1. Sınıf çocuğu ve 1 20 aylık bebekle evde dört dönüyorumdinlenmek ne mümkün ? Temizlik, yemek, çocuklar dersler derken akşama pertim çıkıyor sonra fark ediyorum ki hiç oturmamışım bende takıntı var biraz mutlaka hergün ev süpürülecek silinecek toz alınacak banyolar vs temizlenecek. Haliyle akşama yığılıp kalıyorum. Birde evim merdivenli aşağı yukarı in çık Allah saklasın da bi durum olup yatmak zorunda kalmayayım diye dua ediyorum sürekli. Bir hamile kendini bu kader yormamalı ama beynim almıyo işte bunu inatla devam. Bugün daha 5 dk evvel oturdum ilk defa
Ultrason bulguları iyiyse bir sıkıntı yoktur canım merak etme zaten tüm organlar sağlıklı demişler hiçbişey yoktur zaten ama kafana takılmaması içim fetal dna yaparak iyi yapmışsın. Benim doktorumda bana ikili test zamanı şuan bir sıkıntı yok ama ilerde detaylıda gördüğümüz küçük bir anomalide bile down sendromu aklımıza geleceği için hiç o stresli süreci yaşamadan şimdiden fetal dna yapmanı öneriyorum içimiz rahat hareket ederiz demişti ve ben 11. Haftada yaptırdım bu testi. İyiki de yaptırmışım çünkü gerçekten detaylı ultrasonda kalpte ufak bir parlama görüldü, fetal dna yaptırmış oldugumuz için kafamıza takılan bişey olmadı. O zaman yaptırmasaydım şimdi gereksiz yere strese girecektim. Seninki de iyi çıkacaktır merak etme. Sadece kafan rahatlaması için yaptırarak doğru bir karar vermişsin benceMerhaba kızlar ben bugün ayrintili ultrasona girdim her şey çok güzeldi her organı maşallah sağlıklı dedi gelişimi önde dedi son dakika burun kemiğine takıldı normalde 5 mm olması lazımmış haftasına göre ama 4.9 ölçtü diye şüpheye düştü ve içime şüphe soktu fetal dna verdim ama aşırı etkilendim ve korkuyorum böyle bir durum yaşayan var mı moralim çok bozuldu kafamı toparlayamiyorumkendi gebelik doktorum 99 olasılık sağlıklı bir bebek dedi ama içime şüphe düştü bu duyguyla nasıl baş edebilirim tecrübeli arkadaşlar var mı çok üzgünüm
Şeker çıkmamasına sevindim canımKizlarr bende seker cikmadi sukur ama diyetisyene gitmis bulundum bi kere kadin bana bir liste yazdi.simdi ben bu listedekileri yemekten önce mi yiycem sonra mi
Iyiymis senin programın, bizimde geçen sene öyleydi çok güzeldi ama bu sene yapmadı malesef, nöbetten muaf olucak sin 24.haftadan sonra, bana yazmamış çok şükür nöbet23 saat dersim var, sabahtan 4 saat dolu öğleden sonra dersim yok. Sadece Çarşamba gunleri nöbetçi olduğum için o gün full 7 saatim var. Aralarda boşluğum yok benim ama sabah 9 öğlen 12 çalışıyorum. 16-17 saati olanların 2 günü boşaltılıyor bizde.
Başka bulgu yoksa sıkıntı yoktur merak etme, oğlumda da aynı şeyi yaşadık, minnacık burnu varMerhaba kızlar ben bugün ayrintili ultrasona girdim her şey çok güzeldi her organı maşallah sağlıklı dedi gelişimi önde dedi son dakika burun kemiğine takıldı normalde 5 mm olması lazımmış haftasına göre ama 4.9 ölçtü diye şüpheye düştü ve içime şüphe soktu fetal dna verdim ama aşırı etkilendim ve korkuyorum böyle bir durum yaşayan var mı moralim çok bozuldu kafamı toparlayamiyorumkendi gebelik doktorum 99 olasılık sağlıklı bir bebek dedi ama içime şüphe düştü bu duyguyla nasıl baş edebilirim tecrübeli arkadaşlar var mı çok üzgünüm
İnşallah canım ya o kadar moralim bozuldu ki ikili ve dörtlü testlerin düşük risk çıkmıştı hiç beklemiyordum böyle evet her şey normal sadece bunun için dediler ciksada biran önce rahatlasamUltrason bulguları iyiyse bir sıkıntı yoktur canım merak etme zaten tüm organlar sağlıklı demişler hiçbişey yoktur zaten ama kafana takılmaması içim fetal dna yaparak iyi yapmışsın. Benim doktorumda bana ikili test zamanı şuan bir sıkıntı yok ama ilerde detaylıda gördüğümüz küçük bir anomalide bile down sendromu aklımıza geleceği için hiç o stresli süreci yaşamadan şimdiden fetal dna yapmanı öneriyorum içimiz rahat hareket ederiz demişti ve ben 11. Haftada yaptırdım bu testi. İyiki de yaptırmışım çünkü gerçekten detaylı ultrasonda kalpte ufak bir parlama görüldü, fetal dna yaptırmış oldugumuz için kafamıza takılan bişey olmadı. O zaman yaptırmasaydım şimdi gereksiz yere strese girecektim. Seninki de iyi çıkacaktır merak etme. Sadece kafan rahatlaması için yaptırarak doğru bir karar vermişsin bence
Gerçekten mi peki ayrıntılı ultrasonda mi dediler sanada peki darisi bize inşallah ya yaptırdın mi sende testlerBaşka bulgu yoksa sıkıntı yoktur merak etme, oğlumda da aynı şeyi yaşadık, minnacık burnu var
Canim ben o listeyle bir haftada yok olurumŞeker çıkmamasına sevindim canımdiyet listesi dursun belki ilerde lazım olur doğum sonrasında
Benim doktorum doçent her kontrolde bakardı herseyin detaylı, bunu söylediğinde 14 haftalık ti oğlum, detaylida da diğer kontrollerde de hep tam sınırda yada küçük çıkıyordu burnu, hiç test yaptırmadık çünkü doktorum tek bulgu bu olduğu için bi sıkıntı olmaz dedi, çok şükür 20 aylık oldu şimdi minnacık burnu varGerçekten mi peki ayrıntılı ultrasonda mi dediler sanada peki darisi bize inşallah ya yaptırdın mi sende testler
Canım bence bir şey yoktur, burda diğer anne gruplarında burun kemiğinde sıkıntı var gibi denilip genetik olarak hokka, küçük burunlu doğup hiç bir şey olmayan çok anne var zaten seninde ki de aşırı farklı bir ölçüm değil. Fetal dna sonucu da gelince rahat edersinMerhaba kızlar ben bugün ayrintili ultrasona girdim her şey çok güzeldi her organı maşallah sağlıklı dedi gelişimi önde dedi son dakika burun kemiğine takıldı normalde 5 mm olması lazımmış haftasına göre ama 4.9 ölçtü diye şüpheye düştü ve içime şüphe soktu fetal dna verdim ama aşırı etkilendim ve korkuyorum böyle bir durum yaşayan var mı moralim çok bozuldu kafamı toparlayamiyorumkendi gebelik doktorum 99 olasılık sağlıklı bir bebek dedi ama içime şüphe düştü bu duyguyla nasıl baş edebilirim tecrübeli arkadaşlar var mı çok üzgünüm
İnşallah canım inşallah ne zormuş bu annelik gün boyu kendime zehir ettim vicdan azabida çektim ah ah bebegimede eziyet ettim gibi geliyoCanım bence bir şey yoktur, burda diğer anne gruplarında burun kemiğinde sıkıntı var gibi denilip genetik olarak hokka, küçük burunlu doğup hiç bir şey olmayan çok anne var zaten seninde ki de aşırı farklı bir ölçüm değil. Fetal dna sonucu da gelince rahat edersin
Ben genel olarak duran ,oturabilen biri olmadığım için aynıyım aslında . Bir de eşimin memleketine tatile geldik . Deniz ,gezme derken kaygılarım azaldı sanki birazKızlar nasılsınız? İkinci trimestrde çok enerjik olmamız gerekiyormuşDurumlarınız nasıl? Ben hiç enerjik değilim kalça eklemim çok ağrıyor kilo aldıkça nasıl enerjik olacağız ki. Sürekli oturmak yatmak istiyorum Eşim diyor bu gidişle yüz kilo olacaksın.
Bana verilmişti normalde ama kabız oluyorum diye 1 haftadır kestim . Pazartesi itibariyle tekrar baslicam . Tamamen değerlerle ilgili bir durum bence . Benim doktor ben istedim diye vermişti diye hatırlıyorum :)Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
İnşallah inşallah bende okudukça rahatlıyorum bir haftadır kimseye söyleyemedimde ağlamaktan şimdi konuştıkçada herkesse olan birşey olduğunu öğrendim iyice rahatladımÇok araştırdım ve çok fazla güzel şeyler okudum canım içimizi ferah tutalım herşey normalken sadece o deliklerin bir problem yaratmayacağını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?