2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Aminosentezin oluşturabiliceği yan etkilerden korkuyorum bebeğime hiçbir koşulda zarar vermek istemiyorum doktorum tavsiye etmedi maddi imkanım var fetal yaptırabilirim ama onunda doğruluk payı firmaların söylediği gibi olmadığını çevremdenn fazlasıyla gözlemledim o yüzden açıkçası onada güvenmiyorum dediğin doktorlar istanbuldaysa araştırıp baksbilirim kslp üzerine medipol mega hastanesi en iyi biliyorum ileriki haftalarda oradaki peof gözükmeyi planlıyorum bebeğim biraz daha büyüsün

Riza hoca perinatoloji alanında Türkiye'de duayen zaten. Bence de rıza madazli ile muayene ayarlayabilir. Hatta amniyosentezden önce bı onunla görüşmesi daha mantıklı bence Sssyyyaaa
İki doktoruda araştırıcam muhakkak kızlar teşekkür ederim

Iyiymis senin programın, bizimde geçen sene öyleydi çok güzeldi ama bu sene yapmadı malesef, nöbetten muaf olucak sin 24.haftadan sonra, bana yazmamış çok şükür nöbet
Ben de iple çekiyorum 24. Haftayı ama daha 2 hafta nöbet tutucam. O gün full olması değil ama nöbet zorluyor baya. Bı de normalden fazla şiştim ben, arkadaşlar 36 haftalık gibisin, nöbette doguracaksin diye korkuyoruz diyorlar

Canım gozlemlerimiz önemli tabi ama bilimsel veri sunmuyor bunlar, fetal DNA bir tanı testi değil amniyosentez gibi ama doğruluk payı yüzde 99 olan bı tarama testi. Yani firmalardan ziyade doktorlar da bu testin doğruluk derecesini onaylıyor ki onlar bizden fazla gözlemleme şansına sahip olmuşlardır eminim. O yüzden maddi imkanın varsa fetal DNA yaptırıp hamileliğini keyifle gecirmeni isterim. Bir de Medipol iyi bir hastane evet, oğlum doğduktan sonra orada devam ettik 2 yasa kadar rutin kontrollerine, remzi erkesime gidiyorduk, doktorları gerçekten iyidir, ama Türkiye'nin en iyi çocuk kardiyologu orada mi bilemicem. Ama arkadasin dedigi doktoru hatirladim, sonrasında baktım netten, onu da dusunebilirsin. Özellikle doğduktan sonra çocuk kardiyoloji daha önemli tabi ki, anne karnında hiç bir şey yüzde yüz doğruluk payı vermez, umarım doğumdan sonra da çocuk kardiyolojiye hiç gerek kalmaz

Üç doktor 2 peritonologla görüştüm hepsinin ortak kanısıydı hatta bri tanesi %99 diyorlar ama benim onca hastamda gözlemlediğim oran yüzde yetmiş demişti ki burdada fetal testi yanılanlar başlığı altında bir sürü konuya denk geldikten sonra açıkçası bunların sadece sağlık firmaalaeının ticaret anlayışı olduğunu düşünmeye başladım belki iki bulgu olsaydı düşünürdüm ama tek bulgu ilede böyle düşünmem düşündürtülmem doğrumu bunuda sorguluyorum sizinde dediğiniz gibi anne karnındaki hibçir şey kesin bilgi vermez anne karnının içi bir sır ve başlı başına mucizelerle dolu. Tabiki ilk öğrenmenin şokuyla çok üzüldüm ama ben inanıyorum bebeğim sağlıklı evet belki doğuma kadar bir belirsizlik içinde olucam doğum anımda çok korkucam. Ama ya şu fetal dna testi gibi sağlıksız denilip sağlıklı bir doğum yapsam her ihtimali düşnüüyor insan gerçelten çok zor

O kadar düşüncelilerse senin yerine tutsalar olmuyo mu madem çok ince düşünceli ve vicdanlı arkadaşlarmış yardımcı olsunlar ben kendim hamile değilken bi arkadaşın kendisi de değil eşi hamileydi kadının riskli gebeliği vardı evde tek kalmasın diye hep onun yerine gitmiştim nöbete karşılığında bişey beklemeden. Allah rızası için ve kadına acıdıgım için. Ama bana gelince pek acıyan çıkmadı, bir arkadaş var sağolsun son iki aydır falan yerime tutuyor nöbeti bizdeki nöbet birde 24 saat esaslı bir hafta boyunca mesai saati dışında ne iş gelirse sen gidiyorsun haftasonu da dahil. Çok zor geçiyordu gerçekten de yapamazdım yardımcı olmasa. Uyuyorum mesela saat 11 12 pat bi telefon işe gelmen lazım. Gidip gelmem saat 2 3 ü buluyor gece. Zaten tüm gün mesaide zorlanıyorum birde bunu kaldıramazdım. Sağolsun yerime parayla nöbetimi tuttu da öyle idare edebildim şimdide tamamen muafız 2 sene çok şükür

Bı iki tanesi biz idare edelim dediler aslında ama çok mecbur kalmadıkça kendim tutmaya çalışırım dedim, zaten çok az kaldı muaf olmama. Bizdeki nöbet tenefus aralarinda 10 dakika, ayakta durmak çok sıkıntı değil de ilkokulllarla birlikteyiz koşmayın, düşmeyin diye bağırmak zorluyor biraz, bı de çocuğun biri çarpacak diye korkuyorum. Ama sizin nöbet baya zormuş öyle olsa bu halimle tutamazdim asla. Gecesi gündüzü yok, uyku yok. 24 e kadar bile beklenmemesi lazım muaf olmak için. Hele ilk aylar o bulantilarla gece gündüz nasıl çalışılır. Neyse ki yerine tutacak biri çıkmış, Allah razı olsun ondan.

Aynen canım bizimki zordu gerçekten. Sende çok çocuklara yaklaşmamaya çalış dediğin gibi koşup çarpabilirler. O şekildeyse günde maksimum bir saatlik birşey nöbet seni idare edebilirlermiş aslında. Onları zorlayacak bişey değil ama sen o on dk tenefüste belki tuvalete gidersin bir ihtiyacın olur ne bileyim tutmasan daha iyi olurdu. Ama az kalmış inşallah hayırlısıyla buda geçerBen olsam bi arkadaşım hamile olsa kesinlikle yardımcı olurdum ama, hamile olmadan önce de böyle düşünüyordum. Yardımcı olunması gereken bir süreç ve çok sevap hamile birine yardım etmek. Her ne kadar günümüzde insanlar iyilik etmekten kaçınıyor olsalarda normalde bence hiç lafını etmeden yardım etmeleri gerekiyor

Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Ben önceki gün doktora gitmiştim benim dr ayrılmış hastaneden başka dr gittim. Bana demir ilacını kullnıyor musun diye sordu ben de hayır kabız oluyorum dedim sonra demir değerime baktı 11 di. Dedi çok düşecek kullan dedi. Ben de çok kabızlık çekiyorum nasıl kullanacam bilmiyorum (((

Magnezyum ile birlikte kullanırsan kabızlık yapmıyor canım

Kızlar geçen kontrolde doktora bazen su gibi akıntım olduğunu söyledim bi bakalım dedi flora biraz bozulmuş hafif mantar da var dedi. Vagihex diye bi fitil yazdı. Var mı bu akıntı sorununu yaşayan
Halbuki kaşıntı vs şikayetimde yoktu ama iyiki sormuşum demek ki bakteri mantar olabiliyormuş

Benimki de kocaman oldu yalnız değilsin. karnım sanki 7-8 aylık hamileyim daha 6 ay bile dolmadı. Aslında bence çok kilo da almadım ama 3.5-4 kilo kadar aldım toplamda ama önceden de bi 10 kilo fazlalığım vardı herhalde ondan göbeğim çok çıktı.

Aynen aslında hamileyken insan biraz daha anlayış bekliyor çalışma arkadaşlarından ama herkesin kendi insafına kalmış, en azından saçma sapan insanlar yok bu okulda diyorum, bı de hamileysen nolmus yani diyen tipler de olabiliyor. Bı de idare anlayışlı baya, idare ediyorlar bı çok şeyi o bakıma da çok hayiflanmadim bu sene, boyle olmasa hayatta 37 ye kadar çalışabilirim diye dusunemezdim zaten. Nöbetten muaf olunca biraz daha kolaylaşacak isim diye düşünüyorum. Gerçi ben derste de çok ayakta kalıyorum ama yavaş yavas oturduğum yerden sohbet havasında anlatmaya geçsem iyi olacak, artık çocuklar mi uyur ben mi bilemicem

Benim de su gibi şeffaf akıntım oluyor ilk hamileliğimde de olmuştu hatta gidip eczaneden amniyon sıvısı olup olmadigini anlamak için test kağıtları almıştım. Sonra doktoruma sormuştum amniyon sıvısı değil o hamileliklerde oluyor demişti hatta bı ismi vardı söylemişti unuttum. Normal biseymis yani, ama bu hamileliğimde hafif sarimstrak akıntım da oluyor ona mantar dedi, herhangi bi ilaç vermedi mantar da çok oluyor hamilelikte, kuru kalmaya dikkat et, bol ve pamuklu iç çamaşırı tercih et dedi sadece. Çok ilerlemedigi için sorun etmedim ben de. Ama o şeffaf su geliyor, hamileliğin sonuna kadar gelmişti ilkinde.

İkincilerde daha çabuk buyurmuş karın zaten, bı de ben 17 kilo aldım daha şimdiden. Karnım büyük kilom da var, bugün doğum iznine ayrilicam desem sorgulamazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…