2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Evet ben de merak ediyorum bunları canım bakalım tecrubeli analar ne diyor
Ben de merak ediyorum anakucagi konusunu, oğlumda almamıştım ama oğlumun bebekliginde sallama ile ilgili önyargımı anlatmıştım size, sonra başıma gelenlerden ağzımın payını aldığımı da söylemiştim şimdi sevsin sevmesin alistirmaya calisicam sallanan şeylere ama elektrikli mi babyjorn tarzı mi alsam onda kararsızım. Elektriklide sen işini yaparken de o yanında sallaya sallaya uyutabilir bebeği, ama portatif olması açısından da diğeri kullanışlı, keşke ikisini de alabilsem

Evet instagramda gördüm bir kaç kişi elim ayağım oldu diyorlar ama bir de sizlere sorayım dedim

Ya bir se emzigi mesela hemen dogdugu gün mü verip alistirdiniz kizlar dur aklıma geldikçe yazayim sorularını
Ben ozel ebeye gidiyorum 10 seanslik egitim ve 10. Seanslik egzersiz icin canim hamilelik yogasi ve pilatesi birde meditasyon icin doguma hazirliyor. Kendimde cocuk gelisimciyim devlet hastanesinde ebenin onerisi kesinlikle emzige alistirmamamiz yonunde bende bana gelen ailelerle surekli emzik aliskanligi sorununu asmaya calisiyorum ve aileler cok zorlaniyor biraktirmada. Ebenin onerisi emzik alsaniz bile sadece uykuya dalmakta zorlandiginda mecbur kalindiginda verilmesi ve uykuya daldigi alinmasi agzindan mumkunsede hic vermemek hic alistirmamak sizede belki fikir olur diye yazmak istedim

Merhaba tecrübeli hamile arkadaşlarım ben 13 haftalık hamileyim ve 5.haftadan itibaren korkunç derecede yoğun bulantı kusma yaşıyorum 4 kez hastanede yattım serum tedavisi gördüm hiperemezis Gravidarum teşhisi kondu 12.haftada azalacak dediler fakat azalmadı aksine arttı, artık doktorumun ve dnaıştığım bir çok doktorun tavsiyesi üzerine onzyd 8mg kullanıyorum ama ona rağmen bulantım geçmiyor kusuyorum bir ümit ne zaman geçer diye merak ediyorum böyle ağır yaşayıp atlatan var mı kaçıncı haftanızda geçti fikre yardıma çok ihtiyacım var

Allah yardimcınız olsun. Benim çok ağır olmadı sadece yemeklerden sonra bulaniyordu. O da 12. Hafta gibi geçti elhamdülillah. İnşallah çıkar size umut olacak biri. Allah'ım sağlıkla hayırla kucağınıza alıp buyütmeyi nasip etsin inşallah

Kac aya kadar kullaniliyor babyjornler canım peki?

Teşekkürler fikirler için yani uykuya dalarken bile vermek istesek ne zaman baslamaliyiz buna acaba?

Ben saçlarımı hiç boyatmadım bu yaşıma kadar ama beyazlarım olsa boyattırdım muhtemelen organik boyalar var arkadaşlarım boyatıyordu 5. Aydan sonra 1 defa. Saç kestirme konusuna gelince, evet tam bir hurafe ama bende rapunzel gibi geziyorum çünkü Allah korusun birşey olsa insanların yaaa baaak gördün mü işte o saçı kestirmeyecektin demesini istemiyorum sinirlerim bozulur vururum ağızlarına çünkü bırak kalsın doğal halinde birkaç ay sonra kestirip boyatırsın

Şimdi ben bununla alakalı biraz yorum yapmak istiyorum
Kızım emzik almıştı, acayyyip rahat etmiştim. Oğlum emzik almadı ve 19 ay emzirdim (hamile olduğum için 19. Ayda kestim) hala da zorlanıyorum. Arabada giderken ben araç kullanıyorum o arkada sesi kısılana kadar ağlıyor çünkü ağzı hep alışık olduğu şeyi emme ihtiyacı giderecek o şeyi arıyor ve birşey veremediğim için facia ile sonuçlanıyor. Hastane/okul vs resmî bi yerde bi tutturuyor memeeeeeğğğğğğğğğ diye hadiii sustur susturabilirsen kan ter içinde kalıyorum gece uyanıyor memeeğğğğğ gündüz uyanıyor memeğğğğ gerçekten gecem gündüzüm rahatım asla yok. Bu 3 numara da ilk işim emzik vermek olacak çünkü emziğin verdiği sorunları çözebilirim ama emziksizliğin verdiklerini çözemiyorum 15 ay civarı da alırım ağzından uzun uzun emmesine müsade etmem diş sağlığı için. Bence emzik annenin en yakın dostu ama kimseninde aklına girmek istemem, her annenin öyküsü farklıdır muhtemelen. Belki benim oğlum çok yaygaracıdır sizinkiler öyle yapmaz

Geçiyor geçiyor hepsi geçiyor arkadaşım merak etme. Onzyd bende kullandım ona rağmen bulantım devam etti. Aynı şekilde zofran, zofer, prilam, emedium vs vs.. oğlumda değil ama kızımda serum almışlığımda oldu. İşinde duayendi doktorum, demişti ki evini terket. Evin kokuyorsa çek kapıyı çık annene git. Eşin kokuyorsa ayrı yat. Canın ne istiyorsa sağlıklı sağlıksız düşünme onu ye. Bi sahile oturup eline bir simit bile alsan belki tatlı gelir vs diye anlatmıştı uzun uzun o zaman. Hatta burada senin gibi çok bulantısı olan bir arkadaşımıza da söylemiştim. Biliyorum karamsar, çıkmazda hissediyorsun ama hepsi geçecek bu ruh halinde, bulantı durumunda merak etme. Sadece biraz sabır lazım sana

Benim daha geçen haftalara kadar çok bulantım oluyordu. Şuan 23.haftaya girdim halâ korktuğum için bir tane prilam kullanıyorum. Sanırım bi 3-4 hafta kullanacağım. 16 haftadan sonra azalıyor bulantı. Çok geçmiş olsun.

Organik sertifikalı boyalarin birçoğu esasında amonyagi azaltılmış boyalar. Alerjim olduğu için hepsini denedim geçmişte . Hamileyken boyama konusuna sıcak bakmıyorum o yüzden . Bazı zararsız boyalar var onların da uygulamaları 3 4 saat sürüyor . Beyazlarimla barıştım neyse ki onu çok sorun etmiyorum
Öneriniz için çok tşkler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…